» Blog » Tissot

Dámské hodinky Tissot Lovely Square fotogalerie – Hranaté jsou opět v módě

Tagy: Fotogalerie | Tissot | Dámské | Klasické | Tradiční

Agáta Vřeská | 9.9.2022 | 5 MIN | 4x komentář

Je to hranaté, je to půvabné a tiká to. Co je to? Přece Tissot Lovely Square! Hodinky, které jsou skutečně lovely a v tolika barvách, až oči přecházejí. A tento šperk v podobě hodinek si svou fotogalerii rozhodně zaslouží.

Elegantní dámské hranaté hodinky – Fotogalerie
15.1.2024 - Eliška Měrková
Elegantní dámské hranaté hodinky – Fotogalerie

Dvě skupiny žen

Podle mé dosavadní zkušenosti existují v přístupu k těmto hodinkám dvě skupiny žen. První tyto drobné hodinky v hranatém pouzdře shledává neodolatelně decentními a kouzelnými.

Tato první skupina žen se u vitríny s modelem Lovely Square okamžitě zastaví a rozhodne se je vyzkoušet. A jakmile zjistí, jak originálně a elegantně na ruce vypadají, rezolutně či nenápadně vysloví přání jedny vlastnit.

Příběh značky Tissot – Inovátoři podle tradice
7.6.2021 - Eliška Měrková
Příběh značky Tissot – Inovátoři podle tradice

Druhá skupina žen na nich nevidí nic, co by stálo za řeč a odbyde je slovy: tak ty jsou příšerně malinké, že? Pokud patříte mezi druhou skupinu, rovnou vás odkážu na celou řadu krásných hodinek ve větších rozměrech či v typickém kulatém designu.

Fotogalerie nejkrásnějších dámských hodinek
1.10.2023 - Eliška Měrková
Fotogalerie nejkrásnějších dámských hodinek

Velké a elegantní dámské hodinky – Fotogalerie
8.3.2023 - Eliška Měrková
Velké a elegantní dámské hodinky – Fotogalerie

Pokud je tady ale možnost, že nakonec zjistíte, že (ač jste to vůbec nečekaly) spadáte do první skupiny a model Tissot Lovely Square vás něčím až překvapivě zaujal, směle dál do dnešní fotogalerie. Prozradím praktické informace a budeme i lehce filozofovat o neuchopitelné zajímavosti trendu malých a hranatých hodinek.

Co o nich potřebujete vědět

Začněme těmi praktickými informacemi. Kolekce Lovely Square se skutečně řadí k jedněm z nejmenších hodinek. Odpovídají tomu také parametry, kde průměr je 20 mm a tloušťka 7,1 mm. Na první pohled se mohou zdát poměrně tlusté, ale je to spíše optický klam vzhledem k malému průměru.

Uvnitř je quartzový strojek ETA 901.001, tedy strojek na běžnou baterii, která jednou za čas vyžaduje výměnu.

Velká škoda je u modelu pouze základní voděodolnost 30M, ale mělo by to bohatě stačit na běžný kontakt s vodou, jako je mytí rukou, stříkance, okolní vlhkost či déšť. A stejně, měřit čas za který dáte délku bazénu, si na těchto hodinkách asi opravdu neplánujete…

Sklíčko je samozřejmě safírové, tedy nejodolnější vůči poškrábaní, jaké můžete u hodinek mít. Hodinky překvapí také vcelku dobrou čitelností, tedy – s ohledem právě na menší rozměry.
Lovely Square se nabízí v několika variantách lišících se především barevnou PVD úpravou ocelového pouzdra a případně osázením. Některé mají pouze jednoduché indexy, jiné drobné diamanty.

PVD úprava hodinek – nejčastější otázky
23.1.2020 - Agáta Vřeská
PVD úprava hodinek – nejčastější otázky

Řemínky jsou pak buď ze syntetické kůže (v Tissotu myslí na zvířátka) nebo z jemňoučké ocelové spleteniny, která hodinkám dodává snad ještě decentnější ráz.

Specifickou záležitostí je pak ještě tzv. Summer Set, kde Tissot do srdcové krabičky poskládal hodinky a k tomu hned tři náhradní barevné řemínky.

A díky způsobu rychlého upínání, kdy k výměně řemínků nepotřebujete další náčiní ani pánské kutilství, dokážete vykouzlit pokaždé jiné hodinky a zajímavě je tak sladit s aktuálním outfitem. Letním názvem se ale nenechte zmást. I když jde o veselé barvy, hodit se podle mě budou po celý rok.

Animální přitažlivost

Není to tak dávno, co přišel na prodejnu sympatický pár. Muž si hrdě odnášel funkcemi nabouchanou novinku Garmin Fenix 7X, kdežto dáma se už od pohledu zaměřovala spíše na estetické hledisko věci. Nepřišla pro hodinky, byla ten den pouze v roli cenného názoru svého partnera. To ještě netušila, že podlehne skoro animální přitažlivosti leopardích Lovely Square.

9 890 Kč (doručíme do 9.4.)

Ano, tyhle hodinky jí i přes své drobné rozměry okamžitě padly do oka. Nejdřív si je pouze zkusila. Ale nepřišla pro hodinky, takže s poděkováním společně odešli. Netrvalo to ani čtvrt hodiny a přišla si pro model s leopardím řemínkem – kdyby nepřišla hned, prý by stejně přišla za pár dnů. Takhle si ušetřila cestu. Prostě láska. True story.

