» Blog » Soutěže

Soutěž o hodinky Swatch. Kolik je hodin?

Tagy: Soutěže

Agáta Vřeská | 25.11.2020 | 2 MIN | 19x komentář

Soutěž byla ukončena

Zanechte nám e-mail a už vám žádná soutěž neunikne.

Prohlédněte si následující soutěže

No přece Mravenec a puntík. Perfektně čitelné hodinky to úplně nejsou, že? Ale které hodinky toto kritérium splňují? Hledáme podmínky pro definici: Dobře čitelné ručičkové hodinky. Jak by (podle nás) naopak vypadat neměly napoví výhra: Swatchky s mravencem.

Jak můžete hodinky získat?

Připravujeme článek, který představí "NEJ dobře čitelné a zároveň elegantní dámské/pánské hodinky". A došlo nám, že ještě nikdo přesně nedefinoval, jak takové dobře čitelné hodinky vypadají. Každý nějak tušíme, ale jak by zněla přesná definice pro "dobře čitelné analogové hodinky"? Myslíte, že víte, jak by měly takové hodinky vypadat? Pak nám to stačí napsat do komentářů a hodinky s mravencem můžou být vaše!

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA:

Jaké podmínky musí hodinky splňovat, aby byly perfektně čitelné?

O co soutěžíme:

Hodinky Swatch s mravencem. Jak mají vypadat skvěle čitelné už vědět budete, tak se hodí mít doma nějaké, kde čas na první dobrou přečte jen málokdo ;).

Termín soutěže:

Na soutěžní otázku můžete odpovídat do komentářů pod tento článek od středy 25. 11. do pondělí 7. 12. 2020. Odpovědi zaslané po tomto datu nebudou zařazeny do soutěže. Z odpovědí vybereme takový komentář, který podle nás nejlépe obsáhne všechna kritéria pro dobře čitelné analogové hodinky. Na nového majitele čekají hodinky Swatch, které sice moc dobře přečíst nejdou, ale radost určitě udělají. Nezapomeňte uvést svůj e-mail, na který vás v případě výhry kontaktujeme.

Soutěž ukončena. S odpověďmi jste si dali skutečně záležet, moc děkujeme. Vaše postřehy nám pomůžou lépe uchopit téma dobře čitelných hodinek. A výherce? Toho oznámíme v příštím e-mailovém newsletteru, na který se můžete těšit 9. 12. 2020 spolu s novou soutěží. :)

Ať vám žádná soutěž neunikne

Dvakrát do měsíce soutěžíme o nové hodinky a další dárky. Někdy výměnou za správnou odpověď, někdy stačí být jen přihlášen k odběru našeho e-mailového zpravodaje. Nechcete o žádnou soutěž přijít? Stačí se přihlásit k odběru a o všem budete vědět jako první.

Výherce minulé soutěže

V předchozí soutěži jste nám dávali tipy, co byste chtěli zlepšit na našem magazínu Hodinek 365. Sešlo se tam hodně zajímavých komentářů a inspirace. Za všechny nápady moc děkujeme. A kdo vyhrál nové hodinky Invicta Disney s Mickey Mousem? Šťastný los padl na pana Milana Balogha. Gratulujeme a ať Mickey dělá radost. :)

Komentáře

Romanpřed 1220 dny, reagovat
Dobrý den, u hodinek z hlediska čitelnosti preferuji kontrast mezi světlým číselníkem a tmavými ručičkami. Díky. Buďte zdraví. R
Eliška Měrkovápřed 1094 dny
Dobrý den, Romane. Děkujeme Vám za pěkný a užitečný komentář, který jsme použili v článku o dobře čitelných hodinkách. Ten již najdete na našich stránkách. :)
Michaelapřed 1220 dny, reagovat
Nejčitelnější hodinky jsou jednoznačně typické potápky, například želvy od Seika. S problematikou jestli zvolit světlý ciferník a tmavé ručičky nebo tmavý ciferník a světlé ručičky nemám pořád jasno, protože každé jsou čitelnější za jiných podmínek. Skvělé čitelné jsou také letecké hodinky, pokud nemají zbytečné subciferníky, např. IWC Mark XVII. Za mě osobně ale pořád vedou potápky, minimálně kvůli silnější lumi, která pomůže ve tmě.
Filippřed 1220 dny, reagovat
Když chci dobře čitelné hodinky, tak nevybírám z “módních doplňků”, které spíš doplňují outfit, ale vyberu takové, na které se stačí jen letmo podívat a hned vím, kolik je hodin. U analogových je to dobrý kontrast mezi ručičkami, lunetou a jednotlivými dílky. Ať nesplývá ručička s jinými vzory a nebo ať není vzhled hodinek příliš abstraktní (bez ukazatelů číslic nebo aspoň piktogramů). Když chci vědět aktuální čas, není vhodné luštit to z nich dlouhým upřeným pohledem, protože vám pak uteče svět okolo. :-)
Eliška Měrkovápřed 1094 dny
Dobrý den, Filipe. Děkujeme Vám za pěkný a užitečný komentář, který jsme použili v článku o dobře čitelných hodinkách. Ten již najdete na našich stránkách. :)
Tomáš Bednarzpřed 1220 dny, reagovat
Antireflex a dobrá luminiscence, to dá rozum :)
Robertpřed 1220 dny, reagovat
Dostatečná velikost ciferníku (dle počtu dioptrií nositele), jednoduchý ciferník bez nápisů, chronografů nebo dizajnové grafiky, jasový (ne barevný) kontrast mezi ručičkami a plochou ciferníku (lépe tmavé ručičky na světlém ciferníku než naopak), dostatečně silné/široké ručičky, matný povrch ručiček, jasně vyznačené pocize celých hodin + jemnější dělení na minuty, minutová ručička dosahující až na vnější okruh značení hodin/minut, arabské číslice hodinových pozic, bez sekundové ručičky. Antireflexní sklíčko. Bez lunety. Případně noční osvětlení alá Indiglo nebo alá Traser. Ufff, už jsem se vyčerpal :D
Eliška Měrkovápřed 1094 dny
Dobrý den, Roberte. Děkujeme Vám za pěkný a užitečný komentář, který jsme použili v článku o dobře čitelných hodinkách. Ten již brzy najdete na našich stránkách. :)
Zdeněkpřed 1220 dny, reagovat
Čitelné hodinky musí mít masívní ručičky a ručičky zvýrazněné barvou, na ciferníku čísla nebo aspoň čárky, abych nemusel přemýšlet, jestli je za 5 nebo za 10 minut celá a abych zjistil, kolik je hodin i bez brýlí, protože mám 5 dioptrii. Na digitálkách bez brýlí vidím jednak rozmazaně a navíc nepřečtu nic správně (bez brýlí nerozeznám nulu od osmičky, sedmičku od jedničky a pod.). Na druhém místě je dostatečně velký ciferník a né ciferník ,,pinďa,, kde to funguje nevyhovujícně i s ručičkama z důvodu mých pěti dioptrií. Obrázek: Hodinky Casio, které splňují na 100 % moje podmínky ,,Funkční hodinky pro mě,,
Kateřina Hubovápřed 1220 dny, reagovat
Dobrý den. Perfektně čitelné hodinky jsou takové, co mají klasické číslice. Světlý číselník a tmavé ručičky nejlepe fosforujicí aby bylo na ne vidět i ve tmě. Tedy za predpokladu, ze hodiny známe. Divila jsem se, kolik dospělých hodiny nezná. Pak jsou pro ne nejčtenější digitální hodinky ????
Eliška Měrkovápřed 1094 dny
Dobrý den, Kateřino. Děkujeme Vám za pěkný a užitečný komentář, který jsme použili v článku o dobře čitelných hodinkách. Ten již najdete na našich stránkách. :)
Jura H.před 1220 dny, reagovat
Dobrý večer, tak ohledně čitelnosti by měly být samozřejmostí arabské číslování, ručičky a ciferník navzájem k sobě v kontrastních barvách, opatřené luminiscencí. Na ciferníku by nesměly být žádné rušivé elementy jako je datumovka a ukazatel dne v týdnu. Žádné komplikace stopek atd. Zkrátka ideální jsou oblekove hodinky s arabskými cislama a silnou lumi. Velikost hodinek samozřejmě co největší. No když bych si je měl představit tak to opravdu není nic, co bych chtěl mít na ruce.
Eliška Měrkovápřed 1094 dny
Dobrý den, děkujeme Vám za pěkný a užitečný komentář, který jsme použili v článku o dobře čitelných hodinkách. Ten již najdete na našich stránkách. :)
Danielpřed 1218 dny, reagovat
Měly by být jednoduché a používat arabské číslice. Ciferník by měl být jednoduchý, s kontrastem mezi číslicemi a jeho barvou (strukturou). Ciferník by měl být jednoduchý, minimalistický (bez chronografů případně i bez datumovky).
Eliška Měrkovápřed 1094 dny
Dobrý den, Danieli. Děkujeme Vám za pěkný a užitečný komentář, který jsme použili v článku o dobře čitelných hodinkách. Ten již najdete na našich stránkách. :)
Milan Sadilpřed 1217 dny, reagovat
Čitelné hodinky jsou takové, ze kterých na první pohled poznám, kolik je hodin - z přesností na 5 minut. Nemusí mít číslice, stačí tečky, čárky. Možná i s nějakou fluoreskující úpravou tak, aby to bylo použitelné i v noci.
Eliška Měrkovápřed 1094 dny
Dobrý den, Milane. Děkujeme Vám za pěkný a užitečný komentář, který jsme použili v článku o dobře čitelných hodinkách. Ten již najdete na našich stránkách. :)
Petrpřed 1213 dny, reagovat
Citelne hoddinky jsou takove: kde kombinace rucicek, ciferniku a indexu a jejich barevnosti, tvaru a rozlozeni jsou citelne za vsech podmink, bez dlouheho premysleni,pro presne precteni casu.
Eliška Měrkovápřed 1094 dny
Dobrý den, Petře. Děkujeme Vám za pěkný a užitečný komentář, který jsme použili v článku o dobře čitelných hodinkách. Ten již brzy najdete na našich stránkách. :)