Největší šílenosti ve světě chytrých hodinek

Tagy: Technologie a pojmy | Chytré

Dominik Hok | 13.1.2023 | 4 MIN | 1x komentář

Pořád recenzujeme regulérní chytré hodinky, ale co takhle ty největší bizárnosti? Jaké technologie se v poslední době objevily ve světě chytrých hodinek?

NoWatch – Displej... Na co?

NoWatch by se volně dal přeložit jako "ne-hodinky". Když se ale bavíme o hodinkách, tak to zní jako pěkná ptákovina, co? Ale ona je to pravda.

NoWatch se řídí sloganem "Time is now" a myšlenka je to docela jednoduchá – Neřeš čas, žij teď a tady. Život nás totiž svazuje časem a chytré hodinky to umocnily na druhou tím, že ukazují tolik čísel o vašem zdraví, že z toho člověku může jít hlava kolem. A co kdyby existovaly hodinky, které všechno měří, ale nic neukážou? Včetně času.

Zdroj: Tech Radar

Funguje to obdobně jako všem známý Oura Ring. Také vše měří, ale vyhodnocení se dozvíte až v mobilním telefonu. Někoho ale prstýnky můžou obtěžovat.

NoWatch se dělá v několika zajímavých designech. Nejčastěji je vídám s takovými zajímavými "kameny". Těžko říct, co to je.

Ne-hodinky měří tepovou frekvenci, její variabilitu, vaši teplotu, intenzitu pocení a krom toho v hodinkách najdete i akcelerometr a barometr.

VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci
23.11.2020 - Dominik Hok
VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci

Na jedno nabití ne-hodinky vydrží až 10 dní, což je trochu překvapující, když nemají žádný displej. Možná bych si představoval trochu více.

Každopádně, myšlenka dobrá a věřím, že si to své uživatele najde.

Huawei Watch Buds – Návrat do budoucnosti 4?

Ano, Huawei Watch Buds působí jako něco, co si v hlavě vytvořil Steven Spielberg. Jen se na to podívejte.

Hodinky se sluchátky uvnitř? No napadlo by vás to? Mě teda ne. Technologickým zázrakem, který si před desítkami let ani nikdo nedokázal představit, je sama o sobě nositelná elektronika. Ale nositelná elektronika uvnitř nositelné elektroniky?

Huawei Watch GT 3 PRO recenze – Čistokrevný měšťák se sportovní duší
28.6.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT 3 PRO recenze – Čistokrevný měšťák se sportovní duší

Kdyby si někdo myslel, že je to fejk, tak není. Tyto hodinky už se na čínském trhu reálně prodávají. A víte co? Mně to přijde geniální.

Hodinky vydrží nabité 3 dny, sluchátka zvládnou 4 hodiny nepřetržitého poslechu. To je dost slušné.

Sequent – Chytré automatické hodinky?

Hodinky Sequent fungují asi stejně jako kdyby vám televizi napájela myš běžící v kolečku. Jsou to totiž chytré hodinky s rotorem, který kinetickou energii mění na elektřinu a ta pohání veškeré "střeva" hodinek.

Sequenty jsou první hodinky tohoto druhu a je to opravdu zajímavá technologie. Dokážou změřit tepovou frekvenci, spánek, stres, kroky a dokonce se dokážou připojit i k telefonu a získávat si údaje o trase při sportování. Zajímavostí je, že na jejich vývoji pracovalo několik Čechů.

Myslím, že se tyto hodinky povedly i z designového hlediska a možná bych neřekl, že se jedná o takovou bizárnost, jako spíše frajeřinu.

Nubia Alpha – Šílenost nebo budoucnost?

Víte, jsem přesvědčen, že vám teď ukážu budoucnost. A budoucnost se jmenuje Nubia Alpha.

Zdroj: TechArena

Zdroj: TechArena

Neříkám, že revolučním bude zrovna tento model, který se objevil na trhu už před pár lety (což potvrzuje, že revoluce nepřišla), ale něco obdobného by mohlo být. Nubia má opravdu velký a ohebný displej, který pokrývá velkou část obvodu vašeho zápěstí.

Z těchto hodinek můžete vyřídit hovor a tak se stávají pěkným náhradníkem vašeho telefonu. Díky kameře vyřídíte dokonce i videohovory.

Oppo – Vedle tohoto vypadá Samsung Fold jako nicka

Oproti smartwatchům výše, je toto pouze projekt, který vznikl už v roce 2019, kdy se začalo laškovat s rolovatelnými displeji. Ale chytré hodinky nebo snad náramek, který se skládá jako leporelo?

Vypadá to, že měli v plánu použít operační systém Android a velikost displeje je opravdu slušná. Akorát po rozbalení displeje moc nemůžete hýbat rukou... To technici moc nedomysleli. Možná bych měl trochu strach klikat věci v pravé částí displeje. Působí to opravdu hodně tence a takový "klik" v záchvatu vzteku může dopadnout špatně.

Kospet Optimus 2 – Hodinky dost možná našlapanější než váš telefon

O Kospet Optimus 2 zmíním jen pár parametrů a možná vám spadne pusa ke kolenům – operační systém Android 10, 4 GB RAM, 8jádrový procesor, podpora LTE a fotoaparát s 13 Mpx. Ano, toto všechno nacpali do hodinkového pouzdra.

Tím, že hodinky fungují na plafformě Android, nikoliv na Wear OS, můžete do nich reálně nainstalovat aplikace z Google Play. A že jich tam vleze... K dispozici máte 64 GB. Fotoaparát dokáže rotovat o 90° a můžete jej tedy použít na videohovory nebo na focení něčeho před sebou.

S výdrží je to tak, že vydrží v běžném režimu nějaké 2 dny, ale přímo k hodinkám si můžete pořídit miniaturní powerbanku s kapacitou 1000 mAh. Přímo v hodinkách je baterie s kapacitou 1260 mAh.

Hodinky samozřejmě zvládají všechno, co klasické chytré hodinky – monitorování sportů, měření tepové frekvence. Ale ve srovnání s tím, že si na tom můžete zahrát Call of Duty Mobile? To, ať se jde počítání kroků vycpat.

Cenovku jsem tipoval hodně vysoko, ale drží se překvapivě nízko. Kospet Optimus 2 "kaufnete" za cenovku do 6 000 Kč.

Meta Band – Když chcete být tak originální až se to po... (pokračování není "povede")

Neříkám, že myšlenka Meta Bandu je úplně marná, ale proboha... V jakém vesmíru by někdo toto nosil?

Působí to jako něco, co by nějaký technicky erudovaný Ferda Šiška splácal ve sklepě. To ale není vše. Meta chtěla toto zařízení hlavně pro komunikaci, takže přední kamera byla povinností. Ale oni si řekli, že by to chtělo ještě jednu, kterou budete pořizovat kvalitní fotky a videa.

Ano, s touto kostičkou čokolády bychom měli pořizovat HD videa. Když pominu, jak rozklepaný záběr to bude, ani si nedokáže představit, v kolika případech se kostička omylem vycvakne a spadne kam nemá.

Pořídili byste si nějakou z těchto šíleností? Napište nám to do komentářů!

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Tomáš Pavelpřed 434 dny, reagovat
Sequent? Pohon znám od Seika https://www.hodinky-365.cz/seiko-ska791p1-x1171253