» Blog » Soutěže

SOUTĚŽ: Podle čeho vybíráte chytré hodinky? Napište nám svůj názor a vyhrajte Honor Band 5

Tagy: Soutěže

Matěj Urbaczka | 28.7.2021 | 1 MIN | 19x komentář

Soutěž byla ukončena

Zanechte nám e-mail a už vám žádná soutěž neunikne.

Prohlédněte si následující soutěže

Barva, chytré funkce, výdrž baterie... Parametrů, které  zvažujeme při výběru hodinek, je čím dál víc. Nás zajímá, podle čeho vybíráte chytré hodinky zrovna vy.

S chytrými hodinkami se v posledních pár letech roztrhl pytel. Značky se předhánějí, kdo přinese více za méně. My se snažíme hodinky poctivě recenzovat a přinášet vám komplexní informace. Ať už ve formě videí, článků anebo podcastů.

Abychom se posunuli zase o krok blíže k dokonalosti a dělali stále lepší recenze, tak nás zajímá, jak si představujete své chytré hodinky vy a na co bychom se měli v našich recenzích více zaměřit.

Soutěžní otázka:

Podle čeho vybíráte chytré hodinky?

Budeme rádi, pokud se rozepíšete, co vás nejvíce zajímá při výběru chytrých hodinek. Které parametry jsou pro vás při výběru ty nejdůležitější a na které zase nehledíte vůbec.

Co můžete vyhrát:

3x Honor Band 5

Termín soutěže:

Soutěž probíhá v termínu od středy 28. 7. do neděle 8. 8.

Ať vám žádná soutěž neunikne

Dvakrát do měsíce soutěžíme o nové hodinky a další dárky. Někdy výměnou za správnou odpověď, někdy stačí být jen přihlášen k odběru našeho e-mailového zpravodaje. Nechcete o žádnou soutěž přijít? Stačí se přihlásit k odběru a o všem budete vědět jako první.

Výherci minulé soutěže

předchozí soutěži jsme vylosovali šest šťastlivců z řad odběratelů našeho pravidelného newsletteru, kterým jsme rozdali dárkové poukazy v hodnotě 500 Kč. Gratulujeme Peterovi, Janovi, Angele, Gabriele, Ladislavovi a Soni.

