» Blog » Recenze

Prim má další speciální kolekci hodinek Czech Team. Připomíná výjimečný rok olympiády 

Tagy: Recenze | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 2.9.2020 | 4 MIN | 1x komentář

Nebýt Covid-19, tak letošní olympiádu v Tokiu už máme za sebou. Na historicky unikátní situaci, kdy se LOH posunují na lichý rok, se ve vědomostních soutěžích budou určitě ptát dalších pár let. Ještě, že Prim na svou kolekci PRIM Czech Team nedal rok konání. I tak ale tento zvláštní ročník budou bezesporu připomínat.

VYJÁDŘENÍ PRODEJCE
Ke dni 1. 3. 2024 jsme pozastavili prodej hodinek Prim firmy MPM Quality a zahájili jsme prodej hodinek Prim společnosti ELTON hodinářská.

Olympijské hry jsou vždy velkolepou událostí. V Česku sídlící Prim na ni upozorňuje speciálními modely, které jsou navržené ve spolupráci s Českým olympijských výborem. A podobně jako u loňské limitky, i letos se nesou ve velmi minimalistickém duchu.

PRIM Czech Team jsou navrženy ve spolupráci s Českým olympijským výborem.

Mluvíme-li o vzhledu, nemůžu si odpustit asociaci na klasické nástěnné hodiny. Velmi jednoduché, dokonale čitelné. Stejné rysy najdeme jak v pánském, tak dámském provedení. Liší se pouze v barevných detailech a velikostech.

U pánského modelu vystupují z bílého podkladu kontrastně černé ručky. Působí učitelsky přísně, ve své přímé rovnosti. K celkovému minimalistickému stylu hodinek se hodí nicméně skvěle. Černým ručkám sekundují bodové indexy na hodinách, speciálně navržená korunka a textová část loga Czech Team.

Česká vlajka je pak ve stříbrné, stejně jako zajímavě postavené arabské číslice. A samozřejmě logo PRIM, korespondující ve známě prostém fontu.

Právě jednoduchý styl z nich dělá velmi univerzálního společníka. S dobře zvoleným outfitem si totiž sednou k ležérnímu oblečení, ale ostudu neudělají ani u košile s kravatou. Navíc bílo-černá kombinace je nesmrtelná a hodí se snad vždy a všude.

Velmi tenké pouzdro (pouze 7 mm), které ukrývá klasickou bateriovou Rondu 762, má průměr 42 mm a je z chirurgické oceli. Voděodolnost je pak základních 50 metrů, na běžné nošení tedy plně dostačující. V cenové kategorii jistě nepřekvapí, že sklíčko je minerální. Ručky jsou napováženou volné, ale nebrání to kvalitnímu ukazateli času.

Ocelové pouzdro je tenké pouze 7 mm. Uvnitř najdeme bateriový swiss strojek Ronda.

K černému řemínku nic moc pochvalného říct nemůžu. Kvalitativně jde o velmi obyčejnou genuine leather a na dlouhou životnost bych tady nevsázela. Na druhou stranu, vnitřní strana je velmi jemná, na kůži příjemná a bude se dobře nosit. Plusem je, že budoucí výměna nebude problém. Šířka  je standardních 22 mm, navíc je řemínek opatřen rychlostěžejkami.

Dámský model je cíleně zjemněný. Ručky jsou stříbrné, a díky tomu se vyhnuly výraznějším kontrastům. Stejně jako u pánského modelu, i tady je dominantou bílého číselníku logo Czech Teamu. Vše ostatní zůstalo v čistém, minimalistickém stylu. Průměr ocelového pouzdra je 36 mm, tedy střední velikost, která obvykle sedne na většinu zápěstí. Strojek je samozřejmě opět bateriová Ronda, i díky tomu se může pouzdro chlubit tenkostí 7 mm.

Eleganci podtrhuje bílý kožený řemínek. Také u dámské verze patří ke slabším prvkům celého modelu. Vyměnit řemínek je ale to nejmenší, navíc tady půjde doladit i celá škála řemínků, nejen v české trikoloře nebo černé. Podobně se nedočkáme ani preciznějšího zpracování, ať už mluvíme o pouzdru, nebo konkrétních detailech. To se dá ale u hodinek za necelé čtyři tisíce těžko vyčítat.

Pro sportovní fanoušky, kteří hrdě podporují domácí olympijský tým se jedná o zajímavý kousek, který bezesporu udělá radost. Zhýčkanost mnohem dražšími modely, které denně beru do ruky, mě nutí být obezřetná k velkým slovům chvály. Nicméně, klasickému stylu a unikátnímu spojení se sportovním duchem musím fandit i já. I když v mém případě bych je volila právě jako dárek pro zapálenější sportovní nadšence.

Chytrým krokem od Prim bylo ponechání prostoru na dýnku pro gravír. Zadní část hodinek tak nese logo Czech Team a ve středu se může objevit jméno vlastníka. Alespoň tak to Prim zamýšlel.

Nám se v Hodinky 365 nápad líbí, a tak na hodinky PRIM Czech Team 2020 máme gravírování zdarma*. A nejsme skoupí ani na kreativnější podobu. Může jít o citát, věnování, jméno, obrázek,… (*Cena za gravírování bude odečtena po přijetí objednávky.) Ať už hodinky zamýšlíte pro sebe, nebo právě jako originální dárek, půjde o příjemnou záležitost, která si najde místo v každém sběratelském boxu.

Na modely Prim Czech Team 2020 akce GRAVÍR ZDARMA. Do vyprodání zásob, nebo ukončení Zimních olympiských her 2021 v Tokiu :).

Prim s českým olympijským týmem spolupracuje dlouhodobě. Mimo jiné je i oficiálním dodavatelem Českého olympijského týmu 2017-2020. Ze zajímavých modelů z minulých let připomeňme třeba PRIM Sport 68 Czech Team. Jeho patronem a ambasadorem modelu se stal vnuk legendárního skokana na lyžích Jiřího Rašky, Jan Mazoch, který rovněž reprezentoval Česko na OH. Své osobní hodinky obdržela i Ester Ledecká, konkrétně model s českými křišťály PRECIOSA.

Na zajímavé ambasadory si ostatně PRIM nemůže stěžovat. Stojí za ním jména jako mistr Evropy v motokrosu Štefan Svitko, členové skupiny MIRAI nebo horolezec Libor Uher. Prim každoročně připravuje i speciální kolekce pro Rallye Dakar a je sponzorem i jednoho z českých týmů. Mezi ambasadory proto patří i Tomáš Vrátný, Tomáš Ouředníček, nebo legenda Rallye Dakar Karel Loprais.

Fotografie: Hodinky-365.cz

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Milan Bartošpřed 1328 dny, reagovat
Na Primky nedám dopustit.Mám jedny z minulého století /asi 1978/ a stále jdou přesně.Jen občas potřebují servis. Viz. foto.

Hodinky zmíněné v článku