» Blog » Casio

Shock resist (odolnost proti nárazu) – stručně a srozumitelně

Tagy: Technologie a pojmy | Casio | Klasické

Martin Koňařík | 11.12.2018 | 1 MIN

Shock resist, nebo česky "odolnost proti nárazu" je vlastnost všech hodinek Casio G-Shock. Ty jsou navržené a vyrobené tak, aby odolaly mnohem vyšším nárazům, než hodinky jiných konkurenčních značek.

Vysoká odolnost proti nárazu byla hlavním důvodem a smyslem vzniku celé značky G-Shock. I samotný název G-Shock (zkratka od Gravitation Shock) je důkazem toho, co je posláním těchto hodinek.

Hodiny G-Shock jsou ideální do každého prostředí, kde se dá očekávat, že může dojít k nárazům. Jsou velice oblíbené mezi vojáky, záchannými složkami, ale také sportovci. Svou odolností se dokonce zapsaly do Guinnessovy knihy rekordů, kdy přes model DW-5600E přejel 25 tunový náklaďák.

Co způsobuje vysokou odolnost hodinek G-Shock?

Modul hodinek je umístěn v duté schránce, ke které je přichycen jen v několika bodech. Při nárazu hodinek má modul vůli k pohybu a neabsorbuje tak plnou energii nárazu, pouze její část.

Dutá struktura pouzdra hodinek G-Shock

Dutá struktura pouzdra hodinek G-Shock

Jak se modul v duté struktuře pouzdra chová při nárazu, jde krásné vidět na následujícím snímku:

Klíčové části modulu, jako například oscilátor, jsou navíc individuálně chráněné pružnými materiály, aby bylo zabráněno chybám nebo jejich poškození při nárazu. Členité pouzdro a luneta chrání tlačítka i sklo před přímým nárazem.

Tlačítka jsou chráněné strukturou pouzdra

Tlačítka jsou chráněné strukturou pouzdra

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře