» Blog » Prim

Prim ART 2024 LE představení – Prim s holubicí

Tagy: Představení | Prim | Dámské | Klasické | Tradiční

Šimon Šesták | 15.4.2024 | 1 MIN

Na konci měsíce března představuje novoměstský PRIM limitovanou edici u příležitosti oslav 75 let výroby v Novém Městě nad Metují. Tentokrát se však hodinky neodkazují k žádnému historickému modelu. Jsou vítaným osvěžením kolekce, na kterém novoměstští demonstrují především ovládnutí technologie HyCeram, kterou používají pro vykrytí číselníků.

Hodinky přicházejí v leštěno-broušeném pouzdře, které vzhledově i rozměrově kopíruje předchozí model Iconic. Za zmínku stojí, že hodinky jsou zaměřené primárně na dámské publikum, ovšem vzhledem k průměru 36 mm si je lze představit také na drobnějším pánském zápěstí.

Doba zmenšování. Které hodinky jsou v menším ještě lepší?
4.1.2024 - Lukáš Lenart
Doba zmenšování. Které hodinky jsou v menším ještě lepší?

"Vytvořili jsme výjimečnou limitovanou edici pro náročné ženy. Hodinky PRIM ART jsou skutečným uměleckým dílem na vašem zápěstí, kterým okouzlíte a ohromíte své okolí. Netradiční číselník poprvé propojuje svět jemné mechaniky a mistrovského řemesla se světem umění."

Uvnitř se nachází manufakturní kalibr 93.00, který je, jako všechny letošní edice, dozdoben piktogramem s číslem 75 na můstku setrvačky.

Detailně propracovaný číselník zdobí motiv holubice s olivovou ratolestí – symbolem míru. Ten je vyhotoven pomocí moderní technologie HyCeram, kterou využívá manufaktura pro výrobu svých nejprestižnějších modelů (jako například u modelu Traktor).

Výroba číselníku

Výroba číselníku.

Tato technologie je časově velmi náročná a vykrývání číselníku zabere údajně několik hodin, výsledek je však dobře opracovávatelný a především barevně stálý. Keramickou barvu je před nanášením nejprve potřeba ve speciálním přístroji rozehřát a následně se po nanesení dává zapéct.

Anatomie hodinek
8.7.2020 - Agáta Vřeská
Anatomie hodinek

Hodinky vycházejí v limitované edici 10 kusů v nerezové oceli a 10 kusů s prvky ze žlutého zlata s cenou 125 tis. Kč a 179 tis. Kč.

[[M4559]]

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře