Párové hodinky – Pro ty, kteří patří k sobě

Tagy: Fotogalerie | Klasické

Eliška Měrková | 28.1.2021 | 9 MIN | 4x komentář

Co dělá neporazitelnou dvojku onou "dvojkou"? V televizním a komiksovém světě jsou to jednoznačně sladěné superhrdinské trikoty, díky kterým každý padouch neomylně pochopí, že tihle dva jsou tu spolu, že dohromady mají pořádnou páru, a že má po ptákách. Neporazitelnou dvojku můžete tvořit i v reálném světě – a ani se na to nemusíte oblékat do šílených párových ohozů (nebo kýčovitých párových triček). Ukázat světu i sobě navzájem, že patříte k sobě, jde i nenásilnou (a hlavně daleko elegantnější) cestou. Třeba párovými hodinkami.

(1) Casio Collection Vintage – Retro digitálky frčí

Sníte o cestování, dobrodružství a zábavě? No, hodinky sice nemají kouzelnou moc poslat vás na vysněná místa, ale co říkáte, nedýchá na vás při pohledu na Casio Collection Vintage A158 nádech bezstarostných časů? Nerozlučnou dvojku tvoří s načančanějším dámským protějškem A158 s drobnými diamanty, který na každém dámském zápěstí vypadá vážně cool, tedy minimálně já jsem o tom přesvědčená.

Foto: Hodinky 365

Tak zabalit sváču, hlavně nezapomenout foťák a vzhůru za dobrodružstvím! A nejlepší je, že s retro Casii vám na to vystačí i studentský budget. O to víc pak zbyde na tu zábavu, že jo.

(2) Casio Collecton – Příjemná každodenní záležitost

Casio Collection patří mezi oblíbence nejen díky své cenové dostupnosti. Dokážou oslovit také univerzálně příjemnou vizáží, která je předurčuje k pohodlnému každodennímu nošení. Rovnou z naší Casio vitrínky spolu na rande vyrazily pánské hodinky Casio Collection s drobnější verzí Casio Collection pro dámy.

Foto: Hodinky 365

Tmavě modrý číselník zasazený do celokovové konstrukce je nadčasovou kombinací, která dodá každému outfitu elegantnější ráz. Tyto Collectiony také dostaly do vínku tučné indexy, ručky s luminiscencí a velké arabské číslice, které z nich činí dobře čitelné hodinky

1 190 Kč Prodej ukončen

A pro zajímavost – ohledně názoru na párové hodinky jsem se vyptávala toho nejlepšího studijního vzorku, jaký redaktor může mít, našich erudovaných kolegů z Hodinek 365. Zpočátku jsem se trošku bála, že budou párové hodinky odsouzeny jako poněkud přeslazená záležitost. Mile mě však překvapilo, že je nikdo z tázaných za "párový kýč" rozhodně nepokládal.

Co se však týkalo stylového zařazení, všichni se vcelku jednohlasně shodli, že by párové hodinky upřednostnili spíše ve společenském kontextu a k elegantnímu oblečení. "Když už ladící hodinky, tak nějaké elegantní a čisté, s klasičtějším designem, které budou vypadat dobře na mužském i ženském zápěstí..." Toto kritérium tedy splňují jak tyto Casio Collection, tak další hodinky, které si dnes ještě ukážeme. Zařadili jsme ale i neotřelé výjimky pro odvážlivce.

(3) Festina Swiss Made – Švýcarské a cenově dostupné

Se seriózní, téměř chladnou estetikou vyrukovala Festina v kolekci Swiss Made, jež předčila mnohá očekávání, která byla na fashion značku kladena. Pánský i dámský model v celokovovém provedení s černým strukturovaným číselníkem si pak oblíbili zejména milovníci byznysmenského vzhledu.

Foto: Hodinky 365
3 990 Kč (doručíme do 8.4.)

Celkové provedení se Festině povedlo a švýcarský páreček disponuje safírovým sklíčkem, švýcarským strojkem a velice přijatelnou cenovkou, která vám nerozcupuje rozpočet na zaslouženou společnou dovolenou.

Foto: Hodinky 365
3 990 Kč (doručíme do 8.4.)

Swiss Made kolekce Festiny: švýcarská elegance za neuvěřitelnou cenu
20.8.2019 - Agáta Vřeská
Swiss Made kolekce Festiny: švýcarská elegance za neuvěřitelnou cenu

(4) Bering Classic – Rubínová harmonie

Románek jako z červené knihovny si prožily hodinky Bering Classic s jejím drobnějším protějškem pro dámy útloručky. Pokud by vás však menší model nepřitahoval, tak nebojte, první zmiňovaný se nabízí v unisex velikost 39 mm, která sedne jak na pánské, tak dámské zápěstí

Foto: Hodinky 365

Temná rudá barva působí téměř opojným dojmem a na pozadí jednoduchého číselníku navozuje iluzi pohledu na sklenici silného červeného vína, jehož hladinu nerozjitřují žádné indexy ani číslice, jež by dojem pokazily.

Foto: Hodinky 365

(5) Invicta Pro Diver – Pro milovníky potápek

Komu srdce hoří pro potápky (nebo rovnou pro Rolex Submariner, ale jako běžný smrtelník si je nemůže dovolit), možná ho potěší tyto (možná až kontroverzně podobné) Invicta Pro Diver Automatic pro pány a o něco subtilnější Invicta Pro Diver Quartz, které sice výrobce původně zamýšlel jako pánské, ale svým průměrem 38 mm nezřídka uloví i dámskou pozornost.

Potapěčská otočná luneta, bytelná konstrukce, šroubovací dýnko a voděodolnost do 200 M napovídá, že přívlastek "Pro Diver" opravdu není jen pro efekt a můžete spolu směle vyrazit nejen k vodě, ale také pod vodu. A protože, jak jsem jednou zaslechla, jsou "potápky na zápěstí úplné porno!", budou se hezky vyjímat i při běžném nošení, nebo třeba na rande s přítelkyní. A že jsou jedny quartz a druhé automaty? A komu to vadí. Právě ty rozdíly jsou přece na vztahu to zajímavé.

(6) Casio G-Shock a Baby-G – Neohrožená dvojka

A dáme si i jeden romantický příběh pro všechny G-Shockaře: Kterak Casio G-Shock našel svou Baby-G, která nebude sedět v koutě!

Foto: Hodinky 365

Tahle nabušená dvojka ve speciální zlatočerné úpravě rozhodně není pro žádné třasořitky. Masivní konstrukcí aextrémní odolností vůči nárazu, vodě (do 200 M) a klidně i proti přejetí kamionem,si tak trochu říkají o zápěstí podobně neohrožené dvojice. A ať už jste spolu akční ve skutečném terénu či jen tom virtuálním, G-Shocky a Baby-G vás ve štychu nenechají.

3 190 Kč skladem

(7) Bering Classic Pebble – Pro zapřísáhlé minimalisty

Při pohledu na čisté, arkticky modré Bering Classic Pebble vynechá srdce jeden tep nejspíš každému přiznivci severského minimalismu. Hodinky s průměrem 40 mm pro pány a drobnější (34 mm) pro dámy tvoří pár, který vypadá prostě bezvadně (jakkoli přehaně to zní).

Foto: Hodinky 365
5 530 Kč (doručíme do 9.4.)

Asi je znát, že u těchto hodinek prostě nedokážu zůstat objektivní. Jako bych se pohledem ponářela do hlubin ledového moře, jehož hladinu temně modrý číselník připomíná... Nutno ovšem podotknout, že s tímto dojmem nejsem tak daleko od pravdy. Dánské studio KiBiSi, které se na designu Pebble podílelo, inspiraci v severské přírodě opravdu našlo: Pebble napodobují svým zaobleným, asymetrickým tvarem a lesklou úpravou mokré oblázky na studené pláži.

5 530 Kč (doručíme do 9.4.)

Bering Pebble. Design navržený světoznámým KiBiSi
14.9.2020 - Agáta Vřeská
Bering Pebble. Design navržený světoznámým KiBiSi

(8) Calvin Klein Minimal – Fashion trendaři každým coulem

Milovníci módy u nás nezřídka zálibně okukují vitrínku s hodinkami Calvin Klein, a zlaté hodinky Calvin Klein Minimal přilákat pozornost lovců trendů na tuty umí. Jak pánské Calvin Klein Minimal, tak jejich drobnější "zlatíčko" v dámské verzi.

Čistý, ale zároveň promyšlený design, ve kterém dominuje výrazná zlatá v kombinaci s bílým číselníkem se zlatou ražbou loga CK, umožňuje vyniknout hodinkám prakticky s každým outfitem a za každé situace. Například i v takové, kdy si užíváte krásný romantický večer při tichém ševelení bublinek šampaňského.

Zlaté dámské hodinky – Fotogalerie
28.2.2023 - Agáta Vřeská
Zlaté dámské hodinky – Fotogalerie

(9) Prim Czech Team – Neutrální a pohodlné

Jednoduché, univerzální a hodící se snad na každý běžný den. Každoroční limitka české značky Prim, vznikající ve spolupráci s Českým olympijským výborem, se v roce 2020 moc povedla. Jen je trochu smůla, že samotná Olympiáda nakonec ani neproběhla. Tím ale limitka získala docela unikátní historickou hodnotu. Zahrnuje pánský model Prim Czech Team s černým řemínkem a dámský Prim Slim Czech Team s řemínkem elegantně bílým.

Foto: Hodinky 365

Hodinky se nesou v minimalističtějším duchu. Na čisté ploše číselníku vynikají geometrické číslice a rovné tmavé ručky, které s vizuální jednoduchostí hezky ladí a zároveň dávají hodinkam přidanou hodnotu dobré čitelnosti.

Kolegyni Hance, se kterou se můžete setkat u nás na prodejně, a která dělala v této naší malé fotografické "sešn" modelku, se Prim Czech Team zamlouvaly asi nejvíce. "Naživo jsou fakt pěkné a hlavně na zápěstí hrozně příjemné." A co říkala o párových hodinkách obecně? "Super nápad je podle mě párové hodinky darovat. Umím si je představit jako skvělý dárek hlavně ke svatbě nebo k výročí, asi i k Valentýnu, kdybych ho slavila." Já souhlasím a ještě k tomu dodám, že takové vygravírované věnování by dárku dodalo pomyslnou třešničku na dortu.

3 důvody, proč jsou hodinky s vyrytým věnováním skvělým dárkem
19.11.2019 - Martin Koňařík
3 důvody, proč jsou hodinky s vyrytým věnováním skvělým dárkem

(10) Invicta Marvel – Za Chedwicka Bosemana

Jste zažraní Marvel fanoušci, kteří nevynechají jedinou filmovou premiéru a pokaždé ještě vyčkáváte ve vyprazdňujícím se sále na scénku po titulkách? Tak přesně pro vás Invicta navrhla řadu hodinek inspirovanou Marvel filmy. Z piety za nedávno zesnulého Chedwicka Bosemana jsme do dnešního výběru zařadili párové hodinky s motivy Black Panthera: pánské Invicta Marvel Black Panther s dámským protějškem Invicta Marvel Quartz.

Tyhle akční šelmy zaujmou neotřelým megalomanským zpracováním, které je pro Invictu tolik typické. Nelze jim upřít ani nepopiratelný cit pro detail, který je na hodinkách vidět od ocelovým lankem orámovaného pouzdra, přes vyražený hlubotisk pantherovského kostýmu na pozadí číselníku, až po stříbrnou náprsenku z ocelových zubů. S takovými hodinkami už stačí jen zkřížit ruce na hrudi a mocně řvát: "WAKANDA FOREVER!"

Takové Invicty si většina běžných smrtelníků asi nepořídí. Ale na druhou stranu zase vím, že jedinců, kteří těmto fandom libůstkám holdují, se najde dost a dost. Třeba můj bratr, nejzarytější Marvel fanoušek, jakého znám: "Joo ty jsou celkem krutopřísné, i když s Iron Manem by byly zajímavější. Ale super, jen doma by mi to asi neprošlo (smích)." No, přes švagrovou by takové párovky sice neprošly, ale já bych si je s bráchou do kina a na pivko po něm možná klidně i vzala.

Invicta ve své nejšílenější podobě – Fotogalerie TOP 10 crazy modelů
11.7.2023 - Agáta Vřeská
Invicta ve své nejšílenější podobě – Fotogalerie TOP 10 crazy modelů

(11) Tissot Tradition – Do společnosti v tradičním stylu

Ale vraťme se zase zpátky na zem, kde (co se týče párových hodinek) vládne spíše ta klasika a elegance. Ztělesněním těchto hodnot jsou tradiční švýcarské hodinky Tissot, ze kterých nám padly do oka pánské Tissot Tradition Quartz a dámské Tissot Tradition Lady Quartz.

U Tissot Tradition síla spočívá právě v určité "neinovativnosti" a v designu, který spolehlivě ověřil čas. Kombinace leštěné ušlechtilé oceli s bílým číselníkem z nich činí v podstatě perfektní společenské a formální hodinky, svou neutrálností se však nevyloučily ani z oblasti "každodenního nošení" – jak do kanceláře, tak třeba na společnou romantickou večeři.

"Nějaké Invicty nebo G-Shocky by přes přítelkyni fakt neprošly. Ale umím si představit, že bychom měli oba nějaké ladící společenské hodinky. Určitě stříbrné, přítelkyně nosí jen stříbrné doplňky. Tyhle Tissoty by byly asi ideální." – Honza, asistent prodeje Hodinek 365

TOP 6 pánských společenských hodinek a jak vybrat ty správné
2.3.2020 - Eduard Tomas
TOP 6 pánských společenských hodinek a jak vybrat ty správné

(12) Seiko Presage Automatic Open Heart Cocktail Time "Stinger" – Čas na drink s japonskými žihadly

I japonská značka Seiko má ve světě hodinařiny silné postavení a dlouholetou tradici. Jejich Seiko Presage Automatic Open Heart Cocktail Time "Stinger" jsou hezkým příkladem toho, že párové hodinky nejlépe vyniknou právě u klasických hodinek v elegantním stylu. Tato pánská a dámská automatická "žihadla" mě v tomto přesvědčení rozhodně utvrzují.

Rafinovaný vzhled "žihadel" dýchá hřejivou atmosférou: teplé odstíny hnědé na pozadí číselníku v kombinaci se zlatými fasetovanými kapkovými indexy a medovou vteřinovou ručkou, vypouklé sklíčko a tepající Open Heart zahřejí na duši stejně jako drink s drahou polovičkou.

"Myšlenka párových hodinek se mi docela líbí, zvlášť, když koukám na tyhle Seika. S manželem do divadla nebo na nějakou společenštější akci... To by se mi líbilo." – Míša, servis a reklamace Hodinek 365

(13) Prim Dakar Quartz Chronograph – Když je váš vztah pořádná jízda!

V letošním roce k příležitosti slavné rally Dakar rozjela značka Prim už tradiční limitku sportovních chronografů, tentokrát v divokých barvách a poprvé s modelem pro ženy. Byla by tedy velká škoda je do našeho výběru nezařadit. Z pánských jsme zvolili modrý model Prim Dakar Quartz Chronograph (na výběr je ale i model červený), ženám Prim věnoval Prim Dakar Quartz Chronograph Ollie, který svou fuchsiovou barvou ušlechtile upozorňuje na boj s rakovinou prsu.

Jako heslo Prim zvolil divoce znějící "Catch me if you can" ("Chyť mě, když to dokážeš"), se kterým už můžete nakládat, jak jen uznáte za vhodné. Jen to závodění a rychlou, nebezpečnou jízdu na cestě i mimo ni doporučuji provozovat raději jen v Need for Speed a podobných virtuálních srandách.

PRIM Dakar 2021 recenze: Matrixové barvy a poprvé i dámská varianta
15.1.2021 - Agáta Vřeská
PRIM Dakar 2021 recenze: Matrixové barvy a poprvé i dámská varianta

Tak, to byly párové hodinky – abyste byli oba na rande včas. Hezký svátek zamilovaných vám přeje tým Hodinek 365! :)

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Pavlapřed 1150 dny, reagovat
Wow! Je to skvělá inspirace na dárek k výročí, které nás s přítelem čeká. Když vidím ty poutavé fotky, představuji si sebe s přítelem.Teď jen vybrat tu správnou dvojici :-)
Jikapřed 1149 dny, reagovat
Uf, .. uf, škoda že tato nabídka nepřišla před Vánoci. Ale blíží se další svátek - Valentýn. Každé fotografické podání typu hodinek je motivační a já se těžko rozhoduji. Takže které ... ;-) ?? Ji.
Kájapřed 1149 dny, reagovat
Tyjo, to mě ani nikdy nenapadlo, že jsou párové hodinky. S přítelem na hodinkách ujíždíme, i když oba teda máme úplně jinou představu :-D Ale mít jeden společný pár s nějakým vzkazem, rozhodně popřemýšlím, díky autorce za zajímavý tip. :)
Romanpřed 1060 dny, reagovat
Jak už bylo zmíněno výše, netušil jsem, že jsou párové hodinky. Skvělá inspirace k výročí. Určitě brzy využiju vaši nabídku , jen tak dál .

Hodinky zmíněné v článku