» Blog » Invicta

Invicta – Přehled modelových řad

Tagy: Průvodce výběrem | Invicta | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 12.4.2021 | 7 MIN | 6x komentář

Invicta, jedna z nejkontroverznějších značek současnosti, je v produkci i prodeji svých hodinek opravdový gigant, který se může pyšnit skutečně vyčerpávajícím portfoliem designů hodinek a na kontě má přes 40 modelových řad. Není zrovna snadné se v nich orientovat, a tak jsme se rozhodli si na ně pořádně posvítit a ukázat vám alespoň ty nejdůležitější, které dle nás stojí za to znát.

Foto: Hodinky-365.cz

Stálé řady:
Reserve
Pro Diver
Russian Diver
Subaqua
S1 Rally
Bolt
Venom
Angel

Licencované limitované edice:
Disney
Star Wars
Marvel
DC Comics
Muppets
Sponge Bob

Spolupráce se slavnými osobnostmi:
Jason Taylor
Britto
SHAQ

Invicta – Příběh jedné z nejkontroverznějších hodinářských značek
26.3.2021 - Eliška Měrková
Invicta – Příběh jedné z nejkontroverznějších hodinářských značek

Když letmo projdete očima hodinky od Invicty, pravděpodobně vám budou připadat všechny velmi podobné. Jejich dělení je proto založeno spíše na různých nuancích a detailech, které tu či onu řadu spojují.

Výčet modelových řad obsahuje stálé řady, řady s limitovanými edicemi a řady odkazující na různé spolupráce. Invicta je mezi sebou také ráda vzájemně propojuje, a tak se můžeme setkat s hodinkami, které zapadají do více řad najednou (Reserve Bolt, Reserve Venom, S1 Jason Taylor etc.).

Hodinky zapadající do řady Subaqua i Reserve.

Hodinky zapadající do řady Subaqua i Reserve.

(1) Stálé, nelimitované řady

Invicta Reserve

Řadu Reserve Invicta označuje za svou nejvyšší řadu a vlajkovou loď, jež stojí v čele celé jejich produkce. Invicta ji určila "těm, kteří vědí nejlépe", a jsou tedy pro opravdové fajnšmekry, kteří tyto megalomanské, extrémně stylizované exponáty dokáží ocenit.

Foto: Hodinky-365.cz

Na řadě Reserve si Invicta zakládá, proto jsou hodinky většinou opatřovány kvalitními strojky (buď švýcarské Sellita a Ronda či japonské Seiko) a údajně jsou sestavovány ručně.

Foto: Hodinky-365.cz

Hodinky Invicta Reserve mají také působivou voděodolnost, pohybující se v rozmezí od 200 do 1000 M.

Hodinky tvarem zapadající do řady Venom, švýcarským strojkem a zpracováním a nápaditostí do řady Reserve.

Hodinky tvarem zapadající do řady Venom, švýcarským strojkem, zpracováním a nápaditostí do řady Reserve.

Invicta Pro Diver

Kdo zná příběh Invicty, ten ví, že jako původní tradiční švýcarská značka Invicta zásluhou quartzové revoluce v 80. letech prakticky zanikla. V roce 1991 však vstala z mrtvých díky novému americkému vedení a slavným potápkám Pro Diver, které tehdy vyšvihly jméno společnosti Invicta zpátky do sedla. Invicta Pro Diver se okamžitě staly předmětem debat, ovšem ne vždy v pozitivním slova smyslu. Jsou totiž opravdu podezřele podobné mnohonásobně dražším hodinkám Rolex Submariner. Ale znáte to, negativní reklama je nejlepší marketing.

Foto: Hodinky-365.cz

Invicta místo Rolexek? To přece nemůže být dobré…
13.11.2020 - Agáta Vřeská
Invicta místo Rolexek? To přece nemůže být dobré…

Hodinky z řady Pro Diver jsou tak nejznámějšími, nejpropíranějšími, ale také nejoblíbenějšími hodinkami od Invicty. Jako jedny z mála disponují klasičtějším a umírněnějším potápěčským designem, který však není jen na ozdobu. Na masivní odolné konstrukci najdeme šroubovací komponenty (korunka, dýnko) a většina z hodinek obstojí v hloubce do 200 M (minimum řady je 100 M, maximum pak 300 M).

Foto: Hodinky-365.cz

V řadě Pro Diver najdeme škálu kvalitních a dostupných potápek, které se nabízí jak v quartzu, tak s mechanickým strojkem s automatickým nátahem. Na výběr je také z různých barev i velikostí, od dámských, téměř šperkových Pro Diver, přes "klasicky vzrostlé" kousky s 38mm nebo 40mm pouzdrem, po Invicťácké "obry" s průměrem pouzdra okolo 50 mm.

Foto: Hodinky-365.cz

Invicta Pro Diver – Fotogalerie těch nejoblíbenějších
25.10.2021 - Eliška Měrková
Invicta Pro Diver – Fotogalerie těch nejoblíbenějších

Invicta Russian Diver

Legenda praví, že příběh řady Russian Diver začíná už v roce 1959, kdy původní švýcarskou Invictu najímá Sovětský svaz, konkrétně Rada práce a obrany, s pověřením navrhnout hodinky pro potřeby ruské taktické jednotky válečného loďstva. To dnes není plně prokázáno, faktem ale zůstává to, že inspirace hodinkami ruských námořníků z konce 50. let dala v roce 2005 vzniknout modelové řadě Russian Diver s potápěčským designem.

Tehdy se Invicta pomocí prvků odkazujících na ruský model (motiv helmy skafandru a azbuka) pokusila o co nejvěrnější vystižení ducha původních hodinek, velikost pouzdra pak i s korunkou činí 60 mm.

Zdroj: www.keepthetime.com/

Zdroj: www.keepthetime.com/

Tyto Russian Diver nosí například herec Arnold Schwarzenegger, na jehož mohutné ruce vypadají velké Invicty vážně dobře.

Dnes už však v kolekci Russian Diver najdeme i daleko nápaditější a okázalejší kousky, všechny však vystihuje veliká vystupující korunka s řetízkem a námořnicky laděný design.

Podle naší redaktorky hodinky připomínají skafandr a helmu z příběhů Julese Verna, což je velmi trefné přirovnání.

Podle naší redaktorky tyto Russian Diver připomínají skafandr a helmu z příběhů Julese Verna, což je velmi trefné přirovnání.

Invicta Subaqua

Z řad inspirovaných vodními sporty jmenuji ještě řadu Subaqua.

Foto: Hodinky-365.cz

Modely této řady jsou ukázkou toho, co stane, když si Invicta vezme do rukou klasický potápěčský styl a přetaví jej do své typicky megalomaské podoby.

Invicta S1 Rally

Oblíbená je také řada inspirovaná motosportem – S1 Rally, ve které najdeme hodinky v závodnickém stylu.

Inspirace této řady sahá do roku 2002, kdy stejnojmenná britská automobilka Invicta Car Company představila kultovní osmiválec S1. Byla to právě hodinářská značka Invicta, která se rozhodla část vývoje sportovních aut S1 financovat, a tak nejen auta, ale také hodinky pro milovníky rychlé jízdy byly na světě.

Foto: Hodinky-365.cz

Invicta S1 Rally – Pro chlapy s benzínem v krvi
22.8.2022 - Eliška Měrková
Invicta S1 Rally – Pro chlapy s benzínem v krvi

Invicta Bolt

řadě Bolt se nachází hodinky s charakteristickým divokým designem s honosně i energicky působícími barevnými kombinacemi.

Nejcharakterističtější je pro řadu Bolt ocelové lanko táhnoucí se po obvodu lunety.

Hodinky Invicta Reserve Bolt, zapadající do dvou řad najednou.

Hodinky Invicta Reserve Bolt, zapadající do dvou řad najednou.

Invicta Venom

Řada Venom (znamenající "jed") je zase typická pro svůj až "hadí" design a vlnité, hypnotické linie.

Foto: Hodinky-365.cz

Invicta Angel

Řada Angel je jedna z mála ryze ženských řad od Invicty, čemuž odpovídá také elegantní a zdobný styl, který je na poměry Invity opravdu decetní a jemný, přesto stále nepřehlédnutelný.

Foto: Hodinky-365.cz

(2) Licencované limitky pro fanoušky Disneyho, animáků, komiksů, sci-fi a fantasy

Disney

Invicta je královnou limitovaných edic, a tak není divu, že některé kousky jsou pro sběratele úplné bonbónky. Když v roce 2016 uzavřela smlouvu s Disneym, nastala éra slavných limitovaných edic, mezi které patří zejména Invicta Disney s motivy Mickey Mouse.

Foto: Hodinky-365.cz

Fotogalerie hodinek Invicta Disney s Mickey Mousem – Houf ikonických myšáků
21.11.2022 - Eliška Měrková
Fotogalerie hodinek Invicta Disney s Mickey Mousem – Houf ikonických myšáků

Star Wars

Od nedávné doby pod Disneyho spadá také Star Wars. Invicta se tak mohla pustit do jedněch z nejpovedenějších a nejoblíbenějších limitek, jaké má.

Foto: Hodinky-365.cz

Fotogalerie Invicta Star Wars – Invicťácké impérium vrací úder
2.3.2021 - Eliška Měrková
Fotogalerie Invicta Star Wars – Invicťácké impérium vrací úder

Marvel

Pod konglomerát The Walt Disney Company patří také studio Marvel. Invicta tak mohla stvořit skvělé limitky s komiksovými superhrdinskými motivy.

Foto: Hodinky-365.cz

Marvel vs. DC Comics – fotogalerie komiksových hodinek Invicta
4.2.2021 - Dominik Hok
Marvel vs. DC Comics – fotogalerie komiksových hodinek Invicta

DC Comics

V roce 2018 Invicta uzavírá smlouvu i s DC Comics, a tak je na světě také limitka s konkurenčními superhrdiny.

Foto: Hodinky-365.cz

Tyto "fandovské" edice byly opravdu úspěšné a Invicta jimi dokázala, že své fanoušky zná lépe, než kdokoli jiný. Mohla se tak směle objevit na nejslavnější události světa fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy, na festivalu Comic-Con (ročník 2018) kde jim fandové v nápaditých cosplayích (kostýmech podle oblíbených fiktivních postav) mohli "utrhat ruce".

Muppets

Další zajímavá řada založená na limitovaných edicích obsahovala hodinky s motivy loutkových Muppetů, která je v podstatě celá již beznadějně vyprodaná. Není divu, o propagaci se totiž postarali Muppeti sami. Podívejte se, jak se na hodinky tváří žabák Kermit a slečna Piggy.

Sponge Bob

A nakonec tu máme úspěšnou řadu limitovaných edic s oblíbenou žlutou kreslenou houbou Sponge Bobem.

Foto: Hodinky-365.cz

(3) Spolupráce se světem vojenství, sportu a umění

Invicta spolupracuje s americkou armádou a námořnictvem a také s asociacemi souvisejícími s americkým fotbalem. Žádné z řad, které na tyto spolupráce odkazují, však v Česku nejsou dostupné (jsou pouze pro americký trh).

Jason Taylor

Co u nás ale dostupné je, jsou hodinky vzniklé ve spolupráci s Jasonem Taylorem. Jason Taylor je slavný sportovec, filantrop a v neposlední řadě i nadšený sběratel hodinek, který se společně s Invictou podílí na charitativních projektech. Hodinky z této řady se vyznačují sportovním designem, odpovídajícím estetickému cítění sportovce. Téměř všechny hodinky z této řady jsou limitované.

Zdroj: www.invictawatch.com

Zdroj: www.invictawatch.com

Britto

Řada Britto vznikla z další zajímavé spolupráce, kterou Invicta uzavřela s brazilským umělcem. Romero Britto je představitelem moderního pop-artu – jeho díla se vyznačují neotřelými kombinacemi vzorů a barev, prvky kubismu a graffiti. Je příhodné, že od roku 1989 žije na Floridě, kde sídlí také Invicta.

Britto při práci. Zdroj: www.invictawatch.com

Britto při práci. Zdroj: www.invictawatch.com

SHAQ

V roce 2020 se Invicta dohodla na spolupráci s bývalým americkým basketbalistou, současným byznysmenem a bavičem Shaquillem O'Nealem, kterému se přezdívá také Shaq. A jak byste asi čekali, hodinky z řady SHAQ, jež jsou navržené ve spolupráci s tímto obrem, také nebudou žádné drobečky – všechny dosahují průměrné velikosti 60 mm. Hodinky se vyznačují opravdu masivním stylem, který je pro Invictu typický, tentokrát ale nešetřili ani třpytivými zdobnými prvky.

Zdroj: www.nvictawatch.com

Zdroj: www.nvictawatch.com

Že má Invicta i Shaq smysl pro humor a že si svou spolupráci opravdu užívají, dokazuje následující promovideo, ve kterém si basketbalista musel samou nedočkavostí vlastní limitku ukrást. Scénku jako z Mission Imposible s vážně skvostnými hereckými výkony můžete shlédnout v následujícím videu:

A kam své Invicty na večer odkládat? Podívejte se na rozmanitou nabídku kufrů na hodinky Invicta, v níž si najde to své příznivec každé modelové řady.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Zuzanapřed 1109 dny, reagovat
Dobrý den,hodinky Sponge Bob jsou moc rozkošné,mám zápěstí 15,5cm,tak to budu mít asi hodně velké....Náhodou v menší verzi-dámské velikosti je nebudete mít?Děkuji..
Eliška Měrkovápřed 1109 dny
Dobrý den, Zuzano, bohužel nemáme žádné zprávy o tom, že by Invicta chystala drobnější Sponge Bob modely. (velká škoda!)
Petr Suchánekpřed 1109 dny, reagovat
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné si u vás koupit tyto hodinky viz. přiložený obrázek? Našel jsem je u vás na facebooku, ale na e-shopu jsem je nenašel. Chtěl bych je koupit přítelkyni k narozenininám, jelikož jí zaujaly. Děkuji za odpověď s pozdravem Suchánek.
Eliška Měrkovápřed 1109 dny
Dobrý den, Petře. Hodinky, které jste poslal, jsou již bohužel vyprodané. Jednalo se o limitovanou edici z řady Invicta Disney, o kterou je velký zájem, a tak některé kousky mizí rychleji. V řadě Disney však najdete hodinky v podobném stylu, které by se Vaší přítelkyni třeba také zalíbily. :) Najdete je na: https://www.hodinky-365.cz/hodinky-invicta-disney-mickey-mouse-x2s014995
Miloslavpřed 384 dny, reagovat
Dobrý den, mám INVICTA 11472 s PUR řemínkem. Ten je prasklý. Dá se nahradit jiným ocelovým? O Pur a silikonu nechci nikdy slyšet. Díky za odpověď.
Eliška Měrkovápřed 382 dny
Dobrý den, bohužel k tomuto modelu vám z Invicty nabídnou pouze originální, o který zájem nemáte. Hodinky mají mezi nožkami 28 mm, doporučila bych se porozhlédnout po internetu po neoriginálním ocelovém náramku v tomto rozměru. U nás na skladě momentálně bohužel žádný nemáme.