» Blog » Soutěže

SOUTĚŽ: Vyhrajte dámské hodinky Boccia Titanium s eko řemínkem AppleSkin

Tagy: Soutěže

Eliška Měrková | 6.4.2022 | 2 MIN | 16x komentář

Soutěž byla ukončena

Zanechte nám e-mail a už vám žádná soutěž neunikne.

Prohlédněte si následující soutěže

Udržitelné materiály, ekologické materiály, recyklace, upcyklace... Taky jste si všimli, že se to ve světě těmito termíny v posledních letech jen hemží? Ani hodinářské značky v boji za lepší, čistší svět nestojí stranou a alternativní materiály tak u hodinek vidíme čím dál tím častěji. A co si o tom myslíte vy? Podělte se s námi o váš názor a vyhrajte dámské hodinky Boccia Titanium.

Psst. Něco pro vás chystáme. Ale než prozradíme, co to bude, pojďme se zamyslet nad vcelku těžkým, ale důležitým tématem – nad ochranou životního prostředí. Jak k tomu přispívají hodinářské značky? Čím dál častěji u nich vidíme ušlechtilou snahu o používání alternativních materiálů, zejména u řemínků hodinek. Máme tady Certinu s Tide Ocean materiálem z recyklovaného plastového odpadu, který znečišťuje oceány a pobřeží.

Nebo třeba Boccia Titanium s jablečnými řemínky AppleSkin. Jedná se o alternativu kůže na bio bázi, která je zhotovena z recyklovaného jablečného pektinu.

Jablečné hodinky, ale Apple Watch to není, jasný pane
28.11.2020 - Eliška Měrková
Jablečné hodinky, ale Apple Watch to není, jasný pane

A jen tak pro zajímavost, víte, že existují i řemínky z kukuřice, listů či papíru?

Soutěžní otázka:

Co si o celkové myšlence udržitelnosti a alternativních materiálech myslíte vy? Mají podle vás smysl? Vyhledáváte je? Nebo jdou tyhle eko záležitosti úplně mimo vás? Rozepište se. Nejpřínosnější komentář vyhrává.

Co můžete vyhrát:

Elegantní hodinky Boccia Titanium ve svěžích jarních barvách a s revolučním BIO řemínkem AppleSkin, který je vyrobený upcyklací jablečných vláken při zpracování jablek. Samotné hodinky jsou navíc zhotoveny z titanu, takže jsou vhodné i pro dámy s citlivější pokožkou.

Dámské titanové hodinky pro citlivou pokožku – Fotogalerie
14.3.2023 - Eliška Měrková
Dámské titanové hodinky pro citlivou pokožku – Fotogalerie

Termín soutěže:

Soutěž probíhá v termínu od středy 6. 4. do neděle 17. 4. 2022

Co nezapomenout?

Uvést svůj e-mail! Bez něj vás nemůžeme kontaktovat ohledně případné výhry.

Kdo vyhrál?

Vítězem soutěže se stal Martin! Gratulujeme a ohledně výhry Vás budeme kontaktovat.

Výherci minulé soutěže

V minulé soutěži jsme odběratele našeho newsletteru obdarovali dárkovými poukazy v hodnotě 500 Kč. A generátor čísel vybral tyto šťastlivce: Lukáš, Jana, Martin, Aleš, Naděžda a Gustav. Gratulujeme. :)

Komentáře

Josef Kubelkapřed 750 dny, reagovat
Sama myšlenka udržitelnosti a používání alternativních materiálů má samozřejmě smysl a budoucnu se bez takového jednání samozřejmě neobejdeme. Zároveň je ale faktem současná zelená hysterie a snahy o „zelené vymývání mozků“. Jde hlavně o klamání spotřebitele „zelenými polopravdami“ a tvrzeními, která není možné nijak ověřit. Experti se shodují, že takzvaný greenwashing už dnes není tak okatý jako dříve, je ale mnohem těžší ho odhalit a podle mě je k celé této problematice přistupovat se zdravým selským rozumem, bez zbytečných emocí zelených fanatiků, odhalovat zelené polopravdy a akceptovat jen opravdu vědecky podložené argumenty.
Lukáš Mašekpřed 750 dny, reagovat
Ekologie je důležitá.
Standapřed 750 dny, reagovat
Já si o těchto materiálech myslím svoje. Například textilie. Modal je viskóza z bukového dřeva. Dovedu si představit, jak eko je výroba takového vlákna. To samé bambus a tak. Za mně je eko rozhodně pravá kůže ze zvířete, které nebylo zabito jen pro tu kůži. A pokud se bavíme o ekologii, tak je pro mne důležitá životnost a opravitelnost výrobku.
Robertpřed 750 dny, reagovat
Ekologie klidně ano, ale ne za každou cenu (viz elektromobilita). Kovová pouzdra/tahy jsou bez problémů, plasty lépe recyklovatelné (vč. "látkových" řemínků). Hlavně aby ekologické materiály nezanechávaly neekologickou "výrobní stopu", byly skin-friendly (antialergické), stálobarevné, trvanlivé a odolné vůči poškození (prasklý plastový řemínek => ztráta hodinek). A taky musí být hezké :-D což už je velmi indi-vindi :-)
Zdeněkpřed 750 dny, reagovat
Jsem pro rozumnou ekologii, ale jsem proti Zelenému údělu, a to Zásadním Způsobem. Nevadí mě atomové elektrárny, nevadí mě uhelné elektrárny, nevadí mě těžba uhlí a ani spalování uhlí nebo dřeva v kamnech. Nevadí mě benzinové nebo naftové motory. Jsem Zásadně proti elektromobilům, jsem proti větrníkům tam, kde to fouká málo a jen občas. Jsem proti solárům tam, kde sluníčko nesvítí tak vydatně jako třeba na Sahaře a nebo aspoň jako v Chorvatsku. Domnívám se, že moderní takyekologie má za účel odvést pozornost běžných občanů od kritiky sociální nespravedlnosti, kdy se vše zdražuje nevídaným tempem, inflace je vyšší než jste čekali a většina obyvatel je stále chudší a chudší a hrstka vyvolených se ,,topí,, v milionech a miliardách. Obrázek: soukromý zámek Karlstein - vstup zakázán.
Mojmírpřed 747 dny, reagovat
Hodinky a ekologie. To se dostáváme na hodně tenký led. Jako bychom páskem z jablek chtěli obelhat sami sebe a ospravedlnit vynaložené suroviny a energii na náš rozmar. Tady je kontroverzní použití PVD povlaku na zdravotně nezávadném titanu a především bateriový pohon.
Mojmírpřed 740 dny
Uvolňuje se z AppleSkin 20x více těkavých látek než z PVC?
Mojmírpřed 738 dny
Je kůže na bázi vodou ředitelného polyuretanu ekologická? Na tuto otázku je obtížné odpovědět. Záleží s jakým materiálem ji budeme srovnávat. Na stránce "https://appleskin.com/certification" vidím novou podobu certifikátu, kde již není uvedené celkové TV0C, jehož hodnota 135 μg C/g ve srovnání s PVC cca 7 μg C/g, viz obrázek výše, nevypadala příliš optimisticky. Věřím ale, že ve srovnání s koženkou na bázi PVC by AppleSkin dopadla z pohledu ekologie lépe. Nedokážu posoudit, jak by dopadla ve srovnání s přírodním kaučukem, keramikou, nerezovou oceli, titanem. U zvířecí kůže přibývá ještě etické hledisko, jak byla získána? Obecně si myslím, že největším problémem je rostoucí spotřeba pramenící z rostoucího počtu lidí na planetě, která není řešitelná ani použitím ekologických materiálů.
TiKipřed 744 dny, reagovat
Každý i sebemenší počin který je šetrný k přírodě je fajn. Problém je s eko přístupem za každou cenu - prostě mi to lidstvo zachráníme i kdybychom jej kvůli tomu měli zahubit. Je smutné že tento hloupý a škodlivý přístup má navrch.
Petrpřed 740 dny, reagovat
jsem pro hledání nových materiálů pro řemeny na hodinky, jsem pro, aby proces výroby těchto nových materiálů a tyto nové materiály byly ekologické. Například firma Hirsch tvrdí, že vyrábí řemeny na hodinky z ručně sbíraných vinných listů z ekologických vinic v rakousku. Že má pro výrobu těchto řemenů speciálně vyvinutý výrobní proces. Ale je tento speciálně vyvinutý výrobní proces skutečně ekologický, např. z pohledu uhlíkové stopy, nároků na jinou než zelenou energii apod? Není to jen platýnko tvrzení o ekologii jako tomu je např. u elektromobilů? Technologický a technický vývoj se v západní civilizaci nedá zastavit. Nové materiály tak budou v našem celkovém životě a, samozřejmě, i v tazích a řemenech na hodinkách, chytrých i klasických. Jen doufám, že budou skutečně vyrobeny ekologicky a že proces výroby od získávání surovin až po finální produkt bude co nejméně zatěžovat tuto planetu. Hodinky si tuto vizi a skutečnost rozhodně zaslouží. Dělají náš život minimálně esteticky krásnějším.
Martin Sedláčekpřed 740 dny, reagovat
