» Blog

Jak upravit datová pole sportovní aktivity v hodinkách Garmin?

28.3.2022 | 1 MIN | 44x komentář

V datových polích se zobrazují pro vás důležité údaje během sportovní aktivity. Dá se nastavit jak jejich typ, tak množství. A jak na to? Ve třech krocích vás touto problematikou provedeme

1) Otevřete MENU hodinek.

  • Tlačítkové modely: Podržte prostřední tlačítko na levé straně pouzdra hodinek.
  • Modely s dotykovým displejem: Podržte spodní tlačítko na pravé straně pouzdra.

2) Otevřete "Aktivity a aplikace" a zvolte sportovní aktivitu, kterou chcete nastavit

3) Pokračujte do nastavení této sportovní aktivity a zvolte "Datové obrazovky"

  • V sekci "Rozvržení" můžete nastavit počet zobrazovaných datových polí a jejich rozvržení.
  • V sekci "Datová pole" nastavíte, které konkrétní údaje chcete během sportovní aktivity sledovat.

Garmin – návody a nejčastěji kladené otázky (FAQ)
11.1.2021 - Dominik Hok
Garmin – návody a nejčastěji kladené otázky (FAQ)

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Romanpřed 1089 dny, reagovat
Dobrý den, chtěl bych požádat o radu. Mám Fénix 6X. Při jízdě na kole využívám segmenty Garmin. Při průjezdu segmentu mám na hodinkách datovou obrazovku. Doba v segmentu a zbývající vzdálenost do konce segmentu na levé straně je asi jasná. Nikde jsem ale nenašel, zda a kde mohu nastavit obsah této obrazovky, vysvětlení jednotlivých zobrazovaných informací, zkratek, zda mohu nastavit, abych měl při průjezdu segmentem informace o rozdílech pouze vůči svým zaznamenaným časům (a ne proti lídrovi segmentu - k tomu mám daleko) nebo jestli mohu nějakým způsobem ovlivnit zobrazované informace v průběhu průjezdu segmentem. Děkuji za pomoc a rady
Dominik Hokpřed 1088 dny
Zdravím, Romane. Sám jsem to zkoušel a upřímně mi toto pole nešlo nakonfigurovat. Čas oproti lídrovi je jedinou možností, protože čas vzhledem k nejbližšímu by se neustále měnil a není to nijak uchopitelná informace. Srovnání je vždy s lídrem.
Michalpřed 1062 dny, reagovat
Dobrý den, také děkuji za návody a rady a také bych se chtěl zeptat. Při aktivitě běh jsem si nastavil datové pole svalové okysličení v % a pole ukazuje jen pomlčky. Jak tam dostanu hodnotu měření? Senzory jsou zapnuté. Moc díky. Michal
Dominik Hokpřed 1062 dny
Zdravím, myslím si, že nedošlo k měření během této sportovní aktivity. Obecně ale nedoporučuji tam mít tuto hodnotu nastavenou. Pokud budete v pohybu, hodinky stejně nic nezměří. A pokud ano, pravděpodobně to nebudou nejpřesnější hodnoty.
Michalpřed 1061 dny
Už je to několikátá běžecká aktivita a tohle datové pole je při běhu mrtvé. Je to škoda, že nevidím, jak jsem na tom s kyslíkem v krvi. Vůbec nechápu na co tam to datové pole je, když to při aktivitě nedokáže měřit.
Matěj Urbaczkapřed 1060 dny
Zdravím Michale, tato hodnota je dost možná zapnutá a ukazuje vám svalové okysličení jen při připojeném hrudním snímači tepové frekvence. Používáte ho anebo máte jen měření tepové frekvence z optického snímače z ruky? :-)
Michalpřed 1060 dny
