INSPIRACE: Gravírování pro rodiče či prarodiče

Tagy: Fotogalerie

Agáta Vřeská | 30.9.2021 | 2 MIN

Kolikrát jste slíbili, že rodičům zavoláte, ale prostě nebyl čas? Nebo že se za prarodiči určitě o víkendu stavíte, ale něco vám do toho přišlo? A kolikrát jste chtěli mámě říct, že ji máte fakt rádi, ale nějak to nešlo? Zkuste to vyjádřit vzkazem, který zůstane vyrytý na krásném dárku v podobě hodinek. Nabízíme inspiraci na gravírování pro všechny maminky, tatínky, babičky i dědy.

Pro tu nejlepší maminku

Vzpomínáte, jak vám máma dávala olíznout metličku, na které byly zbytky krému? Nebo jak nad vámi bděla celou noc, když jste byli nemocní? Ano, hraju na citlivou strunu. Ale nevěřím, že to nemáte podobně.

Mamince zkrátka vybíráme dárek skutečně pečlivě. Pokud se rozhodnete pro hodinky, osobní věnování potěší snad ještě víc než samotný dárek. A nemusí to být složitý text. Stačí poděkování, stačí říct, jak moc ji máte rádi.

Dámské hodinky s diamanty do 12 000 Kč – Fotogalerie
16.3.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky s diamanty do 12 000 Kč – Fotogalerie

Gravírování je proces, kdy se laserem „vypálí“ do povrchu tenká vrstva v řádech mikrometrů. Jde o moderní metodu, která nijak nenarušuje fungování či kvalitu hodinek.

Tátovi, co se s vámi vždy rád zasměje

Naučil vás jezdit na kole. Vzal vás na první pivo. Koupil vám obřího medvěda. Možná byl do večera v práci, jen abyste vy měli perfektní dětství. A není nic, co by pro vás neudělal.

Přizpůsobte text na míru. Je to vášnivý rybář? Možná myslivec? Možná miluje motorky? Motiv s jeho hobby řekne i to, jak ho znáte. A nebojte se odvázat – třeba i dobře míněným vtípkem.

Může to být přání k narozeninám, originální dárek k Vánocům, nebo poděkování za to, že vás v těžké chvíli podržel.

6 NEJ: Pánské hodinky s chronografem (do 10 000 Kč)
7.11.2023 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Pánské hodinky s chronografem (do 10 000 Kč)

Zadní části hodinek, na kterou se gravíruje nejčastěji, říkáme dýnko. Často jsou na něm informace od výrobce. Aby se text na dýnko vlezl, je většinou nutné dýnko sleštit a texty výrobce odstranit. Na záruku hodinek to ale nemá žádný vliv.

Nejhodnější babičce pod sluncem

Vždycky má ve spíži schované něco dobrého. A ty její koláče. Přísahala bych, že cítím vůni těch nadýchaných minikoblížků, které moje babi umí nejlíp na světě. To jsou prostě babičky.

Kolik už vzniklo citátů a vtipných průpovídek věnované babičkám. Tak po nějakém sáhněte a udělejte své babičce radost. Protože jsou přece nejlepší pod sluncem.

Dobře čitelné dámské hodinky do 10 000 Kč – Fotogalerie
15.3.2023 - Eliška Měrková
Dobře čitelné dámské hodinky do 10 000 Kč – Fotogalerie

Kromě dýnka se dá gravírovat také na bok pouzdra či sponu. Dýnko ale nabízí největší plochu a vzkaz zůstává pouze pro oči obdarovaného.

Dědovi, který vás toho tolik naučil

Léto u dědy. To jste chodili po lesích a hledali houby. Vzal vás do dílny a naučil všechno se dřevem. A snad ke všemu měl nějakou svou hlášku. A taky vám dovolil i to, co by táta nikdy nedovolil.

Nemusíte mít kouzelné dědečky, stačí takoví, kteří tady jsou. A vy pro ně, když je potřeba. Takoví, kteří vám dětství prošpikovali nezapomenutelnými okamžiky. A dědové – dědové si na hodinky potrpí. S gravírovaným textem právě na hodinkách zřejmě nejde udělat chybu.

K narozeninám se takový dárek vyloženě nabízí. Ale může to být jen tak, jako připomínka toho, co jste spolu třeba dokázali.

6 NEJ: Pánské solární a cenově dostupné hodinky
7.11.2023 - Eliška Měrková
6 NEJ: Pánské solární a cenově dostupné hodinky

Hledáte další inspiraci? Třeba pro partnera? Mrkněte na naši fotogalerii tématických vzkazů:

INSPIRACE: Gravírování s motivem lásky
30.9.2021 - Agáta Vřeská
INSPIRACE: Gravírování s motivem lásky

INSPIRACE: Gravír pro fanoušky sci-fi a fantasy
29.10.2021 - Eliška Měrková
INSPIRACE: Gravír pro fanoušky sci-fi a fantasy

INSPIRACE: Gravír pro filmové fajnšmekry
1.12.2021 - Agáta Vřeská
INSPIRACE: Gravír pro filmové fajnšmekry

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

790 Kč (doručíme do 24.4.)