» Blog » Garmin

Nejlepší aplikace a číselníky do chytrých hodinek Garmin (z Connect IQ)

Tagy: Výběr nejlepších | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 11.1.2022 | 5 MIN | 25x komentář

Pořídili jste si nové chytré hodinky Garmin a chtěli byste si je trochu "vybombit"? Dneska se podíváme na výběr těch nejlepších aplikací a číselníků z mobilní aplikace Connect IQ, které si můžete nainstalovat. Výběr je čistě subjektivní a vybral jsem to, co považuji já za nejlepší.

Jak nainstalovat vzhled či aplikaci do chytrých hodinek Garmin?

Pokud jste zatím ani netušili, že se do Garminů dá nainstalovat aplikace, tak si prvně projděme, jak vůbec něco do hodinek nainstalovat.

Po spárování hodinek s Garmin Connect si do telefonu nainstalujete ještě mobilní aplikaci Connect IQ. To je takový virtuální obchod, kde seženete veškeré dostupné aplikace a vzhledy displeje. Lepší, horší, placené či zdarma.

Pak už jen stačí otevřít detail konkrétní aplikace a kliknout "Instalovat". Pokud je nad tlačítkem instalace ještě šedá ikonka "Platba", je potřeba dodatečně uhradit danou částku. Často jde aplikace či vzhled nainstalovat, ale po několika dnech vám vyskočí hláška, že vypršela zkušební lhůta.

A teď už se pojďme vrhnout na samotný výběr.

Chariot J-Shock (vzhled)

Za mě je Chariot J-Shock jeden z nejpovedenějších vzhledů displeje. Čas je dostatečně velký k jednoduchému přečtení, ve spodní části najdeme povedenou grafiku počasí, datum a stav baterie. Nahoře pak vše důležité – tepovku, spálené kalorie, počet kroků a ušlou denní vzdálenost.

A jaká je největší přednost tohoto vzhledu? Je absolutně konfigurovatelný. Můžete si nastavit větší čas, zobrazení vteřin a taky se jedná o jeden z mála číselníků, který zobrazí i vlhkost, sílu větru či pocitovou teplotu.

Spousta uživatelů předpokládá, že všechny číselníky se dají konfigurovat přímo v hodinkách, stejně jako je tomu u předinstalovaných číselníků, ale není to pravidlem. Spousta aplikací a převážně vzhledů se nastavuje přímo v aplikaci Connect IQ! Po instalaci se přímo u aplikace zobrazí ikona "Nastavení".

Crystal (vzhled)

Jednoduchý, ale přitom s dostatetkem dat. Crystal jsem používal mnoho měsíců a byl jsem nadmíru spokojený. Každá část tohoto číselníku je plně konfigurovatelná a máte na výběr i širokou škálu barev.

Big Step (vzhled)

Možná si říkáte, co za hnus jsem to vybral, ale tento číselník pomohl už mnoha uživatelům. Častým problémem totiž je, že číselníky jsou hezké, ale pro někoho absolutně nečitelné. Například číselníky výše mohou být pro někoho se zhoršeným zrakem noční můrou. A proto je tady Big Step. Tento číselník není vůbec konfigurovatelný a zobrazuje pouze 4 data – stav baterie, datum, čas a počet kroků. Spoustu uživatelů totiž zajímají právě jen tyto věci a tady je mají tak velké, jak jen jdou.

VŠE NA TÉMA: Stav tréninku v hodinkách Garmin
3.8.2021 - Matěj Urbaczka
VŠE NA TÉMA: Stav tréninku v hodinkách Garmin

Stejný vývojař pak navrhl také čísleník Big Heart, který je úplně stejný, ale místo kroků zobrazuje stav srdečního tepu.

Někteří uživatelé si stěžují, že některé číselníky jim žerou více baterky. A mají pravdu. Pokud si vyberete náročný číselník nebo nějaký, který často aktualizuje data, může se baterka vybíjet třeba i dvakrát rychleji. Proto nevybírejte přehnaně vyšperkované číselníky. Ať už daty, barvičkami či animacemi.

Barcode Wallet (aplikace)

Chtěli byste snížit váhu vaší peněženky tak na polovinu? Není problém. Všechny ty Kaufland Card, Tesco Clubcard, Dráčíky a jiné totiž můžete nahrát do hodinek. V aplikaci Barcode Wallet si stačí jen EAN pojmenovat, opsat dlouhé číslo a máte hotovo. Do hodinek jich dáte až 16. Za mě parádní věc.

VŠE NA TÉMA: Barometr – Proč je v chytrých hodinkách?
8.7.2021 - Dominik Hok
VŠE NA TÉMA: Barometr – Proč je v chytrých hodinkách?

Aplikací na EANy jsem vyzkoušel mnoho, ale Barcode Wallet mi přijde nejjednodušší.

WatchList (aplikace)

Jste příznivcem To-do-listů? Prostě si každý den napsat, co přesně musíte udělat? To se vám určitě bude líbit aplikace Watch List. Aplikaci Garmin Connect si totiž můžete připojit k To Do od Microsoftu. Ten funguje v internetovém prohlížeči i v mobilní aplikaci. A vše se pak zrcadlí v hodinkách.

