» Blog

Jak připojit externí snímače (hrudní pás a jiné) k hodinkám Garmin?

28.3.2022 | 38x komentář

Rádi používáte hrudní snímač tepové frekvence anebo teplotní čidlo? Zde je návod jak je připojit k hodinkám Garmin.

1) Otevřete MENU hodinek.

  • Tlačítkové modely: Podržte prostřední tlačítko na levé straně pouzdra hodinek.
  • Modely s dotykovým displejem: Podržte spodní tlačítko na pravé straně pouzdra.

2) Snímače a příslušenství → Přidat novou položku → Zvolte typ externího snímače, popřípadě zvolte možnost "Vyhledat všechny snímače" a spárujte s hodinkami.

Garmin – návody a nejčastěji kladené otázky (FAQ)
11.1.2021 - Dominik Hok
Garmin – návody a nejčastěji kladené otázky (FAQ)

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Milanpřed 1151 dny, reagovat
Ahoj Dominiku prosím o radu mám fenix 6x pro jak je to s hrudnim pasem od garminu jestli mohu jakýkoliv typ anebo jen s označením na konci Pro,nenašel jsem doporučení pro daný typ fenix 6x pro pouze u jednoho. Děkuji Milan
Dominik Hokpřed 1151 dny
Zdravím, Milane. Víceméně můžete jakýkoliv hrudní pás s technologií ANT+ nebo Bluetooth. Nemusí být nutně ani od Garminu. Fenix 6X komunikuje právě buďto přes Bluetooth a nebo ANT+ a jakýkoliv pás, který pracuje s touto technologií, je spárovatelný s Fenix 6X.
Danielpřed 694 dny, reagovat
Dobrý den, předně bych chtěl poděkovat za vaši práci jak tady na webu, tak na youtube. Jste výborní! Nevím, zda můj dotaz spadá do této kategorie, ale přesto se na Vás obracím. Na kole používám Garmin edge a hrudní pás HRM-PRO. Všechny výsledky pak přenáším do telefonní aplikace Garmin Conect. Doma si pak jen tak pro radost boxuji a nevím, jaké prostředky (nejlépe z mých vlastněných) použít, abych mohl zaznamenávat i tuto aktivitu. Zkoušel jsem variantu hrudní pás a Garmin Conect, ale nepochodil jsem. Uvažoval jsem i o zakoupení hodinek Garmin, ale odrazuje mě tréning boxu s nasazenými hodinkami. Je nějaká možnost jen s hrudním pásem a nějakou aplikací? Nebo jiná varianta? Moc děkuji za případnou radu. Přeji ať se daří. Daniel.
Matěj Urbaczkapřed 694 dny
Zdravím Danieli, děkujeme za slova chvály, ale vážně, jediná možnost je spojit hrudní pás s aplikací Garmin Connect. Jaký jste tam měl problém?
Danielpřed 694 dny, reagovat
Nenašel jsem způsob. Asi s aplikací neumím dobře pracovat, ale box jsem tam vůbec nenašel...
Matěj Urbaczkapřed 693 dny
Garmin bohužel box nemá. Snaží se vyhýbat sportovním aktivitám, kde se měří pouze tep, čas a spálené kalorie. Zkusil bych si vytvořit vlastní aktivitu, která se skládá z těchto datových polí a zaznamenávat pouze hrudním pásem.
Danielpřed 693 dny
Děkuji za odpověď
Karelpřed 602 dny, reagovat
Dobrý den, při hledání jak přenastavit(odpojit od starých Fenix 5 X na nové Tactix 7 pro) HRM-TRI jsem narazil na Vaši stránku s touto diskuzi. A teď k mému dotazu, proste mi nejde spárovat hrudní pás s novými hodinkami. Zkusil jsem vyndat baterii a zase ji zandat, ale stále mi hodinky hlásí ze žádný snímač nenachází. Můžete mi prosím poradit? Popřípadě mě ještě napadlo, jestli je s Tactix 7 pro kompatibilni? Předem díky moc za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 599 dny
Zdravím, Karle, odpojte nejdříve snímač od Fenix 5X a až poté napárujte na nové hodinky. Snímač je kompatibilní. Doporučuji ještě navlhčit a při párování nasadit na tělo.
Alešpřed 591 dny, reagovat
Zdravím hoši, chtěl bych se zeptat, mám hodinky Garmin Tactix Delta a k tomu jsem si přikoupil hrudní pás HRM PRO. Pás jsem si koupil kvůli fotbalu, při kterém nemohu nosit hodinky. Dnes jsem pás vyzkoušel na tréninku, před tréninkem jsem spároval pás s hodinkami, zapnul jsem aktivitu na hodinkách, odložil jsem je a šel na trénink pouze s pásem. Po tréninku jsem ukončil aktivitu a vyčkal až se data stáhnou z pásu do hodinek a aktivitu uložil. V Garmin Connectu se mi v aktivitě objevili pouze kroky, srdeční tep. Vůbec se mi nezobrazili údaje o vzdálenosti, tempu atd.. mohu Vás poprosit o radu co s tím? Díky za Vaší práci a čas.
Matěj Urbaczkapřed 590 dny
Zdravím Aleši, hrudní pás umí monitorovat pouze kroky, tepovou frekvenci a popřípadě stres. Tudíž je vše v pořádku. Bohužel uběhnutou vzdálenost ani tempo vypočítat neumí, protože v sobě pás nemá GPS přijímač.
Gabrielapřed 542 dny, reagovat
Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu. Mám Garmin Fenix 6s pro a k nim jsem si pořídila hrudní pás HRM PRO. Pás jsem spárovala. Vidím ho jak v hodinkách,tak v mobilní aplikaci. Hraji hokej,takže jsem nasadila pás,na hodinkách zapla aktivitu,nechala hodinky v šatně a šla na led. Po skončení jsem na hodinkách aktivitu ukončila a počkala,až se stáhne do mobilu. V mobilu je ale u tepove frekvence zaznamenán pouze začátek a konec aktivity. Cca pár minut. Jinak tep z celé aktivity zaznamenány neni. V celkové tepové frekvenci za celý den ale zaznamenány je. Zkoušela jsem i v hodinkách v aktivitě stáhnout ST,ale napíše mi to,že žádná data ke stažení nejsou. Nevíte prosím co s tím? Děkuji za odpověď. Gabriela
Matěj Urbaczkapřed 541 dny
Zdravím, Gabrielo, je třeba stáhnoiut ST ihned po tréninku, dokud se v paměti "nepřepíše" ten záznam. Pokud jste stáhla ST například na druhý den, tak hodinky si již bohužel tuto aktivitu nepamatují.:-(
Tomášpřed 287 dny, reagovat
Ahoj kluci, díky za Vaší práci, jste super (podcasty, videa, poradna…). Prosím, má garmin nějaký vlastní test pro zjištění tepových zón? Mám fenix 6Pro a HRM-Pro Plus. Vím, že lze udělat test laktátového prahu, ale rád bych zjistil své zóny TF ideálně pomocí nějakého vlastního garmin testu. Díky za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 287 dny
Ahoj, Tomáši, jde udělat test laktátového prahu přimo v Garminu. Pokud nechceš do laboratoře, tak lze tento test v Garminu provést na atletickém stadioně nebo na jakékoli rovině.
Pepíkpřed 268 dny, reagovat
Čau kluci, poslední dobou se mi hruďák HRM pro neodpojuje od hodinek, mám 6 Fenixy Pro, a tím pádem mi vybije baterku na Hrudním pásu za 3 dny. To samé platí i u snímače kadence šlapání. Nevíte, kde je chyba? Díky
Dominik Hokpřed 266 dny
Zdravím, Pepíku. Upřímně mě nic nenapadá. Asi bych zkusil klasiku – dát hodinky do továrního nastavení.
Lukášpřed 220 dny, reagovat
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, mám hodinky Garmin Fenix 7X a i hrudní pás Garmin HRM Pro plus. Hraju florbal, tudíž hodinky mít nemůžu. Zkusil jsem tedy zapnout aktivitu “běh na pásu”, sundal jsem hodinky a po tréninku jsem zastavil aktivitu. Ukáže mi to vzdálenost a všechny informace, jako kdybych hodinky měl. Nicméně počet kroků mi u zaznamenané vzdálenosti např. 16km ukáže 7000 kroků. Což je divné. Vypadá to, jako kdyby hrudní pás nezaznamenal počet kroků. Kamarád má hrudní pás HRM pro, neukáže mu to vzdálenosti a ostatní informace, ale počet kroků mu to ukáže. Je to možné řešit někde v nastavení ? Dokážete mi poradit ? Předem moc děkuji za odpověď. Hezký den.
Matěj Urbaczkapřed 220 dny
Zdravím, Lukáši, pás je možné kalibrovat. Nejlépe se kalibruje při běhu venku, kdy by měl být pak téměř stejně přesný jako GPS. Kalibrace kroků se pak provádí v telefonu, kde můžete nastavit pevnou délku kroku.
Lukášpřed 220 dny
Děkuji za odpověď. Zkusím zkalibrovat, ale ono to vypadá, že to vůbec ty kroky nepočítá. Viz přiložený obrázek. Měl jsem zapnutý běh na páse a sundané hodinky. Po skončení aktivity jsem synchronizoval pás s hodinkami, ale počet kroků vůči vzdálenosti mi nesedí. Moc děkuji za tip s kalibrovanim.
Tomášpřed 215 dny, reagovat
Čau borci, doufám, že Vám to dobrém běhá ???? Chci se zeptat na tepové zóny… v domnění, ze si zmerim laktatový práh jsem su koupil hruďák, ale bohužel jsem asi abnormál a mám svoje maximální tepy mimo tabulky, protože když jsem se snažil test absolvovat, proste jsem ho nikdy nedokončil. Běhal jsem jak vůl po oválu za 3:20 na km a garmin křičel, ať přidám, že mám nízké tepy… Nicméně otázka tedy směřuje na to, jaká metoda by mohla být podle garminu nejpřesnější na určení zón? Jako procento z maximálního srdečního tepu, nebo jako procento z rezervy srdečního tepu? Zkusil jsem dnes test maximálky a podle chytré knížky a provedeného testu je moje macimálka kolem 184bpm. Pozn. Je mi 27, sportuju, mám za sebou napr B7 za 17,5h… Díky kluci ????
Matěj Urbaczkapřed 214 dny
Zdravím, Ahoj, Tome, pokud chceš určit zóny opravdu správně, bude třeba absolvovat zátěžový test v laboratoři, kde ti zóny rozepíšou. Pokud věříš, že je 184 tepů Tvé maximum, tak si nech rozepsat zóny podle % z maximálky.:-)
Peterpřed 186 dny, reagovat
Caute, zvazujem kupu hrm pro plus, jazdim na bicykli a zacal som behavat- zatial max do 10km, hodinky mam forerunner 965, oplati sa mi ist do pasu alebo je to pre mna zbytocne? a oplati sa urobit si prah laktatu a upravit tepove zony podla neho? aktualne mam zony nastavene podla % z max tepu,pricom moj max tep mi pri sprintoch alebo behu pre mna v rychlom tempe viac krat vysiel na 202-merane hodinkami. Diky za odpoved
Matěj Urbaczkapřed 185 dny
Zdravím, pokud chcete posouvat trénink dál i při běhu a běháte za jakýchkoli podmínek, snímač se hodí. Pokud stačí jen orientační hodnoty, nevidím problém zůstat u tepu z hodinek.:-) Co se týče zón, ty mám také nastaveny dle % z maxima.:-)
Lucie Mrazpřed 175 dny, reagovat
Zdravím, se svýma starýma hodinkama FR645 jsem používala hrudní pás HRM RUN, měla jsem ho přidaný i v garmin connect. Nyní jsem si chtěla do garmin connect přidat HRM RUN pro nové hodinky Fenix 7S a nenachází se vy výběru - je tu jen HRM-PRO a HRM-PRO PLUS. Hodinky s HRM RUN spárovat jdou, jen nejde HRM RUN přidat jako snímač do Garmin connect. Co dělám špatně? Předem děkuji, Lucie
Dominik Hokpřed 172 dny
Zdravím, nemáte někde v blízkosti ještě FR 645? Třeba se připojují k tomuto zařízení a proto je nepustí spárovat s novými hodinkami. Popřípadě bych s FR 645 zrušil napárovaní v aplikaci Garmin Connect.
Lucie Mrazpřed 163 dny
Dobrý den, děkuji za radu, nicméně FR 645 doma již nemám. HRM RUN se mi spáruje s hodinkami Fenix7s, ale v Garmin connect ho na výběr ke spárování nemám (je tam na výběr jen HRM-PRO a HRM-PRO PLUS; HRM-RUN tam není, nelze ho přidat :().
Matěj Urbaczkapřed 162 dny
Zdravím, Lucko, zkuste se podívat, jestli náhodou nemáte snímač v telefonu jako předchozí spárované zařízení. V tu chvíli by ho bylo třeba odstranit a spárovat znova.
Simonapřed 164 dny, reagovat
Zdravím. Náhodou asi už v úplném mém zoufalství jsem měla to štěstí a narazila na vaše stránky. Mám garmin vivomove hr a pořídila jsem si hruďák HRM-PRO PLUS. Spojení s telefonem ( iPhone 14 pro max ) i s apkou Connect proběhlo v pořádku. Hruďák mi v apce ale nenabízí žádné možnosti. Po prvním tréninku kdy jsem zapla aktivitu na hodinkách, sundala je a nechala si pouze hruďák nebyly žádné záznami o tepu a zónách. Načetl se jenom záznam z hodinek a ten byl 00 nic. V celkovém výdeji energie ale trénink zaznamenán byl. Absolutně netuším jak hruďák spárovat s hodinkami. ? Prosím neměli by jste pro mě řešení??předem moc děkuji.
Dominik Hokpřed 163 dny
Zdravím, Simono. Zkusil bych v nastavení hodinek v části "Snímače" či "Senzory" napárovat pás. Bojím se, že pás ale není s hodinkami kompatibilní.
Ivetapřed 80 dny, reagovat
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jde teplotni snímač tempu spárovat i s venu 2 plus (to jes jina řada než fénix nebo tactic) děkuji
Dominik Hokpřed 80 dny
Zdravím, Iveto. Ano, Tempe je kompatibilní i s řadou Venu 2 Plus.
Martinpřed 45 dny, reagovat
Zdravím. Plánuji zakoupení Polar Verity Sense a mám dotaz, lze spárovat z aplikací Garmin Connect? A pokud budu mít aplikaci od Polaru Polar Flow, lze naměřená data z této aplikace dostat do Garmin Connectu? A nebo lze tento snímač od Polaru Verity Sense spárovat s hodinkami Garmin Epix Pro? A bude vše fungovat? Díky za odpověď.
Dominik Hokpřed 45 dny
Zdravím, Martine. Sám ho mám a normálně se dá spárovat s Garmin hodinkami. :)
Martinpřed 45 dny
A přenášejí se data do Garmin Connectu? A co když nemůžu mít na ruce hodinky? Přenesou se pak data při připojení k hodinkám? A následně do Connectu?
Dominik Hokpřed 45 dny
Takto to funguje pouze s Polar Flow. S Garminem to komunikuje pouze v reálném čase jako externí snímač. :)
Evapřed 5 dny, reagovat
Ahoj, mám menší dotaz. Mám fénixy 6S a pás HRM Pro Plus. Nikdy jsem neměla žádný problém se synchronizací, ale v poslední době mě trápí kroky a nevím, kde je chyba. Pás používám převážně na běh a chůzi s kočárkem. Vždycky jsem po dokončení aktivity sesynchronizovala s connectem - kroky a další údaje se načetly, sundala jsem pás a dál měla jen hodinky a kroky se načítaly dál (i v connectu). Teď se mi stává, že ukončím aktivitu, sesynchronizuji s connectem a ten třeba ukáže, že mám 15tis kroků. Sundám pás, nechám hodinky spárované s mobilem (což mám běžně), kroky se načítají (a to se třeba jdu projít bez pásu s aktivitou), ukazují 17tis. Otevřu connect a teď se mi stává, že se to buď propíše, takže i connect má 17tis, ale během chvíle se to vrátí na původní hodnotu 15tis, nebo se to ani nepropíše a hodí mě to hned na původních 15tis. Už nevím, co s tím a kde by mohla být chyba. Zkoušela jsem reset hodinek, odebrat a přidat pás, vyměnit tam baterii, dokocne po synchronizaci odpojím hodinky, ale prostě občas to takhle zablbne. Ne že bych se z toho hroutila, ale tak přece jen to někdy naštve a tím, že to je teď každý den, tak jsem těsně před prohozením garmin produktů oknem a jen se rozhoduju, který poletí dřív :-) Nesetkali jste se s s takovým problémem nebo neměli byste nějaký tip, co s tím či kde by mohla být chyba? Snad jsem to vysvětlila tak, aby to šlo pochopit.
Matěj Urbaczkapřed 4 dny
Zdravím, jestli to chápu správně, tak největší problém je v tom, že zůstane připojený pás, který nemáte na sobě a v tu chvíli berou hodinky jako primární zařízení pro počítání kroků ten pás a nenačtou Vám kroky z hodinek. Nestalo se třeba, že jste šla na procházku a měla jste stále někde v dosahu hrudní pás? Za mě se to děje kvůli tomu, že když někde jdete anebo doma synchronizujete data, hodinky jsou připojeny k hrudnímu pásu a proto se rychle načtou kroky, a pak zase smažou. Doporučuji mrknout na nastavení hrudního pásu v hodinkách a v connectu, jestli není nastaveno jako primární zařízení. Další možností je, že to je nějaká chyba v aktualizaci a odstraní se to po updatu a poslední možností je hrudní pás po aktivitě vždycky ve snímačích vypnout, ať nědělá paseku.:-)