» Blog » Tissot

Nejoblíbenější dámské hodinky Tissot

Tagy: Fotogalerie | Tissot | Dámské | Klasické | Tradiční

Eliška Měrková | 17.3.2023 | 4 MIN | 1x komentář

S hledáním dárku pro vaši drahou polovičku to může být těžké. Při výběru dámských hodinek vás zpočátku pravděpodobně zaplaví moře fashion kousků od firem, které zároveň s hodinkami vyrábí i boty, kabelky a šperky. A vy byste jí přitom chtěli koupit konečně nějaké hodinky od tradiční hodinářské značky, nejlépe švýcarské kvality a ideálně za takovou cenu, ze které na vás nepůjdou mdloby. Souhlasíte? Pak vám s výběrem možná můžeme pomoci my. Představujeme fotogalerii nejoblíbenějších Tissot hodinek pro dámy.

Proč právě značka Tissot? Protože v prvé řadě splňuje všechny požadavky, které jsme si v úvodu vytyčili. Je to tradiční švýcarská značka, která zachovává základní hodnoty, jakými jsou kvalitní provedení a preciznost.

Výrobu hodinek zahájila už v roce 1853 a za tu dobu se dokázala vypracovat na jednu z nejoblíbenějších hodinářských značek současnosti. Není se čemu divit. Už více než sto šedesát let Tissot nabízí kvalitní mechanické i quartzové hodinky pro pány i pro dámy, a to za ceny, které jsou přinejmenším příznivé a férové.

Příběh značky Tissot – Inovátoři podle tradice
7.6.2021 - Eliška Měrková
Příběh značky Tissot – Inovátoři podle tradice

Dámské hodinky osazené diamanty – Fotogalerie
14.11.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky osazené diamanty – Fotogalerie

A co se týče dámských hodinek, značka se pyšní tím, že mezi vývojem módy a hodinkami, které vyrábí pro ženy od roku 1853, existuje silná paralela.

"There is a strong parallel between the evolution of fashion and the watches that Tissot has been creating for women since 1853."

Tissot byl založen v polovině 19. století ve švýcarském horském městečku Le Locle, jež leží ve věhlasném pohoří Jura, "Mekce" švýcarského hodinářství. Tam započal příběh i mnoha jiných švýcarských hodinářských velikánů – v pohoří Jura, poblíž Le Locle, se totiž nachází další vyhlášená hodinářská města, jako Biel či La Chaux-de-Fonds

Všechny dámské hodinky Tissot jsou opatřeny safírovým sklíčkem, které se podaří podřít opravdu málokomu. Tvrdší než safír už je totiž jen diamant.

Designy pak bývají elegantní s dávkou konzervativnosti. Zářivějších barev nebo se ale nebojí.

Malé dámské hodinky na drobná zápěstí – Fotogalerie
15.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámské hodinky na drobná zápěstí – Fotogalerie

Díky spojení s největším výrobcem hodinek na světě, Swatch Group, si může Tissot dovolit držet ceny relativně nízko za luxus a krásné zpracování, který nabízí.

Dámské hodinky Certina – Fotogalerie těch nejkrásnějších
21.7.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky Certina – Fotogalerie těch nejkrásnějších

V dámské sekci najdeme širší škálu stylů, od takřka šperkových hodinek, po sportovní kousky, se kterými se dáma nemusí bát ani mořských hlubin. Spolehlivost však mají společné všechny. A spolehnout se můžete také na to, že všechny třpytivé kamínky, které zdobí číselníky hodinek Tissot, jsou pravé diamanty, ke kterým dostanete také oficiální certifikaci.

Dámské hodinky s diamanty do 12 000 Kč – Fotogalerie
16.3.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky s diamanty do 12 000 Kč – Fotogalerie

Tissot nezklamou ani dámy, které hledají čistě funkční minimalistický doplněk, který vypadá šik v každé situaci.

