» Blog » Soutěže

SOUTĚŽ: Vyhrajte hodinky Diesel Mega Chief

Tagy: Soutěže | Klasické

Agáta Vřeská | 9.8.2023 | 1 MIN | 93x komentář

Soutěž byla ukončena

Zanechte nám e-mail a už vám žádná soutěž neunikne.

Prohlédněte si následující soutěže

Jak malé jsou tak akorát velké hodinky? Co říkáte na trend zmenšování hodinek? A jaká velikost hodinek sedí právě vám? Chceme slyšet vás názor. A jeden z nich vyhraje hodinky Diesel.

Poslední roky, dokonce můžeme říct desetiletí, jsme tady měli trend velkých hodinek. Čím větší, tím skoro lepší. Ale 20. léta budou zdá se v jiném stylu, nebo ne? Stále se hovoří o trendu zmenšování nejen pánských hodinek. A čím dál častěji vidíme v nabídce hodinářských značek menší a menší rozměry.

Nedávno jsme se o tom rozkecali i v našem podcastu:

Co na tento trend říkáte vy? Jak malé jsou už příliš malé hodinky? A jakou velikost hodinek (a na jak velkém zápěstí) nosíte vy? Podělte se o svůj názor a vyhrajte hodinky Diesel Mega Chief, které se svým 52mm pouzdrem rozhodně trendu zmenšování nepodléhá...

Soutěžní otázka:

  • Jak vnímáte současný trend zmenšování hodinek? A jak velké hodinky nosíte vy?

O co soutěžíme:

Diesel je znám svými velkými, robustními a často i lehce extravagantními hodinkami. My jsme do soutěže pro milovníky velkých hodinek zařadili model DZ4283 v oblíbeném celočerném provedení, s průměrem pouzdra opravdu nemalých 52 mm. Z funkcí nabídnou třeba stopky, datum i slušnou voděodolnost 100 metrů.

6 290 Kč skladem

Fotogalerie hodinek Diesel – For Successful Living
3.3.2022 - Agáta Vřeská
Fotogalerie hodinek Diesel – For Successful Living

Termín soutěže:

Soutěž probíhá v termínu od středy 9. 8. do neděle 20. 8. 2023.

Kdo vyhrál?

Vítězem se stal Ladislav Krajl. Děkujeme a gratulujeme! Budeme se vám brzy ozývat.

Výherci minulé soutěže

minulé soutěži jsme rozdávali poukazy. Z odběratelů našeho newsletteru byli vylosováni: Zuzana H., David B, Valerie H., Karel T., Petr D. a Magda D. Gratulujeme a výherci mohou čekat radostný telefonát s podrobnostmi. :)

Komentáře

Vladimírpřed 264 dny, reagovat
Ahoj. Nosím Casio GA100. Dostal jsem je před pěti lety a krom výměny baterky žádná investice. Jsou malinko větší, ale řekl bych že to k nim patří. Zápěstí mám asi 19cm. Spíš bych si než na velikost hodinek postěžoval na jejich výšku. Nenosím je ke košili, ale už bunda s užším rukávem je komplikace. Větší ručičkové hodinky jsou v pořádku. Jsou přehlednější. Chlap by měl mít na ruce větší hodinky. Ať to nevypadá že si je půjčil od manželky. Stránky super. Držte se! Zdravím z Hradce Králové
Vladimír Tomášekpřed 264 dny, reagovat
Jsem příznivcem hodinek od 40 mm v průměru, takže mi trend zmenšování moc nesedí. Doufám, že výrobci na větší hodinky úplně nezanevřou. Nosím hodinky o průměru 40 mm.
Patrik Kolářpřed 264 dny, reagovat
Dobry den, mam hodinky Casio prumer 48mm, Tato velikost mi vyhovuje a nelibi se mi zmensovani hodinek
Petrpřed 264 dny, reagovat
Já jsem rád že se hodinky zmenšují jelikož mám malé zápěstí cca 18 takže nosím hodinky maximálně 40mm někdy se dají i 42 ale to je maximum záleží na tvaru pouzdra a délce nožek hodně jsem nosil vintage kousky které padnou jako ulité v dnešní produkci menších hodinek si ale už mohu hodně vybírat díky tomu že trend obrovských hodinek pomalu ustupuje ????☺️
Pavelpřed 264 dny, reagovat
Mám raději větší hodinky, momentálně nosím 51 mm, ale mám i podstatně menší hodinky. Třeba k obleku se velký cibule moc nehodí, navíc bývají dost silné a je problém s rukávem košile. Je třeba mít více hodinek, aby byla možnost výběru dle situace :-)
Stanislava Kejřovápřed 264 dny, reagovat
Momentálně nenosím žádné hodinky, protože jsou moc velké a asi by mi překážely. Malé, nebo menší bych určitě uvítala. Za mého mládí se nosily malé a krásné
Leošpřed 264 dny, reagovat
Já jsem příznivec spíše větších hodinek, teď nosím Fénix 6X, což jsou 51mm a je to pro mě tak akorát. Menší jen k obleku.
Martinpřed 264 dny, reagovat
Já jsem začal nejmenšími Apple Watch 38mm, nosil jsem je tři roky a nepřišlo mi, že jsou malé. Pak jsem ale koupil větší 45mm a zdálo se mi to lepší. Pak jsem přešel na Garmin Fénix 7 - 47mm a taky v pohodě. Teď mám 49mm Apple Watch Ultra a velikost vyhovuje. Takže za mě, já menší hodinky asi již nechci. Větší hodinky jsou více zobrazených informací, lepší čitelnost atd.
Kateřinapřed 264 dny, reagovat
Dobrý den.jelikož jsem žena by tak hodinky u mě hrají velkou roli. Kromě funkčnosti, jsou i významným módním doplňkem. Takze jich mám hned několik. Mám raději větší hodinky. Zmenšování se mi moc nelíbí. Hodinky by měli být vidět. Hlavně u muže, jsou velké hodinky žádoucí a vypadají na nich hezky. Nejčastěji ale nosim chytré hodinky Huawei
Marekpřed 264 dny, reagovat
Ahoj, já mám i přes drobné zápěstí rád větší průměry. Kolem 48-52 mm pouzdra je ideál pro mě, o dost větší už taky nemusím. Jsem zvyklí takto, malé hodinky mi na ruce přijdou titerné, je na nich i hůř vidět kolikrát. Takže za mě tento trend určitě ne. I když i nějaké výhody mají (lehčí, menší tloušťka...) se k nějakým příležitostem hodí více :).
Ivopřed 264 dny, reagovat
DD všem, velikost hodinek neřeším. Protože mám hodinky od mala rád, mám jich vícero, různých barev, stylů a velikostí. Postupně svou "sbírku" rozšiřuji, to když narazím na nějaký kousek, který mně inspiruje nebo který ještě typově nemám. Nemusí jít vždy o něco drahého, zajímá mne spíše design, styl či nějaká neobvyklá funkce. Každé ráno si z nich vyberu dle příležitosti (sport, práce, společnost), nálady (práce, víkend, dovča...) i barevnosti (oblečení, doplňky...). Nejdůležitější je, aby mi krom času, přinášely po celý den radost stejně jako mému okolí :-D
Hanapřed 264 dny, reagovat
Mam obvod zapesti 14-15 cm. Mam radsi relativne vetsi hodinky, cca kolem 40 mm, zalezi na tloustce pouzdra a delce nozek. U chlapu se mi vic libi vetsi hodinky, minimalne teda muj chlap ma ploutve jak medved, takze nejake 30 mm by vypadaly az smesne. Mame spolecne "na stridacku" Timexy Stranger things (ty s obracenymi cisly) a ty velikostne sedi obema a mam je moc rada! Co se mi osobne nelibi jsou uplne prtave vintage hodinky na rekneme obeznich zapestich, kdyz ma zena predlokti jak wrestler a vezme si prumer 15 mm s tenouckym reminkem, tak to proste je neco na me. At si je kazdy jaky chce, ale mel by tomu prizpusobit i to co nosi :-) Taky nejsem nejtenčí, takze myslim ze vim, o cem mluvim.
Lumirpřed 264 dny, reagovat
Hodinky by se určitě zmenšovat neměly. Nikdo přece nechce luštit kolik je hodin. Na druhou stranu obrovský cibule bývají zase směšné ,takže je těžké najít idealni velikost. Určitě se musí vybírat na jakou příležitost mají být a hlavně na jak velikou paži (postavu) by měly sedět . Mám Fenix 6 a příště půjdu ještě do větších tedy X.
Martin Čecháčekpřed 264 dny, reagovat
Za mě vzhledem k větší ruce 40-41. Hodnotím spis praktičnost což je mě hlavně čitelnost displeje. Malý ciferník může být sympatický, ale mužova ozdoba by měli být hodinky a ty musí být vidět.
Zdeněk Vašíčekpřed 264 dny, reagovat
Jelikož mám obvod zápěstí cca 190 mm, přijde mi na mém zápěstí ideální velikost hodinek 46mm. Takto velké mám chytré hodinky pro běžné nošení/sportování. Ale nosím také seiko prospex o velikosti 43mm nebo seiko kosuke kawamura 42,5mm. Líbí se mi i hodinky např.o velikosti 38mm, ale z důvodů, že mi přijdou na mém zápěstí příliš malé si je nekoupím. Bohužel hodinek s větším ciferníkem není tak velký výběr, jako s malým. Za mě trend zmenšování hodinek velké mínus.
Danielpřed 264 dny, reagovat
Preferuju vetsi od 45mm, nyni premyslim nad novym modelem Garmin forerunner 965 a synovi predam 945. Diesel mega schif by byly super do prace. Je treba nosit hodinky i dle prilezitosti. Spolecenske hodinky jiz mam 3roky a parada.
Vašekpřed 264 dny, reagovat
Zdravím. Rád nosím Mido Multifort Patrimony, které mají 40mm a střídám je s Orient Bambino V1 o téměř stejném průměru. Osobně se mi trend zmenšování spíše líbí, nevidím nic hezkého na velkých orlojích na zápěstí. Nutné je ale podle mě přihlédnout nejen k velikosti zápěstí nositele, ale i ke stylu a celkovému sladěni s dalšími rozměry hodinek. Sportovní hodinky mohou být větší, oblekovky jsou podle mě zase lepší menší. Silně do vnímání velikosti hodinek promlouvá i délka přes nožičky (lugs) - malý průměr pouzdra mohou delší nožičky hezky kompenzovat, stejně jako u většího pouzdra může jejich zkrácení (případně zahnutí) pěkně pomoci tomu, aby řemínek/tah příjemně "objal" zápěstí. Hodinky by se prostě neměly na zápěstí kvůli velikosti ztrácet, ani odstávat do stran.
Renépřed 264 dny, reagovat
Dobrý den, já jsem příznivcem větších hodinek a nosím hodinky Invikty, Casio G Shock...líbí se mi hlavně velikostí, funkčností a vodotěsností. Zmenšující trend se mi právě u pánských hodinek moc nezamlouvá. Chápu že jsou i u mužů elegantní typy hodinek, ale i ty nemusí být úplně malé. Také jsou o dost lépe čitelné.
Peter Tokarčíkpřed 264 dny, reagovat
Dobrý deň, pred nedávnom som si kúipil Garmin Epix 2 Pro, nakoľko potrebujem byť "online" a boli tri možmosti (42,47,51mm), kde som sa rozhodol pre strednú cestu. Zmenšovanie hodiniek nie je pre mňa až taký problém, pokiaľ ide o klasické hodniky, kde v podstate stačia dva ukazovatele a to sú ručičky hodinek. Pre chytré hodinky to vidím skôr ako horšiu možnosť pre zobrazovanie údajov, s ktorými hodinky disponujú.
Emil Bechnerpřed 264 dny, reagovat
Jsem už starší člověk, co se mu postupně kromě jiného krátí zrak a tedy velikost pánských náramkových hodinek 52 mi zcela vyhovuje neb mi zaplňuje většinu plochy zápěstí a údaje na nich jsou mi stále aktuální a nemusím na ně brejlit.
Dušanpřed 264 dny, reagovat
Mám hodinky Garmin Fenix 7XPro 52mm, velikosti jsem se trošku bál, ale musím říci, že velikostně je to super. Nejsem příznivcem zmenšování velkostí hodinek
Václavpřed 264 dny, reagovat
Jsem přítelem velikostí o průměru cca 40 mm. Má jednička - Hodinky Prim Square 68 W01P.10225.A
Marekpřed 264 dny, reagovat
Za mne rozhodně hodinky s větším průměrem. Při nošení mi větší velikost nevadí, zato ocením větší display. Vyměnil jsem teď Samsungy 46 za Garmin 255S (41mm) a budu je dávat pryč, protože některé zobrazení v mém věku už za pohybu nepřečtu (například při běhu při víceřádkovém zobrazení musím zastavit a zaostřit ), žena má nové 265 (46mm) a s těmi nemám problém, jelikož je display větší a čitelnější. Takže jednoznačně větší s větším písmem. :-) Na co mi jsou miniaturní hodinky, nabité funkcemi, na kterých nic nevidím…..
Martinpřed 264 dny, reagovat
Ahoj , momentálně nosím Casio EFR 506 a mám předobjednané Citizen Promaster Sky GLTCB 5006-02L , protože mám větší hodinky rád. Jsem velký chlap a malé hodinky nejdou ke mně a ani se mi nelíbí. Po této značce jsem také pokukoval, protože mají samé velké kousky a v černé je to dokonalé.
cernobohpřed 264 dny, reagovat
Garmin Tactix Delta - 51x51x15 mm, za mě ideální velikost
Ladislav Krajlpřed 264 dny, reagovat
Trend se zmenšováním hodinek je velice příjemný. Avšak velikost hodinek dle mého určuje pocit každého kdo hodinky nosí. Vyzkoušel jsem několik velikosti a typu hodinek a za sebe musím říci, že pokud jdu sportovat, tak čím menší hodinky, tím lepší, neboť mi při jakémkoliv sportu na ruce nic nepřekáží. Ale zase na druhou stranu když jsem oblečen v běžném oblečení, tak vzhledem k tomu, že mám silnější zápěstí, tak preferuji větší velikost. Osobně jsem si oblíbil velikost 52 mm a větší. Pro běžné nošení do práce využívám hodinky Garmin 7 pro a pokud jdu třeba na výlet či na volnočasové aktivity s rodinnou, používám hodinky Len.nox, které mají velikost pouzdra 56mm. A zase je to o tom, že se s takovouto velikosti cítím líp.
Robertpřed 264 dny, reagovat
Ahoj, za mě jsem pro větší hodinky. Sám nosím hodinky G-shock a ta velikost je tak akorát. Pánské hodinky by měly být na zápěstí vidět. I hodinky "do společnosti" mám rád větší. Tak snad nám to výrobci nepokazí a nebudou zmenšovat až moc... ;o)
Lubomírpřed 264 dny, reagovat
Pro mne je optimální velikost 45 mm, snesu ještě velikost do 40 mm, menší již nenosím. Takže případný trend zmenšování pánských hodinek bych moc nepřivítal :-)
Ladislavpřed 264 dny, reagovat
Ahoj. Nosím sportovní hodinky většinou spíše větší. Také na ně lépe vidím. Pouzdro nyní 55 mm. Takže mám raději větší...
Romapřed 264 dny, reagovat
Jako žena, ovšem oblibující všelicos ze světa pánské módy, vítám, pouze když je na pásku právě tolik otvorů, abych v hodinkách tzv. neplavala. Mám, totiž celkem útlá zápěstí. Velikost ciferníku příliš neřeším. Ale na druhou stranu, ani obřím rozměrům neholduji. Na posilování mám činky.
Filippřed 264 dny, reagovat
Trend zmensovani mi nijak zvlast nevadi. Je pravda, ze ty velke byvaly obcas uz moc velke. Hodinky by v prve rade nemely zavazet. Mam aktualne hodinky 47mm a myslim ze moje maximum je 51mm. Naopak bych si ale na sve ruce dokazal predstavit i 42mm. Mensi uz bohuzel ne.
Ladislavpřed 264 dny, reagovat
Aktuálně nosím hodinky 47mm a téměř je nesundám z ruky, už o nich skoro nevím. Znám ale spoustu lidí, kteří hodinky doma sundávají a nosí je opravdu jen do práce, či do společnosti. Pro tento typ lidí by mohly mít menší hodinky smysl, protože by možná zjistili, že jim menší hodinky na ruce tolik nevadí a neměli by potřebu je sundávat. A také záleží na celkové konstrukci hodinek a šířce řemínku. Pocit velkých hodinek nedělá jen luneta, ale celková konstrukce, řemínek apod.
Lenkapřed 264 dny, reagovat
Nejraději hodinky o velikosti , která je v souladu s velikostí zápěstí. Lenka
Pražskej démonpřed 264 dny, reagovat
Pro mě čím větší hodinky,tím lepší. Nejsem příznivcem zmenšování. Hodinky kolem 50mm v průměru jsou akorát a navíc na ruce působí fakt frajersky. Tečka
Stanislava Kejřovápřed 264 dny, reagovat
Nemám žádné hodinky. A byla bych ráda, kdybych nějaké měla
Jaroslav Golianpřed 264 dny, reagovat
Teraz mám 42 a kľudne môžu byť aj menšie ????
Deiv150před 264 dny, reagovat
Nosím Garmin Fenix 6X a menší hodinky rozhodně ne. Čím je člověk starší tak na hodinky špatně vidí. David
Peterpřed 264 dny, reagovat
Takéto nosím už druhý rok zišli by sa nové :) čakám na telefonát :D
Jaroslavpřed 264 dny, reagovat
V práci nosím Casio řada edifice ,mimo práci Festina chronograph,,nebo Timex sport,nu a do společnosti Seiko Alpinist.
Stanislav Výtiskpřed 264 dny, reagovat
Trend vnímám skrze pozitivně, ale záleží na každém jednotlivci, co mu vyhovuje. Proto je super mít možnost si hodinky vyzkoušet na prodejně. Využil jsem toho a již nějaký čas vlastním hodinky Tissot Tradition Quartz T063, které nosím k obleku a s jejich tloušťkou a velikostí jsem maximálně spokojen.
Kamilpřed 264 dny, reagovat
Zápěstí 20. Nejčastěji nosím 55mm Mudmastery, příležitostně 53mm GA700. Nejmenší hodinky co nosím jsou ty s Marlinem v pepsi barvách. Ty jsou 44mm a přijdou mě malé. Před časem jsem koupil 5610U a po rozbalení se musel smát. Takové prcky jsem nečekal. Žena prohlásila, že s nima vypadám jak puberťák a že jsou mě fakt malé. Přesunuly se k synovi. Jemu sedí jak ulité. Takže za mě - pod 44mm ani omylem. Jen ať si zmenšují. Já si vždycky ty větší někde najdu
Kamilpřed 264 dny, reagovat
Zápěstí 20. Nejčastěji nosím 55mm Mudmastery, příležitostně 53mm GA700. Nejmenší hodinky co nosím jsou ty s Marlinem v pepsi barvách. Ty jsou 44mm a přijdou mě malé. Před časem jsem koupil 5610U a po rozbalení se musel smát. Takové prcky jsem nečekal. Žena prohlásila, že s nima vypadám jak puberťák a že jsou mě fakt malé. Přesunuly se k synovi. Jemu sedí jak ulité. Takže za mě - pod 44mm ani omylem. Jen ať si zmenšují. Já si vždycky ty větší někde najdu
Mišakpřed 264 dny, reagovat
V soucasnosti mam Garmin 7X a myslim ze pro me idealni velikost ale asi zalezi na velikosti zapesti...ja spise preferuji vetsi hodinky
Dášapřed 264 dny, reagovat
Velikost hodinek není důležitá, pokud mají nevšední vzhled . Tyhle jsou zajímavé a pokud je nevyhraju určitě navštívím Vaší prodejnu, jako každý rok a manžel je bude mít pod stromečkem. Tak jako Já miluji boty :-D tak můj manžel hodinky a má už asi 20 kousků . Tyhle ovšem ne :-)))
Robertpřed 264 dny, reagovat
Nosím Certina DS Podium Chronograf o průměru 41mm. Úplně mi vyhovuje velikost, ani malé ani velké. Pro mne ideál.
Standapřed 264 dny, reagovat
Nosím hodinky Citizen průměru 38. Je to mezní velikost. Se zmenšováním nesouhlasím.
Benediktpřed 264 dny, reagovat
Osobně mám rád neotřelý design a u hodinek pro mne jednoznačně platí, že na velikosti záleží (stejně jako v životě…. ????). Trend zmenšování jde ruku v ruce s praktičností. “Zachytávat se designovkou”o okolí asi nebude vyhovovat většině, ale nám, fandům klasiky to jistě vadit nebude. Sám jsem před léty, kdy jsem se znovu rozhodl k návratu ke klasickým náramkovkám, trénoval s lacinými plasťáky z Wishe. A po vypěstování reflexu neotlokuat zápěstí jsem do toho šel. Momentálně jsou mé nejoblíbenější oranžová Casia G-Shock Gravitymaster GW-3000M-4AER o průměru 50mm a rozhodně půjdu do větších!
Ondřej Dědičpřed 264 dny, reagovat
Zdravím. No, já jsem přešel z Apple Watch 4 na Garmin Fénix 5, což je podle mě obrovský skok do kategorie hodinek větší velikosti a také větší tloušťky. A zvykl jsem si, protože mi šlo o funkce a výdrž baterky. Ale ty Fénixy 5 jsou teda hraniční maximální velikost, pro mě osobně. Ale asi je podle mě nejlepší vyzkoušet, vzít v úvahu velikost zápěstí, na co hodinky plánuju mít a podle toho pořídit. Peace!✌️ Ale do budoucna mě zajímá, kam až zmenšování zajde-jen aby to nedopadlo jako s telefónama a jednoho dne se i hodinky nezačaly zvětšovat…????????‍♂️
Tomášpřed 264 dny, reagovat
Ahoj všichni, jasně, že zvětšovat nejde do nekonečna a chodit s budíkem asi nechce nikdo. Zmenšování je takový návrat k začátku. Ale moc tomu nefandim, nosím Festiny, průměr 47 mm a trochu větší bych určitě taky snesl. Přeji hezký den a díky za zajímavé čtení.
Marekpřed 264 dny, reagovat
Dámy a páni, je to prosté: zmenšovanie rozmerov hodiniek momentálne pravdivo odráža strácajúci význam hodiniek v podobe v akej ich ľudstvo dekády poznalo.
Josef Klatpřed 264 dny, reagovat
Dobrý den, mám zápěstí 18 cm a kromě jedněch mám všechny hodinky nad 43 mm, takže zmenšování průměru mě nebere.
Renépřed 263 dny, reagovat
Nosím Seiko 5 sport 40.nevadi mi menší
andrej.marta@gmail.compřed 263 dny, reagovat
Nejraději mam hodinky 42mm. Nosim take větší ale i menší podle nalady.Třeba takove Seika 38mm jsou nádherné ale nna mou medvědi ruku radši 42,klidne i47
Hubertpřed 263 dny, reagovat
Trend - netrend... Dám na ruku a uvidím... Někdy sedí velké někdy menší. Trendy se mění tak, že někdo trend opustí nebo se jim neřídí.
Vitopřed 263 dny, reagovat
Zdravím. Osobně jsem nástroje, že každému vyhovuje Němci jiného akt je to obr či někdo nižšího vzrůstu. Ať jde na společenskou událost či jen na pivo s přáteli. Já aktuálně 3 typy hodinek a všechny jinak velké. Mám radši minimalistické pojetí a zmenšování hodinek se mi líbí. Souběžně člověk může mít krásné malé hodinky jako šperk a k tomu na druhé ruce chytré hodinky. Avšak i velké hodinky mají něco do sebe. A značka DIESEL je známa velkými hodinkami, které jsou mnohdy designový skvost. Jinak aktuálně na ruce mám své CASIA Dura v batman provedení, jelikož jsou můj parťák na dovolené.
Ondrapřed 263 dny, reagovat
Aktuálně mám 47mm hodinky s výškou okolo 10mm a dost mi vyhovují. Velikost ciferníku je optimální a přehledná. Menší hodinky bych nechtěl. Ty se hodí spíš pro dámské zápěstí. Já jsem nyní velmi spokojen a nebál bych se ani větší velikosti.
Františekpřed 263 dny, reagovat
Za sebe mohu říci, že na trendy moc nejsem. Osobně preferuji větší hodinky, které jsou výrazné hned při prvním pohledu. Dříve jsem hodně používal Casio G a teď již několik let ujíždím na Garminu. Momentalně Tactix delta 6. A hlavně ke své postavě a silnému zápěstí, bych ani malé hodinky nechtěl. Diesel mega jsou přesně takové hodinky, které jsou opravdu moc krásné na pohled a na ruce jsou výrazné.. Slušely by mi určitě.......
andrejpřed 263 dny, reagovat
Velké hodinky,malé péro. Max.44mm Diesel motor to ano,ale hodinky ....
Tomáš Provinskýpřed 263 dny, reagovat
Zmenšování nebrat. Nyní mám FR 245, které mají 42 mm a velikost mi vyhovuje. Nedávno jsem měl na ruce FR 965 a zdálo se mi, že mi sedí ještě lépe než ty současné. Tudíž velikost 42-50 mm je podle mne ideální na chlapské ruce.
Petr Spilkapřed 262 dny, reagovat
Tak na sport - golf nosím Garmin. Ale ve volném čase Edifice vel 44mm s výměnou barevných řemínků podle nálady.
Ondřejpřed 262 dny, reagovat
Nosím hlavně Samsung Galaxy Watch 44mm, do společnosti větší od značky Fossil. Trend zmenšování je podle mě dočasná záležitost.
Zdenek Ulmanpřed 262 dny, reagovat
Každé hodinky mají své kouzlo rád nosím větsí ale menších se rozhodně nevzdávám.
Emil Mrázekpřed 262 dny, reagovat
Dobrý den. Nosím Casio " Tiffany" momentálně. A za mě jde spíš o nožky než tolik o celkový průměr. A každé má něco . Každý asi známé hodinky o futra dveří .????????
Zdeněkpřed 262 dny, reagovat
Já mám čerstvě Epix 2 pro a do menších už bych nešel!
Zdeněk Vlachpřed 262 dny, reagovat
Na velikosti hodinek nezáleží, důležitý je komfort nošení a zda se líbí tomu kdo si je pořizuje.
David Katolickýpřed 262 dny, reagovat
Dobrý den, Za mě je ideální velikost chytrých hodinek 45(instinct 2) -51(fénix, epix) mm. Větší už jsou moc velké a na menších by člověk už nic nepoznal z důvodu malého displeje. Co se týče analogových hodinek tak tam si myslím že je už na každém jakou velikost si zvolí ( tady je si myslím na výběr pro každého).
Tomášpřed 261 dny, reagovat
Ahoj, mám Garmin Fénix 5 a koukám po Epix 51mm, neb mám velké ruce a velké hodinky mi sedí. Na to že jsou chytré moc nehraji, protože spíš potřebuji aby dělali to co hodinky dělají. Ukazovali čas. :-)
Ondrapřed 261 dny, reagovat
Dobrý den, na ruce nosím Traser p67 T100 je to 46mm velký a 250g těžký těžítko. Za mne pod 40mm není pánská velikost.
Matějpřed 261 dny, reagovat
Myslím, že celé je to o typu člověka a jeho osobním stylu. Menší hodinky bych přenechal ženám tak jak tomu bylo doposud. Vždy mě jako malého fascinovaly ty obrovské hodinky na ruce velkého chlapa, myslím, že by o to dnešní gemerace neměly být ošizeny. :-)
Petr Umlaufpřed 260 dny, reagovat
Mám rád větší hodinky s dobře čitelným číselníkem, ať již digitální nebo ručičkové. Jsem již starší člověk a považuji za krajně nepraktické,abych si musel nasazovat brýle k odečítání času a jiných údajů na hodinkách. Ovládací prvky by však neměly tlačit na předloktí nebo na hřbet ruky.Ergonomie je velmi důležitá. S pozdravem Petr Umlauf
Pavelpřed 260 dny, reagovat
Hodně se tady obhajuje velikost sportovními hodinkami Garmin,Casio-Gshock ,ale tohle je něco jiného a ještě to s hodinařinou nemá nic společného.
Mojmírpřed 260 dny, reagovat
Zdravíčko, vítám trend zmenšování hodinek. Líbí se mi poměr velikosti hodinek k šířce zápěstí ve zlatém řezu. Občas nosím staré Primky o velikosti 37 mm. Proč jsem se přihlásil do soutěže? Kolega odchází z práce. Fanda velkých quartz hodinek. Tolik na ně nevybereme, tak se je snažím vyhrát. 2moj
Antonínpřed 260 dny, reagovat
Trend zmenšování hodinek vnímám jen jako další módní vlnu. Ale to je v pořádku. Stejné módní vlny se dějí v mnoha dalších oborech. Jako zlatou éru hodinářského průmyslu považuji 60. a 70. léta, kdy jsme byli svědky exploze designových nápadů a technologických skoků, ze kterých se čerpá až do současnosti. Dnešní trend zmenšování je spíše jen přizpůsobení poptávce a faktické rozšíření nabídky výrobců. Rozhodně to neznamená, že by z nabídek výrobců zmizely větší kousky. Já sám vnímám hodinky jako praktického pomocníka. Nejsem žádný sběratel hodinek, ale pro určité aktivity mám i určité hodinky. Jako speleopotápeč používám poměrně rozměrné, ale hlavně přehledné hodinky se snadno čitelným ciferníkem a lunetou. Možná to bude znít jako klišé, ale tyto vlastnosti můžou rozhodnout o mém přežití. Na druhou stranu do obleku jsou takové hodinky přinejmenším nepraktické. Jejich výrazný a rozměrný design, je v kombinaci s uhlazeností společenského obleku, slušně řečeno nevhodný, ale hlavně nepraktický. To že takové hodinky nechtějí vklouznout pod rukáv košile je jasné a někdy vám statečně a ochotně přidrží i rukáv saka, takže nakonec máte svůj horní díl obleku nakřivo a z elegantního jedince je v tu ránu Quasimodo. Proto vítám i hodinky subtilnější s uhlazeným a elegantním designem, vhodným právě ke společenskému obleku i přesto, že mám opravdu velké ruce s objemným zápěstím. V obleku vnímám hodinky jako šperk a v práci zase jako důležitý a praktický nástroj.
Martinpřed 259 dny, reagovat
Trend zmenšování hodinek je zajímavý. Je to spojení klasické elegance a moderního minimalismu, které umožňuje všestranný styl. Pokud jde o můj vlastní výběr, přikláním se k hodinkám střední velikosti. Dosahují harmonické rovnováhy mezi výrazem a zajištěním pohodlí a ztělesňují to nejlepší z obou světů :)
Pavel Uhlíkpřed 259 dny, reagovat
Trendu zmenšování hodinek rozhodně nepodléhám. Preferuji větší hodinky, nyní mám Garmin Fénix 7X a Casio Pro-Trek. Osobně si myslím, že velikost 46 - 51 mm je pro chlapské zápěstí tak okorát. Problémem může být jen jejich výška, která při zapínání košile může trochu vadit. P.U.
Eva Malíkovápřed 259 dny, reagovat
Hezký den, vzhledem k tomu, že se mi zhoršuje zrak a brýle zatím nenosím, tak trend zmenšování hodinek osobně nebudu následovat. Možná časem ba naopak budu hledat hodinky, na které velmi dobře uvidím a budou snadné na ovládání. Ale zatím mám bohudík problém jen se zrakem. Přesto se mi tento trend líbí, protože oslovuje jinou skupinu lidí a tomu fandím. Pro někoho jsou mini hodinky jistě zajímavým doplňkem
Karel Nedbalpřed 259 dny, reagovat
Preferuji vetší. Teď mám fenix 7x 51mm.
Robertpřed 259 dny, reagovat
Dobrý den, mám Citizen Elegant Eco-Drive Super Titanium BM7470-84L (43mm). Na mé úzké zápěstí akceptovatelné maximum. Hlavně navíc jsou lehké. Vhodná velikost záleží na ruce, preferencích a náladě :-D
Karelpřed 258 dny, reagovat
hodinky Diesel mají charisma a moc se mi líbí...
Josef Kubelkapřed 258 dny, reagovat
V mém věku už kvůli zraku ani nemohu nosit menší hodinky, takže zůstávám věrny klasice o průměru 40mm. Výjimky dělám jen když chodíme s manželkou na túry, kam nosím hodinky se spoustou orientačních funkcí navíc a tak jsou také přiměřeně větší
Matespřed 258 dny, reagovat
Objevil jsem pohodlnost a příjemnost malých hodinek přes vintage Casia A171, takže teď mi přijdou potápky 42,5 mm na mé celkem velké ruce fajn a klidně bych šel ještě do menších, zvláště pak nějaké další společenštější bych klidně zkusil 38mm. rozměr ruky nevím, ale malá není.
Oldřichpřed 258 dny, reagovat
V současné době mám Garmin Fenix 6X Pro. Předtím jsem měl Garmin Fenix 2. Po dvanácti letech mně byly zcizeny. Velikost Garminu mi zcela vyhovuje a neměnil bych za menší.
Martinpřed 258 dny, reagovat
K obleku nosím Zeppelin 100 years a velikostně akorát a běžné mám Amazfit T-rex Pro a menší si na ruce nedovedu představit.
Petrpřed 258 dny, reagovat
Jsem zastáncem větších hodinek. Mám Garmin Tactix Delta, které mi plně vyhovují. Hodinky s malým průměrem se mi nelíbí a nenosil bych je.
Tomášpřed 258 dny, reagovat
Současný trend je dočasný. Všechno je v životě jednou nahoru a pak zas dolu a pořád se vše střídá a opakuje dokola. Pokrok sice nezastavíš, ať už je dobrý nebo špatný, ale poctivá kvalita si vždy najde zákazníka. Já mám teď k iPhone hodinky watch ultra, ale nedavno jsem prásknul do stolu a objednal Garmin marq2 athlete. Ke 40 letům jsem si chtěl udělat radost, ale mám rád oboje hodinky stejně. Menší hodinky bych už nechtěl a naopak bych nasadil i větší pořádnou briketu ????
Zbyněk Králpřed 257 dny, reagovat
Nemyslím si, že by tento trend byl nějak výjimečný. Výběr hodinek je poměrně osobní záležitost a pořád tu bude někdo, kdo se bude chtít odlišovat od mainstreamu. Ani si vlastně nemyslím, že velikost hodinek je až zas tak důležitá, je to jen jeden z parametrů. Podle mě rozhoduje, jak vypadají hodinky jako celek. Moje současná velikost hodinek je 42. Nicméně pokud by se mi zamlouvali menší, či větší nemám s tim žádný problém.
Jirkapřed 257 dny, reagovat
Když jsem s hodinkami začínal, tak jsem přikláněl velikosti nebo výšce hodinek velkou váhu a byl jsem rád, že jsou na trhu i menší hodiny, kvůli menšímu zápěstí. Teď už mi to je spíše jedno a nosím jak menší, tak větší hodinky. Záleží podle nálady, oblečení, události, počasí nebo podle toho, jak se zrovna vyspím????Takže za mě velikosti hodinek není zas tak důležitá, ať dá člověk spíše na pocit a nosí takové hodinky jaké se mu líbí a ne takové, jaké odpovídá současným trendům. Většinou nosím hodinky od 40 - 47 mm (zápěstí cca 17 cm)
TiKipřed 256 dny, reagovat
Tož jsem si přečetl předcházející komentáře a abych řekl pravdu, tak mne ta spousta mm a cm děsí. Copak velikost je to rozhodující pro koupi hodinek? Není jednodušší zajít se podívat na hodinky do obchodu a vybrat si ty, které se mi budu líbit a potažmo mi je dovolí stav peněženky?
Katarínapřed 256 dny, reagovat
Teď zrovna hledám nějaké +-40mm a vybíram, protože na menší nevidím dobře a větší mi zas na ruke vadí...
Petrpřed 254 dny, reagovat
Co se velikosti týče, tak je asi důležité si hodinky prohlédnout v obchodě na živo, případně vyzkoušet. Sám používám Citizen 43 mm super titan takže jsou celkem lehké. Před tím stejný výrobce, menší rozměr ale ocelové a téměř jednou tak těžké. Na větších lépe vidím čas.
Jardapřed 253 dny, reagovat
Zdravím všechny milovníky pěkných hodinek. S manželkou preferujeme hodinky větších rozměrů, i když máme hodinky v různých velikostech. Záleží na příležitosti, kam se zrovna chystáme a podle toho volíme. Myslíme si, že trend zmenšování je pouze dočasný a zejména u mužů vypadají větší hodinky mnohem lépe a elegantněji.
MILANpřed 253 dny, reagovat
Ideál kolem 45 mm. Nyni INVICTA FORCE s dobře čitelným čiselnikem i v noci.
Ladislavpřed 252 dny, reagovat
Mám rád hodinky a nosím nejraději větší průměr hodinek. Nesouhlasím s tvrzením, že současným trendem je zmenšování hodinek. Připouštím, některé značky hodinek vycházejí na trh s hodinkami o menším průměru, např. CERTINA, MeisterSinger nebo Alexander Shorokhoff. Ale není to trend, který by převažoval. Domnívám se, že to ani není možné. Jistě, lze zmenšovat hodinky oblekovky, kdy zmenšováním naplňujeme formální požadavky na velikost formálně společenských hodinek a zároveň potvrzujeme pravidlo, že je to šperk na ruce. Ale životní styl moderních lidí požaduje větší průměr hodinek, kdy např. pro sport nelze nemít větší průměr hodinek nebo displeje hodinek. A to jak chytrých tak i klasických, např. TISSOT T TOUCH. A je nutno také vzít v úvahu fyzické parametry vzrůstu dnešních mladých lidí, kdy zmenšování průměru hodinek by na jejich rukou nevypadalo přirozeně. Takže si myslím, že je sporné tvrzení, že jde o trend zmenšování hodinek. Spíše o optimalizaci průměru hodinek, aby hodinky na ruce nevypadaly jako kolo od traktoru. Ale na vkus člověka neplatí žádný nepřekročitelný "trend" velikosti hodinek. Přeji všem radost ze svých velikých nebo menších hodinek.