» Blog » Seiko

Seiko novými potápěčskými modely "Save the Ocean" pomůže chránit oceány

Tagy: Představení | Seiko | Pánské | Klasické | Potápěčské

Vojtěch Pospíšil | 3.5.2018 | 2 MIN | 1x komentář

Japonský gigant Seiko na letošním (2018) hodinářském veletrhu Baselworld ve švýcarské Basileji představil novou speciální edici potápěčských hodinek s názvem Save the Ocean (Zachraňte oceán).

Seiko Pospex Save the Ocean

Po kolekci PADI vzniklé ve spolupráci s Profesionální asociací potápěčských instruktorů se tak jedná o druhou speciální edici potápěčských hodinek od této populární značky.

Z názvu Save the Ocean lze usoudit, že hodinky budou mít něco společného s ochranou přírody. A opravdu, část výtěžku z prodeje modelů z této edice Seiko věnuje neziskové organizaci Ocean Learning Center, která se snaží zvyšovat povědomí o zachování a ochraně ohroženého mořského života.

Tuto společnost založil Fabien Cousteau, vnuk legendárního oceánografa, filmaře a ochránce přírody Jacques-Yvese Cousteaua.

Fabien Cousteau - Seiko Save the Ocean
Fabien Cousteau, zakladatel organizace Ocean Learning Center

Fabien pokračuje ve šlépějích svého dědečka a je zkušeným potápěčem a dokumentaristou. Není tak překvapením, že kromě spolupráce s jeho nadací si ho Seiko letos vybralo jako nového ambasadora profesionální řady hodinek Prospex.

Fabien Cousteau o jeho vášni k oceánu

Seiko zatím v rámci této nové kolekce představilo tři modely - želvy (SRPC91K1), samuraje (SRPC93K1) a solární chronografy (SSC675P1). Ceny nových modelů se pohybují na úrovni kolekce PADI a z hlediska parametrů jsou identické se standardními modely. Všechny tři hrdě nesou označení DIVER´S 200m, takže jde o profesionální potápěčské hodinky splňující velice přísné normy ISO 6425.

Odlišností je, jako už tradičně, pouze barevné provedení. A v případě edice Save the Ocean je velmi povedené. Číselníky s pruhy symbolizujícími vlny jsou modré, ale odstín barvy se mění od velmi tmavé ve spodní části až po světlou v té horní. S barvami navíc ještě čaruje světlo, výsledný efekt je tak opravdu působivý, jak jsme si ostatně ověřili při osobní prohlídce hodinek na basilejském veletrhu. Odlišností od standardních modelů je ještě černá korunka, která tak kontrastuje s barvou pouzdra.

Seiko Prospex Samurai (SRPC93K1) Save the Ocean
Seiko Prospex Sea Save the Ocean "Samuraj" SRPC93K1

Zatím není jasné, zda Seiko do edice Save the Ocean přidá ještě další modely, ale z vývoje u kolekce PADI lze říct, že je to dost dobře možné. Vzhledem k atraktivnosti těchto modrých číselníků by se fanoušci jistě nezlobili.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Krakenpřed 1986 dny, reagovat
Mám SRPC91K1 a uvažuji i o SRPC44 7, jinak modrá je "dobrá". Želvičky s modrým číselníkem jsou ve skutečnosti krásnější než na fotografiích, hlavně díky barevné pestrosti za různých světelných podmínek, psát o výborné luminiscenci je zbytečné, velice elegantní a vzhledem k limitované edici jak je vidět, mnoho obchodů je nemá skladem včetně Vás, což dělá z nich exklusivní zboží.

Hodinky zmíněné v článku