Díky za reakci. Ano používám hrudní pás garmin tri a hodnota se stále neobjevuje. Ani s pásem ani bez. Nevím jestli současně s pásem snímá i snímač na hodinkách. Prošel jsem spoustu dokumentace a návodů a zjistil jsem jen, že to datové pole existuje a dá se nastavit. Ale nikde jak spustit měření.
Matěj Urbaczkapřed 1059 dny
Zdravím ještě jednou, spojím se s Vámi skrze email a zkusíme společně přijít na řešení.:-)
Jiřípřed 1038 dny, reagovat
Mám Fenix6 Pro Solar......lze zobrazit na Garminu 1030 tep z těchto hodinek který mi ukazoval hrudní pás ? Pás mi přestal fungovat a nevím jak do tohoto datového pole v Gaminu 1030 dostat tep z hodinek.
Matěj Urbaczkapřed 1036 dny
Zdravím, pokud tuto funkci umí Edge 1030, tak musíte zapnout na Vašich Fenixech sdílení srdečního tepu. Menu - Srdeční tep na zápěstí - Sdílení srdečního tepu - zapnout a pak vysílání při aktivitě - také zapnout. Poté ho uvidíte na Edgi.
Kateřinapřed 725 dny, reagovat
Dobrý den, díky moc, že odpovídáte na dotazy, vážím si toho. Chtěla bych se zeptat, zda lze u Garmin Fenix 6 nastavit u běhu okamžité tempo. Ukazuje mi to při tréninku jen tempo průměrné. Moc děkuji ???? Katka
Matěj Urbaczkapřed 725 dny
Zdravím Katko, je zapotřebí změnit datové pole v aktivitě. Když spustíte aktivitu, zmáčkněte dlouze prostřední tlačítko (menu) - nastavení aktivity - datová pole - nastavte si aktuální tempo.
Kateřinapřed 725 dny, reagovat
To jsem udělala a prave ze aktuální tempo nebo okamžité tempo tam nebylo. Jen tempo. A to je to průměrné. Tak nevím...
Matěj Urbaczkapřed 725 dny
Katko, aktuální tempo se značí jako "tempo" a průměrné tempo se značí jako "průměrné tempo". A je to tak i mezi datovými poli.:-)
Michalpřed 723 dny, reagovat
Zdravím pánové, mám 7x pro solar, titan. Nikde jsem nenašel, zda je lepší mít při aktivitách "klasický" režim (pozadí bílé) nebo přepnout na tmavý. Má to vliv na baterku nebo na něco jiného? Nebo je to vcelku jedno? Děkuji za odpověď a přeji další úspěchy.
Matěj Urbaczkapřed 722 dny
Zdravím Michale, ono je to vcelku jedno. Na baterku to vliv nemá a zálež a je jen na Vás, na co se Vám lépe kouká.:-)
Durkopřed 664 dny, reagovat
Zdravim, ako sa v hodinkách vivoactive 4 dá zmeniť vstavané dátové políčko za novo nainštalované?
Matěj Urbaczkapřed 660 dny
Zdravím, pokud myslíte u aktivity je třeba upravit datová pole přímo v aktivitě. Stačí otevřít menu - aktivity a aplikace - vybrat danou aktivitu - nastavení - datové obrazovky - a tam můžete změnit daná políčka.
Michalpřed 115 dny
Musíte jedno vestavěné datové pole upravit - na počet polí 1 a v něm pak zvolit zdroj dat - datové pole Connect IQ
Durkopřed 660 dny, reagovat
Zdravim, ďakujem za odpoveď, myslel som to, že som si stiahol nové dátové políčko, ktoré mi viac vyhovuje. Nenašiel som však možnosť ho nastaviť ako predvolené (podobne ako "face")
@Hanyrunlifepřed 659 dny, reagovat
Prosim o radu. V appce Garmin se mi z niceho nic zmenilo zobrazeni u vsech aktivit (konkretne běh) doba - km - a kalorie, vzdy jsem tam mela misto kalorii tempo. Absolutne nikde jsem nenasla, proc se to stalo a jak to zmenit. Kalorie me nezajimaji. Vidim to az po rozkliknuti te dane aktivity a stejne tak to vidim u ostatnich co sleduji, tempo zmizelo a jsou tam kalorie. I pri “generovani fotografie” chybi tempo. Mam Fenix 6s pro. Moc dekuji.
Matěj Urbaczkapřed 656 dny
Zdravím Hany, toto bohužel nijak nelze ovlivnit. Mám to úplně stejně jak vy a nenašel jsem nastavení, kde by se daly vyměnit kalorie za tempo.:-(
Luciepřed 641 dny, reagovat
Dobrý den, prosím Vás, jak nastavit aktivitu cyklistika do hodinek Garmin HR sport? V aplikaci na telefonu ji mám, ale ne bohužel v hodinkách (tam mám pouze chůzí, běh, panáčka s činkou, roztaženého panáčka a panáčka na stepru). Předem Vám děkuji.
Filip Debrecenyipřed 640 dny
Zdravím Lucko, musíte nejprve nějakou z aktivit v hodinkách smazat, aby se na jinou aktivitu uvolnilo místo. Model HR Sport má totiž omezený počet aktivit. Po smazání můžete aktivitu cyklistiky přes telefon do hodinek přidat.
Luciepřed 640 dny
Děkuji Vám Filipe za odpověď, ale jak smazat aktivitu v hodinkách :-)?. Předem děkuji za návod.
Filip Debrecenyipřed 640 dny
Aktivitu musíte také odstranit v aplikaci Garmin Connect a následně ji nahradit tou, kterou chcete přidat :)
Luciepřed 640 dny
Jenže nevím ani jak smazat v garmin connect, když dlouze podržím danou aktivitu, tak mě to přepne na data o aktivitě, ale žádná nabídka o smazání nelze. Není to ani v podrobném návodu, který byl k hodinkám. Prosím, nenapsal by jste mi návod krok po kroku :-)
Filip Debrecenyipřed 640 dny
1) Otevřete aplikaci Garmin Connect 2) V horní části aplikace rozklikněte ikonku hodinek 3) V aplikaci sjeďte lehce dolů 4) Zvolte ikonku MOŽNOSTI AKTIVITY 5)Vyjede vám nabídka zobrazených a vypnutých aktivit 6) V pravém horním rohu stiskněte možnost UPRAVIT 7) Nějakou aktivitu, kterou nepoužíváte odstraňte a cyklistiku naopak přidejte 8) Potvrďte 9) Hodinky znovu synchronizujte v aplikaci
Oldřiškapřed 609 dny, reagovat
Dobrý den. Jsou nějaké dámské hodinky Garmin v obdélníkovém tvaru, kde je jako sportovní aktivita tenis ? Je to můj nejčastější sport, případně co se tomu blíží nejvíce. A taky bych potřebovala in-line. Děkuji za odpověď.
Filip Debrecenyipřed 607 dny
Zdravím Oldřiško, pár hranatých variant se určitě najde. Modely Apple Watch aktivitu tenisu nabízejí, ovšem musíte být vlastníkem mobilního zařízení od Applu. Z ostatních modelů se poté nabízí starší modelová řada od Garminu (Venu SQ), zde by měla jít aktivita tenisu dohrát přes aplikaci Connect IQ. Třetí variantou je poté model Amazfit GTS 3, ten také nabízí hranatý design a aktivitu tenisu. Pokud vám jde o co nejpřesnější měření zdravotních dat, bude poslední zmiňovaný model rozhodně nejméně přesný, jelikož Amazfit obecně nemá tak kvalitní snímače jako modely od Apple nebo Garminu.
Marcela Riečanovápřed 597 dny, reagovat
Dobrý deň. Chcela by som poprosiť o radu. Mám hodinky Garmin Venu a nezobrazujú mi funkciu: Účinok tréningu (Training Effect). Neviem sa k tomu nikde dostať, je možné, že to hodinky nepodporujú? Ďakujem pekne.
