» Blog » Huawei

SOUBOJ: Garmin Venu 2S vs. Huawei Watch GT 3 42 mm

Tagy: Souboj | Garmin | Huawei | Dámské | Chytré | Fashion

Matěj Urbaczka | 15.12.2022 | 7 MIN

Tak trošku netradiční souboj – Amerika vs. Čína – se teď odehraje v dalších odstavcích tohoto článku. Myslíte, že znáte jasného vítěze? Jak Garmin Venu 2S, tak Huawei Watch GT 3 42 mm mají co nabídnout a za mě jasného vítěze nevidím.

Dneska to bude čiště dámský souboj hodinek, ale myslím, že i pánové by měli zpozornět, pokud chtějí obdarovat svou drahou polovičku tím pravým dárkem.

Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?
9.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?

Oba modely mají elegantní design, který rozšiřují svými chytrými funkcemi. Hned tak na začátek vám prozradím, že Huawei ho nejvíce rozšiřuje možností telefonování a Garmin zase placením. Dále jsou funkce velice podobné.

Huawei Watch GT 3 recenze – Nejlepší model střední třídy?
10.1.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT 3 recenze – Nejlepší model střední třídy?

Desing – Modelky, kdy je každá z jiného těsta

O obou modelech se dá říct, že jsou krásné a tak trošku modelky. Ale každý model je tak trošku jiná modelka.

Při pohledu na hodinky Huawei si určitě každý z nás řekne, že jsou nádherné a jejich pouzdro je povedené. Zlatá PVD úprava dodává hodinkám lesk stejně jako pouzdro z oceli. Opravdu je to 42 mm poctivé a dobře odvedené práce. Na pouzdře najdete dvě tlačítka z nichž jedno je děláno jako otočná korunka, kterou můžete například listovat položkami v menu. Hodinky se upínají na ruku buďto koženým bílým řemínkem anebo milanským tahem v barvě pouzdra. Oba mají rychlostěžejky Quick Release 20 mm, a tak není problém řemínek vyměnit.

Venu 2S se snaží přivést pouzdro, které má to nejlepší z obou světů. Jak ze světa modelingu, tak sportu. Čili vsází na kombinaci kovové lunety, tlačítek a spony spolu s plastovým pouzdrem o velikosti 40 mm a silikonovým či koženým řemínkem.

Porovnání krásy pouzder (čtěte modelek) je vždycky složité. Garmin má výhodu ve výběru z více barev, kdežto Huawei má pouze dva modely – na kovu a na kůži. Huawei je také trošku těžší (70 g s kovovým náramkem, s kůží o něco méně). Garmin má 38 g i se silikonovým řemínkem.

Pokud bych měl vybrat čistokrevného měšťáka, bude to Huawei Watch GT3, pokud kombinaci elegance se sportem, bude to Venu 2S, ale za mě kategorii designu vyhrává Huawei.

Displej – AMOLEDí paráda

Oba displeje mají AMOLED technologii a na oba se kouká úžasně. Garmin má displej o velikosti 1,1" s rozlišením 360 x 360 pixelů. Huawei se podařilo do o pouhé 2 milimetry většího pouzdra nacpat displej o velikosti 1,32" s rozlišením 466 x 466 pixelů. A opravdu, kouká se na něj moc hezky.

Pokud bych se měl rozhodnout nad vítězem, bod dám hodinkám Huawei, protože ten displej je něco úžasného a přijde mi, že i prostředí hodinek chodí malinko lépe než u Garminu.

Avšak oba sklíčka bych chránil fólií, protože značně vystupují z pouzdra a byla by škoda je poškrábat.

Senzory – 8+1 senzor pro štěstí

Senzorově je to plichta. A to úplně. Oba dva modely mají shodný počet senzorů – akcelerometr, barometr, gyroskop, kompas, SpO2, tepovka, teploměr, výškoměr a GPS. Není k tomu moc co říct. Pokud čekáte, že napíšu, že Huawei ztrácí v přesnosti, tak jste bohužel na omylu.

Oba modely jsou výjimečně přesné, co se GPSky i tepové frekvence týče. Potvrzuje to také video od The Quantified Scientist, který dokonce Huawei hodnotí o něco lépe než Garmin. Já je hodnotím stejně a proto tato kategorie nemá vítěze anebo, chcete li, má dva.

Baterie – U obou je výdrž dobrá

Ač na papírové informace vydrží Venu 2S déle, tak oba modely výdrží celkem excelují. Hlavně když vezmeme v potaz používané funkce a velikosti displeje.

Garmin Venu 2S
Huawei Watch GT3 42 mm
Režim smartwatch
10 dní
7 dní
GPS 19 hod
-

GPS + Hudba

7 hod
-

Tabulka je u Huawei tak trošku chudá na data, který bohužel neudává hodnoty na GPS, ale jen při jaké zátěži hodinky vydrží 7 dní.

U Huawei potěší magnetická nabíječka a rychlonabíjení, kdy se dostanete na 100 % pod jednu hodinu. Garmin používá, jako u všech modelů, konektor a na 100 % pod hodinu a půl.

Na výdrž tedy vyhrává Garmin.

Sportovní aktivity – Nářez z obou stran

Ačkoliv jsou hodinky spíše městské, na sportovní funkce rozhodně nezapomínají. A to v obou případech. Ačkoliv si Garmin své největší sportovní pecky drží pro sportovní modely hodinek, tak Venu 2S má co nabídnout. Veškeré sportovní režimy, co obyčejný smrtelník potřebuje, kromě trailového běhu, veškeré základní metriky a navíc třeba přidává svalovou mapu, které partie jste při cvičení zatěžovali anebo animovaná cvičení.

Huawei, ačkoliv nemá například animovaná cvičení, se snaží být komplexnější. Hodinky vám například nabídnou podobný rozbor vašeho tréninku, dobu regenerace, poměr aerobního a anaerobního tréninku, VO2 Max a další metriky. Nechybí například ani navigace po křivce a také několik desítek zbytečných sportů, které tvoří jen doba trvání, tepovka a kalorie. To trošku Huawei ubírá na seriozitě.

Řekl bych, že tady u této kategorie nechám rozhodnout svého kolegu Dominika jeho názorem.

Kdyby se jednalo o chytré sportovní hodinky od Garminu, jednoznačně by tuto kategorii vyhrál Garmin. Kdyby se totiž GT 3 utkal třeba s Forerunnerem 255, nemá šanci. Jedná se ale o Venu 2S, které má omezenou nabídku sportovních funkcí (žádný stav tréninku, poměr zátěží, navigace po křivce, nic...). Proto je pro mě vítězem Huawei Watch GT 3. Ačkoliv se jedná o téměř ryze městskou značku, sportu se nezalekne.

Fitness funkce na vysoké úrovni

Přiznejme si, většina z nás se kouká kolik za den nachodilo kroků, vystoupalo pater a spálilo kalorií, abychom se mohli odměnit něčím slaným či sladkým. Oba modely mají základ tvořen kroky, tepovou frekvencí (měřenou po vteřině), minutami intenzivní aktivity a například stresovou hodnotou.

Garmin do toho přidává vystoupaná patra, lepší měření spánku, hodnotu Body Battery (nabití těla od 0 do 100) a také snímek zdravotního stavu (za 2 minut vám změří průměrné hodnoty nejdůležitějších metrik). Jako další funkci bych zmínil například menstruační kalendář nebo možnost zaznamenání vypitých sklenic vody.

Huawei zase přidává navíc přepočet ušlých kroků na kilometry a a možnost nastavení zdravého životního stylu, kdy vám hodinky budou připomínat cvičit, pít, chodit atp.

U této kategorie bych dal bod Garminu za kvalitnější zpracování funkcí a přesnější měření spánku.

Chytré funkce jsou pade na pade

Často se setkávám se dvěma typy nakupujících. Jedni z nich vyžadují vyřízení hovorů ze zápěstí a ti druzí si zase přejí zápěstím zaplatit. Já se přikláním spíše k druhé straně, ale první absolutně chápu.

A hodinky v souboji se dělí úplně stejně. Ačkoliv Huawei Watch GT 3 má NFC čip, s hodinkami nezaplatíte, ale za to si s nimi v blízkosti telefonu zavoláte. U Garminu je to přesně naopak. Neumí volat, za to v obchodě s nimi zaplatíte.

Pokud byste chtěli hodinky od značky Garmin, které umí telefonovat a dokonce s nimi i zaplatíte, můžete se mrknout na model Garmin Venu 2 Plus.

Chytrých funkcí je zde samozřejmě více než jen volání a platby kartou. Jako další užitečnou funkci bych zmínil úložiště pro hudbu v obou přístrojích. U Garminu je velikost úložiště na až 650 skladeb a u Huawei mi hlásí telefon 1,7 GB. Garmin má velkou výhodu v možnosti spojit hudbu se streamovacími službami, a tak nemusíte nikde krást MP3 a jednoduše spojit s vaší premium streamovací službou.

Další věcí jsou pak odpovědi na zprávy/notifikace. U Garminu je možné odpovědět téměř na veškeré notifikace. Messenger, zprávy, Whats App a další. U Huawei je zvláštní, že od začátku lze reagovat téměř na vše, ale na klasickou SMS zprávu ani za boha. Trošku to mě, asi staromylce, vytáčí, že když mi někdo pošle SMS, já mu nemůžu odepsat přednastavenou zprávou.

Kromě těchto rozepsaných funkcí tam najdeme klasiku jako budík, časovač, najít můj telefon, počasí nebo svítilnu.

U chytrých funkcí, jak už jsem psal, je to pade na pade a je spíše na vás co upřednostníte.

Závěrečné zhodnocení

Když se koukám na oboje hodinky, a že se na někoukám nějakou dobu, vidím dva nádherné modely, které mohou zdobit ruku kterékoli dámy.

Co do elegance a vzhledu bych asi vyhlásil vítěze Huawei. Na druhou stranu, pro někoho, kdo hledá sportovní střelu s placením, která nevypadá špatně ani v kombinaci s šaty, proč nejít do Garminu.

Ale myslím, že by se k tomu měla vyjádřit i nějaká žena, a tak předávám slovo své kolegyni Agátě:

Když přijde řeč na dámské chytré hodinky, výrobci jakoby zapomínali, že existuje (a řekla bych dost početná) skupina žen, které chtějí na zápěstí sice chytré, ale současně vysoce elegantní zařízení. Většinou jsou buď ryze sportovní, nebo přinejlepším sportovně-elegantní

Proto je Huawei Watch GT 3 42 mm takovým malým zjevením. Celokovové pouzdro, milánský náramek a ještě v jemném zlatém odstínu. To už si k šatům nebo kostýmku dokážu představit.

Pro sportovnější povahy bych naopak volila právě Garmin Venu 2S (případně díky stále pohodlné velikosti klidně i Venu 2 Plus). Nemají tolik chytrých vychytávek, ale pokud s sebou běžně taháte i mobil, většinu stejně moc nevyužijete. Naopak sportovní aktivity zvládají na výbornou a Garminu v tomto ohledu věřím více.

Oba modely nabízí to své a opravdu, je těžké vyzdvihnout na 100 % jednoho vítěze. Pokud hledáte více městské hodinky se sportovními funkcemi na úrovni, doporučil bych vám Huawei Watch GT 3 42 mm. Pokud jdete spíše po mětstkém looku, ale požadujete sportovní zázemí jedné z nejlepších značek na trhu, běžte do hodinek Garmin Venu 2S.

A co vy, kterým byste dali přesnost?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku