» Blog » Huawei

Huawei Watch GT 3 recenze – Nejlepší model střední třídy?

Tagy: Recenze | Huawei | Chytré

Matěj Urbaczka | 10.1.2022 | 9 MIN | 21x komentář

Huawei teď vydává jeden smartwatch za druhým a v případě Huawei Watch GT 3 je to další bomba. Že bychom tady měli aspiranta na nejlepší chytré hodinky střední třídy?

Hned na začátek řeknu, že nejvíc mi učaroval displej hodinek, který je prostě úžasný. A jeho jasnost a kontrast doplňuje i dlouhá výdrž baterie 14 dní, takže značka ideál. Krom toho vyniká telefonováním přímo z hodinek a má hlasového asistenta. Už to zní celkem jak dream hodinky, co? No, má i své mušky. Třeba asistent prozatím v Česku nefunguje a bohužel párování hodinek nebylo úplně zadarmo, ale pojďme je rozbrat tak jak se sluší a patří.

5 důvodů, proč sáhnout po hodinkách Huawei
18.11.2022 - Matěj Urbaczka
5 důvodů, proč sáhnout po hodinkách Huawei

Mrkněte na naši videorecenzi:

Aktivista, eliťák, elegán i klasik

Jak je už patrné z názvu, Huawei myslel na všechny a ve všech směrech. Hodinky se dělají ve verzi Active (silikonový řemen), Klasik (kožený) a Elite (kovový). Tyto verze mají shodně 46mm pouzdro. Značka ale myslela i na ženy a udělala verzi Elegant, kde si můžete vybrat mezi kůží a kovovým náramkem. Velikost pouzdra u menší varianty je pak 42mm. Co stojí za vyzdvihnutí je výška hodinek, která činí 11mm. Krásně zapadnou pod rukáv a na ruce ani trošku nevadí.

Novinkou v řadě GT jsou tlačítka. Teda jedno tlačítko a poté klasická otočná korunka, kterou lze přístroj ovládat. Je to velmi elegantní řešení a musím říct, že umístění korunky je absolutní pecka. Tím, že je na pozici druhé hodiny, nestává se, že by o ni člověk nechtěně zavadil a tak si přehodil obrazovky jako u jedné nejmenované firmy s nakousnutým jablkem. Možná je trošku škoda, že nelze přehodit směr hodinek a tak pokud mám hodinky na pravé ruce, ovládání je trošku krkolomnější.

Veškeré modely mají pouzdro tvořeno kombinací oceli a tvrzeného plastu (pouze na dýnku), kdy každý model má jinou PVD úpravu. Špičkově zpracované pouzdro doplňuje minutová luneta, která dodává vzhled relativně klasických hodinek. Jde vidět, že Huawei si na vzhledu potrpí a veškeré detaily má skvěle dolazené. U menší verze lunetu nenajdeme, ale zato si návrháři pohráli s displejem, který je krásně zaoblený a navazuje přímo na pouzdro.

Pokud by se vám líbila barva pouzdra a řemínek neseděl, rozhodně potěší možnost rychoměnitelných řemínků se systémem Quick Release o velikosti 22 mm na větším modelu a 20 mm na menším. Já zrovna testuji model se silikonovým řemínkem. Ten je velice příjemný a dost mi připomíná ten Garmiňácký. Má na sobě dvě poutka pro super držení konce řemínku a kovovou sponu. Také najdeme na straně vygravírovaný nápis: Huawei Watch GT.

Váha samostatných hodinek se pohybuje u větší varianty okolo 42 g a u té menší okolo 35 g. Tyto hodnoty jsou čistě jen pro pouzdro a je poté na vás, jakým řemínkem je zatížíte. Je fakt, že varianta s kovotahem váží okolo 117 g, což už je docela slušná cihla na ruce, která by mohla při celodenním nošení vadit.

Displej jak lusk

AMOLEDí displej mi poslední dobou relativně přestává vadit. Je už totiž na tak dobré úrovni, že s čitelností už snad nikde není problém. Třeba se jednou dočkáme i toho, že nebude zhasínat. Konkrétně tady se nachází displej o velikosti 1,43" s rozlišením 466 x 466. U dámské varianty je velikost displeje 1,32". Jemnost je shodná – 326 ppi. Malá změna oproti většímu bráškovi Watch 3 je ve sklíčku. Místo safíru zde zvolili minerální sklíčko (Gorilla), zřejmě kvůli ušetření. Díky tomuto řešení bych doporučil ochrannou fólii nebo silikonový obal na pouzdro.

Velice mne těší citlivost displeje na dotek i na zvednutí obrazovky. I když jsem se hodinky schválně snažil tak trošku zasekat, tak se nenechaly a fungují výborně.

Senzorovou výbavou rozhodně překvapuje všechny

Je super vidět, že i levnější hodinky mají veškerou snímačovou vybavenost, na kterou jsme zvyklí například u Fenixů atp. Jmenovitě se bavíme o barometru, gyroskopu, akcelerometru, snímači tepovky, kompasu, GPSce a teploměru. U posledních dvou bych rád vyzdvihl, že GPS má duální frekvenci a umí přijímat signály ze satelitních přijímačů GLONASS, Galileo, QZSS a BeiDou. Co se týče teploměru, tak ten dokonce měří teplotu kůže. Slyšíte dobře, teplotu kůže a ne těla, takže se hodnotami dostáváte někde okolo 30 - 32 stupňů.

Huawei si hodně zakládá na snímači tepové frekvence. A také má proč. Co se týče jeho přesnosti, tak nemám co vytknout. Hodnoty se víceméně shodují s Garminy na druhé ruce.

Amazfit GTR 3 recenze – Pravděpodobně nejlepší volba do 5 000 Kč
23.11.2021 - Dominik Hok
Amazfit GTR 3 recenze – Pravděpodobně nejlepší volba do 5 000 Kč

Tour de hodinky a hodnocení OS

Je trošku škoda, že prozatím není dochytaná funkce korunky. Na základní straně můžeme korunku použít maximálně pro zmáčknutí a dostání se do menu hodinek. Nelze s ní bohužel přepínat widgety a tak musíte šmatlat po displeji, jak jsme už zvyklí. Klasikou je, že dole na hlavní obrazovce se ukrývají notifikace a nahoře zkratky.

Celkově máme na výběr ze dvou variant menu. Klasické rolovací a potom "Apple dlaždicové". Ta podobnost je fakt velká. U rolovacího menu můžeme korunkou posouvat jednotlivé možnosti ale bohužel už je korunkou nemůžeme potvrdit. U dlaždic pak můžeme korunkou zoomovat a naopak. Pokud korunku někde zmáčknete, tak funguje jako tlačítko "zpět na hlavní obrazovku". Spodní tlačítko pak můžete libovolně nakonfigurovat a v základu jsou na něm přiřazeny sportovní aktivity.

Huawei Watch GT Runner recenze – Aerodynamický běžecký mistr
19.4.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT Runner recenze – Aerodynamický běžecký mistr

Pojďme mrknout na tu Harmonii 2.1, která se ukrývá v hodinkách. Software doznal rozhodně skvělých změn oproti LiteOS, který najdeme v jiných hodinkách Huawei a Honor. Celkově ho hodnotím hodně vysoko z důvodu rychlosti a přehlednosti. Některé názvy jsou tak trošku srandovní (hrudní pás pojmenovali pásek pro měření tepové frekvence), ale jde vidět, že si s prostředím hodinek stále hrají a šperkují ho k dokonalosti.

Baterie s přesnou specifikací

Jednou z věcí, na kterou jsem se moc těšil, je výdrž baterie. Huawei totiž přesně specifikoval při kolika smskách, voláních, aktivitách, hudbě a tak podobně vydrží baterka. A přesná čísla?

Model 46 mm:

14 denní výdrž baterie: 30 minut volání Bluetooth každý týden, 30 minut přehrávání hudby každý týden, sledování tepové frekvence povoleno, HUAWEI TruSleepTM povolen pro spánek, 90 minut cvičení každý týden (GPS povoleno ), povolená upozornění na zprávy (50 SMS zpráv, 6 hovorů a 3 alarmy denně), obrazovka se zapne 200x denně.

8 denní výdrž baterie: 30 minut volání přes Bluetooth každý týden, 30 minut přehrávání hudby každý týden, sledování tepové frekvence povoleno, HUAWEI TruSleep™ povolen pro spánek, 180 minut cvičení každý týden (GPS povoleno ), povolená upozornění na zprávy (50 SMS zpráv, 6 hovorů a 3 alarmy denně), obrazovka je zapnutá 30 minut denně.

Model 42 mm:

7 denní výdrž baterie: 30 minut volání Bluetooth každý týden, 30 minut přehrávání hudby každý týden, sledování tepové frekvence povoleno, HUAWEI TruSleep™ povolen pro spánek, sledování stresu povoleno, 180 minut cvičení každý den týden (povoleno GPS), povolena upozornění na zprávy (50 SMS zpráv, 6 hovorů a 3 alarmy denně), obrazovka je zapnutá na 30 minut denně.

4 denní výdrž baterie: 30 minut volání Bluetooth každý týden, 30 minut přehrávání hudby každý týden, sledování tepové frekvence povoleno, HUAWEI TruSleep™ povolen pro spánek, 180 minut cvičení každý týden (GPS povoleno), povolená upozornění na zprávy (50 SMS zpráv, 6 hovorů a 3 alarmy denně), obrazovka je zapnutá 30 minut denně.

Huawei vážně nekecá. Reálně co píšou, to potvrzuji v činnosti. Pokud budete používat GPSku více, samozřejmě musíte počítat s trošku nižší výdrží. Rozhodně potěší bezdrátová nabíječka a skutečnost, že hodinky se do plna nabijí za hodinu a půl.

Samsung Galaxy Watch4 recenze – Začíná americko-korejská válka
27.8.2021 - Dominik Hok
Samsung Galaxy Watch4 recenze – Začíná americko-korejská válka

Sportovec jen duší

Chtěl jsem napsat i tělem, ale bohužel. Váha je trošku větší, a tak si to nechám na jinou příležitost. Duši však sportovní má a proto stojí zato i pro začínající a mírně pokročilé běžce, sportovce. V hodinkách najdete 100 sportovních aktivit, kde nechybí běh, turistika, kolo, plavání (50M voděodolnost) a tak dále. Kromě toho si můžete naplánovat tréninky, které vám budou hodinky každý den připomínat anebo si vybrat jeden z již přednastavených tréninkových plánů.

SOUBOJ: Garmin Venu 2S vs. Huawei Watch GT 3 42 mm
15.12.2022 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Garmin Venu 2S vs. Huawei Watch GT 3 42 mm

Je parádní vidět, jak se posouvají veškeré značky chytrých hodinek kupředu. A tak zde najdeme asi poprvé u Huawei funkci "zpět na start". Ta vám nabídne slepou mapu, po které jste šli, a také šipku, kudy to bude nejkratší nazpátek. Po aktualizaci lze dokonce nahrát do hodinek celou trasu a nechat se po ní navigovat. Je super, že nově můžete k hodinkám připojit i hrudní pás nebo jakýkoli snímač podporující technologii Bluetooth.

Díky nějakým zdravotním trablím nemůžu hodinky pořádně otestovat při sportovní aktivitě, a tak doufám, že mi to odpustíte. Později zde přinesu edit ohledně přesnosti GPS a celkově náhled na sport s tímto smartwatchem.

Pan všeználek, se kterým nemusíte přestávat mluvit

Hudba v přístroji? Ano. Hlasový asistent Huawei? Ano. Volání z telefonu? ANO! Vypadá to, že tento model je všeználek a díky hlasové asistenci a hovorům nemusíte vlastně vůbec přestávat mluvit. Teď si asi říkáte, že těm hodinkám nic nechybí. Ale ano, chybí. Bohužel u nás není hlasový asistent podporovaný a tak máme prozatím smůlu a můžeme čekat, co přinesou updaty.

Garmin Venu 2 Plus představení – První s možností telefonování
4.1.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Venu 2 Plus představení – První s možností telefonování

Huawei prozatím nebyl schopen zprovoznit odpovědi na notifikace, takže můžete odpovědět přednastavenými zprávami pouze na SMS z telefonu. Ale ne na Mesík, WhatsApp atd... Hodinky také nejsou schopny ukázat žádné emoji. Ještě větším paradoxem je, že emojis jsou jedna možnost odepsání na zprávy. Samozřejmostí jsou zde základní funkce jako stopky, budík atp. Pokud byste chtěli například kalkulačku, dá se dotáhnout z Huawei App.

Velice kladně hodnotím také možnost telefonování, kdy reproduktor je dostatečně silný a mikrofon čistý. Jak já, tak druhá strana slyšela výborně. Také hudba je z reproduktoru až pozoruhodně dobře poslouchatelná. Škoda jen, že nelze hodinky spojit se žádnou ze streamovacích služeb a tak musíme do uložiště nacpat nějaké empétrojky postaru, z founu.

Fitness tracker s mistrným měřením spánku

Jasně, základy jako kroky, kalorie, tepovka, monitoring stresu, spánku... To samozřejmě hodinkám nechybí a dá se říct, že tohle už mají veškeré chytré náramky a hodinky. Zde si ale Huawei dal záležet a zpracoval widgety skvěle a kór monitoring spánku je prostě dokonalý a za mě jeden z nejpovedenějších, co jsem kdy viděl. Malá škoda, že v hodinkách se zobrazí pouze základní informace a ten podrobný widget musíte zobrazit až v aplikaci.

Garmin mi tuto noc ukázal hluboký spátnek 1:55 hodin. Kde je tedy pravda?

Garmin mi tuto noc ukázal hluboký spánek 1:55 hodin. Kde je tedy pravda?

Velice se mi líbí widget s názvem "zdravý životní styl", kde si můžeme zadat, kolik chceme odběhat, vypít vody, ujít kroků... Vlastně cokoliv a až dosáhneme tento limit, hodinky to zahlásí a zaškrtnou, že pro dnešek máme hotovo.

Huawei Zdraví – pohoda, ale párování hodinek je tragédie

No, málem jsem myslel, že ty hodinky budou bezchybné, ale tohle mě utvrdilo v pravý opak. Veliká kaňka je párování hodinek k telefonu. Mám telefon Samsung a už nějakou dobu staženou aplikaci Huawei Health. Po aktualizaci knihovny hodinek na párování, kliknu na spárování Huawei Watch GT 3 a Huawei zahlásí, že nemám aktualizovanou appku.

Koukám do Obchod Play, tam vše aktuální. Snažím se stáhnout přes ofiko stránky App Gallery. Bohužel, servery nefungují. Až když jsem vlezl do Google Chrome, stáhl a ručně nainstaloval App Gallery, až potom jsem teprve mohl znova naistalovat Huawei Zdraví a spárovat hodinky. No komedie, co vám budu povídat. Pak už appka běžela krásně a zpracování je na výborné úrovni. Ale tohle jí rozhodně na atraktivitě hodně ubírá. Snad to na telefonech Huawei a Honor funguje lépe.

Z hodinek mám dobrý pocit

Na ruce je mám pouze pár dní a už vím, že tento smartwatch stojí za to! Ze začátku se mi nepozdávaly, ale když jsem je dostal do ruky, změnil jsem názor. Od vzhledu až po funkčnost mají hodinky co nabídnout a s relativně nízkou cenovkou si říkají o ocenění na nejlepší hodinky střední třídy. Pokud doladí mušky v podobě odepisování na soc. sítě, emoji a funkci korunky, tak rozhodně patři mezi TOP z TOPu.

Hodinky, které by mohly suplovat tyto funkce a popřípadě je trošku rozšířit jsou například Samsung Galaxy Watch 4, který nabízí hlasové diktování zpráv, hlasového asistenta a také placení kartou. Sportovnější verzi těchto hodinek bych viděl v městském a přesto sportovním modelu Garmin Venu 2 Plus. Ten nabízí to nejlepší ze sportovní stránky Garminu a přidává městský vzhled a funkce.

Mohlo by se vám líbit:

Huawei Watch GT 3 PRO recenze – Čistokrevný měšťák se sportovní duší
28.6.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT 3 PRO recenze – Čistokrevný měšťák se sportovní duší

SOUBOJ: Amazfit GTR 3 Pro vs. Huawei Watch GT 3
19.7.2022 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Amazfit GTR 3 Pro vs. Huawei Watch GT 3

Huawei Watch GT3 SE recenze – Výkonný plasťák z Chocapicu
7.2.2023 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT3 SE recenze – Výkonný plasťák z Chocapicu

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Petrapřed 740 dny, reagovat
Prosím o srovnání velikosti písma příchozích zpráv u chytrých hodinek Huawei Watch GT 3 42 mm s Amazfit GTR 2 - bohužel jsem tyto hodinky musela vrátit, mají malé písmo, které nelze zvětšit. V současné době mám hodinky Xiaomi Mi Watch, kde mi písmo vyhovuje, ale ráda bych je vyměnila za elegantní hodinky s možností přijímat hovory. Předem děkuji za odpověď.
Filip Debrecenyipřed 736 dny
Zdravím Petro, u modelu Amazfit GTR 2 se setkáme s lehce větším písmem než je tomu u modelu Huawei GTR 3 (42 mm). :) Tento problém by mohl vyřešit větší model ve velikosti 46 mm, ovšem je velikostí vhodnější spíše na pánské zápěstí.
Lukášpřed 721 dny, reagovat
Zdravím, hodinky vypadají v pohodě. Prosím o srovnání s Ticwatch PRO 3. Myslím si, že ty jim jsou slušnou konkurencí taky? Jen teda na výdrž Huawei jasně vede. S pozdravem Lukáš
Matěj Urbaczkapřed 720 dny
Zdravím, jelikož značku TicWatch neprodáváme, tak nemůžu tyto dva modely porovnat.:-(
Jančipřed 694 dny, reagovat
Ahoj, ako sa dá nahrať súbor GPX do Huawei watch gt 3?
Matěj Urbaczkapřed 694 dny
Zdravím, musíte jít do aplikace zdraví od Huawei, poté na poslední záložku "Já" a tam je položka "Moje trasa". Do ní nahrejte soubor, který si pak převeďte do hodinek.
Jančipřed 694 dny, reagovat
Ďakujem za radu ☺️
Tomáš Patrikpřed 690 dny, reagovat
Dobrý den pane Urgaczka, vy asi nepocházíte z české republiky viďte. Nejspíš cizinec s neznalostí českého jazyka. Jinak by jste nenapsal že si huawei na detailech potrpí a veškeré detaily má skvěle DOLAZENÉ. Tohle slovo totiž u nás neexistuje. U nás totiž dolaďujeme detaily ne dolazujeme. Mohl by jste prosím doladit i vy svou češtinu a příště se zeptat někoho kdo ji umí jak se tohle slovo píše? Děkuji a jsem s pozdravem. Tomáš Patrik
Matěj Urbaczkapřed 688 dny
Zdravím Tomáši, mnohokrát děkuji za opravu. Já si dovolím poznamenat, že správně v češtině by bylo Dobrý den pane Urbaczko (správně skloňujeme a alespoň trefíme jméno), "by jste" se píše byste a Huawei jako značka s velkým H.:-) Děkuji ještě jednou moc za opravu, s pozdravem, Matěj UrBaczka
Jardapřed 521 dny
Snad jsem na nic nezapomněl.
Miroslava Kubíkovápřed 683 dny, reagovat
Dobrý den, nejdřív děkuji za vaše parádní recenze zde i na yt! Ráda bych se zeptala, chtěla bych hodinky kolem 5tis, uvažuji nad Huawei watch Gt 3/Xiaomi mi Watch/Garmin 4s. Chtěla bych hodinky na vzpírání, monitoring chůze, občas běh? Co byste mi doporučil? Děkuji, hezký den.
Matěj Urbaczkapřed 681 dny
Zdravím Miroslavo, moc děkujeme za pochvalu. U toho vzpírání je to takové ošemetné a je třeba dávat pozor, aby se hodinky nerozbily. Jinak veškeré modely spojuje spousta sportovních funkcí a relativně slušná výdrž baterie. Je poté na Vás, jaké zvolíte ještě z hlediska chytrých funkcí. Například Vívoactive 4s umí platit, Huawei umí telefonovat a Xiaomi je spíše takový čistokrevný sporttester.
Jiřinapřed 641 dny, reagovat
Dobrý den. Koupila jsem si hodinky Huawei GT 3 42 mm, tedy dámské. Jsem s nimi spokojená. Mám ještě Huawei GT 46 mm, tedy pánské. Těm po dvou letech dochází baterka, nechám i ji vyměnit. Na těchto dámských hodinkách je dobré to, že stopky měří čas i po uběhnutí jedné hodiny. U těch pánských jsem při cvičení musela hodinky vynulovat a začít nové měření. Při vycházce do přírody jsem si zapnula krokoměr, také krokoměr v telefonu, abych porovnala měření trasy. Oba údaje souhlasily. Zatím nové hodinky testuji, věřím, že s nimi budu spokojená.
Pavel Szymonikpřed 518 dny, reagovat
Dobrý den, děkuji moc za perfektní recenzi, jen by mě ještě zajímalo, v čem je rozdíl mezi Huawei Watch GT3 a GT3 Pro ? Děkuji
Dominik Hokpřed 518 dny
Zdravím, rozdíly ve zkratce. GT 3 PRO je trochu větší a hubenější, má vyšší voděodolnost, safírové sklo, Bluetooth 5.2. možnost placení (v Česku zatím není podporováno, ale možná v budoucnu), dvakrát delší výdrž baterie, multisportovní aktivitu a hlasové pokyny.
Pavel Szymonikpřed 518 dny, reagovat
Děkuji za odpověď, dvakrát delší výdrž baterie, myslíte počet nabití ? Protože podle údajů které jsem našel, by výdrž baterie měla být na jedno nabití u obou typů shodná. 14 dní a 8 dní v náročném režimu.
Dominik Hokpřed 517 dny
Dobrý den, máte pravdu. Podíval jsem se na menší model GT 3 a ten má kratší výdrž baterie. Větší velikost má stejnou.
Adelapřed 368 dny, reagovat
Dobrý den zakoupila jsem jsi hodinky Huawei gt 3. Aplikaci zdraví jsem jsi stáhla a hodinky s Applem se mi sparovali. Upozornění na volání se mi na hodinkách zobrazí ale zprávy ne. Všechno mám povolené v aplikaci zdraví , ale stále nefunguje . Předem děkuji za odpověď
Filip Debrecenyipřed 366 dny
Dobrý den Adélo, zkuste ještě přejít do nastavení iPhonu, zde přejít do nastavení aplikace Huawei Zdraví a v sekci oznámení vše povolit :)
Dušan Širokýpřed 96 dny, reagovat
Mám Huawei GT 3 s kovovým páskem mám je od vánoc a vydrž baterie je max.4 dny a nemůžu se dopidit jak se měří tlak a EKG jak je popsáno vydržet cca 30 vteřin jinak spokojen a icn to neukazuje a tlak to ukazuje stale stejný 128/88 ostatně ale stale mám co studovat má to tolik funkcí.Když někdo poradí budu rád za každou radu děkuji předem
Matěj Urbaczkapřed 93 dny
Zdravím, Dušane. EKG a tlak mají až hodinky Huawei Watch GT 3 PRO, nikoli Watch GT 3. Co se baterky týče, vypnul bych pulzní oxymetr a always on displej.:-)

Hodinky zmíněné v článku