Komentáře

Robert Juřeníkpřed 1013 dny, reagovat
Materiál hodinek/tahu, cena, vodotěsnost, velikost ciferníku, čitelnost ciferníku, vzhled, doplňkové funkce, značka. Své nové hodinky jsem v loňském roce řešil v tomto pořadí preferencí ... a vyšly z toho Citizen Elegant Eco-Drive Super Titanium BM7470-84L :-)
Pavol Šuhajpřed 1013 dny, reagovat
Hodinky samy o sobě mají hlavní význam v tom, že mne informují o čase, proto primárním požadavkem je přesný čas a druhým nezávislost na zdroji energie (nabíjení po pár dnech je pro mne nepřijatelné). Protože hodinky chci nosit stále, tak mi jde o estetický vzhled, ale i vzhled funkční (nechci žádnou almaru na ruce) tzn. preferuji titanové pouzdro, řemínek a safírové sklíčko. U chytrých hodinek předpokládám přenos emailů a notifikací z mobilu (android). Protože běhám i plavu, tak by se mi líbilo, aby hodinky umožňovaly přenos tepové frekvence v čase směrem k dalšímu zpracování v počítači, displej na hodinkách moc komfortní pro práci není, proto je významná i velmi dobrá ergonomie (čitelnost) zobrazovaných informací. Z uvedeného plyne i můj požadavek na voděodolnost, ale i odolnost vůči otřesu, mechanickému námáhání a pod. Závěrem by dle mého názoru cena takových hodinek neměla přesahovat 5-6 tisíc Kč. Bohužel jsem své vysněné hodinky na trhu ještě nenašel :-)
Pavelpřed 1013 dny, reagovat
Mechanické hodinky vybírám hlavně podle toho jak se mi líbí, taky je pro mě důležitá značka a v neposlední řadě také likvidita. Čili s jak velkou případnou ztrátou je prodám až mě přestanou bavit. Sportovní hodinky pak vybírám jen podle značky a oblíbenosti, čili Garmin.
Petr Krásnýpřed 1013 dny, reagovat
Pro mě mají hodinky v současné době nový význam vzhledem k mému onemocnění. Proto vybírám chytré hodinky s funkcemi měření tepu, tlaku a saturace krevního kyslíku. Vzhledem k mému stáří potřebuji s větším displejem a dobrou čitelností. Ostatní funkce pro mne nemají až tak velký význam. Samozřejmě předností je i vzhled.
Zuzanapřed 1013 dny, reagovat
Driv pro me bylo podstatne, ze mi hodinky ohlasily volani a vic me nezajimalo :D (chapete, male dite v dome, tak at ho nic nevzbudi, takze telefon neustale ztiseny :D )postupne jsem zacala ocenovat vyhodu dalsich funkci a cim vice jich bylo, tim lepe, nemusela jsem porad rozklikavat telefon (krokomer, kalendar, pocasi...). Vodotesnost je podstatna, jsem zvykla mit hodinky 24/7 a prakticky nikdy je nesundavat. Hodne se divam na vzhled, proto me ranilo, kdyz zmizela realna otocna luneta u samsungu. Po poslednim prozreni s konektivitou novejsiho typu samsung hodinek oproti mym starym, si davam hodne pozor na recenze, jestli hodinky vydrzi pripojene. Vydrz baterie uz moc neresim, realita je jaka je :D ted mam vybrane damske citizeny, eco drive, radiove rizene, vypadaji naprosto, ale naprosto skvele, nemusim neustale menit baterku, coz me na klasickych hodinek, vzdycky stvalo, proto jsem se jich zbavila a maji budik
Josefpřed 1013 dny, reagovat
Mě zajímají především funkce, především zdravotní, a také výdrž baterie
Marcela Kubelkovápřed 1013 dny, reagovat
Vzhledm k tomu, že mojí vášní je horská turistika a pohybuji se často i dost nebezpečnými a málo schůdnými terény, mám docela náročné požadavky a to jak na provedení, kde upřednostňuji masivní konstrukci. otřesuvzdornost a vodotěsnost. Z funkcí by se mi hodily měření tlaku, tepu a okysličení krve. Uvítala bych i krokoměr. Samozřejmostí by měla být i dlouhá výdrž baterie, abych s sebou nemusela tahat těžkou powebanku.
zdeněkpřed 1013 dny, reagovat
U mě to je jednoduché. Upřednostňuji značku Casio. Hodinky Casio mě vyhovují ve všech směrech. Hodinky Casio nosím více jak 10 let a značku hodinek měnit nebudu. Pokud by mě současné hodinky Casio z jakéhokoliv důvodu přestaly sloužit, opět bych si koupil hodinky Casio, ale u konkurence, protože konkurence nabízí při koupi nových hodinek Casio doživotní výměnu baterii zdarma. Možná, což se asi nestane, pokud bych v loterii Eurojackpot od www.sazka.cz vyhrál miliardu Kč nebo aspoň několik milionů Kč, zajel bych do Švýcarska nakupovat a koupil bych si tam i zlaté hodinky Omega v ceně okolo pěti milionů Kč.
Lenka Exnerovápřed 1013 dny, reagovat
Co se týče chytrých hodinek, důležitá je pro mě pouze výdrž baterie, krokoměr, monitoring spánku a snad ještě váha hodinek. Co se týče klasických hodinek, jednou si koupím své vysněné Tissot, tam je důležitý pouze vzhled, byla to láska na první pohled.
Michalpřed 1012 dny, reagovat
Zrovna jsem ve fázi výběru hodinek. Tak v prvé řadě výdrž baterie. Funkce? Všechny spojené s kolem a turistikou co se trasy a polohy týče. Všechny ostatní funkce co se tělesné aktivity týče, jako tepovka, okysličení, tréninky a podobné nesmysly nepotřebuji. O monitoringu spánku nemluvě. Když spím, tak spím. Ale bohužel těmito funkcemi jsou dnešní hodinky narvané, tak se s tím budu muset smířit.
Jiří Maňákpřed 1011 dny, reagovat
U mě je důležitá výdrž baterky odolnost funkce mi stačí datum čas že mi přišlo oznámení a nic víc ja si koupil GBD 100 a super až na tu jejich ap tu musí zlepšit a dát do češtiny za mě ale nej chytré
Jana Matějkovápřed 1011 dny, reagovat
Primarne vybiram podle toho, jak aktualne sportuji a jaky je muj sportovni cil. V soucasne dobe tedy vybiram podle vydrze baterie a snazim se vybirat z co nejnovejsich modelu kvuli nejmodernejsim "strevum". Takze ted nosim Garmin Fenix6, ktere nahradily Garmin Instinct a ty nahradily prvni Garminy FR230.
Lukášpřed 1011 dny, reagovat
U mě je důležitý design, kvalita displeje a výdrž baterie
Petrapřed 1008 dny, reagovat
Podle funkcí
Milan Baloghpřed 1008 dny, reagovat
Dobrý den, hlavním parametrem je určitě výdrž hodinek. Nechci je opravdu nabíjet co chvilku. Stačí, že musím pořád nabíjet už mobil :-)) Na druhém místě je asi kvalita displeje a vodotěsnost. Nechci je sundavat a chci je využít i pod vodou, a displej musí být kvalitní, aby se jen tak nepoškrábal (mám s tím špatné zkušenosti). Funkce ani tak neřeším, většina je má podobné a dost funkcí zvládne už i mobil. Shrnuto dívám se spíše na materiály a provedení a celý hardware, než na fuknce.
Honzapřed 1007 dny, reagovat
Hodinky mám spíš jako sporttester. Chci se zlepšit v běhu a jelikož běhat na pocit moc neumím (vždy přepálím na začátku tempo), tak jsem si koupil hodinky abych se lépe hlídal. Taky chci vědět, kolik jsem toho naběhal a jak se zlepšuji. Proto jsem vybíral podle toho, jaké parametry a jak přesně hodinky měří a jak mají propracovanou aplikaci, kde se dá vše sledovat. Chtěl jsem ovládání tlačítky, protože jsem měl u předchozích hodinek špatnou zkušenost s ovládáním se zpocenou rukou. A taky jakou mají výdrž baterie, protože občas vyrazím na delší trasu.
Anna Ppřed 1004 dny, reagovat
Při výběru chytrých hodinek si vystačím se základními funkcemi - jakou ujdu vzdálenost, kolik spálím kalorií, kolik kroků udělám, jaký mám tep apod. Chytré hodinky jsou pro mě i doplnkem , který mi musí ladit s oblečením a nesmí byt moc velké.
Katkapřed 1002 dny, reagovat
Dobrý den Matěji, Chytré hodinky mají spoustu funkcí, některé využitelné a dá se říct důležité, některé spíše doplňkové. Upřímně se vůbec nerozhoduji podle počtu funkcí nebo dle dané funkce, protože hodně hodinek sice některé funkce má, ale jak sami víte (dle Vašich videorecenzí hádám, že budete souhlasit), tak některé tam jsou prostě "jen tak" aby tam byla, ale jejich přesnost není vůbec dobrá a je to spíše zklamání pak. Rozhoduji se tudíž dle kvality daných funkcí, zda fakt jsou lidmi ozkoušené a dají se na jejich výsledky považovat za relevantní a užitečné. Takže za mě koukám prvně na kvalitu funkcí, kterou poskytují hlavně recenze a z popisu hodinek je prostě nevyčtete. Samozřejmě jako většina lidí oceňuji základní funkce: navigace, voděodolnost, krokoměr, výdrž baterie, sklíčko, měření tepu a základní sportovní aktivity. Ovšem už jsem pár značek hodinek měla (je to hrozná závislost :D,, ještě když poslední dobou vychází nové každý měsíc mi přijde) a musím říct, že u příští koupě budu vybírat podle kvality software (upřímně, i když jsem žena, tak vzhled hodinek je na prosto volný :D, mám je osobně na sport a ne do společnosti, i když některé kousky by špatný dojem neudělaly) a to se taky v popisu nedočtete, takže myslím, že i dobré téma na recenzi nebo článek. :) A tam dle všech mých získaných údajů vede zatím Garmin, i když Apple je na tom taky hodně dobře, ale ta jejich výdrž baterie... to je děs. :D Takže u hodinek hlavně chci, aby zmíněné funkce měly kvalitní výsledky a jejich funkčnost odpovídala popisu. Vaše věrná posluchačka podcastu - Katka. :)
Radek K.před 1002 dny, reagovat
Výborné téma soutěže, poslední dobou výběr hodinek není tak jednoduchý, jak býval. - kvalita materiálů: jsem docela nešikovný, takže hodinkami občas omylem do něčeho bouchnu, takže oceňuji kvalitní materiály. I když tu máme titan a ocel, tak prostě většina hodinek je plastových (a cenově dostupnějších), takže těžko asi říct, který plast je dobrý. To bych rád věděl dopředu. Když neberu Instincty, tak nikdy nevím u žádných jiných plastových nevím, zda to něco vydrží. Když neberu kvalitu materiálu, tak dále obecně materiál, na nic nemám alergii, ale řemínek mám nejraději plastový nebo nylonový. - Sklíčko: s tím jak jsem neopatrný, tak preferuji nejvíce Gorillu, taková zlatá střední cesta. I když ani ten safír jen tak nepraskne a je obecně nejlepší. - Senzor měření tepové frekvence: tady asi taky nezjistím na první dobrou, zda tep hodinky změří co nejpřesněji. Určitě Fenix 6 změří lépe tep než MiBand 6. Tohle je pro mě asi nejdůležitější, jelikož jde o zdravotní údaj. Hrudní pásy mi moc nesedí, i když vím, že jsou přesnější, tak proto bych rád věděl, které hodinky měří nejpřesněji. Jak jsem slyšel ve Vašem posledním podcastu, že tam skákaly tepy 250, tak jsem měl úplně stejný problém a žiju :D, takže hodinky asi přesně vůbec tohle neměřily. Na tohle navazuje výpočet počtu spálených kalorií, ne že bych na tohle úplně dal, ale poslední dobou to sleduji a bez správného měření tepu to správné výsledky prostě nevyhodnotí. - Tréninkové plány: osobně sám si moc neporadím, tak koukám i které hodinky to umí, přijde mi to fajn a zajímavé, že to některé hodinky umí. :) - Navigace: oceňuji co nejvíce satelitů, tedy spojení i s Galileem a Glonass, kvůli co nejpřesnějším záznamům, často chodím po lesech a horách a kombinace GPS a Glonass je podle mého topová. Když jste psali, ať napíšeme, které funkce naopak neoceníme, tak musím říct, že já třeba hodně oblíbené topografické mapy. Stačí mi navigace křivkou podle které se dokážu i vrátit zpět a neztratím se. - Grafika: na tomhle mi vůbec nesejde, asi jsem ze staré školy, ale stačil by mi černobílý displej, jen hlavně aby to vydrželo, co nejdéle na jedno nabití (takže i výdrž baterie). Také viditelnost je moc důležitá, takže transflektivní displeje obecně při sportu vedou. - Ovládání: tlačítkové ovládání je na sport nejlepší, ruce od potu a displej... to nedělá dobrotu. - Dá se porovnávat s přáteli v aplikaci: jsem od přírody velice soutěživý a rád bych v aplikaci měl danou aktivitu pěkně zpracovanou a ideálně bych si tam rád přidával přátele. Vím, že to umí Garmin Connect, ale nevím, zda to tak mají i jiné značky. - Jaká doplňková zařízení se dají připojit: garmin toho má fůru, co jsem tak zběžně viděl a vážně by mě hodně zajímalo, co všechno se dá k hodinkách připojit (a ke kterým značkám ano/ne) a jak to funguje a zda to fakt má smysl zakoupit (například snímač kadence šlapání na kole). Tady jsem asi už trochu detailista, ale doplňková zařízení k hodinkách vidím stále, ale že by o nich něco více bylo napsáno, to ne. Takže tohle byste mohli dát do nějaké z dalších vašich skvělých recenzí. Tyhle výše zmíněné funkce a možnosti mě při výběru chytrých hodinek zajímají asi nejvíce. Napsal bych, že i vodotěsnost, ale co jsem tak viděl, tak s naprostou většinou si zaplavat můžu, i když je pravda, že na potápění asi všechny nebudou. Takže i vodotěsnost mě v tom případě zajímá. :)) Snad má odpověď bude pro Vaši tvorbu alespoň trochu přínosná.:) Hezký den přeji. :))

Kontakty

tel: 800 365 365
Volejte zdarma Po-Pá 8-18h, So 10-18h, 8.5. mimo provoz
info@hodinky-365.cz
Ptejte se. Rádi Vám poradíme a pomůžeme.

Naše prodejna v Ostravě

Sirotčí 10, Ostrava
Otevřeno Po-Pá 8-18h, So 10-18h, 8.5. zavřeno
FacebookInstagramYouTube

Bezpečný nákup a nadstandardní servis pro naše zákazníky

dTest
důvěrobody Spokojenost našich zákazníků ověřena! dTest certifikace obchodních podmínek. Certifikát bezpečného nákupu. Premium Service k hodinkám nad 2000 Kč zdarma. 365 dní na vrácení nepoužitého zboží. Akceptuje úhradu pomocí platební karty. Volejte ZDARMA
na 800 365 365
(Po-Pá 8-18h, So 10-18h, 8.5. mimo provoz)
Opravy hodinek od vyučeného hodináře. Hodinky, které jsou skladem a vy je objednáte do 13h dostanete další pracovní den.