» Blog » Suunto

SOUBOJ: Suunto Race vs. Polar Vantage V3 vs. Garmin Forerunner 965

Tagy: Souboj | Garmin | Polar | Suunto | Chytré

Matěj Urbaczka | 13.11.2023 | 8 MIN | 41x komentář

Tento zajímavý souboj by se dal označit jako klání modelů s AMOLED displeji. A kdo je nejlepší? Suunto Race se svou přívětivou cenovkou, Polar Vantage V3 se skvělým měřením tepu, nebo stálice chytrých a sportovních funkcí Garmin Forerunner 965?

V kurzu jsou teď modely s AMOLED displeji, proto se podíváme na nejvíce diskutované zástupce AMOLED sporttesterů.

Všechny hodinky ve výběru mají:

  • AMOLED displej,
  • pokročilé sportovní funkce,
  • mapové podklady a navigaci,
  • bohatou senzorovou výbavu,
  • dlouhou výdrž baterie.

Samozřejmě zde najdeme i spoustu rozdílů, o kterých se níže rozepíšu.

Garmin Forerunner 965 recenze – Do města přiběhl novej kovovej šerif
2.3.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin Forerunner 965 recenze – Do města přiběhl novej kovovej šerif

Polar Vantage V3 recenze – Je tato finská značka zpět ve hře?
8.11.2023 - Dominik Hok
Polar Vantage V3 recenze – Je tato finská značka zpět ve hře?

Suunto Race recenze – Závodník s korunkou na správném místě
31.10.2023 - Matěj Urbaczka
Suunto Race recenze – Závodník s korunkou na správném místě

Drsňák, neutrál a elegán

Designem jsou hodinky opravdu rozdílné. Mezi těmito třemi modely se největším drsňákem zdá být Suunto se svou "agresivní" korunkou a tlačítky. Neutrální vzhled patří Polaru Vantage V3, který je opět uprostřed škály, a elegánský vzhled bych přiřadil Forerunneru 965 pro umírněný vzhled s lehkou titanovou lunetou.

Tabulka řekne více než tisíc slov:

Suunto Race
Garmin Forerunner 965
Polar Vantage V3
Průměr pouzdra
49 mm
47,2 mm
47 mm
Výška pouzdra
13,2 mm
13,6 mm
14,5 mm
Hmotnost hodinek
78 g
53 g
57 g
Rozpětí nožek

22 mm

22 mm
22 mm
Materiál pouzdra Plast / titan Plast / titan nebo ocel Hliník

Parametry hodinek jsou velice podobné a jediné, co je hodně rozdílné, je váha. Polar a Garmin se drží okolo 50 g, kdežto Suunto je na ruce znatelně těžší a větší (78 g).

Zato konstrukčně je ale Suunto stavěno na veškeré příležitosti jak ve městě, tak na horách. Polar a Garmin nemají chráněná sklíčka, a tak je s otazníkem, jestli jsou tyto hodinky vhodné do drsnějších podmínek v horách.

Pouzdra jsou tvořena u Suunta a Garminu z kombinace plastu a titanu či oceli, kdy Suunto má o dost méně plastových částí. Polar má celohliníkové pouzdro.

Z osobního hlediska musím říct, že nejvíce se mi líbí hodinky od Polaru. Jejich pouzdro z lehkého hliníku totiž neříká, že je člověk drsný sportovec, ale ani kancelářská krysa. Garmin má svůj osobitý vzhled, obohacený o notnou dávku elegance a Suunto vyhrává na designovém poli outdooru. Jelikož vzhled je subjektivní záležitost, vítěze si zvolte sami.

Displej – který je v zemi zdejší nejkrásnější?

Displej je jeden z podstatných základů hodinek. Reprodukuje všechny informace z těch hi-tech mikročipů. A v dnešní "kontrastní" době je třeba mít i kvalitní, kontrastní displej.

Všechny hodinky jsou tedy osazeny AMOLED displejem, který se vyznačuje vysokým kontrastem, kvalitními barvami a silným podsvícením, aby byl viditelný za jakéhokoliv počasí. V poslední době se zvyšuje i jemnost displejů (PPI), aby byly krásně vyhlazené.

Než řeknu osobní vhled do této problematiky, mrkněte na parametry:

Garmin Forerunner 965
Suunto Race
Polar Vantege V3
Velikost displeje
1,4" 1,43"
1,39"
Rozlišení
454 x 454 466 x 466 454 x 454
PPI displeje 324 - 462
Podsvícení 1000 1000 1050

A aby toho nebylo málo, přikládám i fotku displejů ve tmě.

