» Blog » Swatch

Swatchky – Fotogalerie letních novinek 2020

Tagy: Fotogalerie | Swatch | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 16.7.2020 | 4 MIN | 3x komentář

Swatchky, to je gejzír barev, energie, designérské kreativity a odvážných motivů. Novinky pro léto 2020 včetně kolekce podzim/zima překypují vitamíny, šťavnatostí a neonovými záblesky. Inspirujte se, bavte se a najděte ty vaše. Jsou totiž levné, originální, Swiss Made. Prostě Swatch.

Swatch Originals Gent – plážovky, které jdou vlastní cestou

Léto si zaslouží nové hodinky, vystylizované k vašemu outfitu. Přineste si domů nového mazlíčka: zebru, elektrizující žábu, nebo třeba žraloka. Každá varianta působí neskutečně pozitivně, svěže a pohodově.

Nebo si vyberte příchuť, kterou si vychutnáte skrz sklíčko až na dřeň. Šťavnaté modely jsou skeletonové, v neonových barvách, včetně silikonového řemínku. Pokud máte tendenci uniknut šedi dnů, můžete zkusit Red nebo Blue Away. V každém případě se řiďte heslem: Don´t Stop Me!

Řadu Swatch Originals Gent spojuje několik parametrů. Plastové pouzdro s průměrem 34 mm, vypouklé plastové sklíčko, silikonový řemínek a legendární Swatch quartzový strojek, za který se Swatchky nestydí. A vy taky nemusíte. Často si ho můžete důkladně prohlédnout, zvrchu, nebo zespodu. Všechny jsou velmi lehké, designově neotřelé a budou bavit vás i okolí. Třeba na pláži.

A ještě jednu věc mají všechny novinky z řady Gent společnou: jsou až hříšně levné! Pořídíte je do dvou tisíc a široká škála motivů doslova láká k soukromé sbírce! A Swatch? Always There!

Swatch Originals New Gent – letní energie plná ovoce a mimikrů

Celou letní kolekci v řadě Swatch New Gent otevírá model OpenSummer. Barevný koncept není náhodný. Inspiroval se duhovou vlajkou, symbolem LGBTQ, kterou navrhl v roce 1978 Gilbert Baker. I bez vysvětlení z ní je cítit pozitivní náboj, oslava jedinečnosti a volání po míru a lásce. A proč je na krabičce ´83? Protože od tehdy je krámek se Swatchkami, které jsou pro všechny bez rozdílu, otevřený.

Červená jako život, oranžová jako uzdravení, žlutá jako sluneční světlo, zelená pro přírodu, modrá pro vyrovnanost a fialová je barvou duše. 6 barev na Pride flag, symbolu lezeb, gayů, bisexuálů a transgender lidí.

Červená jako život, oranžová jako uzdravení, žlutá jako sluneční světlo, zelená pro přírodu, modrá pro vyrovnanost a fialová je barvou duše. 6 barev na Pride Rainbow flag, symbolu lezeb, gayů, bisexuálů a transgender lidí.

Swatch neškatulkuje, a hodinky obzvlášť ne. New Gent má pouzdro 41 mm, ale vždy jde o unisex záležitost. Rozdělení na pánské/dámské ustoupilo vlastnímu stylu. Vše je samozřejmě v plastu, nejčastěji z jedné, nebo druhé strany průhledné, ať se můžete pokochat elektro obvody. Sem tam narazíte i na Swatch luminiscenci a hypnotický sunburst efekt na číselníku.

Jaká je vaše oblíbená příchuť? Co třeba kyselkavý citrón (samozřejmě v BIO kvalitě), krvavý pomeranč, nebo třeba kiwi? Že jste na sladší? Tak to přijde vhod curacao sirup. Swatch má v meníčku všechno. Stačí si vybrat podle chuti. Minimalistické pojetí, ale plné šťávy, kde nechybí průhled na quartzový strojek zalisovaný v pouzdře.

2 390 Kč (doručíme do 2.5.)
2 390 Kč (doručíme do 14.6.)

Splynout, nebo naopak vybočit? Záleží na vás. Swatch se inspiroval oblíbeným motivem maskáčových stylů. Do džungle velkoměsta i dovolenkových zátok ideální volba. U Swatch totiž platí, že když je voděodolnost na 30M, vody se fakt bát nemusíte. Se Swatchkami žádné doporučení „maximálně na mytí rukou" nehrozí. Vemte je do průzračných vod laguny, když to zvládnete vy, tak Swatchky taky.

Swatch Originals Big Bold - být velký chce odvahu

Tady to bude chtít naladit chuťové pohárky. Cítíte v tom ohnivou, modrou, nebo růžovou? Karibské slunce při západu dalo barvu Fire Taste. Podle nekonečné modři letní oblohy Arizony dostal odstín Blue Taste. A velké květy africké žakarandy stály inspirací pro Pink Taste. Teda, ona je to spíše fialová, ale o tu květenu tady nejde.

U všech tří modelů můžete při každém pohledu na hodinky hledat něco nového, trochu záhadného, byť v průhledném obalu. Swatch pouzdro ošetřil speciální Swatch Solar Spectrum vrstvou a dopřál jim neonové kontrastní barvy ruček a indexů. V každém úhlu spatříte něco jiného. Musíte je otáčet, hledat, nahlížet z různých stran, abyste našli pravou podstatu. Trochu jako v životě.

Řada Swatch Big Bold je skutečně velká. Tikající budíky bude vidět i slyšet. Průměr pouzdra je u všech variant shodných 47 mm, což není málo, ale pro odvážné ani moc. Když se nedávno objevila poprvé, zaujala nejen rozměry, rovným sklíčkem i atypickou pozicí korunky na 2. A ve stejném stylu pokračuje i v nové kolekci 2020. Hodinky z řady Big Bold se řídí výstižným heslem: „Jsou tady, jsou velké a jsou odvážné!"

Kdo rád želé? Swatch rád želé. Proto do nich ponořil hned několik barev. Bílá, černá, žlutá, zelená... kde se to jen zastaví? Přes průhledný číselník jdou krásně vidět detaily strojku, od elektronické desky, přes cívku až po ozubené kolečko rotoru, který po vteřinách pěkně nahlas posouvá vteřinovku. Swatch si rozhodně nemyslí, že krása je jen v mechanice... A vy? Kterým podlehnete?

Swatch – svérázná značka, která v 80. letech „zachránila švýcarské hodinářství“. Byly to časy temna pro hodinky švýcarské produkce, která upadala pod tsunami vlnou levnějších quartzovek. Až tehdy někohoko napadlo vyrobit levné quartzové hodinky, které by nesly honosné Swiss Made, ale na které by člověk nemusel roky střádat do prasátka.

Tak vznikly Swatchky, spojení Second Watch, tedy „druhé hodinky“. Takové, které si můžete dovolit, které si vezmete ven s přáteli a když se jim náhodou něco stane, co na tom – pořídíte si jiné. Typickým znakem se kromě nízké ceny stalo kompletně plastové provedení, výrazný tikot, originální design, barvy a průhled na elektronický strojek, zalisovaný v pouzdře. Tuto kombinaci jinde nenajdete.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Adélpřed 1378 dny, reagovat
Konečně edice na drobné ruce! Zebry v pastelové barvě jsou tak super, že nevadí ani jejich hlasitější tikání. Lehké, barevné hodinky, které jsou vyrobené přímo na léto. Nosím je na ruce už 3 dny a pořád jsem z nich nadšená.
Agáta Vřeskápřed 1377 dny
Přesně ty jsem měla Adél taky vyhlédnuté. :-D Teď musím počkat, až je pošlou ze Švýcarska :-D
Danpřed 1374 dny, reagovat
Hezký článek. SWATCHky jsou prostě lék na blbou náladu. Mám bílé BigBold a pokaždé co si je nasadím tak mě neskutečně baví.

Hodinky zmíněné v článku

2 390 Kč (doručíme do 2.5.)
2 390 Kč (doručíme do 14.6.)
2 290 Kč nedostupné
1 890 Kč nedostupné
1 890 Kč nedostupné
2 290 Kč nedostupné
2 190 Kč nedostupné
2 190 Kč nedostupné
2 190 Kč nedostupné
1 990 Kč nedostupné