» Blog » Soutěže

SOUTĚŽ: Jakým testům máme podrobit hodinky? Za tipy rozdáváme řemínky Hirsch

Tagy: Soutěže | Klasické

Agáta Vřeská | 12.1.2022 | 1 MIN | 28x komentář

Soutěž byla ukončena

Zanechte nám e-mail a už vám žádná soutěž neunikne.

Prohlédněte si následující soutěže

Tak jsme uvažovali, co se pustit konečně do pořádného testování? Výdrž luminiscence, voděodolnost, které hodinky vydrží i pobyt v mrazáku... A přesně s tím chceme pomoct. Ty nejlepší nápady oceníme řemínkem Hirsch Toronto dle vlastního výběru.

Soutěžní otázka zní:

Jaké testy klasických hodinek byste chtěli vidět? Co by vám pomohlo třeba při výběru? Nebo jaké crash testy by vás prostě a jednoduše bavilo sledovat, třeba na našem YouTube kanále?

Pište do komentářů co vás napadne, ale samozřejmě... Trochu realisticky. :)

Co můžete vyhrát:
6x řemínek Hirsch Toronto dle vlastního výběru

Řemínky Hirsch: 5 důvodů, proč chtít kvalitu a ne jen spotřební zboží
10.4.2020 - Agáta Vřeská
Řemínky Hirsch: 5 důvodů, proč chtít kvalitu a ne jen spotřební zboží

Termín soutěže:
Soutěž probíhá v termínu od středy 12. 1. do neděle 23. 1. 2022

Co nezapomenout?
Uvést svůj e-mail! Bez něj vás nemůžeme kontaktovat ohledně případné výhry. :)

Kdo vyhrál?

Řemínek poputuje k Honzovi J., Mirkovi D., Jiřímu V., Lukáši F., Ondrovi a panu Bartošovi. Děkujeme ale všem za dobré tipy! :)

Výherci minulé soutěže

V minulé soutěži jsme odběratele našeho newsletteru obdarovali dárkovým poukazem v hodnotě 500 Kč. A generátor čísel vybral tyto šťastlivce: Aleše K., Editu S., Jirku B., Josefa N., Tatianu D. a Lubomíra P. Gratulujeme. :)

Komentáře

Zdeněkpřed 835 dny, reagovat
Dobrý den, mě by zajímala voděodolnost u hodinek Casio. Pokud je na hodinkách uveden údaj Voděodolné do 200 metrů, zda jsou opravdu voděodolné do 200 metrů nebo zda výrobce práší.
Petrpřed 833 dny
..50M, 100M, 200M.. neznamená, že hodinky vydrží v reálných metrech! Je to podle laboratorní hodnoty tlaku vodního sloupce. V reálu se ve vodě mění tlak pohybem vody (ruky),.. Ale Casio toto zvládnou i v reálných podmínkách viz testy G-shock. Např.: https://www.youtube.com/watch?v=G-xDKJSYH34
Jan Ječnýpřed 835 dny, reagovat
přidejte hodinky mezi prádlo v automatické pračce ... kdo má malé děti...ví, o čem mluvím :)
Robertpřed 807 dny
:D :D :D :D :D
Jurispřed 835 dny, reagovat
Ja obcas rad sleduju co nektere hodinky dokazou zvladat... nektery jdou hodit z 5teho patra, zmrazit do ledu, rozmrazit a porad funguji, ale nikdy sem nemel rad takove ty testy, kde se produkt uplne znici a nefunguje(to me prijde plytvani a zbytecne niceni)... znicit se da vsechno a neco proste rozbit zpusobem jak by to nikdo nepouzival neni pro me zadny prinos. takze za me pokud neco hodinky maji vydrzet je fajn ukazat ze to vydrzi, ale je zbytecne chodit az za hranice a hledat jestli se "rozflakaji" padem z 5teho nebo az ze 7meho patra a podobne. jinak hodinky se daji protahnout nejakym zavodem typu Spartan race nebo pri jinych zajimavych sportech. kazdopadne pokud jde o klasicke hodinky tak tam asi by bylo zajimave udelat video jak spravne zachazet s korunkou a jak ji zasroubovat spravne aby stale tesnily. ja sem jednou dotahoval koruknu silneji aby se dovnitr nedostala voda a utrhl sem zavit...
Miroslav D.před 835 dny, reagovat
Já navrhuji testovat hodinky v situacích, které mohou nastat v reálném životě. Jeden z příkladů, který by mě zajímal (a myslím i spoustu dalších lidí) je test hodinek v prostředí wellnes, sauny. Jestli vydrží výřivku, pak finskou saunu s následným teplotním šokem v podobě skoku do ochlazovacího bazénku. Dále jestli vydrží v parní lázni....
Jurispřed 835 dny
Ja sem v saune byl jen asi dvakrat, ale z fyzikalniho hlediska nemusi si clovek sundat vsechny sperky a cokoliv kovoveho? v te saune se kovy zahrejou rychle a zacnou palit. vzduch tolik nepali protoze nevede teplo tak dobre a vlastne je vetsi hotko az kdyz se vzduch zvlhci parou atd. jako napad asi dobry, ale opravdu nekdo realne nosi hodinky do sauny? do virivky asi jo, ale sauna nevim
Martin Hofmannpřed 835 dny, reagovat
Do sauny si bere hodinky pouze blb....
Romanpřed 835 dny, reagovat
Dobrý Den . Zajímala by mě recenze hodinek Traser P68 Pathfinder Automatic Blue Nato. Děkují Roman Ch.
Pavelpřed 835 dny, reagovat
Mne by vazne zajimalo kolik vydrzi stezejka, kdy se vytrhne. Napriklad lezu po skale, strome, nebo u nejakeho sportu se zachytim. Zkusit to realne nebo nasimulovat. Diky moc za reminek :) zdravim.
Jiri Vlcekpřed 835 dny, reagovat
Pridavam se k Miroslavovi, tech testu vychazejicich z fungovanim v realnem zivote je opravdu dost, hazet hodinky z ostravske radnice netreba. Zajimaly by me testy hodinek na vlhkost a teplotni rozdily, cili sauna / para / ochlazovaci bazen. Jak je to se skoky do vody, napriklad sipka ze 3 metru. Kdy staci 10 ATM, kdy uz je potreba 20 ATM, zda pomaha sroubovaci korunka, etc. Co dela s vodeodpornosti prime setkavani se se snehem, napr. behem zimnich sportu. To same naopak v lete, kdy jsou hodinky na primem slunci, a nasledne s nimi clovek jde do vody. Druha cast by se mohla venovat mechanickemu namahani, takze napriklad jak ktere typy hodinek (quartz / mechanika) reaguji na otresy napriklad pri jizde na silnicnim nebo horskem kole, jak jim vadi otresy behem chuze s trackovymi holemi. Jak moc hodinkam vadi napriklad pady behem lyzovani. Budu se tesit na dalsi zajimavy clanek.
Robertpřed 807 dny
To je docela dobrý seznam podnětů k testování!
Pavelpřed 834 dny, reagovat
Rád bych viděl hodinky testovat k jejím maximálním možnostem i lehce přes to znamená tlaková zkouška přes limit Skouzká nárazu klasické hodinky sou na to citlivé i teplotní extrémy kdy je to únosné kdy US ne ,skouska sklíčka kdy a co to poškrábe co vydrží řemínek respektivě stěžejka v tahu jo ukázat co a jak když je dáme k magnetu spoutá lidí si to neuvědomuje.
Bohuslav Kolaříkpřed 834 dny, reagovat
Mne by též zajímaly reálné testy ze života. Odolnost hodinek, skla, řemínku při padu na zem z výšky 1,5 metru(při sundavaní/nasazení) a to na kostkovou dlažbu, kachličky, asfalt s drobným kamením. Dále pak nárazu odolnost při “klepnutí” o fura(rám dveří). Orositelnost při změně teplot venku -28( ano u nás je tak zima) a následně přechod do tepla +22 a naopak. Mazlíčko-odolnost: když pes se pokusí sežvýkat řemínek. Chemicko-odolnost: doma SAVO atd. při mytí.
Ondřejpřed 833 dny, reagovat
Dal bych to na týden na test na stavbu různým profesím - železáři, betonáři, zedníci.... Extrémní letní teploty - střechaři, lešenáři. Voděodolnost u instalatérů a topenářů...
Václav Novákpřed 832 dny, reagovat
Dobrý den, mě by také zajímaly testy v reálném prostředí. Voděodolnost, paro-odolnst nebo sněho-odolnost je zajímavá věc. Otřesy jasně. Ale co magnetická se odolnost? To je snad nejbežnější ohrožení mechanických hodinek. Ale jak velké? Co konkrétně hodinkám už neudělá dobře, např. jak blízko je můžu dát k mobilu a jak moc je to znepřesní. Jasně hodinky to nezničí, ale pro někoho komu záleží na přesnosti hodinek, to může být zajímavé.
Mojmírpřed 832 dny, reagovat
Jako, že by jste simulovali náraz o futra pádem 1 kg ocelové koule z výšky 10 cm na sklíčko? 1 kg vychází jako redukovaná hmotnost předloktí a ruky 183 cm vysokého a 75 kg vážícího člověka do místa zápěstí vůči loketnímu kloubu. Volným pádem z 10 cm dosáhne koule rychlost chůze 5 km/h. To jsem zvědav, které sklíčko by to přežilo?
Josef Kubelkapřed 832 dny, reagovat
Jak jsem četl v jednom komentáři, do sauny mě zatím ještě si vzít hodinky opravdu nenapadlo.Velice ale často při koupání odložím hodinky na okraj vany a už mi spadly do vody. Zajímaly by mě tedy nějaké testy voděodolnosti a to i hloubkové, protože se jezdím potápět do moře a zapomenu si je třeba i sundat ( to se stalo manželce :-) ).
Tomášpřed 831 dny, reagovat
Ahoj. Zajímala by mě výdrž safírového sklíčka při hrubém tření hodinek o tvrdou..žulovou skálu. Takhle jsem jedny hodinky se "Safírovým" sklíčkem, při lezení v horách odrovnal. Díky.
Jiřípřed 830 dny, reagovat
Dobrý den, mě by zajímala odolnost různých sklíček. Například plastové x minerální (+ gorilla Glass) x safírové. Hlavně jestli se vyplatí připlácet, nebo radši koupit hodinky s vystouplou lunetou.
Lukášpřed 829 dny, reagovat
Dobrý den. Zajímalo by mě jaký maj vliv na chod hodinek rázové vlny a otřesy, které vznikají zejména při střelbě z krátké zbraně. Děkuji
bí-bípřed 828 dny, reagovat
Vzpomínáte na dobu, kdy hodinky byly rozbitné - tedy odolnost 0. Človíček si je chránil, nekoupal se s nima, nelezl na hory, nic nedělal co by je mohlo rozbit. Važme si toho co máme ! Nechtějte stále víc! A když chcete vědět kolik je hodin, digitalky za 50,- ukazuji stejný čas.
Jurispřed 828 dny
To, ze nekdo chce vic neni spatny. jen diky tomu ze celkove svet i ekonomika pohybuje. neni to jen o hodinkach... samozrejme kdo chce at si koupi hodinky za 50 korun :) kazdy ma jiny vkus. ale dnes hodinky dokazou ukazat smer, zmerit teplotu okoli, predpovedet bourku, smerit srdecni tep pripadne i odhalit problemy se srdcem atd. Hodinky muzou byt nadherny kus s mechanickym strojkem ktery vydrzi dlouhe roky, nebo to dokaze byt sikovny odolny pomocnik pro preziti v prirode. bylo by skoda zaseknout se jen na digitalkach za 50. jinak to, ze hodinky neco vydrzi neznamena ze se k nim clovek chova jako prase. Ja mam par hodne odolnych hodinek a stejne se k nim chovam slusne a zbytecne je nenicim nejakou neopatrnosti, ale vim ze kdyz bude potreba tak vydrzi...
K.B.před 826 dny, reagovat
Hodinky na ruce při střelbě ze samonabíjecí brokovnice a to náboji buck shot magnum 12/76 - velikost broku 8,4mm ;-)
Jurispřed 826 dny
wow to by byl i test reminku :)
Jiřípřed 826 dny, reagovat
Dobrý den, sice už jsem jeden nápad psal, ale napadlo mě ještě porovnání ochranné sklo x fólie.
Bartoš007před 824 dny, reagovat
Přidávám se k výzvě podstoupit hodinky reálným situacím: 1. pády - srovnání mechanika vs quartz ve stejné cenové kategorii stejné i různé značky. 2. otřesy - s hodinkami děláme běžně různé sporty, tenis, terénní jízda na kole, střelba - vadí to mechanikám? 3. magnetismus - četl jsem vaše články a je to zajímavé, ale v praxi? reálné situace a vliv na přesnost by mě fakt zajímala 4. Luminiscence - třeba od Seika se dost vychvaluje, ale fakt je tak dobrá? ve srovnání se švýcarskou u podobných hodinek? 5. Sklíčka - poškrábání v reálných situacích. minerál vs Hardlex, safír vs minerál se safírovou vrstvou apod. 6. Teplotní změny - to už tu zaznělo hodně krát, třeva ve vířivce, kdy je to v pohodě a kdy už ne? Teplotní skoky? 7. Povrchové úpravy hodinek - známý si chtěl koupit Hilfigery s modrým povrchem, já bych do toho nešel Za jak dlouho se ta barva odře, jak to mají různé značky? 8. Poškrábání - četl jsem kdysi váš článek o supertitaniu, tak by mě zajímalo, zda je fakt odolnější vůči poškrábání než ocel. A celkově zda některé značky mají odolnější povrch vůči poškrábání než jiné 9. srovnání hodinek dvou značek ve stejné ceně a stylu, které byste podrobili stejným testům. protože je jasné, že nemůžeme srovnávat gshocky s tissotem Určitě nebude snadné přijít s férovými testy, ale myslím, že je to dobrý nápad, tak hodně zdaru ;)
Marekpřed 718 dny, reagovat
Ja by som rád videl objektivizovaný test hodnotiaci pánske hodinky podľa ich vplyvu na dámske publikum - či už z pohľadu pomôcok na meranie času zorientované alebo úplne laické... nakoľko ktorý kus zvyšuje alebo neovplyvňuje skóre nositeľa u dám :) Pracovný názov navrhujem BH faktor (baliacohodinkový).