Suunto bohužel nepíše svou jemnost displeje, čili pixely na palec, ale i tak bych ho zařadil na třetí příčku. Následoval by Garmin a hned za ním Polar. Upřímně, nejen parametry je Polar nejlepší, ale osvědčil se za všech světelných podmínek.

Ale teď z trošku jiného soudku. Všechny displeje jsou skutečně kvalitní a pro normálního smrtelníka jsou tam téměř nerozeznatelné detaily, a tak je opravdu jedno, jestli je jeden displej o milimetr větší anebo má o pár pixelů navíc.

Senzorová výbava je na stejné úrovni

Tři hodinky. Troje stejné senzory, troje rozdílné výsledky. Asi takto by se to dalo shrnout. Hodinky mají opravdu (až na jednu výjimku) stejné senzory. A je tam vše, co potřebujete. Akcelerometr, barometr, teploměr, kompas, dvoupásmová GPS, snímač tepové frekvence či třeba pulzní oxymetr. Polar přidává navíc ještě EKG, ale to je tak vše.

Přesnost senzorů je ale trochu jiná než jejich počet. Vezmeme to postupně. Měření pulzním oxymetrem bylo prvním překvapením.

Pulzní oxymetr Garmin Forerunner 965
Suunto Race
Polar Vantege V3
1. Měření 97
92
94
2. Měření
95
90
94

3. Měření

98
hodinky ani po desáté neprovedly měření
93

"Rochnění" se v datech, to je moje. Začnu obrázkem se srovnáním tepové frekvence Suunta a Polaru. A ne, nenahrál jsem dvě jiné aktivity.:-)

Modrá – Suunto Race, Fialová – Polar Vantage V3

Modrá – Suunto Race, fialová – Polar Vantage V3

Už na startu mě pobavilo, že Polar začínal na 80 (což byla moje reálná tepová frekvence) a Suunto už sem tam ukazovalo nad 100 tepů za minutu. Suunto se alespoň trošku trefilo, když jsem vběhl do trailu a zpomalil tempo. Po rovině Suunto zase jelo své "bomby" okolo 200 tepů... Polar reagoval celou dobu stejně a kvalitně, takže ho chválím.

No, jelikož Suunto očividně nestíhá v tepové frekvenci, raději přejdeme na Forerunner 965 vs. Polar Vantage V3, kde by souboj mohl být trošku vyrovnanější.

Modrá – Garmin Forerunner 965, fialová – Polar Vantage V3

Modrá – Garmin Forerunner 965, fialová – Polar Vantage V3

Tady už to bylo mnohem vyrovnanější. Stále bych ale více věřil Polaru, který byl i dle mého pocitu při běhu blíže realitě. Co dodat, Polar snímače tepovky opravdu umí.

GPS přijímač nebyl hrozný na žádném ze snímačů. Suunto mělo největší odchylku od trasy, ale nebylo to nijak markantní... Ostatně, mrkněte sami.

Červená – Suunto Race, žlutá – Polar Vantage V3, černá – Garmin Forerunner 965

Červená – Suunto Race, žlutá – Polar Vantage V3, černá – Garmin Forerunner 965

Suunto i Polar byly shodně na dual-bandu a Garmin měl nastaven SatIQ (automatický výběr satelitů). Jelikož v běžném životě asi úplně nezkoumáme každou trasu do detailu, nemám k tomu moc výhrad. Pokud chcete samozřejmě nejpřesnější přístroj, spíše bych se přikláněl ke Garminu nebo Polaru.

Červená – Suunto Race, žlutá – Polar Vantage V3, černá – Garmin Forerunner 965

Červená – Suunto Race, žlutá – Polar Vantage V3, černá – Garmin Forerunner 965

Výdrž baterie

Výdrž baterie je u všech hodinek dobrá, to vám řeknu hned ze startu.

Suunto Race
Garmin Forerunner 965
Polar Vantage V3
V režimu smartwatche
12 dní
23 dní (7 dní AOD)
12 dní
Úsporný režim
26 dní
-

Příjem signálu GPS

70 hod.

31 hod.
61 hod.
Příjem všech satelitů
50 hod. 24 hod.
53 hod.
Příjem všech satelitů (multi-frequency)
40 hod.
19 hod.

není uvedeno

Příjem všech satelitů + hudba
-
10 hod.
-
GPS (režim max. úspory)
120 hod.
34 hod.
-

Dle tabulky jdou vidět celkem velké rozdíly. Garmin v režimu smartwatche vévodí na plné čáře a Suunto zase při aktivní GPS. Polar je tak nějak mezi. U Polaru a Suunta bych se nebál vzít hodinky i na nějaké delší treky či ultra. U Garminu bych raději zvolil jiný model – například Fenix či Epix.

Vítězem kategorie bych ale zvolil Suunto Race.

Sportovní hodinky jsou na sport nečekaně... Dobré

Sportovní funkce hodinek jsou na vysoké úrovni u všech. Pokud se zaměříme na nějaké specifické funkce, u všech najdeme wattáž, kadenci a další podstatné funkce.

Kdybych si měl vždycky vybrat jednu funkci na vyzdvihnutí, u Garminu by to byl přepočet tempa na rovinu v reálném čase. U Polaru by to bylo počítání kalorií s rozdělením na uhlohydráty, bílkoviny a tuk. U Suunta pak počítání tréninku na stejné trase a kontrolování progressu.

Hill Splitter v aplikaci Polar.:-)

Hill Splitter v aplikaci Polar.:-)

Ostatně, všechny troje hodinky jsou kvalitním sporttesterem a se všemi můžeme sportovat na té nejvyšší úrovni.

Mapové podklady ve všech hodinkách

Konečně začíná být standardem, že sportovní hodinky by měly mít mapové podklady. A na AMOLED displeji je vážně o co stát. Prostě hezké barvičky a kulervoucí detaily. U všech tří hodinek najdeme mapové podklady postavené na platformě Openstreet Maps. Garmin má svou nadstavbu, která podklady dělá detailnější.

Výhodou mapových podkladů je navigace po trase, která je s nimi spojená. Je trošku smutné, že Polar i Suunto mají mapy a nelze se nechat navigovat na určité místo na trase. Toto umí bohužel jen Garmin. Co se týče vytvoření trasy, je zde další zádrhel, Garmin a Suunto mají možnost "přechroustat" jakýkoli GPX soubor, kdežto pro navigaci v Polaru musíte použít Komoot, který má zdarma jen jeden region a zbytek si musíte zaplatit. Otrava? Neskutečná.

A takto vypadají mapy na hodinkách Garmin.:-)

Výsměchem u Polaru zůstává také to, že staré trasy vás hodinky nechají synchronizovat, ale nové už můžete přidat jen z Komootu. Tohle je trošku rána pod pás a hodinky to za mě slušně degraduje.

Vítězem této kategorie je za mě jasně Garmin. Nejvíce možností navigace, nejvíce propracované mapy...

Blbý a blbější a k nim Forerunner

Skrze chytré funkce se nadpis nedal podat jinak. Nejchytřejší funkcí v hodinkách Suunto je přednastavená odpověď na zprávu (Android only), nejchytřejší funkce v Polaru je pouhé přečtení notifikace a Garmin, ten se jen tiše směje nad propastí mezi ním a konkurencí. Je tragikomické, že na Polaru notifikace nejsou v základu ani zapnuté a je zapotřebí je povolit v nastavení hodinek. Suunto dodává alespoň novou funkci "najít můj telefon", takže tleskám, už jsou v roce 2015 u Garminu. Polar s tím přijde tak za 2 roky, tipuju.

Chytré hodinky Garmin  – Nejlepší lifestylové funkce
16.2.2023 - Dominik Hok
Chytré hodinky Garmin – Nejlepší lifestylové funkce

Garmin asi plusmínus všichni známe, ale pro připomenutí, silná stránka Garminu je třeba platba kartou, možnost spojení se Spotify a poslech hudby bez přítomnosti telefonu, obohacení o další aplikace přes Connect IQ a spousta dalších věcí.

Vítězem je opět Garmin? Ano.

Ve fitness funkcích vládne VST

Variabilita srdečního tepu je hitem posledních dvou let, kdy tuto metriku přidává stále více výrobců. Jako první s ní přišel Polar a celkově se dá říct, že Polar je jednička v měření tepovky, její variability a spánku. Garmin tuto funkci pro noční měření představil loni a letos se k hodinkám, co toto ovládají, přidalo i Suunto.

Měření stresu a variability srdečního tepu chytrými hodinkami
12.7.2023 - Dominik Hok
Měření stresu a variability srdečního tepu chytrými hodinkami

U fitness funkcí byste obecně hledali jen málo rozdílů. Dá se říct, že Polar má navíc EKG, ale to nefunguje tak, jak si myslíte, a opět ukáže jen variabilitu srdečního tepu. Pokud bych si ale měl vybrat hodinky, které mi dokážou říct o mém spánku a fungování nejvíce, vybral bych si právě Polar, který je za mě nejdál.

Tak které vybrat?

Konec tohoto souboje se blíží a musím říct, že testování mě hodně bavilo. Vidět, jak se technologie vyvíjí a hodinky jsou čím dál kvalitnější, je prostě super.

Pokud bych měl zvolit jeden model, bylo by to složité. Z těchto tří hodinek bych upřímně vybíral mezi Forerunnerem a Vantagem. A nejraději bych chytré a sportovní funkce z Forerunneru a snímače s fitness metrikami od Polaru. Něco mezi je pak Suunto, které umí od všeho trochu.

Toto je ale jen můj názor, který ostatní nemusí sdílet. Budu rád, pokud mi ten váš napíšete do komentářů níže.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Tomaspřed 168 dny, reagovat
Ahoj a diky za clanek. Je to super si zas pocist. Mam rad tuhle tridu hodinek. Nejsem profi sportovec ale kazdy den se snazim hejbat. Fitko kolo beh bazen. A tak jsem rad kdyz mam prehled jak natom jsem. No a uprimne jsem byl nadseny ze Suunta. Nicmene po 14 dnech jsem je vratil. Jakmile jednou zkusis garmin tak proste nechces zazivat nezmerenou aktivitu, nelogicke propady mereni, nemoznost ztlumit gestem hodinky vecer a pod. Jsou to male veci ale Garmin je stale kral. A klidne ozelim safir a titan ve verzi za 13. Polar ani nekomentuji. Vcerejsi video na quantified scientist zaradil nove polary na uplne dno v mereni srdecniho tepu. Pred nimi jsou amazfit, o huawei ani nemluve. Na co mi jsou metriky, ktere pak vzejdou z nepresneho HR? Skoda. Pokud Suunto v updatu zrychli odezvu v menu a funkci rozsviceni displeje ze 2 vterin na normalnich 0,5s tak jeste zapremyslim. Jinak garmin top. Navic datart umi Garmin epix pro 2gen 47mm za 18tis. Diky kluci za clanek ????
Jirik_Hpřed 166 dny
Polar byl v HR vždy něj. VST měl už v 2012 nebo dříve. Pokud nyní se u některých lidí objevil problém s HR u optiky, půjde zřejmě o specifika jedince, kterou dříve nebo později Polar vyřeší update. Zatím sw Polaru využívá možnosti senzoru minimálně. Ale vím, že na nových aplikacích pracuje i s našimi odborníky. Koneckonců mySASY, asi nej vyhodnocování připravenosti, je české. Garmin bohužel mnoho věcí neměří přesně. Často jde jen o odhady. Síla Garmin je v navigaci. Ale obecně ve lékařských studiích je používán Polar násobně před zbytkem světa.
Tompřed 167 dny, reagovat
udávané hmotnosti modelů v textu a v tabulce nějak nesedí. Jinak super článek!
Matěj Urbaczkapřed 166 dny
Zdravím, Tome. Děkuji za všímavost, přehodil jsem hodnoty Garminu a Suunta.:-))
Tompřed 166 dny, reagovat
Tak super, děkuji za odpověď, tak teď už jen sladit u Suunta ty gramy 69g v textu vs.78g v tabulce a je to cajk :-)
Matěj Urbaczkapřed 166 dny
Složité období teď.:-) V tabulce byla ocel a v textu byl titan.:-))
Rockypřed 166 dny, reagovat
Skvělá práce, díky.
Martinpřed 166 dny, reagovat
Jak může mít Garmin a Polar pro stejném rozlišení a velikosti displeje rozdílné PPI tedy "pixels per inch"? ????
Matěj Urbaczkapřed 166 dny
"Rozlišení displeje je definováno jako maximální počet na něm zobrazitelných pixelů (či obrazových bodů, chcete-li). Uváděno je v počítačové terminologii nejčastěji ve tvaru X × Y, kde X reprezentuje počet sloupců (horizontálně) a Y počet řádků (vertikálně). " "Jemnost – Tato hodnota udává kolik bodů je displej schopen zobrazit na jednom palci. Uvádí se v jednotkách DPI (PPI), nebo také často v bodech na cm2."
Martinpřed 166 dny
Je to elementární matematika základní školy. Úhlopříčka displeje je 1,4". Displej je kružnice vepsaná do čtverce o straně 454 px. PPI spočítáme jako 454 / 1,4 = 324. Pokud jsou v tabulce správná rozlišení a úhlopříčky displejů, mají všechny modely naprosto shodné PPI.
Pavelpřed 165 dny, reagovat
Ty Garminy mají výhodu i v tom, že jsou vcelku hezké a tenké a tedy na denní nošení. Suunta vypadají jak nářadí, Polary už mají zase 1,5 cm tloušťky a to je na menší nebo střední ruku dost.
Mirapřed 165 dny, reagovat
Nechápu, že že ani nejnovější vlajková loď polaru opět nemá možnost uložit hudbu do hodinek a z něj přehrát, to prostě ne , jsem příznivec polaru protože mě jde hlavně o přesném měření , ale příště prostě garminy pokud Polar nevyřeší tu hudbu.
Sallmipřed 164 dny
Hudba je asi to poslední, co by mne při výběhu v lese zajímalo. Vlastně ne, byla by pro mne přímo obtěžující.
Jirik_Hpřed 163 dny
Platby jsou dobre. Ale hudba - když mám aktivitu, buď se věnují přírodě nebo naslouchání těla. Lidé mající sluchátka s omezeným vnímáním okolí - to není nejlepší varianta.
Vykukpřed 160 dny
Hudba v hodinkách je nesmysl kterou nemůže normální sportovec používat
Přemekpřed 102 dny
Garminy nejen přehrávají hudbu do sluchátek, ale říkají Ti kilometry, tempa a u strukturovaného tréninku i tréninkové pokyny, když jsi mimo zónu a tak dále. Fakt žeru, když na mě hodinku mluví :-)
Jirik_Hpřed 163 dny, reagovat
Co mo chybí v těchto recenzích a co mají některé zahraniční - je znalost toho, co vlastně hodinky měří, jak přesně a jak to interpretují. Není HRV jako HRV. Spánek je jen spánek, není popis stavu tela. Co je ANS, jaké jsou stavy ANS, kdy je ANS připravena a na jaký trénink, to prostě spánek sám nerekne. A VST? Průměr VST je pěkná věc, ale je to, jako bychom motor auta posuzovali jen podle průměrné rychlosti. Ale motor má momentovou charakteristiku, spotřebu, max výkon, optimalni otacky. Ale lidí tomu nerozumí a žerou, co jim někdo naserviruje. Pak Garminy nevycházejí tak dobře, protože často jen odhadují, nemají odkryté některé algoritmy k ověření toho, co vlastně říkají. Tady mají Polary jednoznačně navrch. Ovšem jsou parametry, kde zase Garmin je lepší. Pro opravdu seriozni sportovani je v některých ohledech lepší Polar. V3 az se doladí systém. Garmin jsou zase lepší jako klasické chytré hodinky. Placení, navigace, to jsou silné stránky. Se Suutem nemám zkušenosti, takže zde nekomentuji.
Tompřed 161 dny, reagovat
Jirik H. Mas pravdu. Predsedo. Taky bych chtel vsechno vysvetlit, abych presne vedel. Pamatuji jak jsme s kolegou resili nocni variabilitu tepu. Co znamena, jak ma litat atd. A uprime kdyz na me neco leze poznam driv nez vyleti teplota apod. Proto jsem i psal uz nekolikrat ze me garmin zacli vadit jak menuen honili jak nadmutou kozu. Mas stav treninku denni dole, mas dlouhodobe pretrenovano, do kopce kvalita na hovno, spanek v cervenym, atd atd. A pak kouknes na web kterej porovna 70 hodinek a garmin prumer. Za skoro 30tis. To vic me ted bavili huawei s jejich kalorickyma tabulkama kde nemas jen proteiny, tuky atd ale proste jednoduse kalorie a rucicka ti celej den ukazuje jak natom jsi, lita sem a tam podle aktivity a jidla co zapisujes. Cervena- zelena. Jednoduchy. Kolik mam mit bilkovin cca vim a stejne tak pomer tuku a cukru. Takze tak. Nemluve o tepovce huawei. Paradoxne kvalita.
JirikHpřed 160 dny
No Polar ukazuje, co se jak podílí na krytí spotřeby energie. Kolik z tuků, z cukrů a bílkovin. To nesouvisí s tím, co má člověk jíst. Ale z budováním základu - metabolismu tuků. Aby energii tělo primárně čerpalo z tuků a až pak z cukrů. Proto je ta informace velmi důležitá. Viz kniha Tréning podle tepové frekvence.
Tom(tenprvní)před 159 dny
tak jedna věc je co ty číňani ukazují a druhá věc je jak jsou ty hodnoty (bílkovin atd.) relevantní .. stejně to bere z nějakého obecného průměru podle max TF 220-věk a to je poté stejně údaj úplně o ničem
Jirik_Hpřed 158 dny
Není pravdou, výpočet je komplikovanější. Musi být, z vlastní zkušenosti.
miraspřed 159 dny, reagovat
Moc diky za srovnani! Zajimaly by me 2 veci a to zda jsi zkousel soucasne pouzit hodinky pro vypocet hodnoty VO2 max a pripadne jak se hodnoty rozchazely a druha vec zda jsi zkousel nosit soucasne hodinky na spani a jak se ti rozchazely s hodnocenim spanku?
Matěj Urbaczkapřed 159 dny
Ahoj, ta hodnota VO2 Max je stále jen odhad v hodinkách a dohadovat se mezi sebou, jestli je číslo relevantní nebo ne je docela nesmyslné. Suunto je úplně mimo skrze tepovou frekvenci a Polar je většinou o něco výše než Garmin. Beru to spíše jako hodnotu, která se někde zafixuje a člověk může sledova trend, jeslti klesá nebo stoupá. Na tohle je určen zátěžový test. Druhá otázka je podobného rázu, Garmin a Polar má asi nejshodnější měření, Suunto sem tam odstřelí, ale jestli jsou hodnoty relevantní by opět potvrdila jen spánková laboratoř, do které nemáme přístup. Ale čím dál více tam chci, abychom tu přesnost vyzkoušeli.:-)
Jirik_Hpřed 155 dny
Hodnocení spánku podle zahraničních studií má nejlepší Withings do postele. Nositelná - WHOOP, Apple, pak Polar, horší Garmin. Ten je ve spánku a i v dalších měření slabší. Ale z nepřesných dat toho nejvíce počítá. Takže tak.
miraspřed 159 dny, reagovat
to Matěj Urbaczka: Super, moc diky za odpoved!
Prochypřed 158 dny, reagovat
Zdar. Dneska mi dorazili Polary domu. Zejtra rozbalim a otestuju. Jsem zvedavi. Jak 965 tak Race jsem mel a tak jsem zvedavi jak dopadl Polar. Tesim se. Dam vedet :)
Chorchepřed 157 dny, reagovat
Ahoj, uvažuji o povýšení stávajících Polar Vantage M2. Netrvám nutně na značce, ač jsem si vcelku zvykl na její specifika. Každopádně jde mi o přesné měření tepu a s tím i spojených zdravotních matrik v kombinaci se sporty (chytré funkce využiji minimálně).Z hlediska sportů se věnuji jen na úrovni hobby -basketbalu, volejbalu, běhu, jízda na koloběžce, na kole, svižná chůze kopec nekopec, pěší turistika..Většinu sportů absolvuji s hruďákem a hodinkami na ruce, v podstatě je nesundám z ruky vyjma nabíjení. Které z trojice hodinek by byl smysluplný upgrade i ve vazbě z hlediska delší výdrže než stávající? Případně nějaký nápad na jiný model hodinek? Před časem mě zaujaly hodinky Amazfit Falcon, ale po těch jako by se slehla zem, obecně u Amazfit na mě působí nepříliš kvalitně přesnost senzorů (hlavně tepák,který beru jako klíčový senzor). Díky moc!
Matěj Urbaczkapřed 155 dny
Ahoj, pokud bys zůstaval u značky, tak jednoznačně Polar Vantage V3, kde se konečně o něco zvedla výdrž baterie. Pokud bych opouštěl značku, mrknul bych se na v článku zmíněné Forerunner 965 nebo pak tranflektivní náhradu – Forerunner 955. Z hlediska přesnosti jsou na tom podobně, mají delší výdrž baterie a více chytrých a možná i sportovních funkcí.:-)
Chorchepřed 154 dny
Ahoj Matěji, děkuji za názor. Po čtení různých recenzí a názorů se čím dál více přikláním k těm V3. I s ohledem na to, že i hruďák mám od Polaru - H10. Ten tedy začal zlobit, po 2,5 letech po hodině aktivity spadne na nulu a odpojí se, opakovaně - někde bude chyba, nemáš zkušenosti, kde by mohla být chyba? Baterie nová..
Matěj Urbaczkapřed 153 dny
Ahoj, co se týče pásu, tak je za mě asi nejlepší na trhu, ale taky mi vydržel jen rok a půl souvislého používání. Mně teď umírá po 15 minutách. Nevím, kde je problém.:-( Zkusil bych možná připojit k appce, jestli nebude nějaká aktualizace pásu.
Pavelpřed 155 dny, reagovat
Ahoj, tak jak si V3 vede ve srovnání s 965?
Prochypřed 154 dny, reagovat
Ahoj. Me se Polary docela zacali libit. Ale mam to trochu jinak nez asi vetsina lidi. Vystridal sem toho hodne a to jen proto ze me bud vadila velikost hodinek. Bud male a nebo velke a tezke. Jakmile me necim hodinky nastvali viz preruseni treninku, omylem zmacknute tlacitko zapestim a vypnuti nebo cokoli tak jsem hned hledal jiny. Watch ultra jsem mel jen diky vzhledu a konektivite. Kdyz vidis jak to zobrazi fotky co ti posila mlada do telefonu a nebo si jimi odemknes macbook tak to je ok a nechces o to prijit. Jenze pak zkusis fakt sportovni hodinky a zkousis co ti sedne. Garminy pecka a myslel jsem si ze bez toho uz nemuzu bejt. Ale asi sem vymek a ta jejich zamerenost jen na vykon me zacla po case stvat. Proste uz mi neni dvacet ani tricet abych honil jen vykon. No ale k Polarum. Jsou super. Lehke na ruce. Zajimave materialy. Nemam pocit ze jsou dokonale ale to jsem ani necekal. Nicmene me nicim nestvou. Nejsou tak kolotocarske jak jsem myslel z videii. Mam ty bile ale protoze jine nebyli. Uz mam objednane cerne. Nasadit zeleny reminek a super. Nejvetsi prekvapeni ale je v metrikach. Asi to bude i tim ze je to pro me neco noveho ale libi se mi ta moznost si udelat test regenerace nohou, pak vyklus, chuze, ortostaticky testv leze doma atd. Pak mrknes do aplikace a po trech nocich uz to tam na tebe vyskakuje jak spatne spis, co by sis mel dat za trenink a doporuceni na cviceni a tak. Je toho docela dost. Tyden je mam a stale objevuju nove veci. Nejvetsi pecka je ze ikdyz si je dam na fest tak me nevadi. Je to materialem samotnych hodinek i reminku. Tepovka se zda byt presna. Zatim nepozoruji po upgradu softweru propady a nesmysli. Spanek meri super. Mel jsem jednu noc apply a huawei oboje jsou dobry a nezklamou. Polary ale dle me presnejsi a i podle toho jak se citim opravdu ja po spanku mi prisli lepsi. Vypada to ze si je necham opravdu delsi dobu. Kdyby neco ptej se.
Rockypřed 154 dny
Přepokládám, že píšeš o V3? Co to bylo za Garminy?
Chorchepřed 154 dny
Ahoj, tak to jsou moc pěkné postřehy a úhel pohledu. Mám to nastaveno podobně v tom smyslu, že nepotřebuju hafo chytrých funkcí, ale spíše sportovní hodinky, nicméně zrovna tak nepotřebuju honit sportovní výkony, spíš se udržet ve stavu, kdy poločas rozpadu vlastního těla není hned na pořadu dne. Takže člověk asi i více sleduje svoje zdraví více než ve dvaceti. neříkám, že by nepotěšila možnost platit hodinkami, ale to nevnímám jako jejich podstatu, stejně tak poslech hudby. Starší Polary mám, takže jejich metriky v mnoha ohledech už mám osahané a ten monitoring spánku mi dlouhodobě odpovídá tomu, jak se cítím, takže sedí i doporučení, jakou vyvíjet aktivitu.Kdybys měl porovnat kdybys měl porovnat garminy FR 965 s V3, je něco, co Tě u jedné či druhé značky vysloveně nadchlo/zklamalo? Zkoušel jsi už u V3 navigaci (bez toho bych se zase obešel - běhám jen pro srandu po okolí, na pěší výlet jde i mobil)?Řemínek mi taky vyhovoval, když odešel, tak jsem zkusil nylonový a ten je taky pecka.Díky.
Janpřed 146 dny
Ahoj, myslíš Huawei GT4 nebo nějaký jiný model? Děkuju
Prochypřed 145 dny
Ano GT4 super hodinky
Prochypřed 154 dny, reagovat
Ahoj. Garminy 965 jsou za me skoro dokonale hodinky. Mozna i fakt nejlepsi pomer cena/vykon. Libili se mi, pusobi hodnotne a ne jako 265. Jsou i prijemne na ruce. Pak jsem zkusil ale epixy pro s novim tepakem a koukal jsem blazen ze ty 965 maji slabiny kdyz mas treba nahlej pokles vykonu, behas sprinty a nebo cvicis kruhovej trenink. Nejak jim trvalo nez se tep srovnal. Takze sem to zacal sledovat a zaclo me to vadit. Jinak proti nim nemam pul slova. Spis jak sem psal jsem zacal mit problem s tim jak me nebavi furt dokola drzet kratkodobou zatez vuci dlouhodobe. Kdyz s malim malo spim, po nocni, nemocnej a pod. Porad jsem zacinal od znova. U Polaru nemam zkusenosti a je mozny ze moje nadseni opadne. Nicmene je pro me polar min invazivni a nedrti me tolik do akce. :D. Hodinky pro babi :D. Ne vazne. Pritom si v ty jejich aplikaci dost poctes a zjistis veci zas trochu v jinem kontextu a uhlu pohledu. Viz dneska. Spatnej spanek, mladej je marod a chrchla v noci. Rano mi hodinky sice reknou ze cas spanku kratkej, ale muzu dat slabsi trenink a jeste doporuceni a to jak slovni v apce, tak konkretne v hodinkach jak silovej tak beh. Drzte se v nejnizsi tepove hladine, a podobne. Nevim, mozna nad tim moc premejslim, ale jak rikam. Zaclo to uz tim jak si je nasadis a neotravujou te, necejtis je a pritom to nejsou plastaky laciny. Bavi me si v praci sednout a udelat par testu. A jak pise Polar, cim vic o vas vime tim vic vam muzem davat doporuceni. Mozna je to placebo a po trech mesicich me to prestane bavit. Kazdopadne ted z nich mam dobry pocit. Narovinu mam nejradsi vzhled novych Suunto Race, ty miluju jak jsou drsny, jak tady nekdo psal, ze vypadaji jak nářadí. To ano ale pritom te taky nevadi na ruce. No, ale ten jejich pomaly system a obcas vypnuti hodinek.
JirikHpřed 145 dny
Nucení do vyšší zátěže je problém a nedostatek. Polar aspoň ukazuje, jak si člověk buduje základ - tukový metabolismus. Bez základu mít vyšší zátěž může být škodlivé. Nicméně vyšší zátěž je problém, pokud člověk hlasitě dýchá, dýchá nosem. Tím si v dlouhodobém časovém horizontu škodí. Proto nejdříve základna a vybudovat si dechový vzorec, aby nikdy člověk nemusel hyperventilovat.
Jardapřed 116 dny
Čerpám z toho, že mám Polary M430, pořízené, abych zjistil, zda pro mě má sporttester smysl (40+, boj s nadváhou => jízda na kole = zbraň, nejdostupnější snímač na zápěstí, jinak bych měl V800). No, mám je 6. rokem a nedám na ně dopustit (i díky návazné aplikaci), ale rozhlížím se už kam dál. Kolem mě v rodině frčí Epox, Fénix apod. (ale nehýbe se nikdo z těch, co je mají, ale kocovinu poznají - stamina je na druhý den "po akci" mizerná a o to jde, že). To Polar asi nemá. No, rád bych zůstal u Polaru, ale jsem fakt na vážkách. Cílím na V3, popř. třeba za rok na nové grit xyz - bo design a ekg (v3 tím ekg a mapami otupily můj zájem o aktuální grit x), vnitřek bude ale časem nejspíš to samé co V3. Je ten Komoot opruz, čekal bych, že si v seznamu (mapy.cz) nacvakám třeba nějaký okruh a pak to nějak do hodinek dostanu, V2 to myslím uměly. Umí to nějaké použitelné věci na mapách, když se cestou z hospody nebo v neznámém prostředí ztratím? :-) Materiály OK? Já kdysi koupil bílou verzi a netrvalo dlouho řemínek šel do žluta. Náhradní taky. Synchronizace dat je rychlá, nevypadává či netrvá dlouho? V3 má vystouplý displej, že? Není to koledování si o průser, to asi moc chránit ani výrobky z druhovýroby moc nepůjde, ne? Pracuje se s tím ekg v aplikaci nějak, nebo je to jen vábnička typu "to ani garmin nemá, jen apple", ale jinak k ničemu? díky za praktické postřehy.
Frantapřed 131 dny, reagovat
SUUNTO a tepovka. Mám Suunto 9 Peak a měření tepu je také občas mimo. Pro mě ale existuje jedna drobná změna a tepovka je změřená správně! Stačí hodinky při sportu nosit tak tři centimetry výše na ruce. Místo 160 pak najednou tepu jen 130. Pocitově to je opravdu jen 130.
JirikHpřed 131 dny
Jedině porovnání s pásem. Je pravdou, že takto umístěný opt. snímač často měří přesněji. Ale z vlastní zkušenosti vím, že jsou situace, kdy i takto selhává.

Hodinky zmíněné v článku

13 990 Kč (doručíme do 7.5.)
14 990 Kč skladem
Novinka Únor
10 960 Kč skladem
Novinka Únor
10 960 Kč skladem
Novinka Únor
Rozbalené, sleva 3%
10 631 Kč skladem
Rozbalené, sleva 3%
14 540 Kč skladem
10 960 Kč nedostupné
14 990 Kč nedostupné
Zobrazit další
Rozbalené, sleva 3%
12 988 Kč nedostupné
Rozbalené, sleva 3%
12 600 Kč nedostupné
Rozbalené, sleva 3%
12 600 Kč nedostupné