» Blog » Soutěže

SOUTĚŽ: Vyhrajte nové Casio Duro

Tagy: Soutěže | Chytré | Klasické

Agáta Vřeská | 9.3.2022 | 1 MIN | 53x komentář

Soutěž byla ukončena

Zanechte nám e-mail a už vám žádná soutěž neunikne.

Prohlédněte si následující soutěže

Chytré hodinky s funkcemi pro seniory – ano, nebo ne? A jak by měly případně vypadat? V čem můžou skutečně pomoct? Za váš názor rozdáváme dvoje Casia Duro.

Smartwatche už má dneska pomalu každý. Ať už jako lifestylový doplněk, nebo jako sporttester. A svou kategorii mají i dětské hodinky, které jsou funkcemi přizpůsobené cílovce. Samostatnou kategorií jsou pak také chytré hodinky pro seniory.

A nás zajímá – jaký na ně máte názor vy? Jak by chytré hodinky pro seniory měly vypadat, co by měly umět? Je to jen přežitek doby, na kterém chtějí výrobci vydělat, nebo to má skutečně smysl? A může to v kritických chvílích i zachránit život? Máte s tím vy sami nějaké zkušenosti?

Za vaše názory a postřehy rozdáme dvoje hodinky Casio Duro. Loňská novinka, která se na český trh dostala až teď a která má naprosto dechberoucí parametry za senzační cenovku. Navíc jsou ve stylu potápek a s větším průměrem. Podle nás z nich bude hit, a vy je můžete mít.

Soutěžní otázka:

Jaké funkce by měly mít chytré hodinky pro seniory? Mají své opodstatnění, nebo je to jen marketingová bublina?

Co můžete vyhrát:

Termín soutěže:

Od 9. 3. do 20. 3. 2022

Co nezapomenout?

Uvést svůj e-mail! Bez něj vás nemůžeme kontaktovat ohledně případné výhry.

Kdo vyhrál?

Vítězi se stali Pavla V. a Martin! Gratulujeme a ohledně výhry Vás budem kontaktovat (pozor, aby mail nezapadl do spamu). :)

Výherci minulé soutěže

V minulé soutěži jsme rozdávali 6 dárkových poukazů. Losovali jsme ze všech našich odběratelů newsletteru a štěstí měli tentokrát paní Blanka, Zuzka, pan Jozef, Kien, Tomáš a Rado. Gratulujeme. A všechny budeme kontaktovat, tak mrkněte i do spamu, kam občas náš mail spadne. :)

Komentáře

Lukáš Sandhauspřed 773 dny, reagovat
Funkce, které mají například Apple watch, monitorující zdravotní stav, jsou velmi užitečné. Neměla by chybět funkce zavolání pomoci a snímač tzv. Polohy mrtvého muže.
Pavel Wapienikpřed 773 dny, reagovat
Hodinky pro seniory: 1. mohly by kukat v poledne (treba aby se senior vzbudil) 2. Stejně na ne neni videt, takze kazdou hodinu by mohly navic hlasit presny cas 3. Nahlas rict, kdo vola 4. Samozřejmosti je alarm na zvyseny tep 5. Alarm na snizeny tep po delsi dobu, volat automaticky ulozene zachranne cislo 6. Bezdotykove napajeni 7. Prenos udaju o tepu apod. na dalku do sdilene aplikace, at ma nekdo prehled zvenci? Zdravim PW
Danuše Hlaváčovápřed 773 dny, reagovat
plný souhlas s Lukášem Sandhausem, jsem už také starší a pokročilá, chytré hodinky mám, jsem s nimi spokojená, ale vše co bylo uvedeno výše - zavolání pomoci nebo snímač mrtvého muže navíc by byly užitečné nejen pro moji věkovou kategorii 70+
Kateřinapřed 773 dny, reagovat
Hodinky pro seniory se určitě dobrá věc. Mohli by zaznamenávat údaje o jejich krevním tlaku , kdyby hlídali hladinu cukru v těle, myslím, že by to hodně z nich uvítalo, ale chápu, že tohle ještě žádné hodinky neumí. Mít SOS službu(pokud by se jim něco stalo, zmáčknou čudlík a samo to vyšle žádost o pomoc na předem určené číslo třeba někoho z rodiny), detekce pádu , nebo když bude delší dobu v nehybnosti, aby ho hlasem upozornili, že je přeba přístroj nabít, při plném nabití aby ho hlasem upozornili, že jsou nabité a aby si je nasadil, GPS lokátor, alarm , který by odstrašil případného útočníka. Hlavně by měli mít čitelný display a umět odvádět data na dálku do jiného telefonu, nebo pc. to by asi uvítali nejen senioři, ale i jejich blízcí.
Velký Vezírpřed 773 dny, reagovat
Stárnoucí generace už nejsou jen babky od slepic a dědouškové s fajfkou. Je to generace, která už elektroniku zažila. Proto budou mít chytré hodinky pro seniory určitě stále větší prostor. Analogii lze vidět v mobilech pro ně. U hodinek bude muset být dobrá čitelnost displeje, jednoduchost obsluhy, dlouhá doba výdrže baterie, případně "záchranné" chytré funkce, jako detekce pádu, nouzové tlačítko, odesílání polohy GSM apod. Případné zdravotní funkce jako sledování srdečního tepu a další si umím taky představit.
vladislav bachurekpřed 773 dny, reagovat
Hodinky maji sve opodstatněni. Doporučuji hlasove oznameni.
Ondřejpřed 773 dny, reagovat
Většina funkcí již zazněla, jako třeba EKG & ECG, v každém případé dává smysl low powered gps koordináty pro lidi s alzheimerovou chorobou. A definitivně indikace nízkého stavu baterie (Hodinky vyzivají k nabití). ;-)
Miroslavpřed 773 dny, reagovat
Měli by mít kontrolu zdraví a funkce volání,určení polohy.Senioři se šikovný a naučí se obsluhovat chytré hodinky. A též by měli mít chytré hodinky dobrou čitelnost s větším ciferníkem.
Andrejpřed 773 dny, reagovat
Hodinky pro seniory se určitě dobrá věc. Hlavně by měly mít jednoduchý o.s. velký font a každou hodinu by mohly navíc hlásit přesný čas. Hodně hlasitý budík pro nás nahluchle. Jednoduchý zapínaní pásku. Neměly by byt moc drahý.
Martinpřed 773 dny, reagovat
Možnost zvětšit čísla a písmena v hodinkách, upozornění na pád, připomínky vzít si prášky, možnost hlasového zjištění hodin atd. Je plno funkcí co starší lidé využijí a také jejich příbuzní v případě nehody, pádu a informování na telefon.
Martin Ometakpřed 773 dny, reagovat
Takové hodinky by určitě měly mít sos tlačítko které zavolá určené číslo. Buď příbuzného nebo záchranky. Hlasové pokyny ,oznámení a určení polohy. A samozřejmě dobrou baterii...
Josef Hithapřed 773 dny, reagovat
