» Blog » Tissot

Tissot Seastar – Fotogalerie potápěčských nabušenců

Tagy: Fotogalerie | Tissot | Pánské | Klasické | Potápěčské | Tradiční

Eliška Měrková | 8.8.2022 | 4 MIN | 4x komentář

Dlouholetá tradice, uznání hodinkových nadšenců, švýcarský rodokmen, skvělé parametry a především... ten design! Proto jsou potápěčské hodinky Tissot Seastar prvním doporučením, které dávám zákazníkům, jež hledají švýcarské potápěčské hodinky v cenově dostupnějších vodách. Z jakých můžete vybírat? Podívejte se do naší fotogalerie.

Seastar 2000 – Nabušený potápěč s ofi certifikací

Největší bouráky mezi potápěči od Tissotu jsou jednoznačně Seastar 2000. A to nejen kvůli jejich mohutné ocelové konstrukci, která osloví především milovníky větších hodinek.

Se Seastar 2000 nám Tissot poprvé nabídnul oficiální certifikaci pro potápěčské hodinky, pro kterou musí těžkými testy projít každý jednotlivý kus.

Seastar 2000 Professional byly navrženy pro profesionální potápěče, kteří čelí značným hloubkám a extrémním podmínkám. Proto jsou hodinky voděodolné do 2000 ft (600 M) a na boku pouzdra, konkrétně na deváté hodině, najdeme tzv. heliový ventil, který je určen k použití pouze během saturačního potápění.

VŠE NA TÉMA: Voděodolnost u hodinek
5.3.2021 - Agáta Vřeská
VŠE NA TÉMA: Voděodolnost u hodinek

To, co nás k Seastar 2000 táhne snad nejvíc, je design. Strukturované číselníky vidíme poslední dobou častěji, ovšem vzhled loňské novinky (2021) nás v době jejího vydání posadil na zadek.

Na číselníku bouří oceán, což symbolizuje skutečnost, že ve vodě budou Seastary ve svém živlu.  V barvách pak Tissot vsadil na tyrkysovou, modrou nebo černou postupně přecházející do tmavšího tónu.

Ocel, silikon či textil – na tom všem můžete Seastar 2000 nosit. Zhodnoťte tedy, která varianta pro vás bude nejvhodnější. Ocel působí rozhodně nejelegantněji a náramek je podařený, ovšem přidá na váze. Textil naopak dodá ležérnější nádech a po silikonu sáhnou spíše sportovci.

Dnes už je na trhu mnoho barevných variant.

Jako docela odvážný designový krok se jeví průhledné dýnko. Ze zadní strany můžete pozorovat pohyb automatického strojku, což je u hodinek, které mají překonávat extrémní podmínky, skutečně neobvyklé.

... zajímavé je plné dýnko

Strojek ze zadní strany kryje opět safírové sklíčko. Jedná se o Powermatic 80 s vysokou rezervou chodu 80 hodin a s vláskem z Nivachronu, který zvyšuje rezistenci proti magnetismu.

Tissot Seastar 2000 Professional – Vůbec první certifikované potápky od Tissotu
17.6.2021 - Eliška Měrková
Tissot Seastar 2000 Professional – Vůbec první certifikované potápky od Tissotu

Mechanické Seastar 1000 – Pravá švýcarská legenda

Modely Seastar 1000 jsou starším, trochu hubenějším bráchou dvoutisícovek. Zatímco novější S2000 v průměru dosahují 46 mm a 16mm tloušťky, S1000 dorostly "jenom" do průměru 43 mm (tloušťka 13 mm). Na sportovní hodinky je to však stále vhodná hodnota a na ruce působí opravdu vyváženým dojmem.

Já jsem naprosto spokojený. Na živo jsou ještě mnohem hezčí než na obrázku, celkové provedení je skvělé. Na ruce se dobře nosí. Od nákupu jsem neměl na ruce nic jiného. A obchod také musím pochválit, komunikaci a ochotu. Naprostá spokojenost. – Petr

Potápěčské modely Seastar Tissot vyráběl již v 70. letech. Design se časem samozřejmě proměňoval, ale určitá nadčasovost, kvalitní zpracování a spolehlivost přetrvala.

Každé hodinky Seastar jsou samozřejmě chráněny zesíleným, prakticky nepoškrábatelným safírovým sklem. A luminiscencí zahanbí nejedny potápky na trhu.

Podívejte se, jak hodinky Seastar dopadly v souboji luminiscencí:

VŠE NA TÉMA: Luminiscence – Souboj napříč značkami
24.6.2022 - Eliška Měrková
VŠE NA TÉMA: Luminiscence – Souboj napříč značkami

Design je tradiční a zkrátka – tak mají potápky vypadat. Čitelnost je výborná, luneta je jednosměrně otočná se značením desetiminutových intervalů a korunku chrání výstupky po straně pouzdra. Vše Tissot osvěžil živými, avšak stále decentními barevnými kombinacemi a broušením číselníku.

Strojek Powermatic 80 potěší vysokou rezervou chodu 80 hodin – hodinky tak například v pátek odložíte a po víkendu vám stále poběží.

Seastar 1000 se stopkami

Pokud vás láká ještě sportovnější design obohacený o funkci stopek a současně vás uspokojí i pohon na baterii, sáhněte po Seastar 1000 Chronograph.

Parametrově zůstávají stejné, jako mechanický protějšek bez chronografu (stopek), nechybí 300m voděodolnost, safírové sklo, jednosměrně otočná luneta, skvělá čitelnost a zkrátka všechny náležitosti, které k potápkám patří.

Tyto Seastary jsou sice stvořeny pro (pod)vodní aktivity, ale díky jejich designu se šmrncem sportovní elegance jsou častým pánským doplňkem i pro běžné každodenní nošení.

To však nic nemění na faktu, že co se odolnosti týče, stojí před vámi ryzí potápěčský nástroj. Proto jsou dýnko, korunka i tlačítka stopek šroubovací.

Jak bylo zmíněno výše, hodinky jsou na baterii a konkrétně v nich běží strojek ETA G10.212, který dokáže upozornit na konec životnosti baterie (sekundová ručička začne skákat po vícesekundových intervalech).

A na konec vám prozradím, že ač mohou být fotky Seastarů sebelepší, nic se nevyrovná pohledu (a vyzkoušení) naživo.

Mohlo by vás dále zajímat:

Pánské hodinky Tissot – Fotogalerie těch nejoblíbenějších
17.1.2022 - Eliška Měrková
Pánské hodinky Tissot – Fotogalerie těch nejoblíbenějších

Tissot PRX – Fotogalerie geniální nostalgie
12.10.2022 - Agáta Vřeská
Tissot PRX – Fotogalerie geniální nostalgie

Recenze na první "dámské" Tissot Seastar aneb rozbiju své prasátko?
31.3.2022 - Eliška Měrková
Recenze na první "dámské" Tissot Seastar aneb rozbiju své prasátko?

Mido Ocean Star 200C recenze – Špičkové zpracování a zvlněný číselník
24.6.2021 - Agáta Vřeská
Mido Ocean Star 200C recenze – Špičkové zpracování a zvlněný číselník

Tissot Seastar 1000 Quartz 40 mm recenze – Konečně trefa do černého
10.4.2023 - Jakub Pitucha
Tissot Seastar 1000 Quartz 40 mm recenze – Konečně trefa do černého

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Marekpřed 619 dny, reagovat
By som chcel vedieť koľko amatérskych žabích mužov s týmto zúfalstvom začalo kvôli danému hodinkovému žánru :)
Marekpřed 619 dny, reagovat
... a samozrejme aj tetek holek a cerek, nech zachováme genderovú rovnováhu - tzv. žabařek? :)
TiKipřed 618 dny, reagovat
Moc pěkný článek ...a ty zelené 1000 jsou boží
Marekpřed 617 dny, reagovat
Môj boh isto nosí swatch alebo nič

Hodinky zmíněné v článku