» Blog » Zprávy

Šéf pořadatele Baselworldu rezignoval

Tagy: Zprávy | Klasické

Vojtěch Pospíšil | 3.8.2018 | 1 MIN

Kauza odchodu Swatch Group z veletrhu hodinek a šperků Baselworld má pokračování.

Šéf pořadatele Baselworldu rezignoval

Pár dní poté, co šéf Swatch Group Nick Hayek oznámil konec své firmy na veletrhu, o čemž jsme vás v našem magazínu už informovali, rezignoval Rene Kamm, šéf společnosti MCH Group, která veletrh Baselworld organizuje. MCH Group to v pátek oznámila v tiskové zprávě.

Společnost v prohlášení uvedla, že se tak stalo po vzájemné dohodě představenstva a Reneho Kamma. Škodolibě by se chtělo prohlásit, že Kamm prostě dostal v těžké situaci padáka, ale respektujme vyjádření firmy. Ostatně Kamm v ní pracoval téměř 20 let a výrazně se podílel na jejím rozvoji, takže se lze domnívat, že jeho pozice nebyla slabá.

Vedení firmy převzal předseda představenstva Ulrich Vischer, nejedná se však o trvalé řešení - MCH Group bude hledat nového šéfa. V předchozím článku jsem zmínil, že MCH Group po odchodu Swatch Group zveřejnila plán nového konceptu veletrhu, nejednalo se však o nic konkrétního. Se změnou šéfa se tak možná nabízí příležitost, jak Baselworld opravdu z gruntu přestavět, po čemž ostatně odborná veřejnost i obchodníci už nějakou dobu volají. A kdo ví, třeba s novým vedením zmizí i třecí plochy se Swatch Watch Group a podaří se vyjednat její návrat.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře