» Blog » Invicta

Invicta ve své nejšílenější podobě – Fotogalerie TOP 10 crazy modelů

Tagy: Fotogalerie | Invicta | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 11.7.2023 | 4 MIN | 6x komentář

Na čem asi jedou designéři Invicty? A kam až se dá na cestě šílených hodinek zajít? Často není vůbec jasné, zda jde o geniální nápady, které rozšiřují hodinářské spektrum, nebo pomyslný vrchol kýče. Ale přiznejme si, že dokážou pobavit, zaujmout a některé jsou fakt dobře promyšlené. TOP 10 bláznivých hodinek Invicta, které aktuálně najdete v naší sbírce.

(10) Invicta Aviator Zulu Time. Jeden čas nestačí

Ne jedna. Ne dvě, ale hned čtyři časové zóny. Futuristicky a po invicťácky šíleně vypadající hodinky vás budou bavit i v detailech.

Třeba že jedna luneta je jakože azimutální, další jakože potápěčská... A jen mi připomínají číselníky moto budíky nebo leteckou dráhu?

(9) Invicta Cuadro Zager Exclusive. Hrej si, tu máš hodinky

Vypadá to jako pinball, má to kuličku jako pinball... Ale není to pinball. Jsou to hodinky Invicta s pinballem!

A je fakt funkční. Po straně je tlačítko pro odpal kuličky a dlouhá chvíle už nehrozí. Samozřejmě žádné zvkukové efekty to nemá, ale i tak je to cool, ne?

(8) Invicta Reserve. Kdo je spočítá všechny?

Podle mě to není v lidské moci. Pokud nejste Rain Man, budete muset věřit výrobci, že je v pouzdře a na číselníku modelu invicta Reserve vsazeno 691 diamantů.

Luxusní pocit z nich ale mít rozhodně budete. Třpyt diamantů je skutečně patrný a nepřehlédnou se ani díky rozměrům (průměr 52 mm) a váze 369 gramů.

(7) Invicta Gladiator – Ty by Spartakus asi nečekal

Spartakus vedl rebélii proti Římanům, Invicta zas proti hodinkovým konzervativcům (a dle nich i proti dobrému vkusu). Do boje vyrazila s masivními hodinkami Gladiator.

Silné tělo Gladiátorů je ověnčeno řetězy, což dává hodinkám nejen hezkou symboliku, ale taky designovou dynamiku. Na své si pak přijdou pánové, kterým vyhovuje kousek ve 43mm průměru pouzdra (což je na Invictu subtilní velikost), a také ti, kteří radši sáhnou po Gladiátorech s šíleným průměrem 58,3 mm:

To už je panečku bojovník.

(6) Invicta Artist Automatic. A otevřít čelist...

Kostlivec ve skříni? Ne. To jsou Invicty! Kreativní sekce zkřížila lebku, automatický strojek a větší rozměry ocelového skeletu a na světě jsou hodinky, které některé možná vyděsí, ale mnohé nadchnou.

Spodní část je pohyblivá. Tak pozor, ať vás nekousne.

Nám se lebkáče líbily natolik, že jsme je přizvali i k natáčení Halloweenského speciálu:

(5) Invicta Spiderman. V invicťácké síti

S hodinkami Invicta Spiderman získáváte vše. Pavoučka na vteřinovce, noční město, pavoučí oči a v nich den v týdnu a stopované minuty. V síti se zachytila i datumovka a vteřinovka.

Marvel vs. DC Comics – fotogalerie komiksových hodinek Invicta
4.2.2021 - Dominik Hok
Marvel vs. DC Comics – fotogalerie komiksových hodinek Invicta

Navíc kromě toho, že model spadá do Marvelovských hrdinů, designově je to model Bolt, a to znamená především charakteristické ocelové lanko kolem lunety a obří rozměry.

Invicta – Přehled modelových řad
12.4.2021 - Eliška Měrková
Invicta – Přehled modelových řad

(4) Invicta Specialty. Barevná extáze

Možná to tak nevypadá, ale tyhle hodinky jsou jedny z nejvýraznějších ve vitríně. Barvy, velikost, tvar, zobrazení času i sekund... Prostě jsou fakt jiné.

(3) Invicta Reserve Bolt Zeus. Technika malířského plátna

Dia jeho! To je barev! Hodinky připomínají spíše malířské plátno, takže je Invicta udělala pořádně velké, ať se tam toho vleze co nejvíc. Povrchová úprava se ostatně nazývá Aqua-Plating a působí opravdu přesvědčivě. Nechybí ani typické Reserve prvky jako ocelové lanka.

Stejně barevný je i číselník. Na něm mimochodem najdete celkem velký výčet funkcí jako datum, den v týdnu, stopky. A taky zdobné kamínky a další designové prvky. Protože čím víc tím líp. Ta hravost se ale pronese. Jak tělo tak náramek je z oceli, byť to pod nánosem barvy nejde poznat. Takže nejen, že to nepřehlédne okolí, ale ani vaše ruka. Kdybyste chtěli na zápěstí jiný obraz, jsou třeba i v „konzervativnější" podobě.

(2) Baby Yoda. Nejroztomilejší hodinky ve vesmíru

Tak já se přiznám. Hodinky Invicta Baby Yoda jsou na seznamu, protože při pohledu na ně vždycky následuje úsměv na tváři. A ve Star Wars edici tahle postava docela chyběla.

A samotné hodinky? Rozhodně nemají baby průměr, ale spíše maxi (48 mm) s tloušťkou pouzdra 17,9 mm. Každý nadšenec do série pak pozná detaily a vykukujícího Baby Yodu.

Fotogalerie Invicta Star Wars – Invicťácké impérium vrací úder
2.3.2021 - Eliška Měrková
Fotogalerie Invicta Star Wars – Invicťácké impérium vrací úder

(1) Invicta DS Comics Joker. Žerty stranou. Tohle je pravé šílenství!

Tuhle tvář si zapamatujete. Joker je (hned po Mickeym) můj nejoblíbenější kousek z „entertainment section” Invicty. Nežertuju. Zabere vám několik minut, než objevíte všechny zákruty. Zajímavá struktura číselníku, jedovaté odstíny a ta fialová!

A především – ten vražedný pohled... Na číselníku najdete i datumovku a den v týdnu. Hodinky mají navíc víc než slušnou 200metrovou voděodolnost a obří invicťácké rozměry.

Příjde vám to stále málo šílené? Tak zkuste verzi Invicta Joker s pětiúhelníkovou lunetou a naprosto šíelnou tloušťkou 19,5 cm!

Šíléné na pohled, šílené rozměry. Invicta Joker 44461

Šíléné na pohled, šílené rozměry. Invicta Joker 44461

A kam si své šílené Invicty odložit, když na ně zrovna nemáte náladu nebo příležitost? Podívejte se na rozmanitou nabídku kufrů na hodinky Invicta.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Milan Baloghpřed 1242 dny, reagovat
Některé kombinace fakt šílené až odporné. Ale souhlasím, SpongeBob jsou super. Ty bych bral i ve svém věku. Fantazie Invicty má nejspíše nevyčerpatelné možnosti. Chybí snad jen nějaké růžové hodinky pro Barbiny. :-)
Agáta Vřeskápřed 1240 dny
Na Barbie nečekám, ale přiznám se, že čekám, kdy Invicta začne dělat i dětskou sérii. Takový Olaf nebo Elsa by se v jejich podobě určitě vydařili... :) A ke SpongeBob - no já souhlasím, tohle jsou prostě skvělé hodinky coby recese. Ale popravně, já se na tu pohádku koukla poprvé až kvůli těmhle hodinkám, až do teď mě jinak míjela... :)
Tomášpřed 1241 dny, reagovat
Ty první, Russian Diver, jsou jasně inspirovány ruskými modely různých výrobců s označením "Vodolaz", tj. hodinek, se kterými se "leze do vody" :-) Ne, kecám. "Vodoláz" je podle slovníku synonymem "podvódnika", čili potápěče. Jak v Rusku, tak u Invicty se mezi tímto druhem hodinek najdou kousky vážně šílené. A ochrana korunky? Nač se mořit se šroubovací korunkou, když ji lze zapouzdřit a pořádně utáhnout?
Agáta Vřeskápřed 1240 dny
Díky Tomáši za skvělý postřeh! :) Je fakt, že Invicta kdysi vyrobila pro ruské námořnictvo hodinky „Russian Diver“ a podle nich pojmenovala celou tuto kolekci. Takže inspirace je jasná :)
Datelpřed 1228 dny, reagovat
Tak masivní hodinky jistě usnadňují potápěčům ponoření, ale zase výrazně ztěžují návrat k hladině ;o)
Agáta Vřeskápřed 1228 dny
Lépe bych to asi nepopsala :-D

Hodinky zmíněné v článku