» Blog » Soutěže

SOUTĚŽ: Vyhrajte pánské společenské hodinky Citizen

Tagy: Soutěže

Eliška Měrková | 9.2.2022 | 2 MIN | 35x komentář

Soutěž byla ukončena

Zanechte nám e-mail a už vám žádná soutěž neunikne.

Prohlédněte si následující soutěže

Plesová sezóna. Ještě před nedávnem by byla v plném proudu, teď se však všechny společenské akce ruší a přesouvají na neurčito. A nás to samozřejmě mrzí... nejspíš stejně jako každého z vás. Proto jsme se rozhodli vdechnout vám společenskou atmosféru alespoň dárkem v podobě klasických společenských hodinek. Podělte se s námi o váš názor na formální a společenké hodinky a vyhrajte hodinky Citizen Basic!

Ačkoli se dnes zavedené konvence značně uvolňují (a to nejen pokud jde o hodinky), stále se najdou gentlemani, kteří si na etiketě potrpí a řídí se přesvědčením, že na společenské a zvláště pak formální akce patří také společenské či formální hodinky. A jak by měly vypadat?

5 nejčastějších chyb při výběru pánských společenských hodinek
23.7.2018 - Martin Koňařík
5 nejčastějších chyb při výběru pánských společenských hodinek

Malé opáčko:

V prvé řadě jsou nenápadné, nepřitahují pozornost, ale zato jsou velice elegantní. Jsou menší, nehýří barvami a sportovními detaily (jako jsou třeba stopky), a chybu proto neuděláte, když sáhnete po klasických barvách jako stříbrná (ocelová), zlatá či růžově zlatá. Pro vyloženě formální událost zvolte hodinky na koženém řemínku, na trošku ležérnější společenské události se pak nemusíte bát ani kovového náramku.

TOP 6 pánských společenských hodinek a jak vybrat ty správné
2.3.2020 - Eduard Tomas
TOP 6 pánských společenských hodinek a jak vybrat ty správné

Soutěžní otázka:

Když se rozhodujete, které hodinky vzít k obleku či saku, je pro vás formální styl hodinek nutností? Nebo si k obleku vezmete i sportovnější chronografy, potápky nebo dokonce chytré hodinky? Je podle vás dodržování stylové etikety přežitkem? Nebo na formální klasiku nedáte dopustit? Dejte nám vědět nejen co si myslíte, ale hlavně co nosíte! :) Nejpřínosnější komentář vyhrává.

Co můžete vyhrát:

Elegantní hodinky Citizen Basic Quartz ve společenském stylu. A věřte, že tyhle ocelové krásky se budou vyjímat nejen k obleku, ale třeba i k džínům.

Termín soutěže:

Soutěž probíhá v termínu od středy 9. 2. do neděle 20. 2. 2022

Co nezapomenout?

Uvést svůj e-mail! Bez něj vás nemůžeme kontaktovat ohledně případné výhry.

Kdo vyhrál?

Vítězem se stal pan Stanislav! Prosím, zkontrolujte si email, naši kolegové se Vám ozvali ohledně výhry. ;)

Výherci minulé soutěže

V minulé soutěži jsme odběratele našeho newsletteru obdarovali dárkovými poukazy v hodnotě 500 Kč. A generátor čísel vybral tyto šťastlivce: Pavol, Alena, Zdenka, Radomír, Petr a Jan Gratulujeme. :)

Komentáře

Roman Klímapřed 800 dny, reagovat
Krásný den, co se týká formálního oděvu tak hodinky jako hlavní pánský šperk tomu musí odpovídat. Jediná a správná možnost jsou elegantní hodinky s koženým řemínkem sladěným s ostatnímy doplňky jako pásek či boty. Za mne neexistuje jiná možnost.
Zdeněkpřed 800 dny, reagovat
Hodinky jsou krásné a vzhledem k tomu, že jsem pan chytrej se vzděláním, tzv. kravaťák, tak by se mě zaručeně hodily, až půjdu se svojí dcerou do tanečních.
Zdeněk Hrubešpřed 800 dny, reagovat
Dobrý den, plně souhlasím s panem Klímou. Ke společenskému obleku např. na ples či návštěvu divadla bych si taky nevzal tenisky, ale společenskou obuv. A v případě hodinek to platí také. Hnědé boty, hnědý opasek kalhot a k tomu odpovídající, klasické hodinky s hnědým řemínkem. A sladěná barva pouzdra hodinek, např. s opaskovou přezkou nebo manžetovými knoflíčky je jasná volba.
Ondřej H.před 800 dny, reagovat
Tuhle otázku jsem řešil nedávno. Vzhledem k tomu, že pracuji na vyšší manažerské pozici a košile je můj denní outfit, tak se sportovní hodinky moc nehodili. Na druhou stranu jsem garminový závislák a zvykl jsem si na funkce chytrých hodinek, proto jsem hledal přijatelný kompromis. Naštěstí Garmin má v nabídce řadu Vívomove a tak jsem si zde na eshopu zakoupil Vívomove 3 luxe a byl jsem velice překvapen. Elegantní klasický vzhled s ručičkami, které se při dotyku, či pohybu zápěstí posunou, aby nebránili výhledu na data na "neviditelném" displeji. K tomu nerezové pouzdro, safírové sklíčko a kožený pásek, co dodat... Asi nejlepší kompromis, který lze udělat... i když kompromis? Prakticky jsou to plnohodnotné garminy pro běžné nošení a s trochou benevolence i na sport.
Kateřinapřed 800 dny, reagovat
Určitě souhlasím se všemi. Ke formálnímu oděvu se rozhodně hodí odpovídající styl hodinek. Kožený pásek ladící s opaskem a boty. A pokud takové hodinky nemam , nebudu se snažit o sladění např. Sportovních hodinek :)
Renatapřed 800 dny, reagovat
Určitě k obleku se hodí klasické elegantní hodinky vždy jsou v hodným doplňkem který je vždy pro elegantní může který má dobrý vkus a vždy zaujme ve společnosti nebo v zaměstnání .
Jiřípřed 800 dny, reagovat
Dobrý den, také souhlasím. Myslím ale, že nemůžeme házet všechny smartwatche do jednoho pytle. Pokud by se výrobci snažili o více elegance, jistě by se našlo spoustu společenských chytrých hodinek. Já osobně nosím chytré amazfity s kombinovaným řemínkem (zevnitř silikon, zvenku kůže). Není to asi to pravé ořechové, ale nemusím se za to stydět. Řekl bych, že rozhodující je také tvar. Kulaté budou rozhodně lepší, než hranaté. Já mám bohužel ty druhé :-(
Tomášpřed 800 dny, reagovat
Já, protože mám omezený rozpočet a nemám tolik modelů na různé příležitosti, volil bych hodinky, které svým designem a zpracováním jsou vhodné k výměně řemínků a universálnímu použití jak na neformální i formální události. Některé vhodně zvolené řemínky dokáží opravdu hodně pozměnit podobu hodinek :-)
Richardpřed 800 dny, reagovat
Jsou různé „úrovně“ událostí – hodinky bych volil podle toho, o jakou se jedná. Do divadla na veselohru si k saku bez problému vezmu džíny, kecky a „military“ hodinky s NATO páskem. Na ples v opeře jedině oblek, společenskou obuv a samozřejmě naprosto nenápadné hodinky s kovotahem.
Kamilpřed 800 dny, reagovat
K obleku nosím pouze hodinky s koženým řemínkem. Není to tak často, proto jsem si k těmto příležitostem pořídil "obyčejné" Citizen Elegant Automatic NJ0100-03H. Ke košili a obleku sednou jako zadek na hrnec :-) Potápky ke košili a džínám, proč ne, ale k saku nikoli.
Jiřípřed 800 dny, reagovat
Společenské hodinky vnímám jako povinnost pro každého elegantního muže. Možná jsem asi na dnešní poměry konzervativní, ale přijde mi opravdu nevhodné vzít si ke společenskému oděvu sportovní, digitální nebo chytré hodinky (čest výjimkám). Takové hodinky vůbec nemusí být nutně drahé, jak si většina lidí myslí. Většina z nás nosí oblek párkrát do roka, proto bohatě stačí třeba nějaký kousek od Casia nebo Timex, kteří také mají několik formálnějších modelů za pár tisíc. Jsem zastáncem klasického stylu, proto si k obleku vždy beru společenské hodinky tradičního stylu - jednoduchý ciferník neutrální barvy s koženým řemínkem (v létě raději ocelový tah). Elegantnější hodinky mám moc rád, často je nosím třeba s košilí nebo svetrem.
Luciepřed 800 dny, reagovat
Dobrý den , chtěla bych přidat taky něco do této konverzace.Hodinky pro mě znamenají určitou prestiž,ale i určitě funkčnost.Myslim si že každé hodinky mají své zařazení a každý s nás by měl vědět k čemu je nosit ,ale je málo nás kteří to vědí dnes je to úplně normální že sportovní hodinky mají k obleku .Pro mě jsou hodinky velkou záležitostí .Já mám hodinky Festina ,Casio,Prim ,vše nosím podle příležitosti .Moc se mi líbí ale i jiné značky ,ale taky záleží kolik má člověk v kapse dají se koupit hodinky i za málo peněz a můžou být v kusne jen musí člověk vědět kam do té škatulky patří je rozdíl jít na ples a do divadla než jid na fotbal nebo na hokej .
Robertpřed 800 dny, reagovat
Dle mého názorů je nositelů hodinek v dnešní mobilové době méně než dříve. I když třeba "smart watches" zase nošení hodinek pomohly. Já osobně nosím hodinky denně, ale jelikož (i z finančních důvodů) nechci střídat hodinky dle příležitostí, zvolil jsem - řekl bych - celkem decentní celotitanovou klasiku, která snad neurazí ani k obleku: Citizen Elegant Eco-Drive Super Titanium BM7470-84L. Sháněl jsem původně nějaký model bez datumovky (stejně na ni už nevidím), ale nebylo mi dáno...
Robertpřed 800 dny, reagovat
Elegantní stylové hodinky jsou klasika, která se nosí. Je pravdou že v poslední době sportovně založení nejen mladí si vezmou do společnosti sportovní hodinky. ( nejen proto aby nepřišli o měřené údaje ) ale aby si drželi svou sportovní příslušnost. Jsou modely které ve společnosti neurazí.
Michalpřed 800 dny, reagovat
Já myslím, že udržování tradic určitě není přežitek a tak vzít si vhodné hodinky ke společenskému oděvu je správné a hodinky tak umocní celkový dojem z formálního oblečení a přispějí k dobrému pocitu majitele.
Radekpřed 800 dny, reagovat
Podle mě chytré hodinky ani potápky k obleku nepatří, elegantními hodinkami k obleku, které mají navíc řemínek sladěný i s barvou bot a pásku, ještě žádný muž nic nepokazil :)
Jiří Maňákpřed 798 dny, reagovat
Já oblek nenosím kdybych teda někde v obleku šel tak jedině nějaké klasické ručičkové a ty mám doma i když nosím jen g shock tak k obleku né
Michalpřed 798 dny, reagovat
I já jsem zastáncem klasiky, proto k obleku patří společenské hodinky tradičního stylu. Preferuji stříbrné pouzdro hodinek a samozřejmosti je kožený řemínek. Jelikož mám tmavší obleky, tudíž volba barvy řemínku je černá. Pro "fajnšmekry" pak připadá volba pro klasické mechanické hodinky . Vlastním právě něco takového podobného CERTINA DS-4 Automatic (stříbrné pouzdro s bílým ciferníkem, černý kožený řemínek). Pro retro vzpomínky jsem si do sbírky pořídil PRIM Elegant z roku 1978, které na svou dobu vypadali zcela úžasně.
Jiřípřed 797 dny, reagovat
