» Blog » Soutěže

SOUTĚŽ: Rozdáváme 6 řemínků italské značky Morellato

Tagy: Soutěže

Agáta Vřeská | 4.5.2022 | 1 MIN | 23x komentář

Soutěž byla ukončena

Zanechte nám e-mail a už vám žádná soutěž neunikne.

Prohlédněte si následující soutěže

Někdo rád nosí hodinky na kovu, někdo zase nedá dopustit na kůži. S koženými řemínky je to ale někdy běh na krátkou trať. Jak dlouho vám vydrží kožený řemínek? A staráte se o něj nějak?

U kožených řemínků na kvalitě skutečně záleží. Není totiž kůže jako kůže. Ale ani pokud máte kvalitní kožený řemínek, nevydrží věčně, zvláště, pokud mu nevěnujete péči. Jaké s tím máte zkušenosti vy?

Soutěžní otázka:

Jak dlouho vám vydrží na hodinkách kožený řemínek? Řešíte při výběru jeho kvalitu? A věnujete mu nějakou speciální péči, abyste životnost prodloužili?

Jak pečovat o kožený řemínek
1.8.2018 - Martin Fusek
Jak pečovat o kožený řemínek

Co můžete vyhrát:

6x řemínek Morellato v hodnotě 500 Kč dle vlastního výběru

Termín soutěže:

Soutěž probíhá v termínu od středy 4. 5. do neděle 15. 5. 2022

Co nezapomenout?

Uvést svůj e-mail! Bez něj vás nemůžeme kontaktovat ohledně případné výhry.

Kdo vyhrál?

Bylo těžké vybrat výherce. Díky všem za názory i užitečné rady. Někdy nás mrzelo, že komentující na sebe nenechali e-mail, a tak se jim výhra vyhne. Zato radost uděláme Tomáši, Petrovi, Jakubovi K., Michalovi K., Jirkovi a Lence. S výhrou se vám ozveme na zadaný e-mail. Gratulujeme a ať nový řemínek slouží dlouhá léta. :)

Výherci minulé soutěže

V minulé soutěži jsme rozdávali dárkové poukazy. Celkem jsme jich k vám poslali šest. A kdo z nich bude mít doufáme radost? Generátor čísel vybral z odběratelů našeho newsletteru paní Danielu Š., Moniku Š., pana Marka U., Vladimíra Š., Štěpána M a Jirku H. Moc gratulujeme.

Jak pečovat o kožený řemínek
1.8.2018 - Martin Fusek
Jak pečovat o kožený řemínek

Kožené řemínky – Jak je čistit a jak o ně pečovat
23.12.2018 - Radek Vyhlídal
Kožené řemínky – Jak je čistit a jak o ně pečovat

