» Blog » Soutěže

Soutěž o Primky Czech Team

Tagy: Soutěže

Agáta Vřeská | 23.12.2020 | 1 MIN | 30x komentář

Soutěž byla ukončena

Zanechte nám e-mail a už vám žádná soutěž neunikne.

Prohlédněte si následující soutěže

Možná jste taky slyšeli o sporu mezi Prim ELTON hodinářská a Prim MPM-Quality. I u nás na prodejně často slyšíme dotaz, které jsou „ty pravé". A otázka visí ve vzduchu jako Damoklův meč.

VYJÁDŘENÍ PRODEJCE
Ke dni 1. 3. 2024 jsme pozastavili prodej hodinek Prim firmy MPM Quality a zahájili jsme prodej hodinek Prim společnosti ELTON hodinářská.

Nějak tušíme, že tato odpověď zůstane navždy spornou. Ale než vám v některém z budoucích článků naservírujeme dostupné informace, ať si sami můžete udělat obrázek, zajímá nás váš názor.

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA:

Jak vnímáte hodinky PRIM MPM-Quality, které prodáváme i na našem e-shopu? Existují podle vás ještě nějaké „pravé" Primky? A jak se díváte na toto „rodinné stříbro"? Své názory pište do komentářů pod soutěž.

O co soutěžíme:

Pánské PRIM Czech Team 2020 včetně gravírování.

Termín soutěže:

Soutěž probíhá v termínu od středy 23. 12. do pondělí 4. 1. 2021. Své názory a postřehy pište do komentářů pod tento článek.

Soutěž byla ukončena. Děkujeme za všechny podnětné komentáře. Výherce se dozvíte v novém Newsletteru, který do mailové schránky dostanete 13. ledna. :)

Ať vám žádná soutěž neunikne

Dvakrát do měsíce soutěžíme o nové hodinky a další dárky. Někdy výměnou za správnou odpověď, někdy stačí být jen přihlášen k odběru našeho e-mailového zpravodaje. Nechcete o žádnou soutěž přijít? Stačí se přihlásit k odběru a o všem budete vědět jako první.

Výherce minulé soutěže

V minulé soutěži jsme rozdávali dárkové poukazy v hodnotě 5 tisíc korun. Losovali jsme 5 odběratelů e-mailového newsletteru. V náhodném losování se štěstí usmálo na Luboše, Tomáše, Alenu, Marka a Simonu. Všem výhercům gratulujeme a doufáme, že dárkový poukaz udělal před Vánoci radost. :)

Komentáře

Ondřejpřed 1212 dny, reagovat
Dobrý den, ve sporu Prim vs Prim se orientuji málo, protože jde o velice složitý spor právníků, převody ochranných známek, privatizace, prodeje částí podniku... Faktem je, že vlastní strojky si vyrábí pouze Prim z Nového Města nad Metují, druhý Prim je kupuje od výrobců ze zahraničí. Názor ať si udělá každý sám, nicméně bych byl rád, kdyby se celý spor už brzy vyřešil, protože z tohoto maglajzu nemůže být šťastný nikdo, zvláště pak ne člověk, který se zajímá o hodinky a jejich historii, a vidí, jak nejasná situace značku Prim poškozuje...
Jan Popelkapřed 1212 dny, reagovat
Dobrý den, upřímně si myslím, že je velkým neštěstím onen spor, který se o značku táhne a je to pravděpodobně důsledek překotné privatizace státních podniků 90.let. Bylo by samozřejmě krásné pro naši zem, mít věhlasnou hodinářskou značku o velikosti a slávy původních Prim. Současný spor a změny soudních rozhodnutí devalvují již to málo, co ze slavné značky zbylo. Pokud bych to shrnul, jediné původní Prim, jsou všechny hodinky vyrobené v Novém Městě nad Metují do konce 90.let původní firmou = státním podnikem PRIM. Vše ostatní je pak opravdu otázkou pro nastávající majitele, zdali chtějí MPM nebo Elton hodinářskou, ale bohužel v obou případech se dá sehnat kvalitnější konkurence za podobnou cenu. Možná kdyby se obě firmy dohodly a sjednotily síly, měly by šanci na současném silně konkurečním trhu, kde vzniká řada malých výrobců a nastupují SmartWatch, se kterými se silně potýká i tradiční Švýcarská výroba.
Přemyslpřed 1212 dny, reagovat
V zájmů zachování dobrého jména značky PRIM a i bezproblémové budoucnosti by se měly spojit !!
Karel Drlíkpřed 1212 dny, reagovat
Prim pro mě znamená kousek tradice spojené s naší krásnou zemí. Současná situace rozvoji tradice této značky moc nenahrává, spíš jí ubližuje. Jenoznačně značku Prim spojuji s jejím působištěm v Novém Městě nad Metuji.
Romanpřed 1211 dny, reagovat
Dobrý den, přidal bych se k Ondřejovi. Právnicky to nesleduji, ale srdcem to vidím tak, že historicky značka patří k ELTON hodinářská z Nového Města nad Metují. Jako hodinářská firma vyrábí vlastní strojky a je schopna zajistit servis na hodinky PRIM vyrobené v minulosti. Toto mi u MPM chybí. Navíc mi pak u MPM vadí takovéto hraní si na něco co nejsem. Příkladem jsou třeba hodinky se třemi subciferníky, dvěma tlačítky, které mohou vyvolávat dojem, že se jedná o chronografy. Ve skutečnosti slouží subciferníky jako ukazatele dne, měsíce a druhého času (hodin). Ano, nejsou jediní kdo toto používají. Ano, je to pouze můj subjektivní pohled. Na druhou stranu, třeba zrovna model PRIM Czech Team se mi, svým minimalistickým designem a lehkým zabrnkáním na národní strunu, libí.
Zdeněkpřed 1211 dny, reagovat
Dobrý den, vzhledem k tomu, že jsem fanda značky Casio, je mě spor Prim proti Prim ukradenej. Zde je vhodné použít název jedné písně od skupiny Beatles Let it be. To je z mého pohledu to pravé na tento spor a tento spor nechám být. NEZAJÍMÁ MĚ TO.
Andrej Petrovajpřed 1211 dny, reagovat
Dobrý den. Záležitost značky Prim je hodně složitá, moc tomu nerozumím. Težko posoudit které jsou pravé. Pravé, nepravé, hlavně se musí líbit a být kvalitní za rozumnou cenu. MPM-Quality Prim tohle splnuje.
Ondřej Lacnýpřed 1210 dny, reagovat
Dobrý den. Jako uživateli je mi to jedno a jejich spor mě nezajímá. Ať rozhodne soud. Já si vyberu ty které se mi líbí a víc mi sedí a je mi jedno jestli jsou z Frýdku místku,nebo z Nového města nad Metuji.
Václav Knajflpřed 1209 dny, reagovat
Mám hodinky od značky Prim a je mi jedno kdo je vyrobil u mě rozhoduje jak ty hodinky vypadají a jestli se líbí mě.
Pavelpřed 1208 dny, reagovat
Prim jsou rodinne stribro, a nejen to. Hodinky s tradici, uz dlouho po novych primkach pokukuji...spor je celkem komplikovany a v zajmu vsech stran by bylo nejlepe, kdyby se urovnal.
Věrapřed 1208 dny, reagovat
Hodinky se mi musi libit abych je koupila a to oboje Primky splnuji, spor je sice mrzuty, ale jde to mimo me.
Ondřej T.před 1208 dny, reagovat
Spor obou výrobců vnímám jako spor obchodních společností, spíš je mi však líto, že spor o značku Prim vůbec existuje. Osobně je mi 50 let a když vidím kdekoliv zn. Prim, vzpomenu si na své první hodinky-sportovní Prim, s točícím kolečkem nad ciferníkem, které jsem dostal cca. v roce 1983.Byly super a bohužel jsem je ztratil ve svých 18-ti letech. A pak mám Prim spojen s velkým budíkem na rohu budovy ve Šternberku, kde se budíky vyráběly, už bohužel vyráběly. A tedy v době, kdy se nikdo o Prim nehádal. Třeba se tato klidná doba pro PRIM vrátí ????.
Robert Juřeníkpřed 1208 dny, reagovat
Podle mého názoru by měl být pokračovatelem značky ten, kdo pokračuje ve skutečné výrobě hodinek - ideálně v původním místě výroby. Nikoliv ten, kdo (více či méně právnickou kličkou) název uzme "de iure" a značku PRIM jen tiskne na ciferníky překupovaných hodinek.
Jarmilapřed 1208 dny, reagovat
Z produktů PRIM MPM-Quality máte mnoho pěkných kousků, určitě bych si vybrala. Primky měl můj táta i děda, mám k nim citový vztah. Možná už nejsou co bývaly ale když člověk slysší PRIM, ví že se jedná o český výrobek a to v dnešní době potěší!
Petr P.před 1208 dny, reagovat
Vlastním troje hodinky Prim dva budíky. Budíky mám z dětství a hodinky jsem různě posbíral v rodině. Všechny jsou to staré mechanické hodinky a na cifernících mají loga rozdílná. Přiznávám, že jsem netušil proč. Teď už to vím, ale všechny je mám za ty pravé Prim. Nicméně když někdo vysloví tuto značku, automaticky se mi v hlavě vybaví logo z Frýdku.
Jitka G.před 1206 dny, reagovat
Tezko rict, spor je tu uz velmi dlouho a i samotny soud je celkem nejednotny. Kazdopadne to na znacku Prim nevrha dobry stin. Ja mam tuto znacku nostalgicky spojenou s detstvim, byly to moje prvni hodinky.
Michal V.před 1206 dny, reagovat
Bez falešného vlastenectví a bez předsudků o hodinkách se strojky jiných výrobců. Za mě je důležitější to, že v Novém Městě nad Metují to všechno začalo a hodinky tam opravdu vyrábějí, stejně jako se tam vyráběly od 50. let. Proto jsou z mého pohledu ty pravé Primky, pánové právníci z Frýdku prominou, hodinky z Nového Města nad Metují.
Vlastapřed 1206 dny, reagovat
Prim mám od malička ráda, přiznám se, že o tomto sporu slyším poprvé, každopádně je to škoda a určitě to nepřinese nic pozitivního žádné straně. Designově se mi hodinky PRIM MPM-Quality velmi líbí.
Honza M.před 1205 dny, reagovat
Priznam se, ze v tom mam trochu gulas. Do vlastnickych struktur ani do detailu sporu nevidim, vim o tom jen neco malo, co jsem zaslechl z medii. Jak jste nastinili v prispevku vyse, chystate se naservirovat informace v nekterem z vasich dalsich clanku. Uz se na to tesim, snad si o situaci udelam jasnejsi obrazek. V otazce pravosti Primek se tak zatim zdrzim komentare. Kazdopadne vzhledove se mi PRIM MPM-Quality hodinky moc libi. Sam mam jedny primky, ktere jsou snad jiz 30 let stare, ale nedam na ne dopustit...kdyz se na primky vygraviruje jmeno obdarovaneho, neni to uz jen rodinne stribro, ale spis rodinne zlato. Hodinky s pribehem.
Danapřed 1205 dny, reagovat
Problematiku Prim vs. PRIM prilis nesleduji, strojky jsou puvodne z Noveho Mesta, nazor at si udela kazdy sam. Kazdopadne vlecouci se proces poskozuje znacku jako takovou a jeji povest. Snad bude jiz brzy vyreseno. Rada bych kousek rodinneho stribra mela take doma,.resp. darovala svemu synovi, Primky jsou pro me hodinky s velkym jmenem a tradici. Prim Czech Team jsou stylove, jednoduche, elegantni hodinky, ktere se mi velmi libi, palec nahoru.
Jiří _Recpřed 1204 dny, reagovat
O sporu vim pramalo, vyjadrovat se tak radeji nebudu. Hodinky czech team se mi ale ukrutně líbí, design minimalisticky s nadechem elegance.
Lukaspřed 1201 dny, reagovat
Ja uz se tesim, az bude servirovat informace vy. Priznavam, ze jste me namotivovali zagooglovat a o sporu si neco zjistit. Je to tedy zajimavy pribeh a jeste asi bude. Stranou spory, hodinky ve vasi soutezi jsou bozi, moc se mi libi.
Milanpřed 1201 dny, reagovat
Doporučuji přečíst knihu PRIMA ČAS - Jan Králík - Historie hodinek PRIM 1949-2019. Tam je to jasné. Já považuje za pravé moje vlastní hodinky Prim z roku 1980. Jdou mi stále skvěle. Jen občas je dám vyčistit. Viz. foto. Jinak mám rád všechny hodinky, protože je za jejich výrobou obrovské množství práce a umu.....
Oliverpřed 1201 dny, reagovat
Zdravím. Hodinky jsou to velice povedené a líbí se mi, kromě těch nejlevnějších (pod 2000 Kč), ale co by člověk za tu cenu chtěl. Kvalita něco stojí :) O tomto sporu slyším prvně a rozhodně se těším na zmiňovaný článek. Ale je to určitě škoda, že se takovýto spor vede.
Ivapřed 1201 dny, reagovat
Jsem nestranná. Ať už to skončí, jak chce, přeji oběma firmám prosperující budoucnost.
Ludmilapřed 1201 dny, reagovat
Škoda těch sporů, ale značka Prim ve světě stále něco znamená. A to je dobře!
Jaromírekpřed 1201 dny, reagovat
Líbí se mi výrobky jak od PRIM MPM-Quality, tak z Nového Města nad Metují. Hlavně když budou hodinky pěkné, přesné a spolehlivé.
Vladimír Buchtapřed 1201 dny, reagovat
Prim pro mě stále znamená kvalitní českou značku hodinek. Přispívá k tomu i trocha nostalgie, protože moje první hodinky byly Primky a dostal jsem za vysvědčeni v první třídě ZŠ. Je moc velká škoda, že prestiž této značky je stále negativně zatížena dlouho trvajícím sporem o to, kdo je její pravý majitel. Na konečný verdikt soudu se bude zřejmě ještě dlouho čekat. Hodinky Prim od MPM se mi moc líbí a to jednoznačně přebíjí jakékoliv úvahy jestli jsou to pravé Primky. Zvláště model Prim Czech Team se moc poved. Jejich jednoduchý minimalistický styl plný elegance je vhodný jak pro běžné nošení, tak i do společnosti. Tento model hodinek určitě osloví nejenom běžného zákazníka, ale hlavně ty, pro které je značka Prim srdeční záležitost. Jedny takové super hodinky bych si i já moc přál nosit.
Favopřed 1201 dny, reagovat
Soudní spor asi nevyřešíme, ale opravdu mě překvapilo kolik druhů hodinek PRIM je na trhu. Jen tak dál, alespoň tato tradiční značka bude mít budoucnost a nezanikne.
Miroslavpřed 1200 dny, reagovat
Osobně mám bližší vztah k Novému Městu nad Metují, kde to vše začalo. A stejně jako spory o peníze tu snad i Prim budou vždy.