Plně souhlasím s Velkým Vezírem, hlavně s názorem - dobrá čitelnost displeje, jednoduchost obsluhy, dlouhá doba výdrže baterie, případně "záchranné" chytré funkce, jako detekce pádu, nouzové tlačítko, odesílání polohy GSM apod. Případné zdravotní funkce jako sledování srdečního tepu a další si umím taky představit. Sám jsem 70+.
Miroslav Plachýpřed 773 dny, reagovat
Asi nejdůležitější jsou zdravotní funkce a dobrá čitelnost. Také co nejdelší výdrž baterie. Nebylo by od věci hlasové upozornění na různé události.
Pavla V.před 773 dny, reagovat
Rozhodně mají své opodstatnění. GPS poloha, detekce pádu, opuštění bezpečnostní zóny, to vše jsou funkce, které seniory i nás příbuzné uklidní. Za mě nejlepší funkce je SOS tlačítko. Dokážu si představit jak senioři v případě náhlé slabosti či jiných problémů začnou zmatkovat, nemohou najít telefon, nebo k němu nedokáží dojít, př. nechtějí "obtěžovat". Takto vše vyřeší jedním zmáčknutím tlačítka. Další otázka je jak hodinky přijmou. Samozřejmě jsou i senioři technicky zdatní, nebo alespoň přístupní novinkám. Mí rodiče mají 80 a 85 let, nepíší ani SMS a nejsem si úplně jistá, zda by tuto pro ně "zbytečnou novinku" striktně neodmítnuli. Pokud bych je přesvědčila, tak by určitě využili i krokoměr při pravidelných procházkách. Trošku mám obavy, zda by se při využití funkcí jako jsou měření saturace kyslíku v krvi , měření krevního tlaku, monitoring spánku či tepové frekvence nezačali více pozorovat a v některých případech to nevedlo spíše k úzkostným stavům. A rozhodně je nutností co nejjednodušší ovládání hodinek, aby se v něm senioři "neztratili".
Miroslavpřed 773 dny, reagovat
Chytré hodinky jsou pro seniory užitečné a hlavně mají vše na dosah na zápěstí. Senioři tak mají vyřešenou věc hledání telefonu po kapsách a podobně. Chytré hodinky by měli mít funkci zdraví a možnost uskutečňovat s hodinek hovori. Tak tež větší ciferník.
Leoš Juřicapřed 773 dny, reagovat
Za mě by bylo vhodné aby měly dobře čitelný displej s vysokým kontrastem, možnost jednoduše zavolat, nebo poslat emergency sms, detekce pádu a určitě fyziologické funkce jako měření okysličení krve, alarm vysokého/nízkého tepu, EKG. A také dostatečnou výdrž baterie. No a pak jsme ale s cenou někde, kde si je běžný senior asi nebude moct dovolit...
Ondřej Dědičpřed 773 dny, reagovat
Dobrý den, jako u spousty jiných věcí podle mého záleží, jak se k hodinkám pro seniory přistupuje. Za mě to může být velice užitečná věc (viz napr. funkce “detekce pádu” u Apple Watch). Podle mého by měly ukazovat čas (překvapivě), mít čitelný displej, možná klidně připomínkovač/budík pro podání léků a také sledování základních zdravotních funkcí.
Lukáš Pešoutpřed 773 dny, reagovat
Pokud jde o seniory s nutným občasným dozorem, v principu by se měly podobat dětským hodinkám, které monitorují polohu, lze skrze ně komunikovat na předem daný kontakt, oznámení pádu, případně ohrožení životních funkcí na daný kontakt. Samozřejmostí by pak byla jednoduchá obsluha, klidně tři mechanická tlačítka, minimum funkcí a obrazovek, jasný pokyn k nabytí. Pokud jde o seniory plně soběstačné, asi by uvítali údaje o jejich krevním tlaku, někdo tu zmínil hladinu cukru v těle, ale to je zatím sci-fi, varování při ohrožení životních funkcí (pokles tlaku apod.), GPS lokátor spojený s SOS info na jiné zařízení (pak ale nutná SIM). Mám ale za to, že naopak netřeba volání, a funkce zrcadlení notifikací a dalších info z mobilu na hodinkách (jsou-li zvyklí používat mobil, nepotřebují duplicitu, spíše to mate).
Milošpřed 773 dny, reagovat
Určitě by mělo umět monitorovat zdravotní stav a také možnost přivolat si pomoc a taky určení polohy jak při zbloudění a nebo ztráty orientace.
Karel Malíkpřed 773 dny, reagovat
Bohužel stále na nás mají dopady kolapsu mé tchýně, který se udál v říjnu. Tak za nás bychom uvítali kontrolu srdce, GPS lokátor, snadná funkce "sos" - aby byla záchrana včas na místě. možná by byla dobrá i funkce hlasového ovládání. Tchyně má Alzheimera a měla problém stisknout zelené tlačítko na příjem hovoru. Tak čím víc ulehčit ovládání , tím lépe. Člověk nikdy neví. Možná i monitoring okysličení, ale nejsem technicky zdatný, abych věděl, zda to jde i přes hodinky, nebo se musí dát měřák na prst....
Zdeněkpřed 773 dny, reagovat
Myslím, že jsem jasný vítěz soutěže, protože mám jedinečný nápad a navrhuji funkci, kterou nikdo jiný nenavrhuje a která bude pro seniory výrazně užitečná a potřebná. Jde o funkci, kterou jsem nazval odpočítávání času do Vaší smrti. Hodinky by prováděly komplexní rozbor zdravotního stavu seniora a na základě vyhodnocených údajů by sdělily např.: Pravděpodobnost, že do 72 hodin zemřete je vyšší než 90 % .
Tomášpřed 773 dny, reagovat
Současní a budoucí senioři již asi nebudou mít velký problém s elektronikou. Přesto obecně mezi důležité funkce bude patřit asi velký a citelný displej, dlouhá vydrž baterie, jednoduchá volba SOS s automatickým odesláním GPS souřadnicích na prednastaveny kontakt a monitorování zdravotního stavu.
Lubomírpřed 773 dny, reagovat
Hodinky pro seniory = určitě dobrá a vhodná věc. Mezi vhodné funkce bych uvedl např. snadné intuitivní ovládání, funkce monitorující zdravotní stav, jednoduchá funkce zavolání pomoci při zdravotním problému, hlasité oznámení volajícího a taky v dnešní době přijatelnou pořizovací cenu, která by byla pro seniory akceptovatelná :-) lubomir.micek@seznam.cz
Jan Černýpřed 773 dny, reagovat
Dobrý den. Jednoznačně jsem pro monitorování zdravotního stavu. Ideální by byl tep a mozkové funkce ( vtip). Hlasové odříkání času, určitě dobrá věc. A něco podobného, co mají hodinky Lotus( kontaktuj blízkého) v závislosti na monitoringu živ. fcí. Nastavitelné odpočítávání pro dávkování, třeba léků.... :)
Petr Matuszczykpřed 773 dny, reagovat
Dobrý den, určitě by měli mít dobrou čitelnost, výdrž, odolnost, jednoduchou obsluhu, SOS tlačítko a další zdravotní funkce - připomínky na léky, vysoký či nízký tlak, pády. Možnost odeslání polohy. Potom můžeme hovořit o užitečném pomocníkovi.
Jiřina Kuncovápřed 773 dny, reagovat
Velký displej, velká písmena na displeji, výrazný světelný kontrast, tlačítka předvolby, nouzové tlačítko Emergency, tlačítko volání na osobu blízkou predvolené, čtení SMS zpráv, zvukový alarm k nutnosti nabití baterie, vydrž baterie. Odolnost při pádu, možnost lokátor seniora při nekomunikaci, zvýhodněná cena pro seniora nad 70 let.
Petrpřed 773 dny, reagovat
Dobrý den. Budu smrtelně upřímný. Chytré "hodinky" prakticky nepovažuji za hodinky. Jelikož je moc neuznávám nemám s nimi ani moc zkušeností. Ale zato mám zkušenosti se seniory (80+). Nechci žádného seniora podceňovat, nedejbože urazit, ale problém je většinou i jednoduchý telefon s velkýma tlačítkama. Ke všemu, čím víc se všemožně doma kontrolují, tím víc jsou nemocní. Kontrola tepu a při případném problému kontaktovat automaticky osobu blízkou by byla ovšem dobrá. A hlavně aby baterie vydržela alespoň rok :-)
Martin Sedláčekpřed 773 dny, reagovat
Určitě solární napájení, aby je ti senioři nemuseli nabíjet. Hledání mobilu z hodinek a hledání hodinek z mobilu, to se hodí i nám mladším ;-) Upomínky na braní léků a monitoring životních funkcí. eCall jako v autě.
Tomáš Bednarzpřed 773 dny, reagovat
Zdravotní funkce, polohu, SOS tlačítko, ideálně implementovanou aplikaci záchranka.
David Brabecpřed 772 dny, reagovat
Jednoduché a čitelné hodinky s možností tlačítka co přečte a sdělí dotyčnému čas i datum popřípadě počasí. Ne každý senior je nemocný a rizikový,,pacient,, aby musel nutně místo hezkých hodinek mít na ruce nevzhledny budík s funkcemi, které ho jen budou otravovat. Jestli je senior nemocný, slyší to od lékaře. Ne aby ho otravoval alarm, že vylezl schody a má o 20. Větší tep. Nebo menší saturaci.
Lukáš Mašekpřed 772 dny, reagovat
Chytré hodinky pro seniory by měly mít baterii, která vydrží dlouho (nebo solární baterii) aby se nemusely nabíjet často, tlačítko přivolání rychlé záchranné služby a blízké osoby, upozornění na braní léků a sdílený monitoring zdravotního stavu přes aplikaci u příbuzných. Slušná cena.
Robertpřed 772 dny, reagovat
Skiny s dostatečnou čitelností, zdravotní senzory (EKG), určování GPS, SOS tlačítko, automatické odeslání SOS zprávy s polohou v případě nestandardních zdravotních stavů nebo po stisku SOS tlačítka, nabíjení odložením do kolébky, vodovzdornost alespoň 50M, možnost použití standardních hodinářských tahů (na stěžejky).
Michalpřed 772 dny, reagovat
Urcite chytré hodinky u dříve narozených najdou uplatnění. Nejenom funkcemi jako S.O.S tlačítko, poloha, ale možností provádět zdravotní měření. Fajn by bylo dostatečně hlasité hlasové upozorňováni jak na čas, příchozí volání apod. Každopádně bych nezapomněl na silný vibrační motorek s silnou baterii.
Mojmírpřed 771 dny, reagovat
Po přečtení příspěvků mám pocit, že ideální hodinky by měly kombinovat tlačítko poslední záchrany, dětskou chůvičku a vězeňský náramek. Vybavil se mi článek o nevhodném dárku britské ministryně tchajwanskému starostovi. Takže místo symbolu smrti, strachu a osamění bych si přál, aby hodinky chválily za počet kroků, vybraly pozitivní myšlenku na každý den a byla radost na ně pohledět. Tedy mohly skutečně pomoct.
Mojmírpřed 771 dny, reagovat
Ještě připojují obrázek:)
Juliepřed 771 dny, reagovat
Velký displej a velká čísla. 1 tlačítko jako nouzový kontakt na nejbližší osobu (dotyčnému by cinkla sms nebo hovor) a druhé S.O.S tlačítko pro záchranný systém (pojištěné aby ho omylem nezmáčkli )-vyslalo by signál, kde se senior právě nachází a mohla by tam byt zakomponovana i 1 hlavni diagnoza dotyčného (vysoký TK, Diabetes, srdeční slabost atd). Voděodolnost....????
Stanislavpřed 771 dny, reagovat
Dobrý den, pokud vezmu kategorii seniorů ve věku 70+, pak se přikláním k tomu, že jde víceméně o bublinu, protože tato věková skupina zpravidla válčí v dnešní digitální době nějakým jednoduchým mobilem pro seniory a velmi zřídka tabletem, takže chytré hodinky s malým displejem nevidím jako masovku mezi seniory, byť jistě pár procent z této věkové skupiny zaujmou. Pro těch pár procent seniorů bude důležitý čitelný displej, SOS tlačítko a pár sledovacích funkcí zdravotního stavu uživatele hodinek, které budou zvukově a vibracemi upozorňovat uživatele na extrémní výkyvy hodnot. Prakticky upozorním na fakt, že senioři doma většinou žádné hodinky na ruce nenosí a berou si je, jen pokud jdou mimo domov, ač to též není stoprocentním pravidlem. Nošení hodinek 24 hodin je otázka zvyku, sám nosím (cca 10 hodin denně) klasické hodinky a nejsem fanouškem chytrých hodinek, ač jedny také mám. :-) Myslím si, že časem budou chytré hodinky - jako kontrolor zdravotního stavu - nahrazeny nějakým vstřeleným čipem na sledování zdravotních hodnot.
Jiřípřed 770 dny, reagovat
Dobrý den, řekl bych, že hodinky pro důchodce můžou být jak chytré tak analogové. Chytré hodinky pro seniory by rozhodně neměly vyžadovat stálé propojení s telefonem (to důchodci jen komplikuje život a mnozí chytrý telefon nemají). Displej by měl být velký a dobře čitelný, nejlépe amoled. Radši jeden údaj (kroky, kalorie atd.) na jednu stránku. Baterie by měla vydržet aspoň dva týdny. Po stránce vzhledové bych zvolil spíše kulaté, ale záleží na vkusu. A pak jsou tu ty analogové. Některým starším lidem můžou chytré funkce spíš ublížit, než pomoct a proto si myslím, že leckterý důchodce dá přednost klasice. Tělo by mělo být určitě kovové, řemínek podle vkusu, ale nejlepší je podle mě kovový - důchodce se o něj nemusí tolik starat. Žádné šílené festiny ;-). Fajn je velký ciferník. Baterie by měla mít dlouhou životnost, nejlépe solar. Děkuji za organizaci soutěže, casio duro se mi moc líbí a rád si zasoutěžím :-).
Josef Kubelkapřed 770 dny, reagovat
Hodinky pro seniory rozhodně mají opodstatnění. Měly by mít funkce pro sledování základních životních funkcí s hlasitou signalizací překročení stanovených limitů, přivolání rychlé záchrany a hlavně by měly mít dobrou čitelnost pro staré slabší oči.
Pavelpřed 770 dny, reagovat
Dobrý den, já jsem tedy mladý člověk a moderní techniku mám rád ale mnohem radši mám rád mechanické věci a takových jako jsem já je na světě stále spousty. dle mého názoru se všichni snaží být co nejvíce elektroncky zdatní a vymýšlet stále něco kupředu, ale zeptal se někdo obyčejných lidí co by chtěli? Ne každý chce dotykový telefon, sos tlačítka, hodinky které musíte deně nabíjet nebo jsou drahé jako blázen protože mají solární článek uvnitř těla. Já a spousta dalších okolo mě by si přála na trh normální mechanické hodinky které opět vydrží dvě i více generací, budou mít všechna hlavní čísla, aby je i náš 93 letý děda přečetl a malé děti se nemuseli ptát co chybí za čísla mezi 12, 3, 6, a 9. Technika je super věc ale nemyslíte že jí je někdy až připliš?
Pavolpřed 769 dny, reagovat
Tak třeba většina chytrých hodinek by měla funkce jako píšou všichni, v základu všechny stejné, geniální. A pak by tady byli mikrobrandy - např. Dedek Filip - pro venkovské babičky (teda i mou) by ukazovali - čas a kdy zavřít slepice. A pro Brnenské - čas a kdy se objednat na fialovou trvalou.
Petrpřed 768 dny, reagovat
Ano, chytré hodinky pro seniory mají své opodstatnění, nejde o marketingovou bublinu. Dosavadní modely chytrých hodinek mají hodně funkcí, které senioři opravdu potřebují a o kterých jsou výše uvedené komentáře, které je oceňují. Jedna funkce však chybí, a to reakce na hlasové zavolání pomoci pro seniory s alzheimrem, kdy senior postižený toto nemocí najednou, například při nakupování, neví kde je, nepoznává okolí a a neví jak se dostat domů. Přitom zapomněl, jak se mají používat tlačítka na chytrých hodinkách, a jediné co mu zbývá je hlas a volání o pomoc. Na tuto situaci by měly chytré hodinky pamatovat a mít funkci pro reagování, a to například hlasovou odpovědí pro definici konkrétního místa nacházení se podle GPS, (např. BILLA CHODOV) nebo automatickým zavoláním blízké osobě podle předem zadané předvolby a to podle hlasu seniora, ne použitím tlačítka na hodinkách. Mám osobní zkušenost s blízkou osobou trpící touto nemocí, kdy najednou ztratí orientaci a i když má mobil, místo zavolání ho tlačítkem vypne. Jedinou možností tak zůstává hlas seniora a hlasové ovládání hodinek. Ne manipulace s tlačítky SOS apod. na chytrých hodinkách nebo mobilu. Snad se tak jednou stane. Děkuji.
TiKipřed 768 dny, reagovat