Komentáře

Kamilpřed 722 dny, reagovat
Možná se to někomu nebude líbit, ale před cca rokem jsem si koupil v Čině kožený řemínek za něco přes dvě stovky ve stylu Hirsch Liberty ( https://www.hodinky-365.cz/tmave-hnedy-kozeny-reminek-hirsch-liberty-l-10900210-2-teletina-x1194719 ) a mohlo by se zdát, že mi o kvalitu až tak nejde. Ale světe div se, ten řemínek je skutečně vyrobeny z kůže a to velice kvalitně (když přišel, tak krásně voněl). Za tu dobu, co ho mám, jsem nezaznamenal žádný problém a sám jsem zvědav, jak dlouho vydrží (nejeví žádné známky opotřebení a to i přes to, že jej mám na svých pracovně outdoorových hodinkách). Tak jednou za kvartál ho namažu stejným krémem s obsahem včelího vosku, který používám na své kožené boty do těžkého terénu a to je vše, co se péče týče (voda pak po něm krásné stéká). Další hodinky s koženým řemínkem v mé sbírce jsou Citizen Elegant ( https://www.hodinky-365.cz/citizen-elegant-automatic-nj0100-03h-x1213345 ). Tyto hodinky mám poměrně krátce a tak těžko řemínek hodnotit, co se výdrže týče. Nicméně i ten občas nakrémuji, ale pouze z vnitřní strany. Ovšem vzhledem k tomu, že tyto hodinky nosím pouze k saku s džíny nebo obleku, tak předpokládám, že vydrží opravdu dlouho. Navíc působí kvalitním dojmem, takže nějaké obavy zatím nejsou na místě.
Radekpřed 722 dny, reagovat
Řemínek mně obvykle vydrží cca 2 roky, nicméně nenosím celou dobu stejný, ale na léto měním za NATO strap od BluShark a kožený nechávám odpočinout. Speciální péči řemínkům nevěnuji, počítám s tím, že nevydrží věky a po čase se musí vyměnit.
Filippřed 722 dny, reagovat
Já kožený remínek nosím jen velmi zřídka, ale starám se o něj celkem pravidelně, mažu ho krémem s obsahem myslím včelího vosku a tak by měl vydžet opravdu dlouho. Nosím ho ke svým Fenixum a vypadá to opravdu hezky.
Pavelpřed 722 dny, reagovat
V zásadě ke každým hodinkám mám tah, kůži a NATO strap. Kůži nenosím v létě, kdy se člověk nejvíc potí. Kůži kupuju jak za několik tisíc, tak v Číně za pár stovek. Péči řemínkům něvěnuji žádnou a při mém stylu nošení se mi zatím neopotřeboval žádný (nejstarší má cca 10let).
Zdeněkpřed 722 dny, reagovat
Nevzpomínám si, že bych někdy v minulosti nosil kožený řemínek na hodinkách, a to jsem starobní důchodce. Dříve jsem nosil kovový řemínek, aktuálně na svých hodinkách Casio mám plastový řemínek. Kožený řemínek mě nevyhovuje, protože kožené výrobky všeobecně používají osoby s jistým asociálním chováním a nebo ti, co mají blízko k neandrtálcům, kteří měli z kůže nejen různé řetízky, řemínky, oblečení, obuv atd.
Eliška Měrkovápřed 722 dny
Dobrý den, Zdeňku, značka Morellato nabízí také řemínky z recyklovaných materiálů, jako jsou třeba jablečné slupky apod. Takové neandrtálci určitě nenosili. :)
Břetislavpřed 722 dny
Každý máme v sobě geny někdejšího "neandrtálce". Ale hodinky jsou současnost. Pračlověk Janeček hodinky na ruce neměl...! Anebo nebyly dosud nalezeny?
Miroslavpřed 722 dny, reagovat
Kožený pásek nosím a je fajn.Záleží též na příležitosti jestli jsem v zaměstnání nebo společné příležitosti tak řemínky měním za silikonový. Ale upřednostňují samozřejmě kožený.Má krásnější vzhled a je příjemný na ruce.
Břetislavpřed 722 dny, reagovat
Kožené řemínky jsou hodinářská klasika a svým vzhledem nikdy nezklamou. Považuji však za vynikající, že mohu volit ke svým četným hodinkám řemínek podle toho, k čemu své hodinky (milované hračičkářské hodinky) aktuálně používám. Nóbl kožený řemínek ošetřuji tekutým přípravkem na kožené materiály (z Lídlu), kovové tahy - nezničitelné dříče - ošetřuji zubním kartáčkem s troškou zubní pasty, poté opláchnout vodou (vynikající výsledek). Silikon, barevný materiál poslední doby, je příjemný na ruce a zcela jistě i velmi výdrží. Zda kožený řemínek vydrží 10 roků, mne až tolik nezajímá. Kůže je kůže, ale mám rád a používám i ostatní materiály řemínků. I když letec - spisovatel, pan Sainte de Exupéry, měl zcela jistě kožený řemínek na svých tehdejších "pilotkách"... Hodinky jsou moderní šperk na rukou současného moderního muže. Zdravím zde přítomné hodinkářské hračičkáře!
Jiřípřed 722 dny, reagovat
Řemínek může při správné péči vydržet i několik let, z hygienických důvodů je, ale lepší ho obměňovat častěji...Záleží na daném člověku. Při výběru je určitě lepší projít nějaké recenze a na kvalitu, se zaměřit aby se řemínek po pár týdnech nerozpadl :-) Speciální péče rozhodně může prodloužit životnost řemínku a je dobré se na ni zaměřit pokud chcete aby vám řemínek sloužil nějakou dobu... Nejde o nic přehnaného, stačí se vyvarovat většímu množství vody, žádné koupání apod, zbytečně řemínek nevystavovat přímému slunci a kosmetickým produktům jako jsou krémy, parfémy apod. Alespoň 1X měsíčně promazat kvalitním voskem, nejlépe včelím. Také je dobré řemínek čas od času otřít vlhkým hadříkem od nečistot a zbytečně je tam nenechávat zaschnout :-)
Marekpřed 722 dny, reagovat
