» Blog » Tissot

Tissot Tour de France – Co přinesla edice roku 2023?

Tagy: Představení | Tissot | Pánské | Klasické | Tradiční

Eliška Měrková | 24.4.2023 | 3 MIN

Držte si helmy – startuje nová edice Tissot Tour de France 2023! Budou se v něčem lišit od těch loňských?

Prolomte kód a vyhrajte Tissot Tour de France 2023
1.7.2023 -
Prolomte kód a vyhrajte Tissot Tour de France 2023

Vsadím se, že tuhle větu odněkud poznáváte: "Po minulé edici Tour de France se jen zaprášilo!" Jak by taky ne, nejspíš ji opakujeme každý rok. Obliba cyklistických hodinek s výstražným vosím designem a obrovským sex-appealem je nepopiratelná. A letošnímu kousku věřím taky... I přesto, že rozdíly mezi 2023 a loňskou 2022 byste hledali docela těžko...

Tissot má nové Tour de France pro rok 2022 – Na co se můžeme těšit?
25.5.2022 - Eliška Měrková
Tissot má nové Tour de France pro rok 2022 – Na co se můžeme těšit?

Švýcarská značka Tissot je dlouholetým partnerem a oficiální časomírou nejslavnějšího cyklistického závodu Tour de France. Konkrétně od roku 2016, což je také rok, který započal každoroční sérii těchto žlutočerných hodinkových lahůdek. Všechny hodinky jsou dokonalou ukázkou cyklistické inspirace a sportovního designu. A živá barevná kombinace je něco, co k nám právě v letních měsících promlouvá. Závod Tour de France se pojede od 1. do 23. července 2023.

Příběh značky Tissot – Inovátoři podle tradice
7.6.2021 - Eliška Měrková
Příběh značky Tissot – Inovátoři podle tradice

Jak vyhrát Tissot Tour de France 2023?

Dáreček navíc

Kromě parádního designu, který už snad víc nemůže křičet "Tour de France!", je za mě pro letošek velkým tahounem odvážný žlutý pryžový řemínek. S ním nejenže můžete hodinky s čistým svědomím vystavit vodě a vodním sportům (k čemuž nabádá taky voděodolnost hodinek do 100 M), ale přidává hodinkám neskutečně živý výraz.

V loňském článku o Tissot TdF jsem si dokonce posteskla ohledně trošku smutného, tmavého designu:

"Na rozdíl od loňských Supersportů, které poutaly na řízný, moderní vzhled kombinující žluté a bílé akcenty, letos Tissot jede na trošku "temnější vlně". Čím to? Design je stále velmi sportovní a poutavý, ovšem oné ikonické žluté barvy znatelně ubylo."

Edice roku 2023 tento "nedostatek" pomocí řemínku napravila a dokonce nám dala na výběr. Hodinky se totiž nabízí v setu s jednodušším černým řemínkem s perforací, přičemž svrchní vrstva je kvalitní hovězí kůže a podšívka je z důvodu zachování voděodolnosti silikonová. Ono se totiž počítá, že s těmi hodinkami nebudete sedět na zadku, ale vyrazíte někam ven. Třeba i na kolo. ;)

Závodní řada T-Race má co nabídnout

Co se samotných hodinek týče, ty nové nejsou a jak jsem psala výše, krom řemínku jsme ty stejné viděli i loni. Nutno ovšem podotknout, že design se povedl natolik, že se ani nedivím, že jej v Tissotu chtěli zopáknout. Alespoň se dostane na ty, kteří je nestihli koupit (a k tomu dostanou ten super žlutý řemínek navíc, a to mimochodem za stejnou cenu předchozích hodinek bez řemínku).

To protizávaží! Žluté kolo na vteřinovce je něco, bez čeho bych už TdF vidět nechtěla. Jedná se o hlavní ručku chronografu (stopek), a tak se při odpočtu času kolo pohybuje na strukturovaném  "asfaltovém" číselníku, lehce simulujíc pohyb závodníka. Dojmu napomáhá také to, že tlačítka stopek napodobují brzdy na řídítkách – a tak když stopky zastavíte, jako byste zabrzdili jízdní kolo na asfaltu. Designová hra, která mě baví i po roce.

Stopky měří čas s přesností na 1/10 sekundy s maximální kapacitou 30 minut a možností měřit i mezičas. Čas stopuje velká sekundová ručka, která vám na vnitřní tachymetrické stupnici ukáže průměrnou rychlost (vteřinová ručka pak poběží v subčíselníku na 6. hodině).

VŠE NA TÉMA: Lunety a stupnice – Tachymetr
13.5.2021 - Eliška Měrková
VŠE NA TÉMA: Lunety a stupnice – Tachymetr

Krásné detaily pak vidím v nerušící černé barvě indexů a černého pozadí datumovky, která ladí s celkovým černým pojetím hodinek (metodou úpravy PVD). Úprava hodinek pak vůbec není k zahození a sledovat broušené plochy, které záměrně opticky zmatňují povrch, je docela slast. V téhle souvislosti si také všimněte zajímavě řešených nožek nebo prohlého tvaru broušeného chapter ringu, který působí jako vnitřní okruží jízdního kola.

Řemínek si můžete vyměnit velmi snadno pomocí systému rychlostěžejek.

Na stylovém dýnku ve tvaru převodovky vidíme logo závodu. Řemínek si můžete vyměnit velmi snadno pomocí systému rychlostěžejek.

O sklíčko se nemusíte bát. Je safírové, opatřené antireflexní vrstvou pro pohled bez nepříjemných odlesků.

Uvnitř většího, 45mm pouzdra běží dobře známý bateriový strojek ETA G10.212 zvaný Powerdrive se čtyřmi kamennými uloženími s maximální odchylkou +/- 0,1 sekund za den, což už je panečku pěkná hodnota.

Sejf s tajným kódem

Šušká se, že podobně jako v roce 2021 dostaneme letos na prodejnu sejf ukrývající jeden model Tissot T-Race Tour de France 2023. Právě ten může nějaký šťastlivec vyhrát. Samozřejmě jen pokud se mu podaří uhádnout správný kód. ;)

Vyhrajte Tissot Supersport Tour de France 2021 – Uhádněte kód a hodinky jsou vaše
25.6.2021 - Agáta Vřeská
Vyhrajte Tissot Supersport Tour de France 2021 – Uhádněte kód a hodinky jsou vaše

Více informací ještě doplníme. Ale takhle to vypadalo právě v roce 2021:

Už se těšíte tak jako my?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku