Michael Kors: Jeho podzimní kolekce hodinek vás přenese do New Yorku

Tagy: Představení | Michael Kors | Dámské | Klasické | Fashion

Veronika Skotnicová | 31.10.2019 | 7 MIN

Co se vám vybaví při názvu města New York? Město, které nikdy nespí? Slavná Carrie Bradshawová? Móda? A co třeba slavný módní návrhář Michael Kors? Věděli jste, že pod jeho rukama nevznikají jen návrhy módních výstřelků, ale také jedinečné modely hodinek? Pojďme se blíže seznámit s novou podzimní kolekcí 2019.

Americký módní návrhář Michael Kors má své kořeny v New Yorku a často se jím nechává inspirovat. Jeho jméno s sebou nese i spoustu ocenění. Je uznáván za svou filantropii a je ambasadorem organizace Světového potravinového programu, která pomáhá v boji proti hladu. Časopis The Time jej uvedl v seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa. Jakmile jeho jmění přesáhlo v roce 2014 miliardu dolarů, deník Forbes Michela Korse zařadil do svého žebříčku miliardářů. Při svých návrzích se snaží skloubit eleganci s luxusem. O tom, jestli se mu to povedlo i v podzimní kolekci se můžeme přesvědčit.

Časopis The Time uvedl Michaela Korse mezi 100 nejvlivnějších lidí na světě

Co bylo inspirací pro podzimní kolekci?

Michael se při tvorbě své podzimní kolekce pro rok 2019 vrátil zpět do 70. let. Inspiroval se svými zážitky chladných podzimních večerů v New Yorku. Nechal se unést vzpomínkou, kdy navštěvoval disko club Studio 54 v New Yorku. Pro deník Vogue při vzpomínkách řekl: "New York was a pit, but we were dressed" (New York byl díra, ale my byli oblečení). Ta atmosféra klubu ho už tehdy očarovala. Pamatoval si rána, kdy přicházel domů za úsvitu plný emocí, energie a třpytek ve vlasech...

A tak se zrodila jeho nová podzimní kolekce. Najdete v ní prvky, které symbolizují jeho nostalgické vzpomínky na mládí spojené s elegantním a nadčasovým designem.

„Vždycky jsem vnímal doplňky jako vykřičník ženského outfitu." Michael Kors

Tři podzimní kolekce Michaela Korse pro rok 2019

Firma Michael Kors si všimla upadajícího zájmu o analogové hodinky. Svou výrobu tedy doplnila o smartwatch hodinky. Nikdy však nezapomněla na krásu a kouzlo, které s sebou nesou právě klasické analogové hodinky. V létě spatřily světlo světa analogové hodinky z kolekce Sofia, Laurina, Portia nebo Ritz. Lákaly svým zdobením, elegantností a barevností. S novým ročním obdobím přišla i nová, tentokrát podzimně laděné kolekce Pyper, Runway a Whitney. Pojďme si jednotlivé kolekce představit ve své plné parádě.

Kolekce Pyper

Hledáte hodinky pro každodenní nošení? Minimalistický a zároveň velmi elegantní vzhled vzbuzují hodinky kolekce Pyper. Ne nadarmo se říká, v jednoduchosti je krása. Výrobci se podařilo spojit elegantní a minimalistické prvky s lehkým nádechem osobitosti. Hodinky jsou vyráběny v 9 různých variantách. Přesně tak, aby se trefily do vkusu každé z žen, která hodinky bere jako nutný doplněk svého každodenního looku. Cenová hladina modelů se pohybuje od 6 000 Kč do 9 000 Kč.

Kolekce Pyper je velmi jemná a elegantní

Naši největší pozornost jistě upoutá pouzdro hodinek vyrobené z nerezové oceli. Na první pohled vám může připadat trochu větší. Jeho průměr je totiž 38 mm. Avšak díky jejich jednoduchému vzhledu a velmi tenkému pouzdru (7 mm) vynikne i na menších zápěstích. Barevné varianty jsou vytvářeny pomocí speciálních hypoalergenních úprav a to v odstínech gold a rosegold. Uvnitř se ukrývá quartzový bateriový pohon. Hodinky za nějaký čas budou potřebovat vyměnit baterii, avšak jinak budou naprosto bezúdržbové.

Čisté linie ocelového pouzdra podtrhnou celkovou jednoduchost modelu

Srdce žen si kolekce získá svým jednoduchým a čistým zpracováním číselníku s jemným nádechem odlesku díky přidaným krystalům u indexů. Číselníky mohou být čistě bílé nebo s jemným perleťovým odstínem. Ručičky a indexy jsou vždy v barvě pouzdra. To vše je chráněno minerálním sklíčkem, které je u fashion značek standardem. Hodinky snesou mytí rukou a sprchování. Ale určitě ocení, když je ze své koupele raději vynecháte.

Pyper je krásně vyvážená. Na světlém číselníku vyniknou tenké indexy s drobnými krystalky

Kožené řemínky jsou nabízeny ve více barevných odstínech a úpravách. Mohou být jednobarevné hladké, s glitrovým nebo reliéfním vzorem. Glitrové řemínky, v kolekci Pyper v kombinaci zlatočerné, jsou velmi jemné a jsou určeny všem dámám, které mají rády eleganci a odvážnější styl hodinek a jednoduché zdobení číselníku jim prostě nestačí. U letní kolekce jsme si mohli povšimnout jisté novinky - Stamped quilted leather. Jednalo se o tištění vzorů na kožené řemínky. V podzimní kolekci tomu není jinak a nechybí ani potištěný řemínek písmeny MK. Zaujme v jemně růžovém provedení i v kombinaci zlatohnědé. Kožený řemínek skvěle vynikne u vašeho pracovního nebo méně formálního looku.

