Strava – Sociální síť a tréninkový deník pro sportovce

Tagy: Technologie a pojmy | Chytré

Matěj Urbaczka | 22.6.2023 | 1 MIN

Strava je nejznámější aplikace třetí strany pro vyhodnocování tréninků a taky se bere jako sociální síť pro sportovce. A skoro všichni výrobci chytrých sportovních hodinek s ní úzce spolupracují. Dneska si o ní povíme vše podstatné.

Z "historického" hlediska byla Strava založena v roce 2009 jako sociální síť sportovců, kde je kromě sdílení tréninků možné tréninky i zaznamenávat. Takže místo chytrých hodinek stačilo mít v kapse telefon se spuštěnou GPS a mohli jste (a stále ještě můžete) vesele zaznamenávat aktivity.

V dnešní době, kdy jsou chytré hodinky rozšířeny opravdu hojně, už jde trackovací funkce do ústraní a aplikace se používá spíše jako tréninkový deník a sociální síť. Jelikož je to tzv. aplikace třetí strany, můžete zde najít tréninky všech vámi odebíraných sportovců nezávisle na značce hodinek, kterou používají.

Kromě sledování jednotlivců můžete na Stravě vytvořit i svůj tým, ve kterém pak můžete soupeřit. Ale není to jediný způsob soupeření na této síti. Najdete zde mnoho challengí (uběhnout 200 km za měsíc, nastoupat x tisíc výškových metrů a tak podobně), kterými se můžete v tréninku motivovat.

Strava na PC.:-)

Hlavní stránka Stravy na PC.:-)

Aplikace funguje jak na PC, tak v telefonu. Takže rozmístění ikon se mění. Stále však v appce i na PC najdete totéž. Čili vaše tréninky, tréninky ostatních (které se zobrazují na "zdi"), statistiky, challenge a segmenty. O těch jsem se rozepsal v samostatném článku.

Segmenty – Co to je a kde je hledat?
22.6.2023 - Matěj Urbaczka
Segmenty – Co to je a kde je hledat?

Osobní názor

Ačkoliv je Strava poslední dobou hodně komerční a základní funkce, které člověk nemusí platit, hodně osekali, stále ji mám jako preferovanou appku pro vyhodnocení tréninků. Pokud se chce člověk podívat, co za týden udělal – kilometry, čas, výškové metry... jde to lépe než v Garmin appce.

Tréninky, tréninkové plány a denní tréninková doporučení
23.6.2023 - Matěj Urbaczka
Tréninky, tréninkové plány a denní tréninková doporučení

Nejvíce tedy používám Stravu jako kontrolu svých tréninků, ale moc rád kouknu i na tréninky ostatních – a třeba i zahraničních hvězd, když se rozhodnou sdílet tréninky s námi hobbíky.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Kontakty

tel: 800 365 365
Volejte zdarma Po-Pá 8-18h, So 10-18h, 8.5. mimo provoz
info@hodinky-365.cz
Ptejte se. Rádi Vám poradíme a pomůžeme.

Naše prodejna v Ostravě

Sirotčí 10, Ostrava
Otevřeno Po-Pá 8-18h, So 10-18h, 8.5. zavřeno
FacebookInstagramYouTube

Bezpečný nákup a nadstandardní servis pro naše zákazníky

dTest
důvěrobody Spokojenost našich zákazníků ověřena! dTest certifikace obchodních podmínek. Certifikát bezpečného nákupu. Premium Service k hodinkám nad 2000 Kč zdarma. 365 dní na vrácení nepoužitého zboží. Akceptuje úhradu pomocí platební karty. Volejte ZDARMA
na 800 365 365
(Po-Pá 8-18h, So 10-18h, 8.5. mimo provoz)
Opravy hodinek od vyučeného hodináře. Hodinky, které jsou skladem a vy je objednáte do 13h dostanete další pracovní den.