Nemal som žiadny kožený remienok významnejšej hodnoty, takže som to bral ako spotrebný materiál - doslúžil, vymenil som za iný. Ak by som dostal inštrukciu k nemu, že ho treba niečím ošetrovať, som to +/- schopný dodržiavať, no ako čítam spoludiskutérov, tak meniť si remienok na hodinkách podľa príležitosti, to by som sa asi neunúval. Radšej viacero hodiniek na rôznych remienkoch. Tiež zámienka mať viac ako 1 hodinky :)
Michal K.před 722 dny, reagovat
Překvapuje mě, že zatím nikdo nezmínil překlápěcí a motýlové spony. Ty mi vždy prodloužily životnost řemínku, protože se část kolem děrování tolik nenamáhá. Jinak klasika: otírání od nečistot + promazávání jednou za čas.
Honzapřed 722 dny, reagovat
U pasku resim nejvice jeho vzhled, potom kvalitu, a pasek mi vydrzek cca 1,5 roku :)
Jakub K.před 722 dny, reagovat
Kožené řemínky nosím ze všech druhů řemínků asi nejméně. Ale určitě jsou důležité a jsou příležitosti kdy se hodí jen kůže. Ale díky méně častému nošení se o ně nijak starat nemusím a vydrží. Co se týče kvality, tak volím takový cenový střed, který neurazí, ale ani nemrzí, když se s ním něco stane nebo je čas jej vyhodit.
Lubomírpřed 721 dny, reagovat
Kožený řemínek mi vydrží cca 3 - 4 roky, ale není nošen každý den, jelikož používám více různých typů hodinek i řemínků. Nijak speciálně řemínek neošetřuji, v okamžiku, kdy řemínek začíná vykazovat "stopy opotřebení", tak jej vyměním za nový. Každopádně kožený řemínek u hodinek považuji za symbol mužské elegance :-).
Petrpřed 720 dny, reagovat
Já považuji kožený řemínek za nezbytnost každého hodinkáře. Bez něho se prostě nejde obejít. Spojuje eleganci a estetičnost. Některé hodinky vypadají opravdu skvěle pouze s koženým řemínkem. Prostě s koženým řemínkem jste o třídu výše. Ale přiznám se, že se o aktivní ošetřování kožených řemínků moc nestarám, pouze pasivně zabraňuji kontaktům s vodou nebo v silně zaprášeném prostředí. Jednou jsem vyzkoušel na ošetření přípravek na kůži, doporučovaný určitým výrobcem kožených výrobků, a světlý řemínek mi ztmavěl. Bohužel, po této zkušenosti nemám již odvahu aplikovat jakékoliv doporučované přípravky. Kvalitní kožený řemínek slouží dlouhodobě, u mě určitě několik roků, spolehlivě a je pořád krásný.
Tomášpřed 720 dny, reagovat
Nosil jsem levné hodinky Casio denně včetně léta a trvalo více než rok, než se řemínek urval. Proto si myslím, že dobrý kožený řemínek musí vydržet minimálně několik let. Kvalita, potažmo cena koženého řemínku by měla korespondovat s hodnotou hodinek. Výběr řemínku by měla být radost. Nebál bych se investovat cca čtvrtinu ceny hodinek do řemínku. Nijak řemínky neošetřuji, ale snažím se je nevystavovat nadměrné vlhkosti a přímému slunci. Následující zásady, které jsem si osvojil výrazně prodlužují životnost koženého řemínku: 1) V létě nahrazuji nylonovým nebo silikonovým 2) Nenosím doma atp.. 3) Mám vícero hodinek, případně řemínků z různých materiálů, které střídám pro různé příležitosti.
Janapřed 719 dny, reagovat
Kožený řemínek mi vydržel vždy přibližně rok. I když se maže Včelím voskem stejně je za rok nepekny. Proto upřednostňuji kovový.... je to prostě šperk.
Bogdanpřed 718 dny, reagovat
V poslední době kožené řemínky spíš nenosím, právě proto, že se opotřebí a je třeba je vyměnit.Sportovní hodinky mám na silikonovém, jinak mám kovový. Pokud bych si vybíral kožené řemínky k hodinkám,pak bych dal především na design a spíše si koupím řemínek stejné značky, tedy řemínek, se kterým byly hodinky od začátku. Myslím, že design hodinek je utvářen přesně dodanou/prodávanou kombinací. Když se prodávají hodinky na kovovém náramku, budou s koženým vypadat úplně jinak, už to asi nebude ono a naopak. Ke společenským hodinkám kožený řemínek určitě patří, zde bych dal přednost určitě řemínkům stejné firmy, které byly k těmto hodinkám designovány.
Josef Kubelkapřed 718 dny, reagovat
Řemínek z kůže mi vydrží přibližně 1,5 roku. Zkoušel jsem i kovový, ale ten se mi špatně nosí
Petrpřed 711 dny, reagovat
na každé společenské hodinky mám alespoň dva kožené řemínky, jeden hnědý a jeden černý. To pro případ souladu s koženou obuví a opaskem. Při koupi kožených řemínků si dávám pozor na kvalitu alespoň střední úrovně. Většinou mi kožený řemínek vydrží v repre vzhledu cca 2 roky. Bohužel, žádné přípravky na ošetřování kožených řemínků nepoužívám, Vím, že bych měl. Budu se muset polepšit.
Petrpřed 711 dny, reagovat
na každé společenské hodinky mám alespoň dva kožené řemínky, jeden hnědý a jeden černý. To pro případ souladu s koženou obuví a opaskem. Při koupi kožených řemínků si dávám pozor na kvalitu alespoň střední úrovně. Většinou mi kožený řemínek vydrží v repre vzhledu cca 2 roky. Bohužel, žádné přípravky na ošetřování kožených řemínků nepoužívám, Vím, že bych měl. Budu se muset polepšit.
Břetislavpřed 710 dny, reagovat
Zdravím hodinkáře // Kožený, kovový, silikonový, polyuretanový či jiný řemínek - to vyjde nastejno! Hlavně dobré, přesné a fortelné hodinky, to je ta pravá radost z poctivých hodinek.