» Blog » Samsung

Samsung Galaxy Watch 4 recenze – Začíná americko-korejská válka

Tagy: Recenze | Samsung | Chytré

Dominik Hok | 27.8.2021 | 11 MIN | 49x komentář

Samsung Galaxy Watch 4. Tyto hodinky přitáhly za poslední měsíce opravdu hodně pozornosti. A není se čemu divit. Jedná se totiž o jedny z nejlépe vybavených chytrých hodinek. Dokonce šlapou na paty i Applu. Už předchozí modely excelovaly měřením EKG či krevního tlaku, ale teď nové hodinky od Samsungu dokážou odhadnout i tuk ve vašem těle. A to zdaleka není vše, co umí.

Co se mi na Galaxy Watch 4 líbí?

Hodně slušná výbava zdravotních funkcí, která čítá EKG, měření krevního tlaku a teď nově dokonce i odhad tuků, svalů a vody ve vašem těle. Takovým standardem je snímání tepu a okysličení krve.

Nabízí se ve dvou verzích. Základní verze silně připomíná předchozí sportovnější generaci Watch Active 2 a pak máme verzi Classic, která díky otočné mechanické lunetě získala nádech sportovně-elegantních hodinek.

Z chytrých funkcí se do hodinek opět dostala možnost telefonování, vyřizování zpráv (hlasově i přes klávesnici), hudební přehrávač a nově s nimi dokonce i zaplatíte.

Co se mi na Galaxy Watch 4 nelíbí?

Řemínek. A tím nemyslím, že by byl nepohodlný. Jen se těžko hledá někdo, komu sedí na ruce a neodstával by na bocích.

Tlačítka. Jsou tak nějak divně nastavená a dají se přizpůsobit jen z části. Pokud se nacházíte na hlavní obrazovce, nemají vlastně žádnou funkci. Menu se otevírá pohybem prstu nahoru, což mi přijde hrozně nelogické a proti standardnímu chování smartwatchů.

Kompatibilita. Samsung se prostě rozhodl, že nebude podporovat Jablíčkáře a tak je úplně odepsal. Galaxy Watch 4 tedy nespárujete s iPhonem. A funkce jako EKG či měření krevního tlaku je dostupné pouze v kombinaci s Galaxy telefonem. Takže mají lehké omezení i uživatelé s Android telefonem, kteří ale nemají Samsung telefon. No, řeknu vám. To je mišmaš.

Design je paráda. Hlavně verze Classic

Galaxy Watch 4 je ve dvou verzích – základní a Classic.

Mrkněme se nejdřív na tu základní. Ta vzhledově připomíná starší Galaxy Watch Active 2 a má takový čistý, sportovní vzhled. Má dvě velikosti pouzdra – 40 a 44 milimetrů. Okolo displeje najdeme skrytou digitální lunetu.

Verze Classic. Co k tomu říct, to je pastva pro oči. Vzhledově je to vlastně dost podobné základní verzi, ale otočná mechanická luneta tomu dodala šmrnc a za mě osobně jsou hodinky vhodné víceméně do jakéhokoliv prostředí, které nutně nedbá na dress code. Tato verze má také dvě velikosti pouzdra – 42 a 46 mm.

Dalším rozdílem mezi těmito verzemi je použití materiálu. Základní verze má pouzdro z hliníku a verze Classic z kvalitnější nerezové oceli. Obdobné použití levnější materiálů se událo i na sponě, kdy u verze Classic je kovová, u základní plastová. Posledním rozdílem je váha a rozměry, kdy základní verze je o něco lehčí a tenčí.

Jak jsme u Samsungu zvyklí, zpracování je na hodně vysoké úrovni

Vše do sebe moc hezky zapadá a upřímně, nemám co vytknout (teda krom toho řemínku).

Na boku pouzdra najdeme dvě mechanická tlačítka, vršek hodinek pokrývá luneta (digitální či mechanická) a co se opravdu Samsungu povedlo, je zpracování nožek. Nožky pěkně vychází z kulatého tvaru pouzdra. U některých modelů jsou totiž nožky tak nějak z ničeho nic přiškvařené na kulaté pouzdro, ale tady si s tím Samsung krásně pohrál.

Řemínek je silikonový (všechny varianty mají 20 mm), opravdu příjemný, ale upřímně... Nedoléhající. První 2 cm řemínku (od pouzdra) jsou totiž lehce zpevněné a nejsou tak poddajné. Tudíž vzniká lehký prostor mezi vašim zápěstím a řemínkem. A není to jen můj problém. Dal jsem to vyzkoušet snad každému v mém okolí a nesedlo to téměř nikomu. Osobně jsem si na to pak zvykl a ani mi to nevadilo. Pokud by vám to přeci jen vadilo, dá se to vyřešit pořízením jiného řemínku.

Spona je u verze Classic kovová, což je určitě spolehlivější materiál než plast, který použili v základní verzi. Je super, že Samsung dal na řemínek dvě poutka, ale trochu mě mrzí, že alespoň jedno nemá zoubek pro ještě lepší uchycení.

Dýnko hodinek je skleněné, což je skvělé, protože je tím pádem antialergenní. Pokud je tedy někdo alergický na kovové materiály, rozhodně to ocení.

Celkově je zpracování tohoto modelu na hodně vysoké úrovni a po designové stránce by se málokterý model mohl Galaxy Watch 4 rovnat.

Na displej Galaxy Watch 4 je radost pohledět

Samsung u menších verzí používá displej o velikosti 1,19 palce a rozlišením 396x396 pixelů. U větší je velikost displeje 1,36 palce a rozlišení 450x450 px. Jemnost je 330 ppi. Pozorovací úhly jsou skvělé a i na přímém slunci nemá displej žádný problém. Automatická úprava jasu pracuje skvěle a nestalo se mi, že by hodinky zbytečně moc svítily nebo byly moc tmavé.

Displeji není co vytknout. Vykreslení je hodně povedené, barvy hodně rozmanité, ale... I když papírově Samsung poráží Apple, nemůžu si pomoct, ale Apple 6 má prostě ten displej stále o chlup lepší.

Apple Watch 7 recenze – Displej, rychlodobíjení a... Stojí za to?
29.11.2021 - Dominik Hok
Apple Watch 7 recenze – Displej, rychlodobíjení a... Stojí za to?

Displej pak chrání odolné sklíčko Gorilla Glass DX.

Senzorová výbava je nadstandardní

V čem ale Apple určitě Samsungu nestačí, je senzorová výbava. Takovým standardem už je snímač tepové frekvence, akcelerometr, barometr, gyroskop, kompas a teploměr.

Slovník chytrých hodinek
17.8.2021 - Dominik Hok
Slovník chytrých hodinek

Kromě toho tam ale ještě najdeme pulzní oxymetr a hodinky dokonce dokážou změřit i EKG a krevní tlak. A to jen tak kdejaké hodinky neumí.

Chytré hodinky Samsung nově měří EKG a krevní tlak
31.3.2021 - Dominik Hok
Chytré hodinky Samsung nově měří EKG a krevní tlak

A jak by řekl Horst Fuchs. To ještě stále není vše. Novinkou je BIA senzor, který dokáže určit poměr svalů, tuků a vody ve vašem těle. Za mě je to rozhodně skvělá funkce, protože během 15 vteřin člověk zjistí, jak na tom je a bude ho to motivovat k lepším výsledkům. Hodnoty sem tam trochu skáčou, ale podle mě je to něco, co se časem vyřeší aktualizacemi. Když jsem výsledky srovnal s mojí domácí chytrou váhou, byly velice podobné.

Abych byl upřímný, tato funkce je velké lákadlo ke koupi. Kdykoliv jsem před někým ukázal Galaxy Watche, tipněte si, kterou funkci chtěl vyzkoušet jako první. :)

Jak BIA senzor měří složení vašeho těla? Přes dvě tlačítka vám hodinky přes prostředníček a prsteníček posílají do těla střídavý proud. Na základě rychlosti průchodu jednotlivými tkáněmi dokážou hodinky rozpoznat, jestli se jedná o sval, vodu či tuk. Svaly totiž obsahují více vody než tuky, a proto svalem projde elektrický proud rychleji.

