» Blog

Jak si vytvořit vlastní trénink v hodinkách Garmin?

28.3.2022 | 59x komentář

Dá se říct, že mezi sporttestery je Garmin titán. A můžete si vytvořit i vlastní trénink. Jak na to? To se dozvíte ve třech jednoduchých bodech.

1) Otevřete MENU v aplikaci Garmin Connect. (v iOS "Více" vpravo dole, v systému Androidu sy­mbol ≡ vlevo nahoře).

2) Trénink → Tréninky → Vytvořit trénink → Zvolte aktivitu

3) Vytvořte si trénink, zaklikněte "Uložit" a trénink si pojmenujte.

Pozn.: Kromě vlastních tréninků můžete použít také přednastavené tréninky v aplikaci Garmin Connect (funkce "Najít trénink").

Garmin – návody a nejčastěji kladené otázky (FAQ)
11.1.2021 - Dominik Hok
Garmin – návody a nejčastěji kladené otázky (FAQ)

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Tomášpřed 964 dny, reagovat
Ahoj. A jeste jeden dotaz... U trenera Garmin. Chtel sem si nastavit trenink na 5km s casem. Cas jsem ale nemohl nastavit pod nejakych 22 minut. I kdyz nastavim svuj cas 3:45/km. Ted sem zabehl 19:31. Lze tam nastavit plan na 19:00 apod? U pulmaratonu je to lepsi, 1h32m nejnizsi. Ale taky bych treba bral 1h30m nebo 1h20m apod. Toto Garmin neumi?
Matěj Urbaczkapřed 960 dny
Zdravím Tomáši, bohužel trenér Garmin je spíše pro začátečníky a mírně pokročilé, a tak pro tyto již relativně rychlé časy Garmin trenéra neposkytuje.:-(
Alenapřed 568 dny, reagovat
Dobrý den, existuje nějaký způsob, jak u Garmin VivoActive 4 nastavit při sestavování vlastního tréninku svoje vlastní aktivity? Nebo je opravdu možné vybírat pouze z již vytvořené nabídky? Díky
Dominik Hokpřed 567 dny
Zdravím, Aleno. Při vytváření tréninku máte úplně dole možnost "Vlastní".
Lucka Kraťochovápřed 549 dny, reagovat
Zdravím :-) chtěla bych se zeptat, když si vytvářím v aplikaci vlastní trenink na jógu, tak se mi v hodinkách už nezobrazují animace jednotlivých pozic, jen když jsi stáhnu přednastavený trénink. Jak mohu i u vlastních tréninků docílit animací v hodinkách? Moc děkuji :-)
Matěj Urbaczkapřed 548 dny
Zdravím, Lucie, bohužel u vlastních tréninků se docílit animací nedá.:-(
Lucka Kraťochovápřed 548 dny
Aha, díky za odpověď. Ale přišla jsem na to, že když si přepíšu jejich vytvořený trénink, animace tam jsou :-D tak aspoň takhle se to dá. Hezký den :-)
Jindriskapřed 534 dny, reagovat
Dobry den, mam hodinky Garmin vivoactive 4s a aplikaci Garmin connect pro iOS. V aplikaci jsem si vytvorila vlastni bezecky trenink. Ale kdyz ho chci odeslat do hodinek, zobrazuji se mi v seznamu nekompatibilnich zarizeni. V cem je problem? Moc dekuju.
Dominik Hokpřed 533 dny
Zdravím, Jindřiško. Problém je přesně tam, kde vám to píše aplikace. Vívoactive 4S je městský model a tvorbu vlastních tréninků tedy nepodporuje.
Mirekpřed 479 dny, reagovat
Dobrý den, můžete mně poradit zda lze na hodinkách fénix 3 HR nastavit aktivita badminton? Děkuji!
Matěj Urbaczkapřed 478 dny
Zdravím, Mirku, pokud není v základních sportech, je třeba tuto aktivitu dohrát přes Garmin Connect IQ anebo vytvořit vlastní aktivitu a navolit si příslušná datová pole.
Martinapřed 462 dny, reagovat
Dobrý den, prosím mám hodinky Garmin forerunner 255s. Jak nastavit při aplikaci běh, aby překročení mnou dané tepovku me hodinky upozornily, děkuji :)
Matěj Urbaczkapřed 461 dny
Dobrý den, Martino, buďto se dostaňte přímo do aktivity běh (jako byste šla běhat) a zde dlouze zmáčkněte prostřední tlačítko, které vás dostane do menu. Tady zvolte "nastavení běh" a zde alarmy, kde si můžete přidat alarm na tepovku, jídlo, tempo, cokoliv.:-)
Petrapřed 447 dny, reagovat
Dobry den, mam hodinky Garmin vivoactive 4s a aplikaci Garmin connect a v aplikaci jsem si vytvorila trénink, dala jsem přehrát do hodinek, ale nevím jak to spustit v hodinkách? Všude je, že když se zmáčkne tlačítko "A", vyberete požadovaný trénink. Ale já tam mám jiné menu. Jak mám tedy trénink v hodinách spustit??
Dominik Hokpřed 447 dny
Zdravím, Petro. Trénink si prvně musíte do hodinek odeslat. Tato možnost by měla být přímo v rámci konkrétního tréninku. Poté spusťte aktivitu pro kterou je tento trénink určen a po jejím otevřením potáhněte prst nahoru a otevře se vám možnost "Tréninky".
Petrapřed 447 dny
Ano, to jsem udělala, trénink odeslala do hodinek, ale ja se ptám kde to v hodinách najdu, ať uz je to jakákoliv aktivita. Ve vašich i v jiných videí je uvedeno, ze pokud zmáčknu na hodinkách tlačítko "A", tak mi tam vyběhnou různé sporty a tam si to zvolím. Ale ja tam mám úplně něco jineho, mám tam menu. Přiložím fotku.
Matěj Urbaczkapřed 446 dny
Petro, to horní tlačítko nesmíte držet, dokud se objeví menu. Toto jsou zkratky po dlouhém podržení tlačítka. Musíte jedenkrát zmáčknout tlačítko (jak třeba mačkáte tlačítko na myši) abyste se dostala do sportovích aktivit.
Jiřípřed 438 dny, reagovat
Dobrý den, v aplikaci Garmin connect jsem si vytvořil vlastní běžecký trénink, nicméně nelze odeslat do Fenix 6x. Je tento model také nepodporuje vlastní trénink?
Matěj Urbaczkapřed 436 dny
Zdravím, Jiří, po uložení tréninku jste klepl na ten telefon se šipkou a nešlo to odeslat?
Luciepřed 431 dny, reagovat
Dobrý den,v aplikaci Garmin connect jsem si stahla treninky,ale nejdou mi stahnout do hodinek Venu sq 2,pri klepnuti na telefon se sipkou,mi to napise,ze trenink se prenese po dokonceni synchronizace zarizeni Venu sq.Dala jsem synchronizovat v hodinkach a nasledne v aplikaci a porad to nejde.Moc dekuji za radu
Matěj Urbaczkapřed 429 dny
Zdravím, Lucie, zkuste ten trénink smazat a nahrát ho znova, kdy hned po zmáčknutí šipky s telefonem ještě v telefonu na základní stránce v Garmin Connectu synchronizujte ručně.
Luciepřed 429 dny, reagovat
Dekuji za odpoved,zkousela jsem to a zjistila jsem,ze mi nejdou animace...Je mozne,ze tento typ hodinek nepodporuje animacni trenink?
Matěj Urbaczkapřed 429 dny
Zdravím, animace bohužel podporují až Venu 2.:-(
Luciepřed 426 dny, reagovat
Ahaa,dekuju za odpoved. :)Ale mam ted jiny problem :-D Uz 2x se mi stalo,ze jsem pri ukladani aktivity chuze,se mi to ulozilo pouze do hodinek a do garmin connect ne..Dnes jsem zjistila,ze kdyz telefon neni k hodinkam pripojeny,tak se mi to do garmin connect pri ukladani ukoncene aktivity neulozi...Je nejaka moznost jak to do te aplikace dodatecne dostat?Zkousela jsem odstranit zarizeni a zase ho pridat,vypnout zapnout jak hodinky,tak telefon,ukoncila jsem aplikaci,synchronizovala jsem,parovala a nic.Moc dekuji za radu :)Mam hodinky Garmin poprve,tak v tom plavu.:)
Matěj Urbaczkapřed 425 dny
Zdravím, Lucie, trénink se do telefonu přenese pouze, pokud máte spuštěné Bluetooth v telefonu, data nebo WiFi, a spárované hodinky. Garmin Connect aplikace v telefonu je jen platforma pro internetový prohlížeč, kde si data můžete otevřít stejně jako v telefonu. Prvně byl tedy Connect v počítači jako internetová stránka (což je dodnes) a s nástupem smartwatchů se dostal do telefonu jako appka. Pokud máte spárováno a nepovedlo se vám aktivitu již smazat, tak klepněte na to kolečko vedle vašich hodinek (jsou to dvě šipky do kruhu) a nechte synchronizovat. Měla by se aktivita přenést.:-)
Tereza Holečkovápřed 417 dny, reagovat
