Hodinky Hamilton Khaki Navy Pioneer Auto Chrono H77706553

Prodej ukončen
Hamilton Khaki Navy Pioneer Auto Chrono H77706553 Hamilton Khaki Navy Pioneer Auto Chrono H77706553
Prodej zboží byl ukončen
Naposledy dostupné 11.2.2024.
Zobrazit hodinky
Do oblíbených
Technické parametry
Číslo zboží
172111
Záruka
24 měsíců
Značka
Hamilton (Švýcarsko)
Určení
Pánské
Průměr, tloušťka
Ø 44 mm, 14 mm
Tisk v reálné velikosti
Voděodolnost
100 M - plavání
Pouzdro
Ocel, rozpětí nožek 22 mm
Sklíčko
Minerální
Řemínek
Kůže
Typ zapínání
Přezka
Luminiscence
Není
Strojek
Mechanický s automatickým nátahem. Hamilton H-21 postavený na ETA/Valjoux 7750, Rezerva chodu 60h, 28.800 BPH (4Hz), 25 kamenů, Hacking
Funkce a vlastnosti
Datum
Stopky (Chronograf)
Šroubovací korunka

Luxusně vypadající hodinky Hamilton Khaki Navy Pioneer Auto Chrono H77706553, jsou pastvou pro oči. Kombinace leštěného a matného povrchu u tohoto ocelového pouzdra, které je velké 44mm a vysoké jen 14mm, je dalším důkazem elegance těchto hodinek. Pokud si říkáte, že 44mm je hodně, máte pravdu. Na zápěstí o velikosti 16 cm se nehodí a proto bych doporučil pro lidi s délkou 17cm a více.

Drobné čtyřhranné hranoly po celém obvodu lunety Vás donutí se na ně podívat zblízka, abyste se mohli kochat precizním zpracováním na kterém si Hamilton zakládá při výrobě svých hodinek. Na pravém boku pouzdra jsou dvě tlačítka a jedna korunka. Horní tlačítko slouží ke spuštění a zastavení chronografu (stopek), dolní tlačítko pak k vynulování. Tlačítka se mačkají svižně a vrací se bez jakéhokoliv zadrhávání zpátky do základní polohy oproti konkurenčním značkám, které s tímto mají občas problém. Korunka je po obvodu vroubkovaná, tudíž se prsty drží dobře a lépe se s ní manipuluje. Ciferník těchto hodinek je bílý a působí až magicky.

Po obvodu jsou znázorněny indexy minut a zároveň minutové číslice po 5ti minutách. Vystouplé černé lesklé celé hodiny na ciferníku jsou perfektně zpracované i při blízkém pozorování. Černá barva na bílém podkladu zajišťuje snadnou čitelnost. Součástí ciferníku jsou také 2 subciferníky, kde horní číselník, který plní svou funkci při zapnutí stopek, měří čas po minutách a je zakončen číslem 30, tzn. jakmile ručička překročí 30, měříte stopkami již 30 minut. Dolní sčítač pak měří naměřený čas stopkami ve 12ti hodinovém intervalu, tzn. pokud měříte čas stopkami např. 2 hodiny, ručička se posune na číslici 2, pokud budete měřit stopkami jen 12 minut, ručička se přesune o 1 index (čárku).

Datumovka je umístěna vedle číslice 3. a je v ohraničeném rámečku. Osobně si myslím, že umístění na 3. hodině je dobrá volba. Jakmile se chci podívat kolik je hodin, nemusím očima hledat kde je datum. Všechny tři ručičky jsou tmavě lesklé modré barvy což při pohledu na ciferník jim dodává šmrnc. Za to vděčí technikou kalení oceli díky které vznikne tato kobaltová barva. Vedle 9. hodiny pak vidíme název Hamilton a Automatic.

Vzadu na Vás kouká strojek přes průhled na dýnku, můžeme tedy vidět strojek v chodu za provozu. Dále po obvodu průhledu jsou nápisy jako je modelové označení, vodotěsnost, ta je 100m tzn. hodinky vydrží déšť, umytí rukou, sprchu i plavání. Tady je však potřeba zvážit jestli s hodinkami budete chtít chodit do vody, protože prošívaný hnědý kožený řemínek, který je dodáván k těmto hodinkám, není voděodolný. Kožené řemínky nasávají vlhkost, parfém, pot aj. a při denním nošení je možné, že vydrží necelý rok a poté je potřeba jej vyměnit, protože začne praskat. Vlastnost kůže je při nasávání vlhkosti tvrdnout, tudíž kůže tvrdne a po čase se začne lámat a drolit.

Strojek, který je použit v těchto hodinkách je Hamilton H-21, který je opět vyráběn firmou ETA speciálně pro Hamilton. Je automatický s možností ručního natahování a s rezervou chodu 60 hodin - pokud hodinky sundáte v pátek tak se Vám přes víkend nezastaví.

Hodinky jsou v nabídce od roku 2015 a jsou inspirovány modelem z roku 1940.

 

Související skupiny: LuxusníAutomatyChronografy