» Blog » Huawei

Huawei Watch Fit 3 představení – Kdy Huawei odkoupil Apple?

Tagy: Představení | Huawei | Chytré

Dominik Hok | 7.5.2024 | 3 MIN | 3x komentář

Možná se vám zdá titulek tohoto článku lehce prapodivný, ale samozřejmě je čistě sarkastický. Huawei vydává třetí generaci velice oblíbené řady – Watch Fit 3. Když pominu jejich rozporuplný design, stále se jedná o levné, funkcemi a hardwarem natřískané chytré hodinky.

Huawei Watch Fit 3 přináší:

  • nový design
  • tenčí pouzdro
  • větší a jasnější displej
  • analýzu srdeční arytmie
  • ovládání pomocí korunky

Watch Fit vs. Apple Watch SE aneb najdi 7 rozdílů

Co se týče designu, nebudu si brát servítky. První i druhá generace měly zajímavý design, který krásně hrál na hranici chytrého náramku a hodinek – tělo bylo podlouhlé a bylo to přesně to, co je na trhu chytrých hodinek odlišovalo. Jednoduše jste je poznali na první pohled.

Huawei Watch Fit 2 recenze – Bourá hranice nemožného
20.6.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch Fit 2 recenze – Bourá hranice nemožného

Teď se Huawei dal na čínskou designovou vlnu (stejně jako Redmi Watch 4 či Amazfit GTS 4), která nedělá nic jiného, než že se předhání v tom, kdo lépe napodobí Apple Watches. Další dvě zmíněné čínské značky alespoň daly korunku doprostřed a tím se lehce odlišily, ale Huawei se s tím opravdu neštval.

Zahrajeme si takovou malou hru. Co je Apple Watch SE a co je Huawei Watch Fit 3?

Zahrajeme si takovou malou hru. Co je Apple Watch SE a co je Huawei Watch Fit 3? Aby to bylo těžší, ve Photoshopu jsem jedny hodinky upravil a dal jim stejný číselník.

Vždycky obhajuji to "napodobování" tím, že na chytrých hodinkách vlastně ani není moc co vymyslet. Vždyť jsou buďto kulaté či hranaté a většinu času celé černé. Nicméně, Watch Fit už osobitý (a za mě skvělý) design jednou měl, tak tento úkrok působí až moc... Cíleně.

Přesuňme se na parametry. Pouzdro má 43,2 milimetru na výšku, je 36,3 milimetru široké a tenké je neuvěřitelných 9,9 milimetrů. Za to Huawei musím pochválit, protože hodinky budou krásně lícovat zápěstí.

V třetí generaci najdeme čtyři varianty, přičemž pouze v jedné z těchto variant (na koženém řemínku) cítím duši Watch Fit. Za tu si ale připlatíte o 500 Kč více.

I s kovovým pouzdrem se Huawei dostal na opravdu nízkou váhu 26 gramů. Jedním ze zásadních funkčních rozdílů je určitě ovládání korunkou. To jsme u Watch Fit ještě nikdy neviděli.

V záření displeje překonává Watch Fit 3 dokonce i Apple

Změna proporcí pouzdra přinesla i pozitivní věci, jako třeba zvětšení prostoru pro displej. Teď na přední části najdeme 1,82" velký AMOLED displej s jemností 347 PPI a jasem až 1500 nitů. Jen pro představu, takový jas nemají ani mnohonásobně dražší Garminy nebo třeba Apple Watch SE.

Watch Fit 3 nově dokážou rozpoznat arytmii

Z hlediska lifestylu i sportu jsou Watch Fit výborné chytré hodinky. Už předchozí generace disponovaly přesným snímačem tepové frekvence (měřící každou vteřinu 24/7), GPS přijímačem a to všechno kombinovaly se slušnou výdrží baterie až 10 dní (to se nezměnilo). To stejné platí pro lifestylové záležitosti – monitorovaly spánek, měřily stres, okysličení krve aj.

Novinkou je rozpoznání srdeční arytmie. Jsem zvědavý, jak to funguje, protože většinu času je k tomu potřeba EKG. Další novinkou jsou... ehm... Kroužky. Máte nastavené cíle plnění aktivity a míra jejich splnění je vyjádřena pomocí tří kruhů. Co vám to připomíná?

Chytré funkce mají Watch Fity odjakživa v malíku, a tak z hodinek můžete telefonovat nebo se jimi nechat navigovat.

Shrnutí

Víte, možná tento článek působil až moc rozhořčeně, ale není to tak. Tedy alespoň do jisté míry. Rozdělím tedy emoce do dvou odstavců.

Začnu negativními. Prostě mě štve, že Watch Fity ztratily svou identitu a stala se z nich jen slušná kopie Apple Watchů. Potvrzuje to jak design, tak slavné kroužky. Teď každý potenciální uživatel bude působit tak, že "nemá na Apple Watche", tak si koupil Watch Fity.

Pozitivní? Stále jsou to cenově dostupné chytré hodinky, které jsou nabité jak pokročilými sportovními či lifestylovými funkcemi, stejně jako těmi chytrými.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Radimpřed 16 dny, reagovat
Souhlasím, to kopírování je okaté a už moc. Byť tedy designově je to má Apple hezké :⁠-⁠D. Nicméně, jsme zvědav na funkčnost v recenzích. Oproti třeba redmi watch 4 je cena o dost vyšší a těžko říct zda oprávněne. Bohužel pro lidi s menší rukou jako jsem já jsou redmi 4 nepoužitelné, neboť jsou obrovské, snad letos vydají rozumně velký model.
Jiripřed 8 dny, reagovat
A co treba lidi, kteri si zkusili IOS, ten OS jim nesedi a nechcou mit iPhone, ale pritom hranaty vzhled hodinek ala Apple Watch jim sedi? (moje zena napriklad)
Matěj Urbaczkapřed 7 dny
Tak přesně pro Vaši ženu jsou tyto hodinky to pravé.:-)

Hodinky zmíněné v článku

3 990 Kč očekávaná novinka
3 990 Kč očekávaná novinka
3 990 Kč očekávaná novinka
4 490 Kč očekávaná novinka