» Blog » Seiko

Seiko Quartz Chronograph SSB427P1 recenze – Na vlně nostalgie

Tagy: Recenze | Seiko | Pánské | Klasické

Patrik Zdvíhal | 31.10.2023 | 3 MIN

Dnes se podíváme na něco, co jsem neměl hoodně dlouho v ruce, natož na ruce, a sice quartzky. Z několika barevných variant se mi do ruky dostala má oblíbená modro-bílá kombinace, Seiko Quartz Chronograph SSB427P1. Dostala však ona mě?

Odborník na slovo vzatý

Máme zde Seiko a baterii. Dva světy, které se spojily v jeden a nerozlučně k sobě patří. Byla to právě tato japonská značka, která značně zatopila švýcarským mistrům hodinařiny pod kotlem.

Historie quartzových hodinek – Krize nebo revoluce?
11.8.2023 - Eliška Měrková
Historie quartzových hodinek – Krize nebo revoluce?

Ať se nám to líbí, nebo ne, konečný spotřebitel je rozdílný. Není tvořen jen námi, chronomagory, (ačkoliv pod recenzemi to tak nevypadá), kteří řeší každý detail a blbůstku a ráno stejně neví, které hodinky na sebe. Jsou zde totiž také tací (a není to špatně), kterým stačí jeden, dva kousky, pokud možno univerzální, a nestarají se, zda urvou závit na korunce nebo zda kanji symbol skutečně odpovídá danému dni. Druhá skupina je cílovkou hodinek Seiko Quartz Chronograph SSB427P1.

5 990 Kč (doručíme do 6.5.)

Upřímně, nebyl život jednodušší, pokud jsme nemuseli řešit rezervu chodu? To prvotní by měla totiž být láska k hodinkám (mimo toho, že se dozvíme aktuální čas), bez ohledu na pohon.

Chronografy jsou v módě

Chronografy můžeme hned po potápkách na rukou spatřit nejčastěji. Působí komplikovaně, což u hodinek není na škodu. Kdykoliv můžete dětem změřit čas, jak dlouho zadrží dech pod vodou či manželce čas strávený ve zkušební kabince, aniž by na vás ječela: "Už zase koukáš do telefonu?!" Takhle můžete skutečně koukat jen na hodinky.

6 NEJ: Pánské hodinky s chronografem (do 10 000 Kč)
7.11.2023 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Pánské hodinky s chronografem (do 10 000 Kč)

Mimostředná vteřinovka si vykonává svou práci hezky nenápadně na tmavém podkladu, zatímco 24h ukazatel a načítač stopek jsou zvýrazněny v symetrických bílých subcifrech.

Díky nenápadné datumovce na černém podkladu neprošvihnete ani den výplaty, či vaše narozeniny. Vlastně mi hodinky připomínají svým uspořádáním má nejoblíbenější Seika SSC015 (taktéž quartz, jen v solaru), o které jsem byl okraden (viník nechť se smaží v pekle).

Nenechme se zmást černou barvou ciferníku. Na slunci vylézá krásný „deep blue" sunburst. Já vím, něco ale opravdu v angličtině vyzní o dost lépe. Světlejší je pak tachymetrická stupnice, která dává jasně najevo, že modrá je dobrá. Vše je kryto lehce vyvýšeným firemním Hardlexem. Ten Lunar Pilot vibe funguje až čarovně. Posuďte sami:

Bulova Lunar Pilot recenze – Moderní mise na Měsíc
17.8.2023 - Patrik Zdvíhal
Bulova Lunar Pilot recenze – Moderní mise na Měsíc

Voděodolností se dostáváme na 100 metrů. Ideální parťák na povalování se na zahradě u bazénu.

Jak se nosí?

Přestože opticky působí větším dojmem, na ruce sednou jako přilba na hlavě Lewise Hamiltona – naprosto perfektně. Rozměry jsou zcela přijatelné i na menší zápěstí, věřte mi. Necelých 42 mm v průměru, 12 mm na výšku a 46,5 mm na délku (lug to lug) dělají z hodinek perfektního společníka na různorodé sportovní aktivity a neurazí ani při posezení s přáteli nebo pokud vykouknou zpod košile.

Šířka řemínku se zastavila na 22 mm a zde musím Seiko pochválit. Hodinky totiž působí větším dojmem a 22mm řemínek jim dodává proporční rovnováhu. Navíc musím uznat, že přestože se 20mm rozměr objevuje častěji, ty 2 mm navíc mi na mém zápěstí dělají lepší službu. I pro mé oko to působí lépe a určitě to podporuje i to, že jsem již měsíc nesundal želvy královské z ruky.

Seiko Prospex Sea SPB315J1 recenze – Nejtenčí želva v oceánu
8.12.2022 - Jakub Pitucha
Seiko Prospex Sea SPB315J1 recenze – Nejtenčí želva v oceánu

Sice jde o úplně jiný model, těch 22 mm však odvádí svou funkci stejně dobře i na tomto povedeném chronografu. Díky tomu lze hodinky označit jako „strap monster". Pokud jste hračičkové a máte doma zásobu řemenů, o zábavu je postaráno. S bateriovým pohonem jsou hodinky lehké a tenké, takže se nezaleknou ani tlustějšího NATO strapu.

Pro koho jsou určeny?

Díky svým barevným variacím pro každého!

A to ať už se rozhodujete pro koupi svých prvních, lepších, přesto levných a spolehlivých hodinek, nebo jste sportovní nadšenec či kancl závodník. Zlato-černá, modro-bílá, černo-bílá, bílo-černá, v ocelovém provedení i s náramkem. A věřím, že další barevné kombinace ještě Seiko přidá do svého portfolia.

Finále

Hodinky jsou mimo jiné i o emocích. U tohoto modelu jich mám nespočet. Takže dá se říct, že hodinky splnily očekávání? Rozhodně! Za cca 6000 Kč dostanete spolehlivý, oku líbivý kousek. Vše sedí a lícuje tak, jak má. Zavedená značka, se kterou můžete zažít svá dobrodružství. A možná vám nebude líto, pokud o ně náhodou přijdete. Za tu cenu klidně všechny!

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

5 990 Kč (doručíme do 6.5.)
5 990 Kč (doručíme do 6.5.)