Takže hledáme hodinky pro seniory, toť ale opravdu široký pojem. Pro třicetileté to je už padesátník, no a v šedesáti to vidíte tak, že to jsou ti o mnoho starší. Pokud budu uvažovat o skupině aktivních a samostatných lidí a to bez ohledu na věk, tak ti pokud již budou toužit po chytrých hodinkách sáhnou po běžné produkci. Dámy a pánové na kterých se věk a nemoc již hodně podepsaly, ti takové zařízení nepoužijí a ideálním řešení bude když tak SOS tlačítko. No a pak je tady ta největší skupina - kluci a děvčata co toho přeci jen již dost pamatují, kondice již není to co bývala, oči už také tak dobře neslouží, ale přesto žijí v mezích možností na plno. Jistě bylo mnohokrát zmíněno o spoustě potřebných a užitečných funkcích ...no já to s tou "spoustou" tak nevidím (pokud už přeci jen něco musím zmínit - tak měření tepové frekvence ev. její pravidelnost, snad saturace a nepostradatelný krokoměr...) Prioritou z mého pohledu je jednoduchost, čitelnost, praktičnost a cenová dostupnost no a pak to nejdůležitější - musí se líbit. Každému z nás byla dána do vínku trocha marnivosti a tak vybírat z mnoha provedení a mít možnost přizpůsobit svému vkusu. Darovat mamince/babičce sebekvalitnější hodinky, které se ji nebudou líbit znamená, že budou ležet v šuplíku a nasadí si je jen když přijdete na návštěvu. No a chlapi jsou na tom úplně stejně.
Zdeněk Hrubešpřed 768 dny, reagovat
Dobrý den. Ano, chytré hodinky pro “seniory” jsou a do budoucna určitě budou důležitým společníkem jejich života. Nejen, že mohou sledovat zdravotní stav a tak třeba upozornit, ať už někoho z rodiny, nebo do budoucna lékaře, že je něco špatně. Ale např. je používat i jako hlídače na dávkování léku. A důležitou funkcí může být i detekce pádu. Osobně bych byl rád za možnost z hodinkami telefonovat, protože se mnohdy stane, že si prostě, nejenom senior, telefon odloží, a v případě nevolnosti se k němu už nedostane (pracovně již několikrát ověřeno). Hodinky má přeci jen na ruce a jsou tedy hned k dispozici. A potřebných funkcí je mnohem více, jak již bylo, zde na fóru zmíněno.
Petrpřed 767 dny, reagovat
Chytré hodinky pro seniory jsou potřebné, není to jen marketingová bublina. Souhlasím s předchozími komentáři, které popisují různé funkce hodinek, které jsou pro seniory potřebné. Co já bych přivítal je, abych mohl sledovat na svém mobilu pohyb seniora s těmito hodinkami, a hodinky, které má na ruce senior, by k této aplikaci nepotřebovaly chytrý mobil. To píšu z vlastní zkušenosti, kdy můj příbuzný je velmi nemocen a je nezbytné mít přehled, kde se nachází. A přitom je ve věku, kdy se absolutně neorientuje v místě a čase. Takže funkce pro dálkovou identifikaci místa pobytu a pohybu a přitom samostatně bez pomoci chytrého telefonu.
Lukášpřed 765 dny, reagovat
Dobrý den, Chytré hodinky pro seniory by měli být kompaktní, pohodlné a dobře čitelné. Ovládání by mělo být velmi jednoduché. Hlasový průvodce s nápovědou, barevně odlišené menu, kompletní sledování zdravotního stavu s možností přístupu k datum z jiného zařízení. GPS a hlášení nouzového stavu. Data které by si se svolením přečetl lékař by mohla být v případě potřeby užitečná. Možná projekce dat, či času na zeď, nebo nějakou plochu by nebyla také špatná. Zejména za tmy. Dále by mohly dle potřeby sem tam něco připomenout a být třeba solární aby se nemusel hlídat stav baterie.
Tomášpřed 764 dny, reagovat
Chytré hodinky pro seniory si představuji určitě takové, které mají detekci pádu, nouzové tlačítko pro zavolání pomoci, jsou přehledné jednoduché a dobře čitelné...vzhledově mohou mít zuby nahoru jako aligátor Zeman wrrrrr????
Ladislavpřed 764 dny, reagovat
Chytré hodinky pro seniory? Tisíckrát ano, ano. Z hlediska formální logiky: Tyto hodinky jako etalon, jako chytré hodinky existují a mají své oprávnění z titulu své existence a z tohoto hlediska mají i své specifické funkce. Tudíž jde o to, aby byly i specifické funkce hodinek i pro seniory. A užití těchto funkcí předpokládá i specifický dizajn pro funkce těchto hodinek, např. větší rozměr displeje hodinek pro lepší čitelnost, omezení počtu funkcí pro užití pro seniory, např. nepotřebují sledovat počet ujitých kroků či kilometrů včetně jejich výškového převisu nebo sledování vystupování do pater apod. Možná by bylo dobré tyto chytré hodinky pro seniory kategorizovat: např. hodinky pro diabetiky, hodinky pro seniory s ahzhajmrem, hodinky pro seniory s chorobou srdeční atd. A těmto hodinkám by odpovídaly určité funkce pro sledování zdravotního stavu, které tito senioři, a nejen senioři, potřebují. Možná by tato specializace funkcí chytrých hodinek prospěla i mladým lidem.
Zelipřed 764 dny, reagovat
zapalovac, otvirak a paratko z uzitkovych funkci a samozrejme vodotrysk pro zabavu! na zbytek ma preci senior vetsi a praktictejsi telefon ;)
Martinpřed 763 dny, reagovat
Zdravím, chytrým hodinkám pro seniory by určitě nemělo chybět hlasové ovládání ( telefonování, vytáčení, nahraná adresa bydliště - při zapomenutí), detekce pádu a přivolání záchranky (nebo automatické vytočení polohy nejbližšího telefoniho čísla v adresáři telefónu), popřípadě hlasité vyzvánění o pomoc. Měření tlaku a životních funkcí. Měli by být designové, stylové a čitelné a ne jen obyčejný velký těžký "budík" (funkční, ale elegantní). Mohli by mít výrazné dvě tlačítka po stranách (zelený-červený). Upozornění na dávku léků či schůzky. Propojení s mobilem na uporzornění pro rodinu. Za mě mají chytré hodinky pro seniory určitě větší smysl jak telefony. Je to přístroj který by opravdu nosili stále u sebe. A co si budeme hodinky jsou prostě potřeba v jakémkoli věku i době, za mě bublina určitě ne :)
Martinpřed 763 dny, reagovat
Zdravím, chytrým hodinkám pro seniory by určitě nemělo chybět hlasové ovládání ( telefonování, vytáčení, nahraná adresa bydliště - při zapomenutí), detekce pádu a přivolání záchranky (nebo automatické vytočení polohy nejbližšího telefoniho čísla v adresáři telefónu), popřípadě hlasité vyzvánění o pomoc. Měření tlaku a životních funkcí. Měli by být designové, stylové a čitelné a ne jen obyčejný velký těžký "budík" (funkční, ale elegantní). Mohli by mít výrazné dvě tlačítka po stranách (zelený-červený). Upozornění na dávku léků či schůzky. Propojení s mobilem na uporzornění pro rodinu. Za mě mají chytré hodinky pro seniory určitě větší smysl jak telefony. Je to přístroj který by opravdu nosili stále u sebe. A co si budeme hodinky jsou prostě potřeba v jakémkoli věku i době, za mě bublina určitě ne :)
Vencapřed 762 dny, reagovat
Hodinky by neměli mít dotykový displej, ale klasická tlačítka. Stačilo by kdyby uměli přijímat zprávy o zmeškaných hovorech a měřili tep. Samozřejmostí je budík a nějaká ta odolnost a vodotěsnost. Čím méně funkcí tím lépe ???? v jednoduchosti je krása. Hlavně dobře čitelný i za tmy. Hodinky slouží přece jen hlavně na to aby člověk zjistil kolik je hodin ????
JirkaNpřed 762 dny, reagovat
Chytré hodinky pro seniory??? Vedle všech užitečných funkcí, které jsou zde stále opakovány, jako čitelnost, jednoduché ovládání, měření tělesných funkcí, nouzové volání, lokalizátor a podobně by měly mít hodinky hlavně technologii, pomocí které by bylo zmíněné ovládání a funkce pro seniora jednoduché, pochopitelné a zbavilo by ho myšlenky typu: "Na co takovou novotu, stejně se ji nenaučím ve svém věku ovládat a správně používat". To znamená, aby se dokázalo napojit přímo na neuronový systém nositele. Hudba budoucnosti, samozřejmě, ale pak chytré hodinky neskončily v šuplíku, ale skutečně na zápěstí, kam patří a kde budou opravdu k užitku. Já vím, že existuje spousta aktivních a velice činorodých a pokud jde o nové technologie velmi šikovných seniorů, bohužel to neplatí pro obecně pro všechny.