Člověk přežívá tak, že mění svoje životní prostředí ke svému prospěchu. Těží minerály, kovy, vzácné prvky a vytváří z nich výrobky. My nemůžeme žít jako zvířata, my musíme přírodu přetvářet. Mám rád titanové hodinky, kvůli jejich lehkosti. Řemínky z jablek neznám a jestli mají lepší vlastnosti, než ty z kůže a z ropy, tak je klidně budu nosit. Jestli mají objektivně horší vlastnosti, tak si nebudu dělat škodu. Vyhazovat plasty do moře je prasárna, ale opět: Jestli z toho vyrobí někdo krásný číselník, klidně si ty hodinky koupím, ale že bych si kupoval hodinky s nevzhledným číselníkem, abych upozornil na plasty v oceánech, to opravdu ne.
Martinpřed 740 dny, reagovat
Ahoj, co se týká udržitelnosti tak je to podle mě něco co už prostě tady s námi je a určitě tady s námi zůstane. Jestli to že si pořídím hodinky s náramkem z recyklovaného plastu pomůže zmírnit dopad klimatických změn, to netuším,ale určitě tím nic nezkazím. Co mě na tom ale fascinuje tak je to jak dokážeme i v dnešní době přicházet s něčím tak novým a neotřelým jako je zrovna pasek vyrobený s jablečných slupek. To by mě v životě nenapdlo, a za mě je to úžasné. Jaké to je mít z těchto alternativ řemínek na ruce netuším. Nemyslím si ani, že by si to oblibili masy lidí, ale i tak jich bude dost. A ti tomuto směru budou věrní a s očekáváním budou sledovat nove alternativi. Když vezmu v potaz to že největší výrobce Co2 je skot,a evropská unie začíná zvažovat ukončit chov dobytka na maso, a bude ho chtít vyrábět uměle, tak tím pádem budou muset být i alternativi kožených řemínku. Osobně eko výrobky nevyhledavam, ale rozhodně se jim nebráním. Hodně se mi líbí švýcarský výrobce hodinek H. Moser & Cie, který rád provokuje svět svými "limitovanými" edicemi: hodinky obrostlé zelení vypěstovat přímo ve Schaffhausenu , nebo vyrobeni hodinek čistě ze švýcarských surovin,jako je pouzdro z kravského sýrů. Hodně využívají i fair trade produkty, což je za mě dobře a měli by se tímto řídit všichni výrobci.
Petrpřed 739 dny, reagovat
jeden německý filosof řekl, že co je rozumné, je skutečné, a co je skutečné, je rozumné. Protože ekořemeny existují, jsou tak i ekořemeny na hodinkách rozumné a nelze je zavrhovat s poukazem, že je to výstřelek. Vzhledem k celkovému pokroku lidstva jsme tady měli řemeny na hodinky z kůže, kovových materiálů, látky, pak z keramiky i různých forem takzvané umělé hmoty. A nyní nastupují do řady nové materiály, takzvané ekomateriály, ze kterých se vyrábí ekořemeny na hodinky. Ty jsou a budou další v řadě, nikoli, že nahradí a vytlačí dosavadní materiály na řemeny na hodinky. Snad jen způsobí, že řemeny předchozí se stanou více luxusním zbožím.
Ladislavpřed 739 dny, reagovat
velká část vyjadřujících se má na mysli technologickou, technickou, ekologickou nebo jinou výrobní stránku výroby a využívání ekořemínku. Já mám na mysli marketingovou stránku ekořemínku, protože beru za rozumné a nevyhnutelné, že nové materiály tady jsou a další nové eko materiály tady v budoucnu budou. Takže kdybych byl vlastníkem firmy hodinek, využil bych tuto záležitost marketingově k posílení značky "mých" hodinek. Například nastoupat do výšin jisté značky hodinek, která spojila nevídané: drahé kovy hodinek s gumovými, do té doby přehlíženým materiálem řemínku vhodným tak pro nějaké druhořadé značky. My, hodinkáři, budeme kupovat hodinky s vyjímečným etalonem, např. módním eko řemínkem, a to pro společenskou prezentaci našeho vnímání světa jako udržitelný přístup. je to m'dní věc vypočítaná na efekt, nebo skutečný úmysl přispět k udržitelnému eko trendu vývoje společnosti? Kdo ví jak to je??!!
Jaromírpřed 739 dny, reagovat
Chovat se ekologicky a chránit tak naši přírodu je velmi důležité. Bohužel na pozadí dnešních událostí s válkou na Ukrajině, kdy tank má spotřebu paliva 400 litrů na 100 km a o ekologické stopě vystřelené rakety se můžeme jen dohadovat je snaha u hodinek jen kapkou na dně moře. A to nemusíme mluvit jen o hodinkách. Bohužel.
Ladislavpřed 739 dny, reagovat
Alternativní materiály ANO. Ale co to jsou ony alternativní materiály? Vždyť je to tatáž příroda, naše Matka Země. Takže nikoli zázrak a prozření 21. století. Jen se mění pohled na dopad výroby finálního produktu lidské činnosti: např. řemen na hodinky. Tleskám všemu, co naši Matku Zemi zatěžuje minimálně, těším se na nové materiály pro náš lidský každodenní život, a, samozřejmě, i na nové materiály pro řemeny hodinek. Pokrok nelze zastavit. Měli jsme století páry, měli jsme století atomové energie, máme století nových materiálů, které nazýváme eko pro zvláštní dopady pro naši Matku Zemi. Co je dnes chápáno v dopadech výroby apod. jako ekologické, bylo v předchozích staletích rozumné i nerozumné, normální i nenormální, ale vždy nevyhnutelné. I dnes je eko přístup produktem nezastavitelného vývoje. A dotkne se všech stánek žití lidí. I řemenů hodinek. A proto se na ně těším a vítám je. Do rozšiřující se mozaiky možností volby.