» Blog » Huawei

Huawei Band 7 recenze – Potenciál v podobě přesných dat a městských funkcí

Tagy: Huawei | Chytré

Matěj Urbaczka | 11.7.2022 | 5 MIN | 5x komentář

Huawei se rozhodl, že bude vydávat hodinky snad každý měsíc. Pro červenec si připravil variantu náramku Huawei Band 7, který nechybí v repertoáru žádné čínské značky. Tento "Band" mi přijde ale o dost vychytanější, než jeho kolegové.

Hned na začátek řeknu, že pokud máte Huawei Band 6, tak není třeba investovat do nového čísla náramku. V základu se toho moc nezměnilo a spousta věcí, jako výdrž baterie anebo displej, zůstalo stejných. Je to nezvyklé, ale je to tak. Co se změnilo vám tady ve zkratce napíšu:

  • Snížení váhy o 2 gramy
  • Zvýšení jemnosti displeje o 1 PPI a možnost Always-on displeje
  • Přednastavené odpovědi na zprávy
  • Možnost přednastavené odpovědi na SMS zprávu a přicházející hovor

No a to je na začátek opravdu vše. Pokud se chcete dozvědět více, pokračujte ve čtení.

1 290 Kč Prodej ukončen

Design zůstal naprosto stejný

Hledáte změnu a nechcete už mít na ruce stejný náramek. Zklamu vás. Band 7 je naprosto stejný, jako starší generace Huawei Band 6. Rozměrově porostl úplně minimálně – 44,35 x 26 x 9,9 mm oproti starší generaci – 43×25,4×10,99 mm. Takže nová generace je o něco větší a o něco tenčí.

1 290 Kč Prodej ukončen

Materiál pouzdra je odolný polymer doplněný o silikonový řemínek s plastovou sponou. Levné, praktické a hlavně lehké. Jak už na začátku zaznělo, náramek zhubl na váhu 16 g bez řemínku. Pokud se vám nelíbí silikon, určitě si můžete na nějakých nejmenovaných stránkách vybavit hodinky například kovotahem anebo kůží.

Pro milovníky barev mám dobrou zprávu, barviček je dost. Náramek tedy seženete v tmavě šedé (až skoro černé), růžové a zelené.

Celkově musím říct, že při porovnání s Xiaomi Mi Band 7 mi Huawei Band 7 sedí o hodně více. Na ruce je pevnější a nepřipadám si jako s hračkou, ale jako s přístrojem, který už i trošku vypadá. Na ruce je pevnější, netočí se tolik a prostě... Má větší kule než Xiaomi Mi Band 7.

AMOLED s Always-on módem

Za málo peněz, hodně displeje. 1,47" velký displej s rozlišením 194 x 368 zůstal stejný jako minulá generace, ale proč měnit něco, co geniální už bylo. Novinkou je always-on displej, který potěší lidi, co nechtějí koukat jen na černou obrazovku a čekat, jestli budou gesta fungovat, jak mají. Trošku to sníží výdrž baterie, ale může se to hodit. Kecám, sníží to baterku plus mínus na polovinu, s čímž se musíte smířit.

Baterka uspokojí i náročné uživatele

Standardem veškerých chytrých náramků je celkem slušná výdrž baterie. U Huawei Band 7 se bavíme o 14 dnech při normálním používání a o 10 dnech náročného používání.

Přesněji:

  • 14 dnů – Monitorování srdečního tepu: stále zapnuto, HUAWEI TruSleep™: zapnuto v noci, cvičení: průměrně 30 minut týdně, oznámení zpráv: zapnuto (50 zpráv, 6 hovorů a 3 alarmy denně), obrazovka: zapne se 200x denně
  • 10 dnů – Monitorování srdečního tepu: stále zapnuto, HUAWEI TruSleep™: zapnuto v noci, cvičení: průměrně 60 minut týdně, oznámení zpráv: zapnuto (50 zpráv, 6 hovorů a 3 alarmy denně), obrazovka: zapne se 500x denně

Co si budeme, cvičení 60 minut týdně je celkem málo, a tak pokud používáte náramek více na sport, dostanete se tak na týden výdrže stejně jako já.

Senzorově nenadchne ani neurazí

Základ v podobě akcelerometru, gyroskopu, snímače tepovky a pulzního oxymetru opravdu neurazí... Proto je to jednoduše základ. :-) Ale dávám tomu rok, maximálně dva, až přijde GPSka i do veškerých náramků. A pak už opravdu nebude co řešit. Prozatím, pokud chcete sportovat a vidět prošlou trasu, je zapotřebí připojení k GPS z telefonu.

Co musím ale vyzdvihnout na mety nejvyšší, je tepová frekvence, která je opět na vysoké úrovni. Už minulá generace byla skvělá a teď mi měření přijde ještě o něco vymakanější. A jsem rád, že se na tom shodují recenzenti z celého světa a není to jen má slepá domněnka.

Systém Harmony OS

Jde vidět, že se snažili implementovat co nejvíce věcí do malého balení a trošku tím systém zasekali. Není to nic strašného, ale v menu vidíme malé sekání ikonek a mírnou neplynulost posouvání. Jinak ale vše funguje parádně, dostanete se, kam potřebujete a nepotřebujete na to mít vystudovanou raketovou vědu.

96 sportovních aktivit s možností sledování tréninkového progresu

Sporťáci, pokud jim nevadí absence GPS, chrochtají blahem. Spousty aktivit (ačkoliv 90 z nich měří stejné hodnoty) a spousty měřitelných metrik. Hodinky dokáží vyhodnotit vaši potřebu regenerace, index běžeckých schopností, VO2 Max a tréninkový efekt.

Veškeré metriky rozepisuju v následujícím článku:

Huawei Watch GT Runner recenze – Aerodynamický běžecký mistr
19.4.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT Runner recenze – Aerodynamický běžecký mistr

Abych jen nechválil, bohužel Huawei nemá prozatím možnost nahrát aktivity přímo na Stravu, což zamrzí. A zatím to nevypadá, že by se na tom makalo...

Prcek vyniká mezi náramky a šlape na paty i dražším modelům

Jak už jsme zvyklí, náramek umí přijmout notifikaci z telefonu, umí najít telefon, přepnout skladbu z telefonu, pořídit fotku (vyšší dívčí), ale nic moc jiného tam nikdy nebylo. V Huawei se domluvili, že zničí konkurenci a přidali přednastavené odpovědi na SMS zprávy. Konečně někoho napadlo, že náramek si koupí někdo, kdo potřebuje primárně městské funkce.

Jediné, co tomuto náramku schází, je NFC placení. Tedy čip tam je, ale zprostředkování zatím vázne.

Kamaráde, žádnej stres a dýchej

Huawei si je dobře vědom stresových situací v životě a také ví, že jich v dnešní hektické době přibývá stále více. A proto se zaměřuje na měření stresu a také na dechová cvičení, která vám stres pomůžou lépe zvládnout. Pokud by vám nepomohlo toto, můžete využít akcelerometr k zaznamenávání kroků a dát si antistresovou procházku.

Abyste měli přehled o všem, Band 7 vám bude kontinuálně měřit tepovou frekvenci a kdybyste na něco zapomněli, funkce Huawei Shamrock vám připomene, že máte pít anebo že si máte vzít léky. Tato funkce je prozatím v plenkách, a tak na ni čekáme při další aktualizaci.

Vcelku povedený kousek

Kolega Dominik mluví o Xiaomi Mi Band 7 jako o "Upgradu ze slušnosti", s čímž se plně ztotožňuji. O Huawei Band 7 se to ale říct nedá. Ne, design se nezměnil a ani displej neporostl, ale Huawei vzal to nejlepší ze staré generace (měření tepu, displej...), přidal k tomu chytré funkce (telefonování, přednastavené odpovědi) a udělal z tohoto malého přístroje naprostou pecku za rozumnou cenu.

Takže ano, pokud nepotřebujete tyto chytré funkce, Band 6 může být ekonomičtější varianta, ale Sedmá generace rozhodně má co nabídnout. Alternativou pak může být již mnohokrát zmiňovaný náramek Xiaomi Mi Band 7 anebo již polohodinky Huawei Watch Fit nebo Watch Fit 2. Výhodou Mi Bandu 7 je o něco větší baterie, a výhodou Watch Fitů je rozhodně přítomnost GPS přijímače a dalších tréninkových funkcí.

Jak se líbí Huawei Band 7 vám? Dejte nám vědět do komentářů.

Mohlo by se vám líbit:

Huawei Watch Fit 2 recenze – Bourá hranice nemožného
20.6.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch Fit 2 recenze – Bourá hranice nemožného

Huawei Watch Fit recenze – Prcek s velkou kapsou překvapení
3.1.2022 - Dominik Hok
Huawei Watch Fit recenze – Prcek s velkou kapsou překvapení

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Jirkapřed 649 dny, reagovat
A neumí platit ani přes Curve, nebo ČSOB, když je tam ten NFC čip?
Matěj Urbaczkapřed 647 dny
Zdravím Jirko, bohužel, neumí. Tyto dvě banky podporují jen Xiaomi.
Jirkapřed 647 dny, reagovat
Škoda... I tak ti Matěji děkuji za odpověď a přeji hezké dny příští.
DíkZaTuVzpomínkupřed 558 dny, reagovat
Tak HB5 mám od začátku (aktuálně na ruce) a novou HB6 jsem nedávno koupil (jasně že novou) v jakési akci za 600. Spokojenost a na HB7 se po této recenzi ani nechystám. Ale...mám jedno *ALE* - HB5 jsem taky nejdřív (standardní režim + monitoring spánku, nic navrch) dobíjel po 10dnech...pak to bylo 7dní...teď před prázdninama 5 a aktuálně jsou to cca 3dny co to musím nabíjet. Jako za ty prachy dobrý, ale je to klasická spotřebka - záruka+rok...
StandaL.před 467 dny, reagovat
Díky za recenzi! V dané cenové hladině jsou hodinky rozhodně lepší, než ostatní čínské (ne)značky. Bezproblémově funkční a dobře udělané. Skvělý jemný a podrobný displej. Při natočení ruky se zapnou vždy - nemusím jako blbec máchat rukou opakovaně jako u mnoha jiných hodinek. Jediné, co bych snad mohl vytknout, je zbytečná registrace při prvním zprovoznění, a také malý výběr ciferníků pro Always on Display (žádný se mi nelíbí.) Normálních ciferníků zdarma je dostatek a určitě si každý vybere.