Tréninky, tréninkové plány a denní tréninková doporučení

Tagy: Technologie a pojmy | Chytré

Matěj Urbaczka | 23.6.2023 | 1 MIN | 2x komentář

Pokud se v našem snažení chceme někam posouvat, bez souvislého tréninku či tréninkového plánu to nepůjde. A chytré hodinky nám s tímto umí pomoct.

Trénovat systematicky je více než polovina úspěchu. Může nám to pomoct předejít zraněním, přetrénování a rychleji nás to posouvá vpřed. V hodinkách pak můžete využít tři možnosti tréninku.

  • Jednotlivé tréninky
  • Tréninkové plány
  • Denní tréninková doporučení

Jednotlivé tréninky

Již skoro všechny hodinky na trhu nabízí možnost vytvořit si vlastní trénink anebo použít nějaký přednastavený. Což zjednodušeně znamená, že si můžete nastavit intervaly, opakování, sady cvičení a další. Trénink si buďto můžete naplánovat přímo v hodinkách anebo v aplikaci na telefonu.

EPOC – Co to je a k čemu slouží?
13.6.2023 - Matěj Urbaczka
EPOC – Co to je a k čemu slouží?

Přednastavené tréninky jsou pak ke stažení v aplikaci nebo si je můžete zvolit přímo v hodinkách. Mezi nejoblíbenější patří HIIT tréninky, běžecké tréninky či posilování.

Tréninkové plány

Z dlouhodobého hlediska dávají nejvíce smysl tréninkové plány. Také se u nich nabízí dvě možnosti: buďto si vybrat připravený plán od daného výrobce anebo si vytvořit svůj tréninkový plán.

Plány připravené výrobcem bývají většinou zaměřeny na aktivity jako běh, kolo či fitness. A víceméně také na hobby sportovce. Je ale super, že pokud chcete uběhnout první pětku anebo se jen dostat do kondice, tyto přednastavené plány vám k tomu skvěle pomůžou.

Co je VO2 Max a jak jej zvýšit?
17.7.2020 - Agáta Vřeská
Co je VO2 Max a jak jej zvýšit?

Pokud chcete tvořit svůj vlastní tréninkový plán, nemusíte k tomu používat excelovské tabulky – stačí vám totiž aplikace hodinek. Do kalendáře si naplánujete tréninky a hodinky vám pak každý den budou hlásit, jaký trénink je v plánu.

Denní tréninková doporučení

Tuto metodu, kdy vám hodinky denně nabízí nějaký trénink dle vaší kondice, historie aktivit a aktuálního stavu VST, tepu, spánku atd., nabízí asi jen dvě firmy – Polar a Garmin. Polar vám aktivitu nabídne přes vlastní widget na hlavní obrazovce a Garmin přímo při spuštění monitoringu aktivity.

Trénoval jsem 30 dní podle doporučených tréninků od Garminu
12.4.2024 - Dominik Hok
Trénoval jsem 30 dní podle doporučených tréninků od Garminu

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Vykukpřed 314 dny, reagovat
Dobrý den Matěji, dotaz mimo téma: jak jste spokojen s přechodem na iphone jako dřívější android uživatel?
Matěj Urbaczkapřed 314 dny
Zdravím, v závislosti denního používání jsem velice spokojen s rychlostí a funkcemi foťáku a kamery. Myslím ale, že tohle by obstaral i dražší Android (vždy jsem měl telefony do 5 tisíc). Co se v použití s Garminem týče, tak konektivita drží pěkně, ale mají problém s přenosem aktivit ihned po cvičení a chybí mi odpovědi, které jsem hojně používal při Androidu. Asi ještě později vyzkouším dražší Android a pak udělám konečné rozhodnutí.:-)

Kontakty

tel: 800 365 365
Volejte zdarma Po-Pá 8-18h, So 10-18h, 8.5. mimo provoz
info@hodinky-365.cz
Ptejte se. Rádi Vám poradíme a pomůžeme.

Naše prodejna v Ostravě

Sirotčí 10, Ostrava
Otevřeno Po-Pá 8-18h, So 10-18h, 8.5. zavřeno
FacebookInstagramYouTube

Bezpečný nákup a nadstandardní servis pro naše zákazníky

dTest
důvěrobody Spokojenost našich zákazníků ověřena! dTest certifikace obchodních podmínek. Certifikát bezpečného nákupu. Premium Service k hodinkám nad 2000 Kč zdarma. 365 dní na vrácení nepoužitého zboží. Akceptuje úhradu pomocí platební karty. Volejte ZDARMA
na 800 365 365
(Po-Pá 8-18h, So 10-18h, 8.5. mimo provoz)
Opravy hodinek od vyučeného hodináře. Hodinky, které jsou skladem a vy je objednáte do 13h dostanete další pracovní den.