Dominik Hokpřed 597 dny
Dobrý den, Marcelo. Tato funkce je podporovaná pouze sportovními modely od Garminu, což právě Venu není. Bohužel se k této funkci nedostanete. :/
Filip Ignác Wellemínpřed 454 dny, reagovat
Dobrý den, rád bych se zeptal přecházím z Garmin Fenix 6 Pro na Garmin Fenix 7X a po aktivitě, jízda na kole uvnitř mi aplikace Garmin Connect neukazuje tělesnou teplotu jako to dělala dříve s předchozím modelem, co dělám blbě? brouzdám po internetu a hledám kde dělám chybu? děkuji za případnou radu nebo vysvětlení? Krásný den Filip Ignác
Matěj Urbaczkapřed 453 dny
Zdravím, Filipe, teplota je defaultně vypnutá a je jí třeba zapnout. Zapněte aktivitu, podržte prostřední tlačítko a zmáčkněte nastavení kolo uvnitř. Dole je pak políčko "zaznamenávat teplotu".:-)
Filip Ignác Wellemínpřed 453 dny
děkuji moc za odpověď, určitě vyzkouším, případně bych se na Vás ještě obrátil, ale věřím, že nebudu muset, protože hodinky poprvé teplotu změřili, tak mi je to divné, asi jsem něco změnil v nastavení, jak píšete, děkuji a krásný den Vám Filip Ignác
Jiřípřed 257 dny, reagovat
Hezký den, donedávna jsem měl u každé aktivity, kterou jsem rozkliknul ... kde je v kolečku čas - vzdálenost - kalorie pod těmito údaji zobrazenou mapu, kudy jsem šel ... teď tam tuto mapu nemám. Možná jsem něco nechtěně zmáčnul ? netuším :-( vivo 2. poradíte prosím? Jirka
Matěj Urbaczkapřed 256 dny
Zdravím, Jirko, netuším, co máte za hodinky. Je třeba vždy počkat na GPS signál a pokud máte hodinky bez GPS podpory je třeba mít spojeno s telefonem.
Jirkapřed 256 dny
Ahoj Matěji, hodinky mám Garmin Vivo 2. Donedávna se mi mapa normálně zobrazovala, teď poslední týden bohužel ne. S GPS problém nemám. Spíš mi jde o to, jestli to nejde nějak znovu nastavit ručně... děkuji J
Matěj Urbaczkapřed 256 dny
Jirko, hodinky Garmin Vivo 2 neexistují, proto jsem se ptal na hodinky, které skutečně máte. Nemyslíte náhodou hodinky Garmin Venu 2? A splnil jste to, že jste počkal na GPS před tím, než jste spustil aktivitu?
Jiřípřed 256 dny
vše vyřešeno ( GPS :-) ) samozřejmě se jedná o Venu 2.... děkuji za trpělivost ... Jirka
Milanpřed 159 dny, reagovat
Ahoj, je možné meniť poradie alebo obsah dátových polí, ktoré sa zobrazujú vtedy ak pridám navigáciu do aktivity behu? Konkrétne model Fénix 7X. Ďakujem
Matěj Urbaczkapřed 158 dny
Zdravím, Ahoj, bohužel tyto obrazovky měnit nejde a mají své pevné pořadi a datová pole.:-(
Míšapřed 65 dny, reagovat
Dobrý den Mám nově hodinky Garmin Forerunner 965 a používán ciferník s údajem hladiny cukru. Nyní bych potřebovala, aby ta hladina cukru byla videa i při zapnuté aktivitě. Jde mi hlavě o kolo. Můj dotaz zní, je možné dozapnuté aktivity přidat hodnotu cukru!/glykemie?? Děkuji moc za pomoc!!
Matěj Urbaczkapřed 65 dny
Zdravím, Míšo. Tento vzhled je pravděpodobně stáhnutý z Garmin Connect IQ, že? Myslím, že nativní číselník s cukrem ještě Garmin nevede. Stejně tak bych postupoval i u datového pole pro aktivitu kolo. Našel bych si nějaké datové pole na Garmin Connect IQ a přidal ho do aktivity kolo.:-)