» Blog » Invicta

Fotogalerie hranatých hodinek Invicta – Ano, hrany jsou fakt v kurzu

Tagy: Fotogalerie | Invicta | Klasické | Fashion

Filip Debrecenyi | 29.12.2023 | 4 MIN

Značka Invicta vždy ráda následovala (ale často i překonávala) hodinkové trendy. Ať už se jednalo o napodobení známých designů luxusních značek v dostupnějším balíčku, nebo vymýšlení bláznivých designů. V dnešní fotogalerii se podíváme na několik hranatých modelů Invicta, které splňují vše výše zmíněné.

Trendy se mění. Zatímco někdy je v módě nosit hodinky o velikosti budíku, jindy to zase směřuje k menším rozměrům. A čas od času trendu podlehnou i tvary – klasický kulatý design totiž nemusí bavit každého, a proto si hodinkoví nadšenci v poslední době našli velkou oblibu právě v hranatosti.

Invicta – Příběh jedné z nejkontroverznějších hodinářských značek
26.3.2021 - Eliška Měrková
Invicta – Příběh jedné z nejkontroverznějších hodinářských značek

Tohle téma perfektně rozvedli kolegové v našem hodinkovém podcastu:

Dnešní prohlídku začneme u řady S1 Rally, která vyjadřuje typický ráz Invicty, a kde je už podle názvu víceméně jasné, že jde o hodinky sportovnějšího rázu.

Invicta S1 Rally – Pro chlapy s benzínem v krvi
22.8.2022 - Eliška Měrková
Invicta S1 Rally – Pro chlapy s benzínem v krvi

1) Invicta S1 Rally "Monaco"

Už jste něco podobného někdy viděli? Pokud ano, nejspíše vám tento kousek z kolekce S1 Rally 19715 připomíná velmi známou siluetu značky TAG Heuer, a to model Monaco. Jen cenově dostupnější.

Vizuálně jsou hodinky zajímavé – kromě čtvercového designu si Invicta jako u většiny svých hodinek dala záležet na zpracování. Matně broušené pouzdro vypadá prostě suprově a na levé straně pouzdra je vygravírovaný nápis Invicta. Pozor ale na průměr, který je nemalých 45 mm.

Lehčí ozvláštnění najdeme také na pravé straně, kde jsou tlačítka chronografu s korunkou vyleštěny a samotná korunka poté nese švýcarský křížek (odkazující na původ a počátek značky). Sportovní vzhled zakončuje kožený řemínek typu Rally. Tím však zajímavost modelu nekončí.

Vybaveny jsou datumovkou na pozici šesté hodiny, funkcí pro stopování času a voděodolností do 100 metrů. Uvnitř hodinek tiká quartzový strojek značky Seiko s označením VD53.

Quartzové strojky – Znáte velikány křemíkového světa?
7.6.2023 - Eliška Měrková
Quartzové strojky – Znáte velikány křemíkového světa?

2) Invicta S1 Rally Diablo

Další sportovní kousek, který je vybaven chronografem (stopkami). To jednoznačně k motosportu patří. S1 Rally Diablo jsou k mání hned ve třech provedeních, a ani o jednom se nedá říct, že by měl nenápadný vzhled. Ze všech totiž doslova září jejich barevnost a pro Invictu typická bláznivost.

Invicta S1 Rally Diablo recenze – Ďábelská jízda
5.10.2021 - Eliška Měrková
Invicta S1 Rally Diablo recenze – Ďábelská jízda

Tento model nese na dýnku označení Swiss movement – srdcem hodinek je totiž švýcarský quartzový strojek Ronda Z60.

Výrobce použil pro tyto závodní střely minerální sklo vytvrzené syntetickou safírovou vrstvou, znát ho můžeme pod obchodním názvem Flame Fusion.

Pouzdra hodinek jsou z oceli a mají barevnou PVD úpravu. Sportovní styl umocňují barevné silikonové řemínky, které mají u kořene řemínku vždy větší počet dírek pro lepší vzdušnost.

PVD úprava hodinek – nejčastější otázky
23.1.2020 - Agáta Vřeská
PVD úprava hodinek – nejčastější otázky

3) Invicta S1 Rally Diablo Automatic

Ještě ďábelštější jsou S1 Rally Diablo s automatickým strojkem. Jde o model s průhledem na strojek přes sklíčko i dýnko, takže vidíte opravdu skrz naskrz.

Sklíčko je zvoleno minerální se safírovou úpravou. A samotné pouzdro? Samozřejmě robustní ocel o průměru nemalých 53 mm. Navíc v opravdu zajímavě stylizovaném provedení.

Voděodolnost je plných 100 metrů a nechybí ani luminiscence. Všimněte si také karbonových prvků na silikonovém řemínku.

Materiály využívané na výrobu hodinkových pouzder
10.5.2023 - Matěj Urbaczka
Materiály využívané na výrobu hodinkových pouzder

Stejný model, pouze s jiným typem strojku, najdeme i u hravé kolekce Disney.

Jen se koukněte na myšáka Mickeyho, jak "otáčí" hodinkovým soukolím! Perfektní detail. Rozměry pouzdra jsou ale stále stejné, takže rozhodně nejde o hodinky pro muže s myším zápěstím.

Fotogalerie hodinek Invicta Disney s Mickey Mousem – Houf ikonických myšáků
21.11.2022 - Eliška Měrková
Fotogalerie hodinek Invicta Disney s Mickey Mousem – Houf ikonických myšáků

A to platí i pro model s Batmanem, který sdílí hranatou a robustní "filozofii", ale zvolil barvy Temného rytíře a bateriový strojek.

4) Invicta Cuadro Zager Exclusive

Když jsme u těch hravých hodinek, musím zmínit model Cuadro Zager, který je doslova hrou. Kromě času nabízí totiž i plně funkční pinball.

Ano, skutečně můžete vystřelit kuličku a dostat ji do požadovaného zákoutí. Snad jen škoda, že zvuky hodinky nevydávají. I tak je to ale unikátní doplněk.

Invicta ve své nejšílenější podobě – Fotogalerie TOP 10 crazy modelů
11.7.2023 - Agáta Vřeská
Invicta ve své nejšílenější podobě – Fotogalerie TOP 10 crazy modelů

5) Invicta Aviator Zulu Time

A teď je čas na Zulu! Tento robustní model vás nepřestane fascinovat. Nabízí 4 samostatné číselníky, ve kterých si můžete nastavit libovolný čas. Tedy až čtyři různé časové zóny.

Ani tady nepůjde o drobky. Průměr ocelového hranatého pouzdra je 50 mm a váha hodinek  překročila 300 gramů. Doporučujeme je pro muže s opravdovou tlapou nebo jako stolní hodiny.

Chod ciferníčků zajišťuje japonská Miyota a hodinky zvládají tlak vody do 100 metrů. Navíc mají všechny ručky lumi, takže i v noci budete znát všechny čtyři časy.

6) Invicta Vintage Quartz

Na úplný závěr jsem si nechal model, který není ani trochu šílený. Splňuje ale to, co jsem psal v úvodu – Invicta sleduje hodinkové trendy. A hranaté hodinky v retro stylu rozhodně současným trendem jsou.

Jsou velmi klasické, elegantní, klidně i společenské, bez zbytečných okázalostí. Na modelu Invicta Vintage vás zaujme i cena, která nepřesahuje ani čtyři tisíce korun. Zato nabízí ocelové pouzdro i náramek, japonský bateriový strojek od Seika a tloušťku pouhých 9 mm.

Mohlo by vás také zajímat:

Invicta Pro Diver – Fotogalerie těch nejoblíbenějších
25.10.2021 - Eliška Měrková
Invicta Pro Diver – Fotogalerie těch nejoblíbenějších

Fotogalerie Invicta NHL – Když je hokej vším
23.2.2023 - Filip Debrecenyi
Fotogalerie Invicta NHL – Když je hokej vším

Invicta Speedway Quartz recenze – Sváteční Invicty
27.3.2024 - Filip Debrecenyi
Invicta Speedway Quartz recenze – Sváteční Invicty

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

Kontakty

tel: 800 365 365
Volejte zdarma Po-Pá 8-18h, So 10-18, 1.5. mimo provoz
info@hodinky-365.cz
Ptejte se. Rádi Vám poradíme a pomůžeme.

Naše prodejna v Ostravě

Sirotčí 10, Ostrava
Otevřeno Po-Pá 8-18h, So 10-18,
FacebookInstagramYouTube

Bezpečný nákup a nadstandardní servis pro naše zákazníky

dTest
důvěrobody Spokojenost našich zákazníků ověřena! dTest certifikace obchodních podmínek. Certifikát bezpečného nákupu. Premium Service k hodinkám nad 2000 Kč zdarma. 365 dní na vrácení nepoužitého zboží. Akceptuje úhradu pomocí platební karty. Volejte ZDARMA
na 800 365 365
(Po-Pá 8-18h, So 10-18, 1.5. mimo provoz)
Opravy hodinek od vyučeného hodináře. Hodinky, které jsou skladem a vy je objednáte do 13h dostanete další pracovní den.