» Blog » Honor

Honor Band 6 recenze – Náramkov se rozrůstá o dalšího člena rodiny

Tagy: Recenze | Honor | Chytré

Matěj Urbaczka | 15.12.2021 | 6 MIN

Většina chytrých náramků je relativně stejná. Vzhledově a často i funkcemi. U Honor Band 6 je to ale jiné. Jde podle mě o přístroj na pomezí smartwatche a chytrého náramku. Dokonce bych řekl, že se více blíží k základním smartwatchům.

V naší malebné vesničce s názvem Náramkov jsme celkem před nedávnem přivítali nové členy rodiny Honor Band 5 a Honor Band 6. Na trhu už jsou nějakou dobu a stále mají co nabídnout. Pár dnů jsem strávil s šestou generací a musím říct, že Honor Band 6 mi vážně vyrazil dech.

Co se mi na Band 6 líbí

Jednoznačně prvním a největším lákadlem byl pro mě vzhled. Mezi výčet dalších PRO patří honorovské prostředí, které je přehledné a hodně plynulé. Ostatně v Honoru si celý software udělali sami. No a vše podtrhuje strhující AMOLED displej, který se velice vydařil.

Co se mi naopak nelíbí

Bohužel, Honor zvolil netypické uchycení řemínku k pouzdru, a tak není moc rychloměnitelný. Taky je trošku škoda, že náramek není vylepšený o přijímač GPS, ale za tu cenovku už bych toho chtěl asi moc.

Změna v designu oproti předchozí generaci

Vzhled byl jeden z wow efektů hned od první chvíle, kdy jsem náramek vzal do ruky. Připomíná totiž hodně úzké hodinky a na zápěstí to působí moc dobře. Díky většímu displeji se výška hodinek dostala na 43 mm a šířka na 25,4 mm. I přesto sedí jak na průměrnou mužskou ruku, tak i na útlejší dámské, popřípadě dětské zápěstí (schváleno kolegyní se zápěstím s obvodem 14,5 cm).

Pouzdro je tvořeno z tvrzeného plastu a jeho čistý design porušuje z jedné strany tlačítko a z té druhé nápis Honor. Nenápadný vzhled je vlastně relativně vystihuje.

Na pouzdro je napojený silikonový řemínek s plastovou sponou a jedním poutkem. Řemínek disponuje takovou ochrannou zarážkou, kterou je třeba vyndat, aby šel vyměnit. Není to nic těžkého, ale na měnění každou chvíli to také úplně není.

Lehkost náramku pak dokládá váha 18 g, která je naprosto perfektní pro celodenní nošení i spánek.

Displej pokrývá celou přední stranu hodinek

Oproti Honor Band 5 narostla velikost displeje o 148 %. A je to dobře, protože je určitě jedním z velkých lákadel a v Náramkově je docela raritou. Pokrývá totiž celou přední část hodinek a velikost je 1,47". Rozlišení pak činí 198 x 368 pixelů a jemnost displeje je 282 ppi.

Kromě těchto technikálií by se slušelo říct, že displej hodinek má mírné zakřivení, což mu ještě více přidává na atraktivitě. Velká škoda je, že náramku chybí always-on mód, který by i přes vypnutý displej ukazoval datum a čas.

Jak je známo, čínští soudruzi displeje prostě umí. Vykreslení a viditelnost na přímém slunci je přímo parádní stejně jako zpracování grafiky. No a všechnu tuhle krásu chrání křemičité sklíčko známé též jako Corning Gorilla Glass. Není ničím chráněno, a tak bych doporučil pořídit ochrannou fólii na sklíčko nebo silikonový kryt na pouzdro.

Honor Watch ES recenze – Baby smartwatch se skvělou cenovkou
17.2.2022 - Matěj Urbaczka
Honor Watch ES recenze – Baby smartwatch se skvělou cenovkou

Lehce rozšířený senzorový základ

Ve většině náramků najdeme základ jako je akcelerometr a snímač tepové frekvence. Tím častokrát celá paráda končí. A když už náhodou nějaký ten další senzor mají, moc chvály na přesnost obvykle nepějeme.

Honor Band 6 je ale jiná písnička. Senzorová výbava je rozšířená o pulzní oxymetr a gyroskop a jak tepová frekvence, tak pulse ox sedí náramně. Dokonce musím přiznat, že pravděpodobně díky lehkosti předčil v měření mé Garmin Enduro.

Musím se také přiznat, že po dlouhé době recenzuju náramek a tenhle mě zase přesvědčuje o tom, že náramky mají velkou budoucnost, pokud se vydají cestou větších rozměrů a více funkcí. S tím je spojená absence GPSky, která by tento náramek řadila na přední příčky prodeje. Teda aspoň za mě.