Z exotických vzorů zvolil Tissot leoparda, zebru a žirafu. Běžně těmto safari řemínkům neholduji, ale musím uznat, že zmíněné dámě padly jako by byly navržené právě pro ni. A vím, že takových žen, které přesně ví, co chtějí a co jim sluší, je celá řada. A tyto drobné, ale rozhodně ne přehlédnutelné modely si své zákaznice najdou bez mrknutí žirafího oka.

Diamanty jsou věčné. V jakékoli velikosti

Já si stejně vždycky vzpomenu na Moulin Rouge a kurtizánu Satine jak zpívá o diamantech. I když o tom, že jsou nejlepší přítelkyní žen zpívala už Marylin Monroe, že? Ó ano, vzpomínám si na ty její růžové šaty a sexy blond kukuč. A změnilo se od té doby něco? Asi ne. Při vyslovení toho slova se začne třpytit i okolní vzduch. Diamanty.

Dámské hodinky osazené diamanty – Fotogalerie
14.11.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky osazené diamanty – Fotogalerie

Tissot volí u některých modelů Lovely Square právě drobné, ale nezpochybnitelné diamanty. A nezpochybnitelné myslím co do původu i kvality. Žádný černý trh nebo pochybnosti o původu či kvalitě. Jsou sice skutečně drobné, ale i s 12 diamanty na číselníku se cena pohybuje okolo hranice deseti tisíc. Co víc si přát, než právě dostupný pocit luxusu?

Dámské hodinky s diamanty do 12 000 Kč – Fotogalerie
16.3.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky s diamanty do 12 000 Kč – Fotogalerie

Komu vlastně sluší drobné hodinky?

Panuje názor, že drobné hodinky se hodí především na útlé ručky. To aby dámám s větším obvodem zbytečně opticky nezvětšovaly zápěstí. Nemám odvahu stavět se do role soudce, natož estéta. Ale je dost možné, že hranaté hodinky tento mýtus do jisté míry boří.

Malé dámské hodinky na drobná zápěstí – Fotogalerie
15.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámské hodinky na drobná zápěstí – Fotogalerie

Tissot T-My Lady recenze – Drobné a decentní hodinky pro elegantní minimalistku
26.4.2021 - Eliška Měrková
Tissot T-My Lady recenze – Drobné a decentní hodinky pro elegantní minimalistku

Podle mých zkušeností sednou totiž právě těm ženám, které ví, jak je nosit. Toto lehké retro, které se stává znovu módní záležitostí, je zkrátka svými tvary nadčasové a větší zápěstí má schopnost někdy zjemnit, zatímco úzké ručky získají s drobnými hodinkami až éterickou jemnost.

Inspirací byly modely z 60. let minulého století, kdy byly malé a hranaté hodinky běžnou dámskou záležitostí. Oversize hodinky přišly vlastně až v nedávné době a jejich trend rozhodně nemizí. Nicméně do popředí zájmu napříč značkami se dostávají opět právě hranaté tvary a drobnější rozměry.

Hamilton Capsule Collection recenze – Jak vypadají hodinky navržené hvězdnou kostymérkou?
22.2.2022 - Eliška Měrková
Hamilton Capsule Collection recenze – Jak vypadají hodinky navržené hvězdnou kostymérkou?

Ale bylo by chybou tvrdit, že jsou pro každého. I velikost zápěstí má své hranice. A tento model dva krát dva centimetry byl opravdu cílen především na menší zápěstí, čemuž odpovídá i maximální obvod hodinek do 17 cm u modelů na kůži a zhruba 18,5 cm u ocelových náramků. Pokud tedy máte větší obvod zápěstí, Lovely Square bych nedoporučila už jen z toho důvodu.

V každém případě jsou specifickým modelem, se kterým musíte mít pocit, že je to to pravé hranaté. Jen s vaším vlastním sebevědomím budou vypadat skutečně perfektně.

Nejoblíbenější dámské hodinky Tissot
17.3.2023 - Eliška Měrková
Nejoblíbenější dámské hodinky Tissot

Recenze na první "dámské" Tissot Seastar aneb rozbiju své prasátko?
31.3.2022 - Eliška Měrková
Recenze na první "dámské" Tissot Seastar aneb rozbiju své prasátko?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Mojmírpřed 566 dny, reagovat
Pěkný den, když vidím ručičkové quartz hodinky, napadá mě otázka, zda máte v nabídce hodinky s magneticky odstíněným quartz strojkem? Hodinky jsou přímo na těle po dlouhou dobu a např. německá firma Sinn nabízí hodinky řady 434 s [Q] technologii, kde je člověk před elektromagnetickým zářením z krokového motorku hodinek chráněn, viz https://www.sinn.de/en/[Q]_Technology.htm
Agáta Vřeskápřed 564 dny
Bohužel, přiznám se, že nevím o žádných z naší nabídky, které by se tím cíleně zabývaly. Ale je to zajímavá myšlenka, nicméně - byly nějak potvrzené jakékoli negativní účinky?
Mojmírpřed 564 dny
Ptáte se, zda byly nějak potvrzené jakékoli negativní účinky? Světová zdravotnické organizace (WHO) přiznává, že bohužel existuje soubor studií statisticky slabě potvrzující negativní účinky slabých elektromagnetických polí. Ve studiích se nadále pokračuje. https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/radiation-electromagnetic-fields U polí větší intenzity, které používá pulzní magnetoterapie, jsou kontraindikace popsány.
Agáta Vřeskápřed 562 dny
Je to zajímavé téma, a možná, pokud na něj bude existovat dostatek studií a bude se o něm dostatečně mluvit, budou se tím víc zaobírat i hodinářské firmy :)

Hodinky zmíněné v článku