Jednoduché hodinky Everytime jsou skutečnými parťáky na každý den. A perfektní volbou budou také pro ty, kdo ocení dobře čitelné hodinky. A pokud byste pomýšleli na Everytimy jako na dárek, čisté leštěné dýnko přímo vybízí ke skrytému "okořenění" hodinek gravírem s osobním vzkazem či věnováním.

790 Kč (doručíme do 24.4.)

INSPIRACE: Gravírování s motivem lásky
30.9.2021 - Agáta Vřeská
INSPIRACE: Gravírování s motivem lásky

Tradice, kvalita a precizní zpracování nemusí být jen mužskou záležitostí. A to ani větší rozměry 40 mm, které si dámy oblíbily zejména u celozlatých unisex Tissot Everytime.

Velké a elegantní dámské hodinky – Fotogalerie
8.3.2023 - Eliška Měrková
Velké a elegantní dámské hodinky – Fotogalerie

Mimochodem, menší 34mm verze je také půvabná:

Zlaté dámské hodinky – Fotogalerie
28.2.2023 - Agáta Vřeská
Zlaté dámské hodinky – Fotogalerie

A u unisex kousků se ještě chvíli zastavíme. Jedněmi z nejvyhledávanějších hodinek Tissot se staly PRX, které na trůn vyšvihl slavný design ve stylu 70. let. A protože retru sluší menší rozměry, rozhodl se Tissot vydat také 35mm verzi, která potěšila zejména dámy (a já jejich kouzlu také podlehla).

U PRX je devízou soudkovité pouzdro s integrovaným náramkem, robustnější provedení, 100M voděodolnost a hlavně neuvěřitelná hravost modelu. Věřte mi, na tyhle hodinky vás bude bavit koukat každý den. Nádherné je také vertikální broušení přecházející z pouzdra na náramek.

Automatická verze na sebe nechala chvíli čekat, ale stálo to za to. Waffle číselník vypadá na PRX s Powermaticem 80 perfektně.

Tissot PRX – Fotogalerie geniální nostalgie
12.10.2022 - Agáta Vřeská
Tissot PRX – Fotogalerie geniální nostalgie

Retro, ale trochu jinak? Drobné hranaté hodinky byly populární zejména v půlce minulého století a my v redakci věříme, že se trend začíná vracet. A Tissot nejspíš taky.

Šperkové Tissot Lovely se vyrábí v mnoha barevných provedeních a jejich drobounké rozměry nemusí slušet jen dámám s menším zápěstím.

Pokud vás hranaté retro táhne, doporučuju se na ně přijít podívat a ideálně vyzkoušet. Tyhle hodinky vás o své kráse přesvědčí nejlépe samy.

Dámské hodinky Tissot Lovely Square fotogalerie – Hranaté jsou opět v módě
9.9.2022 - Agáta Vřeská
Dámské hodinky Tissot Lovely Square fotogalerie – Hranaté jsou opět v módě

Drobounké rozměry v řadě Lovely ale nepatří jen hranatým tvarům. Okouzlující kulatou alternativou jsou Tissot Lovely Round s briliantově broušeným safírovým sklíčkem.

Pokud hledáte hodinky pro dámu praktickou a sportovní, kterou v lodičkách potkáte maximálně v divadle, vsadím se, že ji zaujmou potápěčské hodinky Seastar 1000, které se Tissot konečně rozhodl uzpůsobit i na dámské zápěstí.

Tyto hodinky vás ve štychu rozhodně nenechají, vydrží totiž tlak do 300 M hloubky. Přitom jim však nechybí elegantní šmrnc.

Recenze na první "dámské" Tissot Seastar aneb rozbiju své prasátko?
31.3.2022 - Eliška Měrková
Recenze na první "dámské" Tissot Seastar aneb rozbiju své prasátko?

Tak co, už víte, jaké byste si přáli?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Danuše Petříkovápřed 1219 dny, reagovat
Též mám hodinky Tissot a absolutně přesný strojek a to sklíčko je pořád jak nové, jen preferují pánské tudíž větší ciferník a kožený pásek

Hodinky zmíněné v článku

7 970 Kč (doručíme do 26.4.)
Zobrazit další