Pokud byste chtěli mrknout na podobný model s GPS, rozhodně nepřehlédněte tento:

Huawei Watch Fit recenze – Prcek s velkou kapsou překvapení
3.1.2022 - Dominik Hok
Huawei Watch Fit recenze – Prcek s velkou kapsou překvapení

Baterie předčila všechna očekávání

Další z úžasných věcí na tomto přístroji je bezpochyby výdrž baterie. V režimu chytrých hodinek (pardon, tedy chytrého náramku) by měla baterie vydržet až 14 dní. Což je hodně fajn, ale největší zlom přichází u sportovních aktivit.

Ačkoliv jsem "jel" pouze na akcelerometru, tak za osmihodinovou aktivitu baterky moc neubylo. Náramek byl nabitý na nějakých 75 % a aktivita byla zaznamenána ve čtvrtek. Sice jsem je od pátku neměl na ruce, ale v pondělí měl náramek 48 % zbylé baterie! Což beru jako velký úspěch. Minimálně má očekávání byla docela překonána.

Jaké je uběhnout ultramaraton s náramkem?

Nikdy jsem nevěřil, že bych napsal takové spojení slov. Ale nikdy neříkej nikdy. 56 kilometrů zvládl jak nic a upřímně, přesnost tepovky mě hodně překvapila. Tím, že aktivita byla měřena pouze akcelerometrem, naměřil náramek nějakých 51,09 km. Což rozhodně není zlý výsledek. Pokud chcete monitorovat jakoukoli aktivitu s GPS, je zapotřebí spustit prvně aplikaci v telefonu, nechat načíst GPS a stisknout start na telefonu. Pak se spustí aktivita i v hodinkách.

S přijemným překvapením hledím na to, že se náramek ještě nevypnul

S příjemným překvapením hledím na to, že se náramek ještě nevypnul

Kromě běhu najdeme v náramku například veslování, cyklistiku, chůzi, plavání v bazénu nebo eliptický trenažér. Pro specifičtější aktivity můžeme použít poslední políčko s aktivitou "Jiné". Díky velikosti displeje je při sportu velice dobře vidět na veškeré hodnoty, které náramek nabízí. Také můžete spustit automatické rozeznání pohybu, kdy náramek dokáže rozeznat běh, chůzi, eliptický trenažér a veslování.

Přívětivé uživatelské prostředí s vlastním OS

Pro náramek Honor Band 6 zvolila značka svůj vlastní operační systém a udělali velice dobře. Ovládání je velice intuitivní a zvládne ho každý průměrně inteligentní bernardýn. A hlavně, systém se vůbec neseká. Ze základní obrazovky pohyby doleva či doprava projíždíme widgety, které ukazují spánek, kroky, stres, atp. Pohybem nahoru zobrazíte notifikace a pohybem dolů zase zkratky. Boční tlačítko slouží pro návrat na hlavní obrazovku a při jeho stisknutí na hlavní obrazovce se dostáváte do menu a výběru sportu, historie cvičení, nastavení a tak dále.

Máte často vysoký stres? Náramek vám ho dokáže změřit

Jelikož jsme v době stresové, kdy na nás je tlačeno ze všech stran, spousta výrobců přidala do svých chytrých zařízení i měření stresu. U tohoto náramku to Honor vylepšil ještě rychlým osobnostním testem, aby vás hodinky lépe poznaly a dokázaly měřit stres co nejlépe. V testu odpovídáte na sérii otázek, kdy se vás například ptají, jestli si myslíte, že váš život je úplně zbytečný a nebo jestli se vám netřesou ruce...

Kromě stresu najdeme v náramku samozřejmě měření tepové frekvence (může se nastavit na i nepřetržité), měření spánku, kroků, kalorií a aktivních hodin. Náramkem také můžete ovládat hudbu ve vašem telefonu a má i widget počasí, které si bere obdobně z telefonu. Ze základních funkcí je tady pak budík, časovač, stopky a funkce najít můj telefon.

Honoří hodinky, appka od Huawei

Jelikož Honor je dceřiná společnost Huawei, tak hodinky značky Honor používají aplikaci Huawei Health. Aplikace je jedna z nejpovedenějších, co se aplikací pro smart hodinky týče. Je velice přehledná a člověk bez zbytečného hledání najde vše, co potřebuje.

Hybrid zvaný "náraminky"

Shrnutí začnu zamyšlením se nad tím, kde vlastně začínají hodinky a končí náramek? Protože z tohoto modelu už to vážně není poznat a relativně slušně se tato hranice překrývá.

Tyhle náraminky mě překvapily svou plynulostí co se softwaru týče a velmi přesným měřením tepovky. Rozhodně bych Honor Band 6 doporučil každému, kdo se rozhoduje, jestli si pořídit chytrý náramek anebo hodinky, protože za relativně nízkou cenu dostane takového všeználka se skvělou senzorovou výbavou a 14 denní výdrží baterie.

Alternativou Honoru Band 6 by mohl být proslule známý náramek Xiaomi Mi Band 6 anebo například o něco dražší Huawei Band 6. Náramky umí téměř to samé a v případě nejnovějšího Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC, přidává Xiaomi i platby kartou pro ČR.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku