» Blog

Jak nastavit detekci nehody a nouzové kontakty v hodinkách Garmin?

28.3.2022 | 1 MIN | 11x komentář

Detekce nehody je věc, která vám může doslova zachránit život. S tím souvisí i nouzové kontakty na které poté přijde zpráva, že jste v potížích. Jak tyto funkce nastavit?

V případě detekce nehody či pádu hodinky automaticky odešlou textovou zprávu s vašimi souřadnicemi 3 přednastaveným nouzovým kontaktům.

K aktivaci této služby je potřeba mít přednastavené nouzové kontakty:

1) Otevřete MENU v aplikaci Garmin Connect. (v iOS "Více" vpravo dole, v systému Androidu sy­mbol ≡ vlevo nahoře).

2) Bezpečnost a sledování → Detekce dopravních událostí a Asistence → Přidat nouzové kontakty.

Pozn.: Pro využití této funkce je potřeba mít hodinky připojené k aplikaci Garmin Connect (telefon tedy musíte mít u sebe).

Garmin – návody a nejčastěji kladené otázky (FAQ)
11.1.2021 - Dominik Hok
Garmin – návody a nejčastěji kladené otázky (FAQ)

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Jitka Štindlovápřed 1100 dny, reagovat
Dobrý den, již poněkolikáté se mi vypnula aktivita a odeslala se detekce nehody, ač jsem to podle návodu zrušila. A to jen při chůzi, kdy jsem ani nespadla ani rukou nebouchla. Mám voviactive 4s.
Dominik Hokpřed 1098 dny
Zdravím, Jitko. Zkuste hodinky připojit k počítači a aktualizovat skrze program Garmin Express. Popřípadě pak dopočuji vymazat nouzové kontakty z aplikace Garmin Connect. Pak je můžete zkusit nahrát znova a uvidíte, jak se bude detekce nehody chovat.
Jaromírpřed 684 dny, reagovat
Dobrý den, prosím o radu jak vymazat jeden nouzový kontakt a nahradit ho novým u hodinek VENU. Předem děkuji. Jaromír
Matěj Urbaczkapřed 682 dny
Zdravím, v telefonu v aplikaci otevřete Garmin Connect - bezpečnost a sledování - bezpečnostní funkce - spustit nastavení - pak stiskněte na možnost "další" - a na další obrazovce upravte nouzové kontakty.
Jaromírpřed 682 dny
Zdravím, děkuji Matěji, povedlo se. Jaromír
Honzapřed 514 dny, reagovat
Zdravím, mohl bych se zeptat, detekce nehod, je placená? Nějaké poplatky? V některých návodech je psané, že mohou být účtovány poplatky za SMS. Tak ať je to jasné DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ
Dominik Hokpřed 513 dny
Zdravím, Honzo. Popravdě nikde není specifikované, jestli je SMS placená nebo ne. Garmin všude uvádí, že "mohou být účtovány poplatky", jak píšete vy. Každopádně, já si myslím, že se odečte standardní cena jako byste posílal klasickou SMS.
Luciepřed 500 dny, reagovat
Dobry den,potrebuji poradit..dcera ma epilepsii a nevime,zda se pro ni hodi detekce padu.vsude pisi ,ze po momentu co se nacte pad a nejakou dobu se nehybete, je odeslan sos kontaktum upozorneni...ale mi mame hlavni dotaz... ona se hybe jelikoz ma pri epi zachvatu krece a nevime zda se pri neslednych krecich sos sms odesle.. prakticky bude pad ale zaroven aktivita... Takze otazka zni. Jsou hodinky s detekci padu vhodne pro epileptiky? Moc dekuji za odpoved.
Dominik Hokpřed 500 dny
Dobrý den, detekce pádu funguje ihned. Tudíž hodinky nečekají, jestli se dotyčný hýbe či ne, ale ihned jak zaznamenají pád. Každopádně nevím, jestli se na detekci můžete 100% spoléhat. Ano, funguje, ale není to jistota. Sem tam se mi stalo, že jsem reálně spadl třeba při běhu, ale hodinky nezareagovaly. Pak jsem někde lehce bouchl rukou a detekce se spustila. Bohužel je tato technologie ještě v plenkách. Každopádně, dcera kdyžtak může použít funkci "Asistence", což se dá spustit dlouhým stiskem jednoho z tlačítek, ale popravdě nevím, jak je to přesně s epileptickými záchvaty a jestli to dokáže stihnout stlačit.
Luciepřed 500 dny, reagovat
To je prave co nemuze stihnout, stisknuti tlacitka asistence.nerozpozna zacinajici zachvat.proste to prijde necekane nejakym pro ni nevhodnym podnetem.vim ze na technologii nejde spolehnout na 100% . Jen ji chceme doprat bezne fungovani a zaroven aby byla pod kontrolou kdyz je sama.. dekuji za odpoved.
Vláďapřed 365 dny, reagovat
Ahoj, za mě (na Fenix 7) funguje detekce pádu prima. Po menším pádu nic, při větším už se dnes spustila :(