Co se týče přesnosti pulzního oxymetru a snímače tepové frekvence, udělal jsem několik srovnávacích klidových testů s lékařským (certifikovaným) pulzním oxymetrem. Okysličení sedělo přesně a tepovka se lišila v rozmezí 0-5 tepů. Což je hodně slušné.

Výdrž baterie sotva dosahuje ke dvěma dnům

U menší i větší varianty výrobce slibuje výdrž baterie až 40 hodin. Při střídmém používání tuto hodnotu můžu potvrdit, ale v ten moment, když začnete využívat více funkcí, hodinky to doklepou maximálně na 1 den. Jestli si skočíte s hodinkami zacvičit, budete vyřizovat hovory, odepisovat na zprávy, používat hlasovou asistentku... Budete rádi za ten jeden den. Obzvlášť, když to ještě podpoříte nastavením displeje Always-on. Pro představu, během noci ztratíte až pětinu výdrže baterie.

Huawei Watch GT 3 recenze – Nejlepší model střední třídy?
10.1.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT 3 recenze – Nejlepší model střední třídy?

Ale u takového typu chytrých hodinek je to normální. Chcete z toho prostě vytřískat funkčně co nejvíc a to si ta procenta zkrátka vezme.

Stovka procent se na hodinkách zobrazí téměř za dvě hodiny, což u modelu, který je potřeba tak často dobíjet, mohli trochu vylepšit.

Spáruju Galaxy Watch 4 se vším?

Jak už jsem předesílal na začátku, tady to Samsung trochu zavařil Jablíčkářům. Galaxy Watch totiž nespárujete s iPhonem. Někdo by mohl namítat „A co? Však Apple dělá to stejné. Apple Watch taky spáruješ jen s iPhonem.“ Ale ta filozofie je jiná. Apple vytváří uzavřený systém, a proto mezi sebe nevpustí nikoho jiného. Samsung by udělal to stejné, pokud by Galaxy Watch 4 šel spárovat pouze se Samsung telefonem. Ale on zvolil ofenzivní taktiku pouze proti Applu.

Obecně se mi tato taktika moc nelíbí, protože Samsung není v tak dobré pozici jako Apple, aby si toto mohl dovolit. Místo toho, aby pro sebe získal každého uživatele, který bude nespokojený s Apple Watches, ukázal jim záda.

Galaxy Watch 4 tedy spárujete pouze s Android telefonem, který podporuje Google Mobile Services. Toto sem tam nepodporují telefony Huawei, tak pozor na to!

Zároveň Samsung zprostředkuje některé funkce jako EKG a měření krevního tlaku pouze pro uživatele s Galaxy telefonem.

Samsung přesedlal na Wear OS a trochu jen "ztajzenoval"

Tizenu už je konec. Tento operační systém nás provázel všemi předchozími generacemi a nahrazuje jej Wear OS od Googlu na který si Samsung napasoval vlastní nadstavbu. Ta dělá to, že by laik snad ani nerozenal, že se operační systém změnil, protože to vypadá skoro stejně jako Tizen.

Nalevo od hlavní obrazovky najdeme veškeré notifikace a napravo zase veškeré doplňky (tepová frekvence, krevní tlak, spuštění sportovní aktivity, spánek aj.). Mezi těmito údaji můžete pohodlně projíždět otočnou lunetou. Ve vrchní části se skrývá ovládací panel pro různá zvuková nastavení a zkratky.

Co mě ale opravdu rozčiluje, jsou tlačítka. Hlavní menu teď totiž zobrazíme potažením prstu nahoru a ne stisknutím tlačítka (obvykle vrchního). Je to asi o zvyku, ale mě to neskutečně irituje.

Co všechno dělají tlačítka v základu:

  • Vrchní tlačítko – krátkým stisknutím vás vrátí na základní obrazovku, dvojklikem otevřete poslední aplikaci a dlouhým podržením hlasového asistenta
  • Spodní tlačítko – krátkým stisknutím vás vrátí o jeden krok zpět

Dvojitý stisk a podržení vrchního tlačítka je pak plně konfigurovatelné. Ale zobrazení menu se tam bohužel nastavit nedá.

V praxi to znamená, že pokud jste na hlavní obrazovce a krátkým stisknutím lechtáte tlačítka, vůbec nic neudělají. Jste totiž na hlavní obrazovce a už není kam jít o krok zpět.

Co přináší Wear OS dobrého?

Obraťme list. Nebudu tady dvě hodiny řešit tlačítka. Wear OS přináší spoustu dobrého. To nejhlavnější? Google Pay. Se Samsung hodinkami konečně zaplatíte. Juhů!

Další výhodou je podpora aplikací. Máte k dispozici celé Google Play, kde jsou skutečně tisíce aplikací. Můžete si pustit hudbu, kouknou na net, postřílet zombíky, cokoliv.

Mapy. To je obrovská výhoda, protože teď můžete přímo z hodinek mrknout na mapu, spustit si navigaci, prostě se neztratit.

Co přináší Wear OS špatného?

V některých koutech hodinek není úplně jasné, jestli drží otěže Samsung nebo Google. Třeba když chcete z hodinek reagovat na SMS zprávy, musíte si stáhnout aplikaci "Zprávy" od Googlu.

Nejvtipnější zkušenost má kolega Matěj. Ten v autě používal Google asistenta a od té doby, co si spároval Galaxy Watch 4 s telefonem, tento asistent mu v autě nefunguje. Takže mezi sebou bojují i asistenti.

Watch 4 během dne změří vaše kroky, tepovku, ale třeba i stres

Lifestylové funkce jsou něčím, co se v chytrých hodinkách dost opakuje, a proto to jen lehce prolítnu. Galaxy Watch 4 během dne počítají vaše kroky, spálené kalorie, minuty strávené aktivitou, ušlou vzdálenost, měří tepovou frekvenci (dokážou to i každou vteřinu – juhů), ale také třeba i stres na škále od 0 do 100.

Novinkou je pak vylepšený monitoring spánku, kdy hodinky komunikují s Galaxy telefonem, který přes mikrofon zaznamenává vaše chrápání. Pokud chrápete, hodinky podle toho upraví poměr lehkého a hlubokého spánku. Je ale potřeba mít telefon blízko hlavy, což není každému úplně příjemné.

Vymyslete si sport a Galaxy Watch 4 jej umí monitorovat

V nabídce najdeme přes 90 sportovních aktivit. Ať už je to standard jako je běh, kolo či jóga a nebo také specialitky jako závěsné létání, tůra s batohem, tanec na ledě, ragby či rozpažování.

Jaká data z Galaxy Watch 4 získám o mé sportovní aktivitě?

Celkově hodinky podporují spoustu posilovacích cviků, ale také třeba běžecké tréninky. Během aktivity se vám zobrazují data o čase, tempu, rychlosti, kadenci, tepové frekvence, ale také třeba vyváženosti vašeho běhu.

Dokonce (stejně jako v Galaxy Watch 3) získáte data o pokročilých běžeckých metrikách jako je DKZ, vertikální oscilace a jiné. Ale budete si muset vystačit se základními třemi hodnoceními  (špatné, dobré, skvělé). Žádná číselná data z hodinek nedostanete.

Získáte ale informace o vaší hodnotě VO2 Max, což každý začínající i pokročilý sportovce ocení.

Co je VO2 Max a jak jej zvýšit?
17.7.2020 - Agáta Vřeská
Co je VO2 Max a jak jej zvýšit?

Suprová je i automatická detekce cvičení či automatické pozastavení tréninku. To obecně na hodinkách od Samsungu vždy fungovalo skvěle. Možná bych se nebál říct, že nejlépe na trhu.

Na chytrosti v Samsungu nešetřili

Jednou z nejvyhledávanější funkcí v chytrých hodinkách je určitě telefonování. Vyřídit hovor ze zápěstí je jednou z nejpohodlnějších funkcí. Když jsme to testovali, neměli jsme žádný problém. Slyšel jsem druhou stranu a druhá strana slyšela v pořádku mě.

Pokud byste chtěli být úplně nezávislí na telefonu, Samsung dokonce vyrábí i Galaxy Watch 4 v LTE verzi. Tudíž si do hodinek nahrajete eSIM a můžete z nich telefonovat bez přítomnosti telefonu. Hodinky však budou mít své vlastní číslo a nedá se používat to stejné, co máte v telefonu.

Samsung Galaxy Watch 3: Slušný rival pro Apple Watche, ale ještě musí dozrát
19.8.2020 - Dominik Hok
Samsung Galaxy Watch 3: Slušný rival pro Apple Watche, ale ještě musí dozrát

Na hodinkách se samozřejmě zobrazují veškeré notifikace z telefonu, ale nejen to. Můžete na ně reagovat pomocí přednastavených odpovědí, psaním zprávy na klávesnici, diktováním či kreslením znaků na displej. Má to své ALE. Diktovat totiž můžete pouze anglicky, čeština zatím není podporovaná. V tomto oproti konkurenčnímu Applu jihokorejský výrobce trochu ztrácí.

Kromě toho tam najdete také hudební přehrávač (9 GB volné úložiště) a hodinky podporují streamovací služby jako je Spotify, Dezzer aj.

Co se mi líbí, je automatické stažení veškerých aplikací, co máte v telefonu. Pokud tedy máte v telefonu aplikaci Telegram, Spotify, YouTube Music, Messenger aj., tak se nainstalují tyto aplikace automaticky do hodinek.

Aplikace Samsung Health je skvělá

Aplikace od Samsungu – Health a Health Monitor – si nemůžu vynachválit. Graficky jsou moc hezky zpracované, ale přitom dostatečně minimalistické, aby byly přehledné. Pokud by vám nevyhovoval Samsung Health, dá se nastavit připojení k aplikaci Google Fit. Sportovci ocení také možnost spojení se Stravou.

Shrnutí na konec

Galaxy Watch 4 jsou skvělé hodinky. O tom žádná. A to jsem Jablíčkář! Sice mě trochu mrzí chybějící kompatibilita s iPhony, ale co se dá dělat.

Pokud máte telefon s Androidem, určitě nejsou na trhu lepší hodinky než právě Galaxy Watch 4. Mají hromadu lifestylových funkcí, pravděpodobně jsou chytřejší než vy nebo já a ani na sport nejsou k zahození.

A alternativy? Hledají se těžko. Apple Watch 6 vám nabídnout nemůžu, protože pokud máte telefon s Androidem, máte smůlu. Určitě se ale vybízí o něco sportovnější Garmin Venu 2. Z těch si ale nezavoláte.

Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?
9.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?

A nebo určitě Suunto 7, které také běží na Wear OS od Googlu. Sice nejsou tak chytré jako Samsungy, ale opět jsou o chlup sportovnější.

Suunto 7: Finská tradice obohacená o chytrost Googlu
11.8.2020 - Dominik Hok
Suunto 7: Finská tradice obohacená o chytrost Googlu

Samsung Galaxy Watch 5 (PRO) představení – Mechanická luneto, budeš mi chybět
11.8.2022 - Matěj Urbaczka
Samsung Galaxy Watch 5 (PRO) představení – Mechanická luneto, budeš mi chybět

Samsung Galaxy Watch 5 PRO a Watch 5 recenze – Prodloužila se výdrž a co dál?
22.9.2022 - Matěj Urbaczka
Samsung Galaxy Watch 5 PRO a Watch 5 recenze – Prodloužila se výdrž a co dál?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Sandrapřed 933 dny, reagovat
V článku píšete , že jsou vhodné pro alergiky, jsou takové hodinky i v dámské verzí pro alegiky, tím, že alergik jsem , je tohle dobrá zpráva zda i na ženy se v tomto ohledu myslelo. Díky
Eliška Měrkovápřed 933 dny
Dobrý den, Sandro, hodinky Galaxy Watch 4 se vyrábí i v menší velikosti 40 mm (v základní verzi) a kupují si je především ženy. I zde je dýnko ze skla, tudíž vhodné pro alergiky, stejně jako spona, která je plastová. Co pro alergiky vhodné není, je pouzdro z hliníku. To však do kontaktu s kůží přijde minimálně.
Lucie H.B.před 927 dny, reagovat
Dobrý den, zobrazují hodinky fotky v notifikacich od mess, IG, whatsup? A jak je lze nastavit? Děkuji
Dominik Hokpřed 923 dny
Zdravím, Lucie. Pokusíme se to zjistit. :)
Matěj Urbaczkapřed 910 dny
Zdravím Lucie, omlouváme se za pozdní odpověď. Bohužel, obrázky přes messenger, IG, whatsapp atp nelze zobrazit.:-(
Petrpřed 878 dny, reagovat
Kde přesně najdu v hodinkách teploměr? Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 878 dny
Zdravím, v základu widget teploměru bohužel chybí, ale dá se stáhnout z google play.:-)
Petrpřed 878 dny
Podle mě ale hodinky okolní teplotu měřit neumí, nebo ano?
Matěj Urbaczkapřed 877 dny
Zdravím, bohužel v základu tato možnost není. Hodinky to umí, až se dostanete do testovacího módu, kde umí zobrazit teplotu přístroje i okolní teplotu. Funguje to stejně, jak je popsáno zde: gadgetdir.com/check-temperature-using-your-samsung-smartwatch-samsung-galaxy-watch-watch-active-2/
Marekpřed 803 dny
Dobrý den, vyřešil někdo to měření okolní teploty? Odkaz tadu již není aktivní a já se nemohu ničeho dogooglit ... Předem děkuji za reakce.
Dominik Hokpřed 801 dny
Zdravím Marku. Odkaz, co posílal kolega byl návod pro modely Galaxy Watch a Galaxy Watch Active 2. Jestli se nemýlím, tak pro Galaxy Watch 4 žádný známu postup není.
Evženpřed 863 dny, reagovat
Jak se jmenuje widget na měření teploty?
Dominik Hokpřed 861 dny
Zdravím, Evžene. Problém popisoval kolega hned nad vaším komentářem.
Evženpřed 863 dny, reagovat
Jakou aplikací připojím hodinky k hrudnímu pásu?
Dominik Hokpřed 861 dny
Zdravím, pokud chcete používat hrudní pás, je nutné spouštět aktivitu přes mobilní aplikaci Samsung Health v telefonu, kde pás spárujete. To se pak projeví i v hodinkách. Ale pokud chcete používat hrudní pás při každém tréninku, musíte jej vždy spustit přes mobilní aplikaci Samsung Health.
Radomír Pelantpřed 856 dny, reagovat
Po továrním nastavení jsem už nedokázal rozhejbat Gpay (?). Přes Wearable nejde přiřadit platební kartu z telefonu do hodinek ( před tím to šlo normálně)." Kartu nelze přidat, Zkuste znovu přidejte jinou platební metodu " . Gpay mobilem Samsung se stejnou plat. kartou funguje normálně. Funguje ještě Wear Os ? Co dělám špatně ?
Dominik Hokpřed 856 dny
Zdravím, zkuste hodinky ještě jednou vyresetovat a pak opět přidat kartu. Jinak bych se obrátil asi přímo na Samsung, jelikož se jedná o hodně specifický problém.
Adélapřed 853 dny, reagovat
Dobrý den, mohu se zeptat co přesně v jiných telefonech nefunguje? Chci koupit hodinky jako dárek k vánocům, ale příjemce dárku vlastní Xiaomi. Nerada bych, aby dražší dárek pak neměl šanci na využití v celém jeho krásném rozsahu.
Dominik Hokpřed 850 dny
Zdravím, jak je napsáno v článku – EKG a měření krevního tlaku. :)
Alenapřed 842 dny, reagovat
Zdravím, jaká je nejvhodnější levnější alternativa ke Galaxy watch 4 prosím? Amazfit GTR 3, Ticwatch E3 nebo Huawei watch 3?
Matěj Urbaczkapřed 841 dny
Zdravím Aleno, jelikož Ticwatche nemáme v nabídce, tak nemohu soudit, jestli je to dobrá alternativa. U ostatních dvou alternativ je oproti Galaxy Watch 4 o hodně větší výdrž baterie, což beru jako velké plus.:-) Z obou hodinek lze telefonovat a fungují také kvalitně jako sporttester. Jen se obávám, že Huawei Watch 3 nebude levnější, než Galaxy Watch 4. Jedinou nevýhodou těchto modelů je ta, že hodinkami nelze platit.
Slávekpřed 837 dny, reagovat
Dobrý den, testovali jste funkcionalitu eSIM? Mám v hodinkách eSIM, vše se tváří spokojeně, ale telefonování funguje jen někdy (nepodařilo se mi zatím vypozorovat nějakou závislost). Když na hodinky volám, jsou nedostupné, ale během sekundy mi přijde SMS od operátora, že už jsou dostupné, a druhé volání zabere. Z hodinek si však zavolám tak jednou z dvaceti případů. Děkuji.
Dominik Hokpřed 836 dny
Zdravím, Slávku. V tomto případě bych se obrátil spíše na operátora. Působí to spíše jako problém SIM než hodinek.
Adampřed 807 dny, reagovat
Dobrý den, dá se LTE verze hodinek jednoduše přepínat ve smyslu volám z vlastní eSIM, pokud mám u sebe jen hodinky / volám (píšu sms/whatsup zprávy) z čísla mobilu, je-li mobil v dosahu?
Matěj Urbaczkapřed 806 dny
Zdravím Adame, ano, tohle je možné a funguje to dobře.:-)
Adampřed 805 dny
Díky moc za odpověď a Vaše recenze! Vybírám svoje první smartwatchs a dosud mě vždycky odradila výdrž baterie a nakonec i tady je to pro mě "deal braker" i když možnost volání by mě strašně lákala (pořád někde hledám telefon :) ), ale díky Vašim recenzím si určitě vyberu jiný model.
Shrekpřed 620 dny
Nevím jak fungují vám ale já tyto hodinky mám že začátku když jsem tam nahrál e simku tak fungovaly perfektně ale pak adi po 4 měsících už se z nich volat nedalo jenom přes mobil
Sarka Vankovapřed 804 dny, reagovat
Dobrý den chtěla bych se zeptat je možné si do těchto chodinek stáhnout messenger? Bohužel nevym jak na to. A celkem by to bylo super to tam mýt. Moc dekuji za odpoved
Dominik Hokpřed 801 dny
Zdravím, v návodu to najdete v sekci "Aplikace a funkce". :)
jirinapřed 797 dny, reagovat
Mám hodinky watch4 a neumím vyhodnotit hladinu stresu. Je to stále stejné a nic neříkající
Janapřed 732 dny, reagovat
Hodinky mně přestaly zaznamenávat spanek vd dne a chrápání. Děkuji za odpověď
Dominik Hokpřed 731 dny
Zdravím, Jano. Podle webu Samsungu byste měla zkontrolovat, jestli máte aktuální verzi aplikace Samsung Health jak na telefonu, tak hodinkách.
Pavelpřed 718 dny, reagovat
Dobry den, je mozne hodinky ve verzi bez Lte pouzivat napr. venku pri behu bez mobilniho telefonu (ten by zustal doma)?Dokazou takto hodinky merit napr. tep, kalorie, usle/ubehle kroky atd?Dekuji
Matěj Urbaczkapřed 716 dny
Zdravím Pavle, hodinky fungují normálně samostatně i bez LTE. To znamená, že měří aktivitu a vní kilometry, tempo, tepovku atp... Přízvisko LTE se týká pouze telefonování bez přítomnosti telefonu, což značí, že máte možnost mít v hodinkách E-SIM.
Drazapřed 711 dny, reagovat
Dobrý den chci se zeptat zda jde nainstalovat whatsaap do hodinek samsung galaxy wath 4
Filip Debrecenyipřed 709 dny
Zdravím Drazo, aplikaci Whatsapp bezproblému stáhnete i do modelu Galaxy Watch 4. :)
Leonardpřed 698 dny
Určite nie, whatsapp sa nedá stiahnuť do hodiniek, ani messenger, len viber, aj to nie plnohodnotný
Tonypřed 675 dny, reagovat
Dobrý den chtěl jsem se zeptat pokud budu mít verzi Samsung galaxy watch 4 46mm lte musím mít k tomu aktivní esim, abych mohl volat, psát a přijímat hovory z mého čísla, které mám v telefonu. Doma mám sice e Sim ještě neaktivní, ale co jsem pochopil má to jiné telefonní číslo, takže to prakticky nepotřebuji a telefon mám vždy u sebe v kapse někde poblíž atd. Pokud, ale musí být na rozjetí těch hodinek ta esim, tak v komentářích výše jsem četl, že se to dá přepínat ty čísla. Mohl bych nějaký stručný návod kde. Abych prostě mohl vyřizovat ty hovory hlavně z mého primárního čísla z telefonu. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 674 dny
Zdravím Tony, E Sim ke spárování (a aktivování) hodinek nepotřebujete. Je to volitelná možnost. Máte pravdu v tom, že budete mít jiné číslo, než je Vaše teď. Mezi čísly se dá přepínat, a tak pokud chcete uskutečnit hovor a máte aktivní jak E Sim i bluetooth v telefonu, tak se Vás hodinky zeptají, jestli chcete použít E Sim anebo volat vzdáleně z telefonu. Pokud máte ale vždy u sebe telefon, tak bych si pořídil variantu bez E Sim a hovory vyřizoval v dosahu telefonu.:-)
Alešpřed 674 dny, reagovat
Aplikace a ciferníky lze stahovat jen v google storu? Nebo má nabídku i Samsung ve svém obchodě?
Dominik Hokpřed 673 dny
Zdravím, Aleši. Pokud se nepletu, číselníky a aplikace by měly být dostupné i v Galaxy Storu.
Ondřejpřed 671 dny, reagovat
Dobrý den, umí Galaxy Watch 4 počítat kroky s rukou na kočárku nebo na košíku v obchodě? ???? Případně znáte nějaké, které to umí? Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 668 dny
Zdravím Ondřeji, toto neumí žádné hodinky, protože počítání funguje na bázi akcelerometru a ten musí zaznamenat pohyb. Pokud máte ruku na vozíku v obchodě nebo na kočárku, tak bohužel ruka žádný pohyb nezaznamenává.
Monikapřed 667 dny, reagovat
Zdravím, píšete, že hodinky umí sledovat 100 sportovních aktivit. Nenašla jsem tam inline bruslení ani normální brusleni, což mě mrzí. Pokud se opravdu používají, tak nevydrží ani půl dne. Když vám před cílem dojde baterie a nezaznamená se program a trasa celodenni túry, naštve to. Klidně bych i připlatila za výdrž baterky. Už byly i na reklamaci a co byste řekli, jsou prý naprosto ok. K čemu tolik funkci, když je malá výdrž baterky:(
Alešpřed 666 dny, reagovat
Na sportovní aktivity je Garmin. Samsung je na civilní nošení. Některé aplikace jsou nepoužitelné, protože nadměrně vybíjí baterku tím, jak stále běží na pozadí.
Shrekpřed 620 dny, reagovat
Hodinky samsung galaxy watch 4 lte jsem zakoupil koupil e simku a nahrál do hodinek že začátku fungovaly perfektně dalo se z nich volat i posílat esemesky pak ale po 4 měsících jsem z nich chtěl zavolat venku ale bohužel nic.Kdyz jsem došel dom tak jsem z nich zkoušel znovu volat tak mi hlásili abych si zapnul mobil pak z nich šlo volat ale jen přes mobil jinak se z nich volat nedá a hlavně mi neradte že to je problém operátora protože jsem to s operátorem řešil a u nich problém není.
Matěj Urbaczkapřed 619 dny
Zdravím, Shreku, pokud hodinky nefungují jak mají, prvně bych zkusil dát hodinky do továrního nastavení a znova od začátku hodinky nastavil. Poté je možnost reklamace hodinek.
Honzapřed 575 dny, reagovat
Zdravím, když nyní po vydání verze watch 5 zlevnily čtyřky zvažuji jejich koupi. V recenzích jsem narazil na to, že EKG to umí jen na Galaxy telefonech. Ten jsem kdysi vlastnil, takže mám Samsung účet a podařilo se mi na stávajícím telefonu nainstalovat Samsung Health. Znamená to že problémům s EKG, aktualizacemi a pod se u těchto hodinek nemusím obávat ?
Matěj Urbaczkapřed 575 dny
Zdravím Honzo, bohužel to takhle nefunguje a hodinky nebudou brát v potaz funkci EKG a tlaku.

Hodinky zmíněné v článku