» Blog » Timex

Timex x Stranger Things – Retro, které převrátí váš svět

Tagy: Představení | Timex | Klasické | Retro

Eliška Měrková | 23.6.2022 | 3 MIN | 1x komentář

Už jen týden... Už jen týden!! A konečně je tu finále čtvrté série Stranger Things, na které se všichni těšíme s hrůzou, napětím a ohromným nadšením (tedy pokud se vám nová série zatím líbí tak jako mně). Abychom si čekání ještě ukrátili, představím vám dnes parádní novinku Timex x Stranger Things, která mě nejen svými odkazy na seriál baví každým coulem.

Proč dává spojení Timex a Stranger Things dokonalý smysl?

Na nostalgické vlně se veze jak spousta hodinářských značek, tak televizní produkce. Otázka, proč je to pro nás tak přitažlivé, by byla polemika na delší povídání a nejspíš by patřila do jiného média, než je magazín o hodinkách. A tak nám dnes nezbývá než poddat se mrazivé, barevné a veskrze zábavné atmosféře televize 80. let, kterou nám servíruje jak Timex, tak seriál Stranger Things.

E.T. volá domů! Eddie Krueger řádí ve vašich snech a v pátek třináctého potkáte děsivého zabijáka s mačetou. Tvůrci seriálu se notně inspirují klasickými osmdesátkovými horory a dobrodružnými sci-fi (vždyť tam proboha hraje i Winona Ryder!). Čtvrtá sezóna však dostala snad ještě děsivější nádech než kdy dřív, podobný ryzí hororové klasice. Základní námět však zůstává: banda teenagerů se musí vypořádat s hrozbou z jiné dimenze pocházející z převráceného světa "Upside down". Tentokrát má však lidskou tvář...

Stejně jako si tvůrci Stranger Things vzali to nej z osmdesátek, Timex reinkarnoval tři své modely ze stejné doby – Timex Camper, Timex T80 a Timex Atlantis. A jak už to má společnost u těchto edic zvykem, detaily a hravými prvky se nešetřilo. Všechny pak propojuje motiv cesty "z temnoty do světla", na kterou Timex odkazuje svým podsvětlením Indiglo.

6 NEJ: Nejzajímavější pánské hodinky Timex
25.1.2022 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Nejzajímavější pánské hodinky Timex

Timex Atlantis – brána do světa Upside Down

Neodpustím si začít "vstupem" do kolekce hodinkami Atlantis, které si pohrávají s motivem rudě zářící brány do temného světa Upside Down (vzhůru nohama).

"Nadšenci s orlíma očima si možná už v předchozích sezónách všimli hodinek Timex Atlantis šerifa Hoppera (o těchto hodinkách jsme s nadšením zjistili, že o nich v roce 2020 hovořila v rozhovoru pro Hodinkee rekvizitářka Stranger Things Lynda Reissová). "Zmíněnou relikvii jsme znovu vydali na Hopperovu počest a dali jí zlověstné černé pryskyřicové pouzdro, černý řemínek a podsvícení INDIGLO." – uvádí oficiální blog Timex

Jim Hopper, kterého ztvárnil americký herec David Harbour

Jim Hopper, kterého ztvárnil americký herec David Harbour

A ono "zlověstné černé pouzdro" s děsuplným obrázkem okolo displeje není zdaleka vše, co vás na hodinkách bude bavit. Podsvětlení Indiglo (které se údajně také samo spustí ve 3 hodiny) prozradí skrytý obrázek pavouka – motiv, který jako pavučina spojuje všechny hádanky seriálu (a který se vysvětlí až v sedmém, zatím posledním díle).

Je to pavouk? Jsou to prodloužené chapadla Vecny, kterými se napojoval na své oběti? Nebo je to... obojí?

Je to pavouk? Jsou to prodloužené končetiny Vecny, kterými se napojoval na své oběti? Nebo je to... Obojí a našli jsme tu další souvislost? Pokud se pletu, dejte mi vědět do komentářů! :)

Hodinky mají 40mm průměr pouzdra, stometrovou voděodolnost, plastové sklíčko a základní funkce jako jsou stopky, alarm, datum a den v týdnu a samozřejmě osvětlení.

Timex T-80 – digitální klasika klasik

To by nebyla speciální retro kolekce od Timexu, abychom v ní nenašli T-80ky. Nyní dostaly tyhle parádní digitálky motiv hrdinů jedoucí na kolech vstříc strašlivému nebezpečí.

Zahrají nám hodinky při stisknutí tlačítka znělku ze Stranger Things (nebo třeba píseň Kate Bush)? Doufáme, že ano (vzpomeňme třeba na Pac-Manovské T-80 nebo novější kolekci Coca Cola, kde tomu tak bylo).

Timex Coca-Cola Recenze – Hodinky si vychutnej
1.3.2022 - Igor Kratochvíl
Timex Coca-Cola Recenze – Hodinky si vychutnej

Podsvětlení pak odkryje logo Stranger Things.

Timex Camper a Demogorgonův chřtán

Hodinky Timex Camper, které má v nové sérii nosit Lucas Sinclair (popravdě chvíli jsem myslela, že jsem je viděla na Johathanovi, ale pak se ukázalo, že ten nosil pravděpodobně Timex Weekender). Campery jsou pak na rozdíl od dvou předchozích modelů analogové a méně výrazné. Tím spíš si pak designéři pohráli s designem obrácených číslic, což je podle mě asi nejnápaditější detail z celé kolekce.

Po stisknutí korunky nás vyděsí rudě zařící tlama Demogorgona.

Novinky k nám všechny brzy dorazí, a tak se můžeme těšit na ně i na závěrečné díly sezóny. A co na hodinky (i na novou sérii) říkáte vy?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Romanpřed 669 dny, reagovat
Dobrý den, podsvětlení s pavoukem mne třeba nezaujalo, ale je to pochopitelné, když nepatřím k příznivcům výše vedené tvorby. Co je ale opravdu super to jsou ty obrácené číslice. Úžasný prvek.

Hodinky zmíněné v článku