» Blog » Huawei

Huawei Watch GT 3 PRO recenze – Čistokrevný měšťák se sportovní duší

Tagy: Recenze | Huawei | Chytré

Matěj Urbaczka | 28.6.2022 | 6 MIN | 2x komentář

Značka Huawei poslední dobou nepřestává polevovat ve vydávání nových modelů. Další peckou do sbírky je model Huawei Watch GT 3 PRO, který na první pohled vypadá jako čistokrevný městský model. Sportovní duše vás ale mile překvapí.

Hned na začátek řeknu, že to je asi nejvíce casual model od Huawei. Doporučil bych jej každému, kdo chce krásné bussines hodinky, které mají vzhled klasických, a přitom jsou chytré, až to bolí.

Huawei Watch Buds recenze – Toto by ani Jules Verne nevymyslel
16.5.2023 - Dominik Hok
Huawei Watch Buds recenze – Toto by ani Jules Verne nevymyslel

Neměli byste přehlédnout tyto vlastnosti:

  • Celotitanové kvalitně zpracované pouzdro
  • Korunka jako ovládací prvek
  • Úžasný AMOLED displej
  • Potápěčské a golfové funkce
  • Možnost telefonování v dosahu telefonu
  • 14denní výdrž baterie

5 důvodů, proč sáhnout po hodinkách Huawei
18.11.2022 - Matěj Urbaczka
5 důvodů, proč sáhnout po hodinkách Huawei

A je vůbec s tímto kouskem něco špatně? Kromě párování hodinek, které je trošku složitější pro androiďáky, kteří nevlastní Huawei, jsem prozatím nic nenašel. Ale teď na to pojďme mrknout pořádně.

Ideální parťák k obleku, šatům i sportovnímu triku

Jak už jsem psal výše, design je za mě dominanta tohoto modelu. Mimochodem, Huawei Watch GT 3 PRO se dělá v několika variantách s různými typy řemínků. Ale dvě verze jsou takové základní. Pro pány se dělá s celotitanovým pouzdrem a pro dámy jsou vyrobeny z nádherné nanokrystalické keramiky – Huawei Watch GT 3 PRO Ceramic. Já testuji model pro pány s titanovým pouzdrem, a tak se budeme bavit převážně o něm.

Pouzdro má propracovaný opravdu každý detail. Nožky tohoto modelu jsou krátké a díky tomu, i přes průměr 46,6 mm (u modelu Ceramic je to 43 mm), krásně sedí na i menší ruce. Pokud se budeme bavit o váze, tak ta se zastavila na hodnotě 85 g se silikonovým řemínkem. Samostatná váha pouzdra je 54 g. U titanové varianty existuje také model s titanovým tahem a koženým řemínkem.

Nemůžu si pomoct, ale profilování titanového pouzdra u nožek vypadá jako u některých klasických hodinářských značek. Nejvíce nám připomíná jeden model hodinek Seiko, konkrétně Seiko Quartz Chronograph SSB407P1. Vypadá to, jako by byly ze dvou kusů pouzdra. Jeden kus tvoří nožky a obvodový kruh. Ten druhý zase půlmilimetrová luneta, ve které je zasazen displej a střeva hodinek.

Na spodní straně hodinek pak najdeme snímač tepové frekvence a mezi nožkami začíná také silikonový řemínek Quick Release 22 mm, který má menší přesah, a tak neoriginály budou vypadat o něco hůře, protože řemínek nebude za rovno s pouzdrem.

Displej jako osmý div světa

Opravdu, displej působí jako osmý div světa. Opět krásná práce od výrobce. Huawei a další čínské značky displeje opravdu umí. 1,43" široká obrazovka se skvělou čitelností na přímém slunci je opravdu super a rozlišení je pak 466 x 466 pixelů. Další peckou je také to, že menší varianta hodinek má sice menší displej (1,39"), ale stejné rozlišení, takže je o něco ostřejší a vykleslenější.

Prémiovost hodinek se podepsala i na sklíčku, a tak zde výrobce využil safíru na obou modelech. Sklíčko by tedy mělo být vysoce odolné vůči poškrábání, a pokud se ptáte na čitelnost, žádný problém jsem nezaznamenal.

Veškeré důležité snímače tady jsou

Už se pomalu stává standardem mít téměř veškerou snímačovou vybavenost. V hodinkách tedy najdeme barometr, akcelerometr, gyroskop, snímač teploty, pulzní oxymetr, Dual-band GPS (GLONASS, Galileo, QZSS, BeiDou). Zdá se vám to málo? Huawei přidává navrch snímač magnetometru (honosně kompas), kterým se můžete nechat navigovat, pokud zvládnete držet kurz.

A ptáte se na přesnost GPS? Upřímně, když jsem nahrál poprvé trasy ze dvou zařízení "na sebe" (porovnával jsem s Garmin Fenix 7X), myslel jsem, že se stala chyba a nahrála se jen jedna. Asi tak přesné na první pohled hodinky jsou. Na druhý pohled se dá najít pár drobnůstek, ale nic velkého.

Fenix značen fialovou, Huawei modrou.

Fenix značen fialovou, Huawei modrou. Nepřesnosti jsou při jízdě na MTB v hustém lese mimo pěšinu.

Fenix značen fialovou, Huawei modrou. Za mě to není vůbec zlé.:-)

Fenix značen fialovou, Huawei modrou. Za mě to není vůbec zlé.:-)

Sporty pro Watch GT 3 PRO nejsou žádný problém

Co se sportovních aktivit týče, asi byste od "Hůjaveje" nečekali žádný zázrak, ale opak je pravdou. Běžecké aktivity a speciální metriky? Není problém. Free Dive mód pro volné potápění až do hloubky 30 metrů? Není problém. Golfový režim, který vám ukáže sílu odpalu a další důležité metriky ohledně vašeho stylu? Opět, není problém. Samozřejmostí jsou i ostatní sporty jako plavání, cyklistika, fitnes atp.

Pokud by vás zajímaly speciální běžecké metriky, mrkněte na tento článek a dozvíte se vše.

Huawei Watch GT Runner recenze – Aerodynamický běžecký mistr
19.4.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT Runner recenze – Aerodynamický běžecký mistr

Free Dive mód a Golf je pro Huawei novinkou. Začneme u potápění. Pokud rozkliknete ve sportovních aktivitách potápění, dostanete se do menu, kde je možné si vybrat ze tří položek – potápění, test apnoe a nácvik apnoe. Co to ta apnoe vlastně je? Hodně laicky by se dalo říct, že je to zádrž dechu. Dělí se u potápěčů na statickou a dynamickou, kdy statická se definuje jako zádrž dechu pod vodou bez pohybu a dynamická je zádrž pod vodou v pohybu (plavání).

Test apnoe slouží k měření statické apnoe, kdy vám hodinky dají 30 sekund na rozdýchání a pak se začne měřit čas bez dechu (také měří tepovou frekvenci). Nácvik apnoe je pak série cvičení, při kterém máte minutové intervaly bez dechu a mezitím 30 vteřin na vydýchání.

Monitoring potápění poté ukazuje, kolik ponorů jste provedli, aktuální hloubku, rychlost ponoru a maximální hloubku ponoru. Hodinky pak hlídají také vaši dobu na hladině, kdy doporučují být alespoň 3 krát déle na hladině než byla délka předchozího ponoru.

A přibyly i funkce pro golfisty. Pokud spustíte monitoring aktivity "cvičná louka", můžete spustit animovanou ukázku, jak držet hůl a jak vést odpal. Poté v samotné aktivitě vidíte tempo švihu, nápřah, švih a rychlost švihu. Pokud by v budoucnu přidali i golfové mapy, máme tady konkurenta pro Garmin.

Baterka – přesná definice použití

Huawei zde opět definoval model používání a podle toho rozdělil, kolik dní vydrží baterie. Nejvyšší hodnota se pohybuje okolo 14 dnů, kdy Huawei říká, že pro tuto výdrž můžete 30 minut týdně telefonovat, 30 minut týdně poslouchat hudbu, mít zapnutý monitoring tepu a spánku, 90 minut cvičit a mít zapnuté notifikace. Také pro tuto výdrž můžete denně 200x zapnout obrazovku.

Pro osmidenní výdrž baterie by to v praxi vypadalo zhruba takto: 30 minut volání přes Bluetooth každý týden, 30 minut přehrávání hudby každý týden, zapnuté monitorování srdečního tepu, měření spánku, monitorování stresu, 180 minut cvičení každý týden (zapnutá GPS), zapnutá oznámení zpráv (50 SMS zpráv, 6 hovorů a 3 alarmy denně), obrazovka je zapnutá 30 minut denně.

U menší varianty je to pak velice podobné s čísly, která musíme splnit, ale výdrž je 7 dní při méně náročném používání a 4 při hodně náročném používání.

Přepočty jim celkem sedí a není s tím problém. Pokud jste ale sportovec tělem i duší a každý den máte aktivitu s GPS, výdrž se rapidně sníží a dostanete se okolo 5 dní u velkého modelu v závislosti na používání dalších funkcí.

Chytré funkce s příslibem platby a EKG

Není žádnou novinkou, že Huawei se vždy zaměřoval na chytré funkce. Telefonování přímo z hodinek v dosahu Bluetooth (model Huawei Watch 3 PRO i nezávisle na telefonu), možnost odepsat na SMS přednastavenou zprávou, přídavné aplikace na stažení nebo hudba přímo v hodinkách. Prostě chytrý model skoro bez kompromisů.

Slovíčko "skoro" tam je jen proto, že jim zatím chybí placení kartou. Huawei se už ale sám nechal slyšet, že by na konci tohoto roku mohlo jít i zaplatit. Necháme se tedy překvapit a uvidíme.

Elektrokardiogram je věc v hodinkách docela čerstvá a tak není divu, že firmy soupěří o to, kdo přidá tuto funkci mezi prvními. Číňanům se to povedlo, ale bohužel tato funkce ještě není dostupná úplně všude na planetě z důvodu legalizace a validity výsledků. Takže i na EKG si ještě chvíli počkáme. Pokud byste nechtěli čekat, můžete přepnout telefon do jednoho z jazyků a zemí, kde je EKG podporováno a tuto funkci zkusit.

Kolečka podobná nakousnutému jablku

U měření kroků, tepovky, stresu, prostě denních aktivit zvolil Huawei tak trošku podobný "look" widgetu jako jedna nejmenovaná firma s nakousnutým jablkem. Samozřejmostí je pak monitoring spánku a SpO2. Je to ten skvělý základ, které mají dnes už skoro všechny hodinky a myslím, že to absolutně stačí.

Potenciál hodinek je značný jak pro měšťáka, tak pro sportovce

Kdybych to měl shrnout, hodinky mají značný potenciál pro všechny. Je super vidět hodinky, které nestojí dvě výplaty, s celotitanovým pouzdrem, spoustou chytrých funkcí a pokročilými sportovními metrikami. Nejvíce oceňuji design, výdrž baterie a ačkoliv je to kus kovu, tak oceňuji i dosaženou váhu.

Jako alternativu bych doporučil Garmin Venu 2 Plus, který přidává zavedené placení kartou, Amazfit GTR 3 PRO, u kterých ušetříte nějakou kačku a jsou podobně nabušené jako Huawei a pro fanoušky Apple a Samsung samozřejmě Apple Watch 7 a Samsung Watch 4.

Mohlo by se vám líbit:

Huawei Watch GT3 SE recenze – Výkonný plasťák z Chocapicu
7.2.2023 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT3 SE recenze – Výkonný plasťák z Chocapicu

Garmin Venu 2 Plus představení – První s možností telefonování
4.1.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Venu 2 Plus představení – První s možností telefonování

Amazfit GTR 3 recenze – Pravděpodobně nejlepší volba do 5 000 Kč
23.11.2021 - Dominik Hok
Amazfit GTR 3 recenze – Pravděpodobně nejlepší volba do 5 000 Kč

Apple Watch 7 recenze – Displej, rychlodobíjení a... Stojí za to?
29.11.2021 - Dominik Hok
Apple Watch 7 recenze – Displej, rychlodobíjení a... Stojí za to?

Samsung Galaxy Watch4 recenze – Začíná americko-korejská válka
27.8.2021 - Dominik Hok
Samsung Galaxy Watch4 recenze – Začíná americko-korejská válka

Huawei Watch D recenze – Měří tlak pomocí manžety v řemínku
1.12.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch D recenze – Měří tlak pomocí manžety v řemínku

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Honzapřed 98 dny, reagovat
Dobrý den, je i funkce autopauzy?
Dominik Hokpřed 97 dny
Zdravím, Honzo. Ano, při nečinnosti alespoň 10 vteřin se aktivita pozastaví, ale tato funkce se musí aktivovat.

Hodinky zmíněné v článku

Sleva 27% do 28.4.
6 890 Kč skladem
6 890 Kč nedostupné
8 990 Kč nedostupné
6 990 Kč nedostupné