Není nejlepší nápad instalovat do hodinek opravdu každou blbůstku, co najdete. Často se stane, že tyto aplikace pak dělají neplechu a hodinky nefungují správně. Proto si vždy přečtěte recenze anebo stahujte aplikace s dobrým hodnocením či slušným množstvím stažení ostatními uživateli.

Maps Nav (aplikace)

Pro nižší modely bez mapových podkladů či topografických map dává tato aplikace absolutní smysl. Pokud spustíte navigaci v Google mapách, mobilní aplikace Maps Nav vám dokáže data zobrazovat na hodinkách.

VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci
23.11.2020 - Dominik Hok
VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci

Z placených aplikací bych pak doporučil Locus Map. Ta je asi absolutní topka, ale holt je hrazená, no... V těsném závěsu je pak dwMap.

Beer Counter (aplikace)

To bych nebyl Čech, kdybych nezmínil tuto aplikaci. Beer Counter dělá jednoduchou věc – počítá vypitá pivka a jiné drinky. Už se vám někdy stalo, že jste v hospodě platili víc piv než byste měli? Nebo hospodský udělal chybu? S touto aplikací už nikdy více! :)

Navíc vám tato aplikace i vypočítá, kdy budete znova střízliví. Když tedy mlasknete na Lysé hoře jednoho zrzka, víte, jak dlouho musíte jít dolů, abyste mohli zase řídit.

Emerald Maze (hra)

Sedíte v čekárně u doktora a nemáte co dělat? Ideální čas trochu ztrácet čas. S tím vám může pomoci hra Emerald Maze, kde se ocitnete v bludišti a musíte najít emerald. Bludiště je pokaždé jiné, takže nemusíte mít strach ze stereotypu.

3 tipy, jak vám chytré hodinky pomohou s běžeckými začátky
18.11.2020 - Matěj Urbaczka
3 tipy, jak vám chytré hodinky pomohou s běžeckými začátky

Já osobně jsem sem tam k zabití času hrával Flappy Bird, ale přijde mi, že ta fyzika není úplně nejlepší. Ale jako kratochvíle dobrý!

Strava Relative Effort (datové pole)

Strava Relative Effort se těší velké oblíbenosti už dlouhou dobu. Obecně se algoritmy od Stravy vyzdvihují. Tato aplikace dokáže zhodnotit vynaložené úsilí. Neznamená to ale nutně, že těžká a krátká aktivita vždy dostane víc. Úplně stejné skóre může získat i dlouhá a méně náročná aktivita. Pokud byste přesně chtěli vědět jak to funguje, Strava má na svém webu podrobný popis.

Race Screen (datové pole)

Garmin má takovou šikovnou funkci Pace Pro, ale nemají to úplně všechny Garminy. U této funkce zadáte vzdálenost závodu, čas za který jej chcete zaběhnout a hodinky vám v reálném čase ukazují, jaké tempo byste měli držet, abyste tento cíl naplnili. Dobré je, že se tato funkce dá suplovat datovým polem Race Screen.

Máte nějakou oblíbenou aplikaci? Podělte se v komentářích!

