Nejlepší dětské chytré hodinky

Tagy: Výběr nejlepších | Dětské | Chytré

Dominik Hok | 10.11.2023 | 3 MIN

Ať už chcete vidět, kde se vaše dítě pohybuje, nebo chcete, ať se vaše dítě vůbec pohybuje, dětské chytré hodinky a náramky můžou být skvělým pomocníkem. Nebo vaše ratolest prostě chce jít s trendem a být ověšeno chytrým zařízením stejně jako spolužáci ve školce či škole. A že se vám nechce nad výběrem strávit hodiny? To je více než pochopitelné! Proto jsme pro vás vybrali ty nejlepší dětské chytré hodinky. Jdeme na to.

Bezpečí nade vše – Dětské chytré hodinky s GPS sledováním

Za mě osobně jsou tím nejlepším kouskem pro sledování ratolestí určitě Body ID Bodyguard 5X. Za hodně příjemnou cenovku můžete v klidu sledovat, kde se vaše dítě pohybuje. K provozu hodinek je potřeba SIM karta, kterou si ale pořídíte u jakéhokoliv operátora. Nestačí jen kredit, jsou potřeba i mobilní data. U operátorů se dá takový "lajt" tarif sehnat za cca stovku měsíčně.

Body ID Bodyguard 5X recenze – Securitas na zápěstí
9.11.2023 - Dominik Hok
Body ID Bodyguard 5X recenze – Securitas na zápěstí

SIM karta se stará nejen o sdílení polohy vašeho dítěte, ale také díky ní může dítě uskutečňovat hlasové/video hovory či posílat hlasové zprávy a SMS.

Kdyby dítěti hrozilo nějaké nebezpečí, jsou hodinky vybavené speciálním SOS tlačítkem.

Odvrácenou stranou měsíce je pak velikost těchto hodinek a výdrž baterie. Kvůli přítomnosti SIMky jsou opravdu dost velké. S výdrží se pak kvůli neustálemu sdílení polohy dostanete na 2-3 dny.

Škatulata, hejbejte se – Dětské chytré hodinky pro mladé sporťáky

V této kategorii považuji za to nejlepší Garmin Vívofit junior 3, protože je funkčně velice jednoduchý (není to další technická, se kterou budou trávit zbytečně moc čas) a donutí dítě se hýbat a plnit si povinnosti.

Tento model je vlastně úplně základní – spočítá kroky, spálené kalorie, monitoruje spánek  a... vydrží 1 rok! Je tam totiž knoflíková baterie (CR2032) jako v klasických hodinkách. Spousta chytrých zařízení bývá pro rodiče koule u nohy – téměř každý den musí hodinky zapojit do nabíječky. Nic, co by se týkalo Garmin Vívofit junior 3.

Hodně se mi líbí systém povinností a odměn, který v hodinkách najdeme. Rodiče nastaví dětem povinnosti a dítě za jejich plnění může získávat virtuální penízky, které pak může využít dle uvážení.

Garmin Vívofit junior 3 – Fotogalerie dětských chytrých hodinek
15.5.2023 - Dominik Hok
Garmin Vívofit junior 3 – Fotogalerie dětských chytrých hodinek

Například za uklizení pokojíčku může dostat 2 penízky a za 10 penízků si může koupit návštěvu hračkářství. Nebo třeba za 4 penízky čokoládu. Záleží na něm, jestli bude šetřit nebo to hned prošustruje. Tímto skvělým způsobem učíte děti disciplíně a finanční gramotnosti. Dvě asi nejdůležitější věci do budoucího života.

Chytré univerzálky – Pro dospěláky i pro děti

Samostatnou kategorií je pak řada Xiaomi Mi Band. Možná si říkáte, že ten není úplně nejvhodnější pro děti, když je i pro dospělé. Vůbec ne. Xiaomi Mi Band je naprosto jednoduchý a doporučil bych ho pro jakékoliv dítě (i dospělého) nad 8 let. Pokud se ale jedná o dítě s úzkým zápěstím, spíše mu tento náramek předem vyzkoušejte.

Xiaomi Mi Band 7 recenze – Co se změnilo kromě čísla v názvu?
27.7.2022 - Filip Debrecenyi
Xiaomi Mi Band 7 recenze – Co se změnilo kromě čísla v názvu?

999 Kč skladem

Dítě si může náramek propojit s telefonem a budou se mu zobrazovat veškeré notifikace. Během dne mu měří tepovou frekvenci a šestá generace dokáže změřit i okysličení krve. Parádní je i 14denní výdrž baterie. Oproti ostatním zařízením z výběru je asi největší plus jeho velikost. Schová se i pod rukáv a dítěti během dne vůbec nevadí.

Přiznávám, že Mi Bandy ale mohou být pro dítě trochu složitější na ovládání, protože mají poměrně malý displej. Řešením mohou být náramky s větší dotykovou plochou, u kterých už je na pováženou, jestli se jedná o chytrý náramek nebo hodinky. Cenově opravdu hodně přijatelný a funkčně nabitý je Redmi Smart Band 2. Dítě je na ruce téměř neucítí, jelikož váží 26 gramů a jen tak je neutopí, protože mají voděodolnost 50 M.

Něco pro ty starší – Ty už přeci chtějí dospělácké

Asi nejvybavenějším kouskem z tohoto výběru je Watch Fit 2. Předesílám hned na začátku, že se jedná o hodinky spíše pro starší děti. Watch Fit zobrazí notifikace z telefonu, počítá kroky, monitoruje spánek, měří počet kroků... Taková ta klasika. Ale jako jediný z výběru má GPS přijímač určený k monitoringu venkovních sportovních aktivit a má i možnost telefonování v dosahu telefonu. Takže pokud má dítě hodinky v dosahu Bluetooth telefonu, může je použít k uskutečnění hovoru.

Huawei Watch Fit 2 recenze – Bourá hranice nemožného
20.6.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch Fit 2 recenze – Bourá hranice nemožného

Maminky či tatínkové, máte nějaký tip na chytré hodinky? Nebo nějakou stěžejní funkci, kterou jsme opomněli? Napište nám to do komentářů!

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku