» Blog » Huawei

Huawei Watch GT3 SE recenze – Výkonné chytré hodinky z Chocapicu

Tagy: Recenze | Huawei | Chytré

Matěj Urbaczka | 7.2.2023 | 4 MIN

Konec jedné éry, začátek nové. Opustily nás hodinky Huawei Watch GT Runner a nahradil je nový model Huawei Watch GT 3 SE.

Nad hodinkami Watch GT Runner jsme celkem chrochtali blahem. Super design, skvělé běžecké funkce a super senzorová vybavenost. Prostě ideální model... Jeho nástupce má také mnoho kladů jako výdrž baterie nebo výborný snímač tepovky. Ale je to snad poprvé, kdy se hodinkám nedostalo prémiového designu a působí hodně lacině.

Huawei Watch GT Runner recenze – Aerodynamický běžecký mistr
19.4.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT Runner recenze – Aerodynamický běžecký mistr

No, dost breku na začátek, pojďme na to mrknout pořádně.

Moc krásy hodinky nepobraly

Ne, tohle se opravdu nepovedlo. Nevím, kdo vymýšlel vzhled těchto hodinek, ale asi bych ho nadále nezaměstnal. Bohužel, výsledný produkt vypadá jako dětská hračka z Chocapicu.

Celoplastové pouzdro o šířce 46,4 mm doplňují 4 průzory u nožek, na které jsme zvyklí z GT Runner. Tento model ale přidal "úžasnou" plastovou sčítací lunetu, která opravdu "stojí" za to. Z fotky to ještě nevypadá tak zle, ale realita je opravdu tragická. Kdyby aspoň kluci udělali tu lunetu otočnou...

Jako velkou výhodu beru, že díky plastovému pouzdru se dostali na váhu 53 g. To je fajn. Jakože opravdu fajn. Řemínek je typický Huawei – příjemný, ohebný a není to mucholapka. Osazen je rychlostěžejkami Quick Release o délce 22 mm, a tak se řemínek dá rychle a bez problému vyměnit.

Huawei také zvolil návrat ke kořenům a hodinky osadil dvěmi tlačítky bez korunky. Ačkoliv horní tlačítko korunku evokuje, otočná funkce zde není.

Displej – Huanormálka

U displeje se není moc co rozepisovat. Rozlišením 466 x 466 pixelů a velikostí 1,43" z něj dělá dalšího ze zástupců klasického displeje od Huawei. Prostě bezproblémový AMOLED, který rozzáří monotónnost vašich dní.

Zvláštní je, že u posledních modelů Huawei často zamlčuje informace ohledně sklíčka. Na jejich ofiko stránkách mají pouze informaci o voděodolnosti (50M) a dle nich by mělo být oděruvzdorné, což by sedělo na safír, ale... Jestli je to pravda, to se asi nikdo nedozví.

VŠE NA TÉMA: Typy displejů u chytrých hodinek
25.10.2022 - Matěj Urbaczka
VŠE NA TÉMA: Typy displejů u chytrých hodinek

Senzory – Stále stejná písnička

V poslední době se nedá vymyslet žádná lepší kombinace než akcelerometr, barometr, gyroskop, tepovka a GPS. Tyto hodinky přidávají ještě magnetometr, který bude mít na starosti kompas.

Huawei je známý svou přesností, která neminula ani tento model. Vše sedí jak má, a dokonce se mi zdá, že díky celoplastové konstrukci je GPSka o něco přesnější. Tak aspoň na něco to pohřbení designu bylo. No, ostatně, mrkněte sami.

Žlutá – Garmin Fenix 7X, Červená – Huawei GT3 SE

Při běhu v zalesněném prostoru GPSka od Huawei sem tam skákala a oproti Garmin Fenix 7X je trošku "rozlítanější". Garmin naměřil 13,64 km a 883 výškových metrů, kdežto Huawei naměřil 12,75 km a 952m převýšení...

Garmin Fenix 7 recenze – Já jsem Fenix 7 a kdo je víc?
8.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 recenze – Já jsem Fenix 7 a kdo je víc?

Zato tepovka seděla parádně a oproti hrudnímu pásu se v průměru lišila o 2 tepy.

Tepovka od Huawei

Tepovka od Huawei

Tepovka od Garminu

Tepovkaz hrudního pásu od Garminu

Sportování by modelu celkem šlo

Ne, není to úplně sporttester jako od některých značek, ale pro nadšené běžce, turistiky či cyklistity, hodinky mohu jen doporučit. Umí veškeré základní metriky jako kilometry, rychlost atp., přidává možnost připojení hrudního pásu a dokonce Huawei nabízí trenéra s umělou inteligencí, který vám upravuje tréninky podle vašeho současného stavu.

Jinak jsou sportovní aktivity taková ta klasika, co vám nabídne sporty, které ani sami neznáte. Upřímně, ani já jsem je neznal.

Z důležitých hodnot pak vidíte index běžecké výkonnosti, vaši hodnotu VO2 Max a dobu zotavení po tréninku.

U baterie záhada pokračuje

Huawei u výdrže udává hodně kvalitních 14 dnů v režimu smartwatche s typickým používáním a 7 dny jako náročný uživatel.

Záhada jsou režimy GPS, kde reálné hodnoty opět nevíme. Ale dle trendu baterek soudím, že to bude okolo 24 hodin, takže nějaký přechod nebo delší závod by neměl být problém.

Emojis jsou stále problém

Chytré funkce jsou super. Z Huawei si zavoláte, odepíšete na zprávu, poslechnete nahrané empétrojky, mrknete na počasí anebo se jimi necháte budit. Co je ale největší problém je zobrazování smajlíků, kdy vy ho kamarádovi poslat můžete, ale pokud ho pošle on vám, bohužel se nezobrazí.

Pro někoho může být fajn aplikace Petal Maps. Ta funguje na principu konektivity s telefonem, kde spustíte navigaci a na hodinkách vidíte, za jak dlouho vás čeká odbočka. Myslím, že v neznámém městě to může být super, že telefon nemusíte mít v ruce. V přírodě si to představit neumím, ale tam můžete využít navigace po křivce.

Celkově, chytrým funkcím u Huawei není co vytknout. Jen u tohoto modelu soudruzi opomenuli NFC čip. V česku zatím Huaplatby nejsou povoleny, ale třeba někdy...

Úroveň stresu měřená testem

Základní balíček fitness funkcí je již standardem u všech hodinek. Takže i tady najdeme kroky, kalorie, tepovku (každou sekundu), aktivní minuty, měření spánku, pulzní oxymetr a dokonce stresovou hodnotu.

Ta se u Huawei bere vážně a dříve než se začne měřit, je přístroj potřeba kalibrovat. Hodinky si dáte na zápěstí a v appce na telefonu musíte projít testem, který vám pokládá záludné otázky. Jestli se radujete ze všedního života, dokážete dosáhnout cílů i přes překážky anebo jestli vás snadno něco rozčílí. No, je to rozhodně zajímavé zpestření všedního dne.

Pocit se ke kladnému stále (ne)blíží

Ačkoliv jsem se při testování snažil najít lásku k těmto hodinkám, nepovedlo se mi to. Hodinky Watch GT Runner nejsou na trhu ani rok a Huawei už je rychle musel nahradit. Nepřijde mi to jako logický krok, nahradit něco, co opravdu dobře funguje.

Tímto modelem se jak vzhledově, tak přesností vrátili o pár let dozadu a není to 100% vyvedený model. Skvěle hodnotím baterii, možnost telefonování a běžecké metriky, ale jinak je to docela obyčejný Huawei Watch GT 3, který bych si koupil radši než toto.

Krom modelů od Huawei bych viděl alternativu v hodinkách Amazfit GTR 4 anebo Xiaomi Watch S1, kdy oba modely jsou na tom výbavou velice podobně.

A jak se líbí vám plastový vzhled hodinek Huawei Watch GT 3 SE? Dejte nám vědět do komentářů.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku