» Blog » Seiko

Seiko 5 Sports Avisen Skateboards představení – Když je skateboard vším

Tagy: Představení | Seiko | Klasické | Tradiční

Agáta Vřeská | 8.4.2021 | 3 MIN

Skateboarding je životní styl. A není to přežitek z devadesátek, ale aktuální umění. Seiko ve spolupráci s japonskou značkou skateboardů EVISEN vytvořila limitovanou edici Seiko 5 Sports Evisen Skateboards, ve které najdeme tři modely s originálním designem.

Společnost Evisen Skateboards byla založena v roce 2011 Katsumi Minami. Název „evisen" je odvozen od japonského „všechno" a vyjadřuje přesvědčení, že skateboarding zkrátka je všechno. To nejzajímavější na značce ale je, že design prken je inspirován japonskou kulturou, historií a dalšími motivy. Ze skejtu se tak stává malé umělecké dílko. I díky tomu se Evisen proslavil nejen v Japonsku, ale i ve světě.

Nevyrábí ale jen skejty, ale také oblečení a další drobnosti pro skateboardisty. Vždy tak, aby to vyjadřovalo jejich individuální styl. Novinka v podobě hodinek do této sekce skvěle zapadne. A Seiko si nemohlo vybrat lepší řadu, než sportovní 5 Sports, která se zaměřuje na mladé milovníky mechanických hodinek se sportovním charakterem.

V nabídce budou tři modely, dva budou limitované 1500 kusy, poslední, dostupný jen pro vybrané butiky, v limitce 700 kusů.

Seiko 5 Sports Evisen Skateboards SRPF94K1

Černo-zlatý model je inspirován helmou se samurajským logem Evisen. Na číselníku si můžeme všimnout právě loga Evisenu, vložka lunety nese japonské znaky písma kanji. Černý silikonový řemínek se vzorem paisley podtrhuje orientální styl hodinek.

Na dýnku najdeme zlatý gravír v podobě loga-helmy značky Evisen. Dýnko je průhledné a poodhaluje automatický strojek Seika 4R36 s rezervou okolo 40 hodin, běžícím na 3Hz frekvenci. Model bude ve speciální krabičce a očekáváme ho v dubnu za cenu 11 990 korun.

Seiko 5 Sports Evisen Skateboards SRPF93K1

Na okrovém číselníku najdeme hned několik odkazů na svět skateboardů. Například stříbrné hexagonové indexy připomínají matice, střed pro ručky je v podobě ložiska skateboardů a samotná barva číselníků připomíná barvu koleček. Zajímavým detailem je pak vteřinovka, která má jednu část v modré barvě. Nechybí logo na pozici 12 a také na dýnku, přes které je průhled na strojek 4R36 s komplikací data, dne v týdnu, hackingem i možností ručního nátahu.

Luneta je jednoduchá, broušená, s minutovou stupnicí a jednosměrně otočná. Řemínek je kožený, ale na první pohled je skvělou imitací dřeva. Barevně skvěle ladí s číselníkem a dřevěný vzor odráží skutečnost, že prkna jsou v základu ze dřeva. Hodinky Seiko 5 Sports SRPF93 budou ve speciální krabičce. Dostupnost očekáváme v dubnu za cenu 11 990 korun.

Seiko 5 Sports Evisen Skateboards SRPF95K1

Pravděpodobně nejzajímavější limitka ala sushimi. Opravdu věrně číselník zachycuje tuňákové sushi a silikonový řemínek bílou sushi rýži. Číselník i luneta jsou v minimalistické úpravě, bez indexů, bez minutové stupnice. Jen v syrové tuňákové barvě.

Hodinová a minutová ručka mají luminiscenci v barvě tuňáka, zatímco vteřinový lumi bod je v zelené odkazující na wasabi. Stejný odstín zelené pak nejdeme také na dýnku, kde nechybí logo Evisen. Nový je také kabochon v korunce v barvě sojové omáčky, a do stejné barvy je natřena i část vteřinovky. Jako jediný bude tento sushi model omezen na 700 kusů a dostupný jen u vybraných prodejců.

Seiko 5 Sports je nejdéle nepřetržitě prodávanou řadou Seika. Pětky vznikly už v roce 1963, rok před olympiádou v Tokiu. Přišly s jasným cílem zaujmout tehdejší mladou generaci a nabídnout hodinky, které budou univerzální, půjdou s majiteli kamkoli a budou cenově dostupné. Vznikla tak legenda, kterou si oblíbili všichni, kdo zatouží po dostupných spolehlivých automatech.

Během desítek let se objevilo nespočet designů. Často vychází z jiných známých modelů a řad Seika. Potápěčský design 5 Sports posledních let vychází z ikonického modelu SKX. Seiko v této řadě s oblibou představuje zajímavé limitky, které fascinují sběratele i běžné fanoušky. Mezi nejúspěšnější zatím patří Brian May, Street Fighter či Naruto & Boruto.

Mohlo by vás dále zajímat:

Nové Seiko 5 Sports: povedený refresh s důstojnou inspirací
9.8.2019 - Agáta Vřeská
Nové Seiko 5 Sports: povedený refresh s důstojnou inspirací

Seiko 5 Sports NARUTO & BORUTO: další limitky, které budete chtít!
29.9.2020 - Agáta Vřeská
Seiko 5 Sports NARUTO & BORUTO: další limitky, které budete chtít!

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

Kontakty

tel: 800 365 365
Volejte zdarma Po-Pá 8-18h, So 10-18, 1.5. mimo provoz
info@hodinky-365.cz
Ptejte se. Rádi Vám poradíme a pomůžeme.

Naše prodejna v Ostravě

Sirotčí 10, Ostrava
Otevřeno Po-Pá 8-18h, So 10-18, 1.5. uzavřeno
FacebookInstagramYouTube

Bezpečný nákup a nadstandardní servis pro naše zákazníky

dTest
důvěrobody Spokojenost našich zákazníků ověřena! dTest certifikace obchodních podmínek. Certifikát bezpečného nákupu. Premium Service k hodinkám nad 2000 Kč zdarma. 365 dní na vrácení nepoužitého zboží. Akceptuje úhradu pomocí platební karty. Volejte ZDARMA
na 800 365 365
(Po-Pá 8-18h, So 10-18, 1.5. mimo provoz)
Opravy hodinek od vyučeného hodináře. Hodinky, které jsou skladem a vy je objednáte do 13h dostanete další pracovní den.