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Pavelpřed 835 dny, reagovat
Po koupi Garminů Enduro jsem hledal vzhled, který by zobrazoval více datových polí a přitom zůstal čitelný i pro vetchozrakého padesátníka. Jak píšete výše - pokud je na displeji více údajů (což chci), jsou zobrazeny prťavým fontem, na který já potřebuju lupu. Ale našel jsem řešení - vzhled, který bych zde rád zmínil: jmenuje se "40+ Watch Face". Název napovídá, pro koho je určen a já si ho zatím nemůžu vynachválit. Zobrazuje velký čas s možností sekund a má několik dalších konfigurovatelných polí, které jsou rovněž zobrazeny slušně velkými číslicemi (viz foto). Nastavení zobrazení se provádí v aplikaci Connect IQ v telefonu a je v angličtině, ale je velmi intuitivní. A navíc je zdarma.
Dominik Hokpřed 835 dny
Díky moc, že jste se podělil, Pavle. :)
Honzapřed 835 dny, reagovat
Jelikož mne nebavilo zadávat údaje o zkonzumovaných nápojích jen přes Garmin connect, tak velice oceňuji widget "Garmin hydration tracking". Jako nejlepší "code wallet" (včetně QR) jsem postupným zkoušením vychytal "Easy code wallet app" a "Barcode wallet (1D/2D)". Velmi ochotný vývojář "Easy code wallet app" na moji žádost rozšířil počet polí na 30, což je úplně super. Stalo se mi ale, že 2 kódy (Ean 13 a Code 128) byly na dispeji příliš dlouhé, takže nefungovaly. V "Barcode wallet (1D/2D)" ale i tyto 2 kódy fungují bez problémů, jen má tato aplikace velmi slabý scanner. Naštěstí se dá kód naskenovat jiným scannerem z Google play a pak okopírovat do "Barcode wallet (1D/2D)".
Petrpřed 383 dny
Mě dva kódy taky nešly naskenovat - jak je lze naskenovat a vložit? Máte nějaký návod, prosím? Moc díky. Petr
Jarekpřed 712 dny, reagovat
Na svých starších Garmin Fénix 3HR mám špatnou zkušenost s dohrávanými “vzhledy” - hodinky se po chvíli začaly sami dokola restartovávat :-( … zato “datascreen” na běhání ´All In One’ je naprosto super.
Matěj Urbaczkapřed 711 dny
Zdravím Jarku, bohužel, některé vzhledy jsou zavirované, anebo už starší typy hodinek nestíhají s procesorem.:-( Bohužel, doporučil bych nic moc neinstalovat, ale názory na toto se hodně rozchází.:-)
Michalpřed 517 dny, reagovat
Ahoj. Můžete poradit jakou apku na věrnostní karty (jako Penny, tesco, Ikea…..) na Garmin enduro? A případně postup instalace, jako neanglictinar si už nevím rady. Diky.
Dominik Hokpřed 515 dny
Zdravím, Michale. Já mám odzkoušenou Barcode Wallet, kterou stáhnete na Connect IQ. Funguje to potom tak, že přímo v aplikaci Connect IQ si otevřete nastavení aplikace Barcode Wallet a vložíte tam čísla, která jsou uvedená u kódu. Po synchronizaci by se tento barcode měl přenést do hodinek: :)
Jiřípřed 210 dny
Dobrý den, můžete mi poradit jak do aplikace Barcode Wallet přidám věrnostní karty. Kde zjistím číslo Token? Čísla u jakého kódu. Prosím o pomoc
Dominik Hokpřed 210 dny
Zdravím, Jiří. Pokud se nepletu, stačí jen zadat čísla uvedená pod kódem. Pokud tam nejsou, bojím se, že není cesta, jak tam kód dostat.
Jiřípřed 210 dny
Dobrý den, děkuji za odpověď, ale nevím kam bych měl zadat číslo věrnosti karty. Předem děkuji za odpověď
Matěj Urbaczkapřed 207 dny
Zdravím, Jirko, nejdříve je potřeba si vytvořit token. Na stránce dané aplikace je proklik na návod, jak jej vytvořit.
Jiřípřed 207 dny
Dobrý den, Token jsem vytvořil(a karty tam jsou na webu uložené) ale po jeho zadání v aplikaci se žádné karty neobjevili v hodinách je tam pouze ta aplikace Barcode Wallet bez karet. Děkuji za pomoc.
Dominik Hokpřed 206 dny
Zdravím ještě jednou, Jiří. Upřímně, nemám s aplikací tolik zkušeností, ale pokud budete postupovat podle tohoto návodu, měl byste karty zdárně nahrát do hodinek. Je to přímo od vývojáře této aplikace.
Rudolfpřed 437 dny, reagovat
Dobrý den, existuje aplikace na badminton pro hodinky Garmin? Děkuji za odpověď.
Dominik Hokpřed 437 dny
Zdravím, Rudolfe. Na Connect IQ je přímo aplikace na záznam skóre, ale na monitoring badmintonu nic speciálního není. Není tam totiž nic, co by bylo smysluplné měřit. Já osobně bych pustil například kardio.
Jaroslavpřed 323 dny, reagovat
Dobrý den. Prosím o radu. Na hodinkách Garmin Vívoactive 4 se při přejetí z leva doprava rozsvítí celý display bíle a pokud si toho nevšimnu, vybije baterii. Lze to nějak odstranit ? Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 322 dny
Zdravím, lze, máte nastavenou zkratku při přejeti doprava na svítilnu. Nastavte si tam něco jiného. Najdete to v menu - systém - zkratky
Jaroslavpřed 322 dny, reagovat
Vyřešeno. Děkuji uctivě. :-)
Hana Mösnerovápřed 277 dny, reagovat
Dobry den. Existuje neco na stazeni vernostnich karet do Garmin Venu 2Plus? Dekuji
Matěj Urbaczkapřed 276 dny
Zdravím, Hano, teď jsem poslal odkaz kolegyním, které s Vámi vedou komunikaci na emailu. Nicméně, zde je odkaz znova: apps.garmin.com/cs-CZ/apps/6840e507-b9fb-4d31-b990-2a711353ce00
Editapřed 96 dny, reagovat
Dobrý den, mám hodinky Garmin Forerunner 45 S. Chtěla bych mít v hodinkách aktivitu Jump rope. Ale nedaří se mi najít vhodnou aplikaci pro tento typ hodinek. Můžete mi poradit a jestli to vůbec lze? Děkuji
Dominik Hokpřed 95 dny
Zdravím, Edito. Existují na to aplikace z Connect IQ, ale Forerunner 45 bohužel nemá podporu. :/
Michalpřed 33 dny, reagovat
1-Potřebuji App abych mohl zrcadlí hodinky (aktivitu) na mobilu. Je něco takového???
Matěj Urbaczkapřed 32 dny
Zdravím, Michale. Prozatím jsem žádnou takovou aplikaci nezaznamenal.:-(