Dobrý den, chci se zeptat, jak získat různé odznaky? Ty co jsou měsíční, s těmi nemám problém, ale pak jsou ještě další a nevím jak na ně. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 415 dny
Dobrý den, Terezo, každý odznak je označen, jak ho získat. Takže až splníte zadání odznaku, tak bude váš.
Terezapřed 415 dny
No ale u některých nerozumím co je myšleno a kde na hodinkách najdu tu aktivitu?
Matěj Urbaczkapřed 414 dny
Terezo, můžou nastat situace, že odznak prostě získat nepůjde. Například máte hodinky Vívoactive 4, které nemají aktivitu "turistika", a tak odznáčky pro turistiku nemůžete získat.
Terezapřed 414 dny
Mám Venu 2plus. Třeba odznak Je to tam! Vůbec netuším jak na něj.
DR.Gympřed 360 dny, reagovat
Dobrý den Mám dotaz ohledně vytvoření tréninku v Gármin connect . Je možné nějak přidat do položky kola opakování byla možnost přidat 4x cvičení místo dvou . Myslím tím přidat další krok . Jako 1. sedl-leh 2.dřep 3. klik 4.zdvih . -4. : kola 4. Moc děkuji za info.
Dominik Hokpřed 358 dny
Dobrý den, když kliknete "Přidat opakování", tak si tam můžete zadat dané kroky a počet opakování. Je to to, co myslíte?
DR.Gympřed 358 dny, reagovat
Dobrý den, myslel když dáte přidat kola tak aby tam bylo vice kroků v tom kole jsou jen dva kroky .a nedaří jse mi tam přidat další kroky . Když přidám krok tak už je mimo kolo
Dominik Hokpřed 358 dny
Zdravím, vytvořte si dané kroky, poté tento krok chytněte myší a přesuňte jej do daného kola. Musíte jej chytit za ikonku vlevo nahoře v daném kroku.
Pavlínapřed 331 dny, reagovat
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak nastavit v aplikaci Garmin connect cíl a získat tak odznáčky za vytvoření a splnění cíle. Děkuji
Dominik Hokpřed 331 dny
Dobrý den, odznaky si definuje přímo sám Garmin. Můžete je tedy získat přes výzvy, anebo splnění určitého úkolu, který Garmin vymyslel. Nejde ale vymyslet si vlastní výzvu a za ni získat odznak.
Mariospřed 313 dny, reagovat
Garmin epix2, je možné vytvořit a přidat vlastní cvik pro použití v treninku?
Matěj Urbaczkapřed 310 dny
Zdravím, je to možné, ale nebude se to ukazovat jako animace. A je zapotřebí udělat celý svůj trénink.:-) Matěj
Lubošpřed 245 dny, reagovat
Ahoj, která aktivita v Tactixech 7 se hodí pro smysluplný crossfitový kruhový trénink ? Síla je trochu nepraktická a když vytvořím vlastní aktivitu, tak mi u crossfitu (se vzpíránim) měří nesmysly typu vzdálenosti a po hodinovém vzpírání 50 kg a muscleupu na hrazde mi napíše “lehká zátěž”, regenerace 0 hodin …☹️
Matěj Urbaczkapřed 244 dny
Zdravím, Luboši, asi bych zvolil trénink HIIT.:-)
Václavapřed 211 dny, reagovat
Dobrý den,mám model Venu Sq 2,vytvořila jsem si plavecký trénink a z nějakého důvodu se odmítá i po synchronizaci ukázat v hodinkách. Moc děkuji za tip
Dominik Hokpřed 210 dny
Dobrý den, nejsem si 100% jistý, ale mám dojem, že Venu SQ 2 plavecké tréninky bohužel nepodporuje.
Honzapřed 138 dny, reagovat
Zdravím, Prosím jak hodit do hodinek trénink s vlastní vahou? Lze nějak přidat kalistenicky trénink? Díky
Matěj Urbaczkapřed 135 dny
Zdravím, zkusil bych se mrknout na Garmin Connect IQ. Nedokážu si ale představit nějaké podrobnější metriky pro toto cvičení, a tak, pokud nic nenajdete, bych použil cvičení s označením "síla".
Petr Beranpřed 101 dny, reagovat
Ahoj,chtěl by jsem poradit já počítat cviky v posilovně podle Garminu,jde o to že když mám např cvik střídavě zvedání jednoruček s 10 opakování tak se mi samozřejmě zapocita jen ruka na které mám hodinky,a má otázka zní zda je u takto přednastavené ho cviku již počítáno se zdvihem druhé ruky a stim i celkový výpočet nebo zda mám počet opakování upravit na 20 aby to odpovídalo skutečnosti??? Děkuji za odpověď,na internetu se mi to nepovedlo dohledat..
Dominik Hokpřed 100 dny
Zdravím, Petře. Vzhledem k tomu, že hodinky nemohou vědět, kdy uživatel činky střídá v ruce a kdy zase ne, tak s tím nepočítají. Pokud tedy máte 10 zdvihů a střídáte ruce, počítají s 10 zdvihy.
Ondřejpřed 97 dny, reagovat
Ahoj, chtěl bych požádat o radu. Jednou týdně mám trénink, kde 15 minut běžím, pak mám trénink s vlastní vahou a činkami (to by mi stačilo jenom jako jedna sekvence na cca 30 minut času) a pak dalších 15 minut cvičení. Jak nastavit, aby se mi počítali kilometry do týdenního objemu? Předem mockrát díky za tip, Ondřej
Dominik Hokpřed 97 dny
Zdravím, Ondro. Kilometry se započítávají pouze v případě, kde se jedná o běžeckou sportovní aktivitu. Pokud to tedy máte puštěné například pomocí aktivity "Síla", nebude se to počítat, jelikož není spuštěný GPS přijímač.
Fandapřed 80 dny, reagovat
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, forerunner 265 nemají napsaný na Garmin stránkách aktivitu běžky styl skate, chtěl jsem se zeptat, jestli se tam dá nějak doplnit nebo nahrát. Díky za odpověď
Dominik Hokpřed 79 dny
Zdravím, Fando. Popravdě si nemyslím, že jsou různé styly potřeba, protože všechny typy aktivit vlastně měří to stejné. Nicméně, věřím tomu, že se určitě najde aplikace v Connect IQ. Například XC Skiing je jedna z populárních aplikací. Třeba aplikace F3b Skiing+ podporuje styl skate.
Radek Strmeňpřed 80 dny, reagovat
Dobrý den potřeboval bych poradit jak zprovoznit v instinct 2 solar pitný režim jako upozornění že se mám napít je to možné nějak řešit děkuji za ochotu .
Dominik Hokpřed 79 dny
Zdravím, Radku. Garmin bohužel nic takového nemá. Jedinou možností je nastavit si klasický alarm.
Radek Strmeňpřed 79 dny, reagovat
moc dekuji za info .
Radekpřed 21 dny, reagovat
Zdravím mám Venu 3 a když si vytvořím vlastní trénink a chci si ho poslat do hodinek,tak mi to píše že není kompatibilní. Co to znamená? Nemůžu ho pouzit na hodinkách. Jak to prosím opravit? Radek
Matěj+Urbaczkapřed 21 dny
Zdravím, Radku. Kterých tréninků se to týká?
Radekpřed 15 dny
Ahoj jde o hodinky Venu 3
Matěj+Urbaczkapřed 15 dny
Zdravím, Radku. Je bohužel možné, že pokud je to strukturovaný trénink pro monitoring sportu, který Venu 3 neumí anebo nepodporuje, tak nebude kompatibilní.:-(
Radekpřed 15 dny, reagovat
To je hnus. Za ty peníze si člověk nemůže nastavit vlastní trénink? Mám je od ledna 24 a budu je prodávat. Metriky spánku jsou dobrý a VST se mi taky hodí ale zdá se mi že Garmin nedrží krok s konkurencí. Jinak děkuju za rychlou odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 15 dny
Radku, spíše bych uvažoval o sportovnějším modelu od Garminu, který není profilovaný jako městský. Doporučil bych tedy Epix PRO, Forerunner 965 či 265.:-) Matěj

Kontakty

tel: 800 365 365
Volejte zdarma Po-Pá 8-18h, So 10-18, 1.5. mimo provoz
info@hodinky-365.cz
Ptejte se. Rádi Vám poradíme a pomůžeme.

Naše prodejna v Ostravě

Sirotčí 10, Ostrava
Otevřeno Po-Pá 8-18h, So 10-18, 1.5. uzavřeno
FacebookInstagramYouTube

Bezpečný nákup a nadstandardní servis pro naše zákazníky

dTest
důvěrobody Spokojenost našich zákazníků ověřena! dTest certifikace obchodních podmínek. Certifikát bezpečného nákupu. Premium Service k hodinkám nad 2000 Kč zdarma. 365 dní na vrácení nepoužitého zboží. Akceptuje úhradu pomocí platební karty. Volejte ZDARMA
na 800 365 365
(Po-Pá 8-18h, So 10-18, 1.5. mimo provoz)
Opravy hodinek od vyučeného hodináře. Hodinky, které jsou skladem a vy je objednáte do 13h dostanete další pracovní den.