» Blog » Invicta

Invicta Disney s Goofym recenze – Hodinky pro pravé pohodáře

Tagy: Recenze | Invicta | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 29.4.2022 | 5 MIN | 1x komentář

Určitě taky znáte někoho, kdo je za každé situace v klidu, kdo ze všech problémů vyjde s úsměvem a jeho prostá dobromyslnost vás vždycky potěší. Když Disney vymýšlel kamaráda pro svého myšáka, držel v hlavě přesně tyhle vlastnosti. A tak na svět přišel sympaťák Goofy. Z podobného konce to vzala i Invicta, když vedle svých hodinek s Mickey Mousem postavila nové Invicta Goofy, které nám okamžitě padly do oka.

Hodinky Invicta Goofy mají být přesně jako ten pohodový kámoš, který uvolněnost a dobrou náladu přenese ze zápěstí rovnou na vás. A podle mě se jim to docela daří. Sportovní kousky v hravých barvách jsou svěžím přírůstkem do už tak veselé kolekce Invicta Disney. A co od nich můžeme očekávat?

Fotogalerie hodinek Invicta Disney s Mickey Mousem – Houf ikonických myšáků
21.11.2022 - Eliška Měrková
Fotogalerie hodinek Invicta Disney s Mickey Mousem – Houf ikonických myšáků

Goofy, nešikovný pes s laxnějším přístupem ke světu, patří mezi nejslavnější animované postavičky na světě. Poprvé se objevil v roce 1932 po boku Mickey Mouse a kačera Donalda v Mickeyho revue, a jeho komediální povahu si diváci okamžitě oblíbili (z velké části díky charakteristickému štěkavému smíchu, který měl na svědomí Pinto Colvig). Goofy byl koncipován jako jednorázová postava, ale mezi zaměstnanci Walta Disneyho se ukázal být natolik milovaný, že jej společnost Disney začala "zaměstnávat" opakovaně.

Varianty potěší příznivce oceli i sportovního silikonu

Výběr hodinek s Goofym není zdaleka tak široký, jako nabídka hodinek s Mickey Mousem, přesto je škála barev i materiálů relativně pestrá. Vyberou si tak konzervativnější jedinci (to berte s nadsázkou, na Invicty s Goofym by pravý zapřísáhlý konzervativec nejspíš ani nekoukl), tak odvážlivci sahající po pestrých barvách, kteří si řeknou "když už hravé hodinky, tak se vším všudy."

Nejvýraznější Goofy si na sebe vzal oranžovou a řemínek z hrubšího silikonu s ražbou loga. Řemínek působí pevně, takže by měl zvládat snad i náročnější zacházení, na které jsou tyhle sportovní hodinky stavěné, a navíc má jemnější, jakoby "sametovější" povrch, a tak je příjemný na kůži.

Celé pouzdro i luneta je pokryté černou PVD vrstvou, která v kontrastu s tak výraznou barvou působí přinejmenším dynamicky (čtěte: vypadá to fakt dobře).

K zahození pak není ani modrá varianta s oranžovými akcenty, které ladí s Goofyho tričkem.

Goofy v černé barvě je pak nejuniverzálnější, díky oranžovým akcentům (a veselému Goofymu, který drží jeden ze subčíselníků jako volant) však neztratil nic ze své hravosti.

A pro ty, kteří si na silikon zrovna nepotrpí a když už si pořizují "macka od Invicty", chtějí, ať ho na zápěstí tíží pořádný kus oceli, je tady Goofy na ocelovém náramku typu Oyster. Právě na celoocelovém modelu jde nejlépe vidět i pěkné zpracování hodinek, kombinace broušených a leštěných plošek a to, že hodinky jsou udělané vcelku pořádně.

A nakonec se musím alespoň slůvkem zmínit o třetím členu veselého animovaného gangu, kačeru Donaldovi. Toho jsme měli v nabídce taky, ale už se bohužel stihl vyprodat.

Jak už je totiž u Disneyho kolekce pravidlem, jedná se o limitované edice.

Na vývoji a zdokonalení Goofovy postavy se do značné míry podílel animátor Art Babbit. Babbit vtiskl Goofymu dobromyslnou a uvolněnou povahu a zároveň vytvořil takové rysy, jako je Goofyho nedbalá chůze a pytlovité oblečení. Goofy se nakonec dočkal vlastní filmové série, počínaje filmem Goofy a Wilbur v roce 1939 a další kinematografické úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Goofy byl také první z klasických Disneyho postaviček, která si zahrála ve vlastním celovečerním filmu (Goofy Movie, 1995).

Ani Walt Disney nevěřil, že si někdo koupí hodinky s Mickey Mousem
25.3.2020 - Agáta Vřeská
Ani Walt Disney nevěřil, že si někdo koupí hodinky s Mickey Mousem

Hodinky s pohádkovou postavičkou, ale o hračku vážně nejde

Ačkoli mají hodinky s Goofym lehce laškovní charakter a krom samotné postavičky mají na číselníku i spousty hravých designových detailů, nejde o žádné dětské chrastítko. Průměr pouzdra je celých 48 mm, což je i na pánské hodinky relativně masivní velikost (ne však na megalomanskou Invictu, ale o tom už jsme se rozepisovali jinde) a váha takového kousku tak není zrovna zanedbatelná. Jak už zde ale zaznělo, Invicty si přece jen většinou nekupují lidé, kteří hledají hodinkové drobky.

Invicta – Příběh jedné z nejkontroverznějších hodinářských značek
26.3.2021 - Eliška Měrková
Invicta – Příběh jedné z nejkontroverznějších hodinářských značek

Celá plocha číselníku je

Celá plocha číselníku je "vytapetovaná" ražbou Goofyho legrační čepice, kterou vidíme i na nultém bodě potápěčské lunety.

Jsou to zkrátka volnočasové robustní hodinky, které něco vydrží. Kolo, plavání... A pokud u takových aktivit nepotřebujete na ruce malý panovačný počítač ve stylu Garminu a jemu podobných, který vám změří pomalu i to, kdy byste měli odejít do důchodu, můžou vám postačit i obyčejné stopky.

VŠE NA TÉMA: Hodinářské komplikace – Chronograf
25.6.2021 - Eliška Měrková
VŠE NA TÉMA: Hodinářské komplikace – Chronograf

S chronografem (neboli stopkami) na těchto Invictách pak dostanete možnost změřit si jakoukoli činnost po dobu jedné hodiny. K odpočtu slouží subčíselníky na šesté a deváté hodině, kdežto subčíselník na třetí hodině jednoduše napoví, jestli hodinky zrovna ukazují čas odpoledne nebo dopoledne (což se hodí vidět třeba při prvotním nastavení času a datumu).

A pokud jste úplný hračička, můžete měřit čas i pomocí sčítací (či "potápěčské") stupnice na jednosměrně otočné lunetě.

Potápěčská stupnice: pomocník potápěče i pivaře
20.9.2019 - Milan Letošník
Potápěčská stupnice: pomocník potápěče i pivaře

Luneta je tedy v potápěčském stylu, a ačkoli Invicta s mírou voděodolnosti u svých hodinek běžně nešetří, Goofy na neopren nepatří. K plavkám u bazénu nebo moře ale určitě, s voděodolností do 100 M nějaké to plavání hravě zvládnou. A zrovna tyto hodinky přímo vybízí vzít si je na letní dovolenou, kdy konečně odložíte sako a své klasické "nudné" hodinky.

Dýnko hodinek je šroubovací, což napomáhá držet stanovenou voděodolnost. Krom toho nás při pohledu na něj potěší také rytina Goofyho usměvavé hlavy.

Dýnko hodinek je šroubovací, což napomáhá držet stanovenou voděodolnost. Krom toho vás při pohledu na něj potěší také rytina vysmátého Goofyho. Korunka je pak zacvakávací, ale chráněná výstupky na pouzdře.

A pokud s hodinkami nedopatřením někde škrábnete, protože to se stává nám všem, ne že ne, "Invicťácké" sklíčko Flame Fusion je opatřené safírovou vrstvou, takže je odolnější než běžný minerál.

A co luminiscence? Lumi značky Trinite je slušná, dostačující... není to žádná hitparáda, ale na lehké osvícení indexů při večerním posezení u vína (či jiného moku dle chuti) by vám měla stačit.

A ve štychu vás nenechá ani spolehlivý japonský strojek Seiko VD53 (quartz), který má Invicta již prověřený.

A protože jde u těchto hodinek především o design (a Goofyho), jsou tady zvýšená odolnost a dobré parametry přívětivým faktorem a (významným) plusem.

Normálně bych se na závěr možná rozepsala o dalších plusech a mínusech, třeba bych přidala nějaké zamyšlení či názor, jestli za to hodinky stojí nebo ne (mimochodem ano, stojí). Ale v duchu rozverného Goofyho vám už dám pouze tuhle krátkou epizodu o třech animovaných uličnících od Disneyho, která mě baví tak, jako tyhle hodinky.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Marekpřed 717 dny, reagovat
Odvetvie zasiahnuté epidémiou snobstva ako hodinárina potrebuje ešte aspoň 5 takých firiem ako je Invicta :)

Hodinky zmíněné v článku

Limitovaná edice 3000 ks
6 790 Kč skladem
Limitovaná edice 3000 ks
5 990 Kč nedostupné
Limitovaná edice 3000 ks
6 690 Kč nedostupné
Limitovaná edice 3000 ks
6 690 Kč nedostupné