Glitrový řemínek je u MK poměrně novinkou, ale rozhodně zaujme

Kolekce Whitney

Další horkou novinkou z ateliéru Michaela Korse je kolekce hodinek Whitney. Nechybí ženská elegance a jedinečný design. Modely zaujmou svou osobitostí a luxusním vzhledem. Využijete je hlavně ve společnosti, kde si vašeho zápěstí všimne leckterá kolemjdoucí. Jejich cena se pohybuje okolo 9 000 Kč.

Kolekce Whitney je rafinovaně ženská a osobitá

Kolekce obsahuje modely hodinek, které se od sebe liší pouze barevnými kombinacemi. Pouzdra jsou vyrobeny z nerezové oceli, ve kterých je vsazen strojek poháněný baterií. Za nějaký čas si hodinky vyžádají vaši vyšší pozornost a budou potřebovat vyměnit baterii. Pak vám ale zase budou dále tikat a přinášet radost svým designem. Pouzdro zaujme svým větším a robustnějším vzhledem. Vše je však vyváženo výškou pouzdra 7 mm a jeho nízkou hmotnosti, která se pohybuje okolo 65 g. Takže hodinky snadno schováte pod rukáv a díky své hmotnosti o nich skoro ani nebudete vědět.

Whitney působí robustnějším dojmem, ale nízká hmotnost a výška pouzdra celkový dojem perfektně vyvažuje

Číselník hodinek u této kolekce hraje nejdůležitější roli. Jeho jedinečné zdobení dává tvář celým hodinkám. Všimněme si, že indexy jsou znázorněny slunečními paprsky, na jejichž konci je vždy usazen krystal. Jiné je to u pozic pro čísla 6 a 12. Tam byly paprsky nahrazeny římskými číselnými indexy. Aby toho nebylo málo, okolí sklíčka je zdobeno lunetou osázenou zirkony. Dodává hodinkám luxusní vzhled a přidává na jejich hodnotě.

Luneta je osázena desítkami zirkonů, které najdeme také u indexů

Pokud si s hodinkami umyjete ruce, určitě to vydrží. Ale pro nás zapomnětlivé, je dobrá zpráva, že vydrží i sprchování. Ovšem pokoušet to nemusíme. Hodinky jsou vyráběny na ocelových tazích. Zapínání je vyřešeno překlápěcí sponou s nápisem Michael Kors.

Zapínání hodinek je řešeno pomocí překlápěcí spony, praktické a pohodlné

Ať už dáte přednost modelu s náramkem v tricolora barvě, nebo kombinaci černé a ocelové, případně celozlaté variantě, rozhodně nešlápnete vedle. Všechny jsou velmi elegantní a působí luxusním dojmem.

Skutečně povedený design kolekce Whitney vynikne ve všech barevných variantách

Kolekce Runway

Zatím jste si nevybraly z žádných výše zmíněných hodinek? Jedny byly málo zdobené a jedny zase na vás až moc? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Zlatá střední cesta se nabízí u kolekce Runway. Jejich cenovka se lehce dotkne 9 000Kč. Budou však dokonalým doplňkem, pokud hledáte hodinky, které svým zdobením nenaruší nijak výrazně jejich jednoduchý a elegantní design. Hodinky můžete pyšně nosit nejen v práci, ale také když vyrazíte do společnosti.

Michael Kors myslel v kolekci Runway na milovnice menších hodinek

Michael Kors myslel v kolekci Runway na milovnice menších hodinek

První změna oproti jiným kolekcím nastává už u samotných rozměrů. Průměr ocelového pouzdra hodinek je 24 mm a výška byla navýšena na 8 mm. Myslím, že v tomto případě to ale není na škodu. Ba naopak. Menší rozměr pouzdra ke stylu hodinek ladí a vypadá přirozeně. Hodinky jsou poháněny quartzovým strojkem na baterii.

Menší provedení hodinek ladí k celkovému stylu hodinek

Číselník představuje dokonalou harmonii mezi jednoduchostí, krásou a elegancí. Na čistém perleťovém číselníku jsou umístěny indexy, název značky a ručičky v barvě lunety, která obepíná minerální sklíčko. Bystré oči si jistě všimly, že pozice pro číslo 12 je nahrazena iniciály Michaele Korse.

Kolekce Runway nabízí souhru elegance a nápaditosti

Hodinky jsou vyráběny v různých barevných kombinacích, avšak vždy s tříčlánkovým kovovým tahem. Mě zaujal model v praktickém spojení ocelové a rose gold. Středové články nesou stejnou barvu jakou má luneta, indexy a ručičky na číselníku. Zároveň mají také jiný tvar než ostatní články a jsou osázeny zirkony. Tady se dostáváme k pointě názvu kolekce Runway. Taky vám vzhled ocelového tahu připomíná ranvej na letištích?

Ocelový tah svým zpracováním má připomínat letištní ranvej

Trocha luxusu

Hodinky Michael Kors jsou jednoznačně povedeným spojením elegance a luxusu. Potěší snad každou milovnici hodinek. Tedy ani v podzimní kolekci se Michael nevychýlil od své filozofie a dokázal dokonale skloubit elegantní a moderní prvky tak, že výsledkem jsou jedinečné hodinky luxusního vhledu. Určitě se budou krásně vyjímat na zápěstích žen nejen v práci, ale i ve společnosti.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

4 290 Kč nedostupné
4 290 Kč nedostupné