Hamilton Khaki Field Titanium Far Cry představení – Herní limitka, která přešla z pixelů do reality

Tagy: Představení | Pánské | Klasické | Tradiční | Vojenské

Agáta Vřeská | 7.10.2021 | 3 MIN | 1x komentář

Hráči počítačových her stejně jako milovníci hodinařiny ví, co je dnes za den. Vychází totiž Far Cry 6, ale co je podstatnější, dnes byl spuštěn prodej hodinek Hamilton Khaki Field Titanium Far Cry vytvořených cíleně pro tuto hru. Na tohle jsme čekali už pár měsíců a teď nezbývá než čekat znovu – zda se limitka dostane k nám.

Hned na začátku se musím přiznat, že nejsem hráč. Zřejmě tedy nedokážu plně docenit tuto novou spolupráci Hamiltonu tak jako zapálenější majitelé Playstationů. Ale jsem dost zapálená do hodinek a Hamiltonu obzvlášť, abych se aspoň pokusila přetavit dostupné informace a pocit z hodinek. A musím říct, že zatím je to hodně lákavé „must have“ volání.

Protože hodinky s příběhem mají nějaké neodolatelné kouzlo, často bez ohledu na cenu. A tady je cena přes třicet tisíc, přesto zřejmě není šance, že by má mise zařadit je do své sbírky byla úspěšná. Jde totiž o limitku 1983 kusů (počet, který hráčům Far Cry zřejmě není třeba obhajovat), ale zatím není vůbec jasné, zda a v jakém počtu a zda se k nám dostanou.

I tak se ale můžeme kochat a mlsně oblizovat, takže si pojďme shrnout, co o Hamilton Khaki Field Titanium Far Cry 6 víme.

Designově nejde o vyloženě novinku v produkci. V řadě Khaki Field už jsme 42mm fieldy viděli. A viděli jsme je i v titanové verzi. Tady ale Hamilton vyladil naprosto všechno do až hříšné dokonalosti.

Především si odpustil gravírované označení „Titanium“. Prvek, který většina z nás u Hamiltonu nepochopila. A Hamilton to naštěstí slyšel a vyslyšel. Čistší design je tak v souladu s vojenskou jednoduchostí a sluší mu to víc než kdy před tím.

Luneta je tenká, navíc se relativně dost svažuje, takže hodinky působí poměrně velkým dojmem. No, působí. Za mě byla dokonalá retro verze Fieldů v 38mm pouzdře, protože k nim bohovsky sedí NATO (jak textilní, tak kožený), který opticky hodinky od nožky k nožce ještě zvětší.

Ale chápu, že pánská touha jde spíše k 42 mm a je tady i snaha přitáhnout moderní publikum. Tahle velikost bude možná některé bolet, ale asi jim to hádám všichni odpustí. Včetně mě.

Dostáváme se k číselníku, který je v minimalistickém stylu par excelence a přesto ani na vteřinu nenudí. Opticky je rozdělen do části s vteřinovými indexy, s arabskými číslicemi s kruhovou strukturou a do hladké středové části, kde najdeme 24hodinový vojenský čas.

Ručky i indexy nesou Super-LumiNovu v krémovém odstínu. Zajímavostí, na kterou se často odkazuje, je index 6, který má výkroje po vzoru fontu názvu hry Far Cry 6. Vrcholem je pak červená ručka vteřinovky, kterou u Hamiltonu už známe, ale její síla spočívá v tom, že ji Hamilton umí použít na správném místě. A Far Cry je hodně správné místo.

Pravidlo číslo devět: „Always use the right tool for the right job.“

Tak tímhle farcry pravidlem se Hamilton řídil asi do písmene. Polní styl hodinek s automatickým strojkem H-10 s 80 hodinami rezervy chodu jsou do akce v džungli dobrým nástrojem. Titanové provedení je pak lehké, odolné, matné a celkově jsou hodinky příkladně-vojensky nenápadné.

Stejně jako čitelnost nebo luminiscence. Tady není o čem, jsou to Khaki Fieldy, jen ve větším a v naprosto senzačně pojatém balení.

Obal je totiž pojat v eko stylu, ale dovolím si tvrdit, že zrovna tady bude většinu z nás zajímat kožený cestovní obal a vyladěné rozložení boxu. Najdeme v něm totiž druhý kožený řemínek a nástroj na výměnu řemínků (ne, nemá rychlostěžejky).

Hamilton Far Cry údajně čeká na hráče, kteří úspěšně dokončí misi hry, která vychází 7. 10. Ve stejný den, jako jdou samotné hodinky do prodeje. Hráči tedy mají dvojnásobnou šanci.

V každém případě, na šťastlivce, kterým se podaří získat jeden z 1983 kusů, čekají hodně podařené mechaniky od Hamiltonu, který po úspěšné éře na filmovém plátně rozehrál další zatraceně zajímavou hru.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

jimmypřed 438 dny, reagovat
beautiful and complete explanation "KLIK"