Hodinky Seiko Presage Automatic SPB267J1 Arita Porcelain Dial Limited Edition 2000pcs

5 let zárukaLimitovaná edice 2000 ks
Vyprodáno
Seiko Presage Automatic SPB267J1 Arita Porcelain Dial Limited Edition 2000pcs Seiko Presage Automatic SPB267J1 Arita Porcelain Dial Limited Edition 2000pcs
Prodej zboží byl ukončen
Naposledy dostupné 4.3.2022.
Zobrazit hodinky
Do oblíbených
Související články
Technické parametry
Číslo zboží
218087
Záruka
24 měsíců
5 let záruka na strojek
V prodeji od
Březen 2022
Značka
Seiko (Japonsko)
Potvrzení originality
Určení
Pánské
Hmotnost
161 g (těžké)
Průměr, tloušťka
Ø 41 mm, 14 mm
Voděodolnost
100 M - plavání
Pouzdro
Ocel
Sklíčko
Safírové, antireflex: vnitřní antireflexní vrstva, Další vlastnosti: Vypouklé
Řemínek
Ocel
Typ zapínání
Překlápěcí
Luminiscence
Není
Strojek
Mechanický s automatickým nátahem. Seiko 6R27, Rezerva chodu 45h, 28.800 BPH (4Hz), 29 kamenů, Hacking, Možnost ručního nátahu, Oboustranný nátah
Funkce a vlastnosti
Datum
Průhledné dýnko
Šroubovací dýnko
Ukazatel rezervy nátahu

Modely s číselníky z Arita porcelánu patří mezi unikátní záležitosti Seiko Presage. Představují odkaz na tradiční japonské řemeslo, kterého si Seiko dost cení. Porcelán z Arity se vyrábí na japonském ostrově Kjúšu už přes 400 let. Tehdy objevili hlínu, která je vhodná na výrobu porcelánu, a stali se v tomto uměleckém řemesle skutečnými mistry.

Pro modely s Arita číselníkem zvolilo Seiko ve spolupráci s mistrem Hiroyuki Hashiguchi a jeho týmem zcela nový typ porcelánu Arita, který je až čtyřikrát tvrdší než do té doby běžně používaný porcelán.

Arita porcelán má úžasnou hloubku a bílou barvu s typickým modrým nádechem, kterému dali v modelu Presage SPB267J1 skutečně vyniknout.

Samotný číselník pak doplňuje elegantní font římských číslic a ručky, takže hodinky působí skutečně majestátním dojmem. Krásným detailem jsou modřené ručky a zakončení vteřinovky ve formě srpečku měsíce. Na číselníku najdeme ukazatel rezervy chodu a datumový subčíselník.

Uvnitř najdeme automatický strojek od Seika 6R27 s rezervou chodu 45 hodin.

V kombinaci s namodralým číselníkem zajímavě koresponduje také ocelové pouzdro i náramek, kdy celek je chladný, lehce ležérní a přesto vysoce elegantní. Současně nabízí i praktické vlastnosti jako 100metrovou voděoodolnost a safírové sklíčko, dobře odolné vůči poškrábání.

Model je limitován na 2000 kusů.