Já osobně proti smartwatchům k obleku nic nemám. Hodně by mě zajímalo např. video pánské společenské chytré hodinky. Je pravda, že jednu dobu byl takový trend narvat všude hliník a silikon, v dnešní době se to ale obrací zase zpátky k oceli nebo titanu a kůži. Např. Amazfit gtr 3 pro, Huawei watch gt 3, které mají i dámskou variantu s milánským tahem, nebo z těch dražších garmin Fénix 7. A pokud vás přeci jen trápí ten černý displej, kupte si vivomove (-; Hodinky ale samozřejmě nemusí žít s řemínkem, který mají. Stačí za pár kaček přikoupit luxusní řemínek, a můžete díky Quick release/Quick fit řemínky střídat. U svých smartwatchů jsem to tak řešil a jsem velmi spokojen.
Mílapřed 797 dny, reagovat
Nejsem sice stár, ale potrpím si na klasiku. Nenapadlo by mě jít na společenskou událost či schůzku s něčím, co by celou atmosféru rušilo. Ženy mají boty a kabelky a já ač nejsem milionář, vlastním několik druhů hodinek. Sice velmi levné, ale mám jak sportovní, s kovovým páskem a chronografy, tak i minimalistické s koženým řemínkem. Kdybych měl možnost, rozhodně bych pořídil další kamarády do sbírky
Martin Sedláčekpřed 796 dny, reagovat
V obleku chodím do práce již téměř 20let. Dnes je již společensky nepřípustné nosit do práce kravatu. Byl bych tzv. overdressed. Společenské normy se změnili, rozvolnili. Takže se ani v té práci nevyhýbám hodinkám na kovovém tahu. Samozřejmě žádné chronografy. Střídám 38mm bicolor potápky od Certiny, 42 mm Citizeny také na kovu, 40mm Seika Coctail na černé kůži a 40mm Zepeliny na hnědé. Nic z toho nejsou vyloženě klasické oblekovky, ale jsou elegantní a k rozhalence sedí výborně. A věřte mi, že to k obleku vypadá 100x lépe než 45mm Garmini, Apple Watch nebo náramek od Xiaomi. Tyhle hrůzy opravdu nosí někteří mí kolegové k oblekům za desítky tisíc.
Robertpřed 794 dny
Ty Zeppeliny jsou moc hezké...
Romanpřed 796 dny, reagovat
Šedá je teorie a zelený strom života, takto bych asi shrnul svůj vztah ke společenským hodinkám. Souhlasím a velmi se mi líbí, když k obleku přidáme klasické společenské hodinky. Tedy bez zbytečných subciferníků, spíše s minimem nenápadných indexů a barev, hezky na koženém řemínku, nejlépe sladěným s páskem a botami. Jenže současně mám rád spíše sportovní hodinky a tak jsem pro sebe hledal sice chronografy, ale pokud možno s méně nápadnými subciferníky - tedy žádné pandy, aby nebyly na kovovém tahu i když kaučuk taky není žádná paráda, a když už tam má být nějaká barva tak raději méně výrazná zelená. Nakonec mi z toho vyšly limitky Certiny DS Podium WRC Poland. Vím, ke společenským hodinkám mají hodně, hodně daleko. Proto mne ale překvapilo, když jsem si u Vás na www.hodinky-365.cz nastavil filtr na společenské hodinky a ve výběru se mi objevily několikery chronografy a takové kousky jako např. - Swiss Military Hanowa Mountaineer SMWGA2100540, - MeisterSinger Astroscope Automatic Day Date AS902OR_SG02, - Alpina Startimer AL-372NS4S6, - Orient RA-AA0812L19B. A uvést hodinky Ball Engineer II Rainbow Automatic COSC Chronometer NM2028C-L28CJ-BK Limited Edition nebo Orient RA-AA0E01S19B/RA-AA0E03L jako společenské je podle mého názoru, a nezlobte se na mne, už hodně velký úlet. ;) Ale na mém vztahu k Vašim stránkám to stejně nic nezmění a budu se k nim rád a často vracet a těšit se na další články.
Standapřed 796 dny, reagovat
Budu evidentně v menšině, ale dovedu si představit k obleku klidně i klasický chronograf, sportovní či "chytré" hodinky. Sám mám několik kusů různých typů hodinek, ale protože zpravidla chodím ve volnočasovém oblečení (džíny a mikina či košile se sakem bez kravaty), preferuji osobně spíše sportovní hodinky značky Tissot či Certina, které si klidně vezmu i na menší společenskou událost typu oslavy narozenin či návštěvy divadla. Na luxusní ples v Opeře bych zřejmě i já ke smokingu sáhl po hodinkách s klasickým jednoduchým ciferníkem s koženým tahem (pravděpodobně jen černé barvy), ale to reálně v mém případě nehrozí. :-) Osobně mimo akce, kde je jasně zadaný velmi formální styl oblečení, nemám k obleku problém se sportovními hodinkami rozumné velikosti (Invicty opravdu ne) a decentního vzhledu. Stejně tak v dnešní době nevidím jako přešlap vzít si tmavé či černé smart watch. Ostatně mladší generace, pro mne věk 25 až 35 let, pokud tedy hodinky vůbec nosí, nemá problém vzít si k obleku víceméně jakékoliv hodinky a mne to nijak nepohoršuje. Alfou a omegou každého by měla být hlavně jeho osobní pohoda a pokud mu ji umožní sportovní chronografy k obleku (třeba šedé či světle modré barvy), nemám s tím žádný problém. Půjdu-li na předávání vyznamenání, pak si vezmu ryze společenské (oblekové) hodinky nebo si nevezmu žádné. Na běžnější akce si prostě vezměte ty, které rádi nosíte a máte je rádi. Pokud nejsou opravdu extrémně velké, nevidím to jako společenský faul. ;-)
Pavolpřed 795 dny, reagovat
Rad by som napisal, ze spolecenske pravidla a tradicie treba dodrziavat, ale nejde to. Moje mechanicke srdce mi to nedovoli. Je malo spolocenskych hodiniek ktore by som si kupil, a ak su take tak su mimo rozpocet. Tak si mam kupit tissoty alebo bambina pretoze "sa to patri"? Ani nahodou, hodim seika na hnedu kozu nech nie som za exota. Vlastne sa nemusim bat, aj tak bude vedla mna par kolegov alebo znamych s fenixami alebo amazfitmi ????.
Michaelapřed 795 dny, reagovat
Dodržování etikety za mne osobně přežitkem není a nikdy nebude, je ale zároveň důležité si uvědomit, že se tyto hranice etikety v posledních letech značně posunuly a člověk rozhodně ani s potápkama nemusí udělat ostudu. Samozřejmě, že nejlepší kombinací vždy budou klasické společenské hodinky s koženým řemínkem, jenž je slazen s ostatními koženými doplňky. Na druhou stranu, pokud na sobě někdo při těchto společenských událostech má například Rolex Submariner, navíc v bi-color kombinaci, jen těžko si dokážu představit, že by se na takového člověk při společenských událostech díval skrze prsty a naopak jsem přesvědčena o tom, že sklidí obdiv. Kde za mne tato hranice končí jsou všechny typy smartwatchů a také hodinky s chronographem, třeba doplněny o další funkce, jako například logaritmické pravítko nebo tachymetr. Tím, ale nechci říct, že všechny potápky jsou vhodné k obleku,.... ale pokud má člověk opravdu cit, dá se takto sladit ledacos. Nakonec bych snad všem poradila, ať hlavně nosí to, co se jim líbí s cítí se v tom dobře.
Pavlapřed 794 dny, reagovat
Dobrý den. Já bych se vyjádřila z pohledu ženy. Hodinky a jejich správné použití jsou velmi důležité. Stejně jako na jednáních či společenských akcích sklouzne pohled k botám, zda jsou vhodně zvolené a nablýskané, tak očima zabloudím i na ruku s hodinkami. Beru je nejenom jako funkční záležitosti, ale i jako módní doplněk a test vkusu .Dobře zvolené hodinky podtrhnou celkový dojem z outfitu. A nemusí to být zrovna Rolexky či Chopardy. Je velmi nevhodné, když manažer zaloví v kapse obleku a vytáhne mobil, aby se podíval kolik je hodin. Za mě jsou nejelegantnější hodinky s koženým řemínkem, ideálně sladěné barevně s kůží bot a opasku. Dojem nějak zásadně nenaruší ani hodinky s kovovým řemínkem. Ovšem třeba sportovní či chytré hodinky ( i když designy šly hodně nahoru) narušují celkový dojem oficiálního oděvu. Ovšem při běžném nošení či sportování jsou ideální a je neuvěřitelné co již dokáží. A pokud nemusíme být oblečeni příliš formálně, tak funkce jako upozornění na příchozí emaily apod. se velmi hodí. Ale nebuďme tak přísní :) Je na každém jakou cestu nošení hodinek zvolí, zda upřednostní multifunkčnost před klasikou a elegancí. Hlavně pohoda a dobrý pocit sama ze sebe.
Lukášpřed 794 dny, reagovat
Dobrý den. Zdá se, že pro někoho jsou hodinky pouze ukazatel času, pro jiného nosič dat a pro někoho módní doplněk či šperk. Ale pro téměř všechny to je jakýsi ukazatel životního stylu. Hodinky dokáží o člověku mnohé prozradit. Dobrodružné povahy v mnoha případech volí robusní a odolné hodinky, piloti pilotky, potápěči potápky atd.. V moment kdy se dostane do společnosti vyžadující formální styl oblečení, nevidím zásadní problém ve zvolení toho či onoho stylu hodinek.(Proč na sebe něco neprásknout hodinkami) Nicméně se domnívám, že je na místě volit méně výraznou formu atributu pro daný styl hodinek a držet se decentní nenápadnosti. Protože vzít si k obleku g-shocky, nebo aqualandy od Citizenu je jako když si vezmete k obleku na nohy ty nejkrásnější Prestige co máte:-) Já jsem nositel g-shocků, ale k obleku volím záložní celokovové Bentime.
Michaelpřed 794 dny, reagovat
Dle mého není přežitek mít k formálnímu oděvu (obleku, fraku či snad pouze set společenských kalhot a košile) také formální hodinky. Je to elegantní a především o to u společenského oděvu jde. V dnešní době jsou ovšem různé výklady elegance kdy kalhoty jsou zůžené a nad kotníky a košile uplé na tělo a s ohrnutými růkávy. V tento okamžik je možno oděv kombinovat i s chytrými hodinkami a různými variacemi pasků nebo sportovnější chronografy. Mě osobně se k společenskému oděvu líbí jednoduché společenské hodinky s kovovým řemínkem a nevidím nutnost používat řemínek kožený a to obvzlášť u mladších generací.
Jan Černýpřed 793 dny, reagovat
Dobrý den. To záleží. Pokud jdu na formální obchodní schůzku a vím, že budu ve společnosti určité věkové skupiny, tak podle toho poladím hodinky ( chci vypadat energický, aktivně- není na škodu nějaký chronograf navíc a ocel; pokud je to společenská událost- opera: volil bych klasiku s koženým řemínkem..) atd.
Karelpřed 793 dny, reagovat
Dobrý den, přidám tedy i svůj názor do pléna. Dřív, když jsem ještě studoval na vejšce, bylo záhodno chodit pokaždé v obleku a košili s kravatou. Tenhle formální styl mě děsně štval a ještě více znervózňoval. Jsem totiž pověrčivý, tedy mě napadaly téměř vždycky úvahy typu "přijde si sem vyšňořený a nic neumí". Když jsem se pak přesunul do pracovního života a mohl jsem odložit tenhle formální styl oblékání, změnil se i můj šatník. A hle, člověk asi jak dospívá, najednou zjistí, jak mu trocha té elegance i chybí a rád by se vrátil ke starému zvyku ve stylu košile - kravata. Jenže, ačkoli jsem státní úředník a mohl bych tak i nadále chodit do práce, byl bych tu za blázna a upoutával bych tak na sebe více pozornosti, než bych si přál. Ale protože jsem pořád mladej chlap a táhne mi teprve na 35, rád dávám najevo, že ještě nepatřím do starého železa, a tedy běhám. Osobně se mi líbí, když mohu společenskou košili a kalhoty doplnit o nějaký výstřední doplněk. Neboť nejsem na šperky, tak na mě nenajdete žádné prsteny na rukách, řetězy kolem krku a piercing v nose, ale mám rád hodinky značky Garmin. Podle mého je tahle značka hodinek ideálním způsobem, jak vyjádřit svůj styl i vkus. Vždyť stačí jen vyměnit gumový řemínek za kožený nebo za klasický ocelový a rázem vypadáte jako jiný člověk. Nikdo se pak ani nepozastavuje nad sporttestrem na zápěstí, když jdete do divadla, protože vám pasuje pásek u hodinek k pásku u kalhot i k botám. Teď se chystám si udělat radost s novým modelem hodinek řady Fenix, konkrétně modelem 7X Pro Sollar Sapphire a myslím si, že s nimi pořád budu za sportovce - elegána ;)
Davidpřed 793 dny, reagovat
Stejně jako jinde, nebál bych se pokroku a volit vždy jen konzervativní hodinky striktně podle pravidel je přežitek (i když se tím nedá nikdy nic zkazit). Samozřejmě musí vždy zafungovat zdravý rozum a cit pro souhru. Tedy k obleku bych se nebál ani sportovních hodinek na NATO pásku v nějaké jednolité barvě. Naopak tím můžete dobře zaujmout a může to sloužit jako jakýsi icebreaker a důvod k další konverzaci mezi lidmi co se třeba tolik neznají.
TiKipřed 791 dny, reagovat
...a svět se nám naprosto zbláznil. Tak proč bych si nemohl vzít na operu mé oblíbené "těžkotonážní" hodinky Seiko, vždyť mně se líbí, tak se přeci nebudu žinýrovat. Ples a tanec s partnerkou v krásné róbě a na mém zápěstí se každým pohybem rozsvěcí výtvor elektronického giganta (samozřejmě s řemínkem imitujícím kůži - nejsem přeci trotl) opravdu úchvatný pohled jak krásně blikají do rytmu a navíc, již jen představa že bych nemohl sdílet veškeré své aktivity je strašná. Jen si představte že nebudete vědět kolik jsem spálil kalorijí či jak mi buší srdce - jistě je také pro vás tato představa frustrující. Tož tedy proč ne? Možná proto, že každá situace vyžaduje to své a tak jako je nevhodné přijít na obchodní jednání v kraťasech, tak stejně hloupě na ní budu vypadat i v obleku s potápkami na ruce. Východiskem budiž tradice, vkus a soudnost - ta především. Nemusí mi ruku zdobit zrovna Patek Philippe, ale hodinky které jsou pro konkrétní situaci adekvátní. Jen tak mimochodem, ty Citizen Basic Quartz o které se soutěží jsou vzhledem k ceně, kvalitě provedení a neposlední řadě i vzhledu velice dobrou volbou pro mnoho příležitostí.
Ladislavpřed 790 dny, reagovat
mnoho zde bylo napsáno, s mnohými lze souhlasit, zejména s těmi názory, které potvrzují v nošení společenských hodinek psaná i nepsaná pravidla, ze kterých by měl pan Ladislav Špaček radost. Podle mého názoru si dnes málokdo kupuje hodinky kvůli strojku uvnitř. Většinou si kupující vybírá a kupuje hodinky podle značky, designu a lifestylu, které dané hodinky symbolizují. Technika, tj. strojek, která byla důvodem k výběru a ke koupi hodinek před řekněme dvaceti lety, je dnes skoro až na posledním místě. Značka je to, co se dnes prodává. Myslím si, že zvláště dnešní mladá generace je mnohem více zatížená na značky a image, nikoli na technické specifikace hodinek. Značka a design hodinek je totiž součástí jejich image, kterou si i prostřednictvím hodinek mohou koupit a tak mohou svou image ovlivnit. Já osobně nosím hodinky Citizen, kde dávám přednost komfortu nošení, které pro mě přestavují materiály hodinek, solární nabíjení a rádiové řízení času. A proto i ze své zkušenosti jsem přesvědčen, že pro výherce této soutěže budou hodinky Citizen Basic Quartz dobrou volbou.
Petrpřed 789 dny, reagovat
Hezké hodinky, respekt značka. Jen jako dokonalé společenské hodinky ne. Vytýkám kovový tah, barvu ciferníku, ukazatel data na hodinkách. Ideál: kožený řemen, bílá, nebo černá barva ciferníku, bez datumovky. K saku a džínám hodně fajn hodinky, k obleku ve večerních hodinách pod otazníkem. Ale jsou suprové a tuze bych je uvítal na své ruce. Opatrujte se všichni.